Dodaj do ulubionych

Rezystor - Airbag

18.08.05, 15:43
Wiem że mnie zaraz przeklniecie ale mam inne, znacznie ważniejsze wydatki. Nie chcę wymieniać (w najblizszych 2 miesiącach)czujnika obecności (wagi) pasażera który się uszkodził.
Moje pytanie brzmi:
-----JAKI WSTAWIĆ REZYSTOR (o jakich wartościach) W MIEJSCE WTYCZKI OWEGO CZUJNIKA???? Wiem że to tylko doraźne oszukanie systemu, ale wkurza mnie ta kontrolka, więc na te 2 miesiące chciałbym wstawić rezytstor.
Obserwuj wątek
    • robert8888 Re: Rezystor - Airbag 18.08.05, 21:03
      mialem kiedys ten problem (AR 156), ale tak naprawde to nie wiem czy aby to
      jest rezystor. Jechalem ktrejs nocy i moj pies ktory zazwyczaj grzecznie jezdzi
      chyba sie znudzil troche i po ciemku wycignl z pod przedniego siedzeni aczujnik
      i go zwyczajnie rozgryzl, jednoczesnie rozlaczyl obwod czujnika. Sam na
      poczatku myslalem ze faktycznie to rezystor, przylutowalem go ale kontrolka
      dalej swiecila. Oczywiesie w serwisie to mi powiedizano ze trzeba chyba z pól
      samochodu wymienic aby bylo z tym czujnikiem ok. Ale postanowilem podjechac do
      takich magików co sie na tym znaja. Nie wiem czy to prawda ale powiedziano mi
      ze to nie jest rezystor (ja nawet myslalem ze moze tyrystor) - czlowiek
      wymienil na cos podobnego do tego co bylo wczesniej, podpil samochod pod
      egzaminer, ktory wykazal: rozlaczenie obowdu i brak aktywacji poduszki. A wiec
      podpial ten element elektroniczny ale mi nie powiedzial mi co to jest (nie wiem
      dlaczego pytalem dwa razy, moze bal sie ze sprzedam gdzies ta tajemnice) -
      zaplacilem za to 40 zl no i wszystko jest ok. Acha robilem to w Lublinie, bedac
      przejazdem przy centrum handlowym Olimp. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka