03.05.06, 13:04
mam ar 145 i chcę kupić radio,ale jakie. nie chodzi o marke, tylko o moc. w
aucie są 4 głośniki, 2 z przodu i 2 z tyłu i 2 małe w przednich słupkach -
wszystko fabryczne. może ktoś doradzi?
Obserwuj wątek
    • mchmiel21 Re: RADIO 03.05.06, 14:20
      Do tylu glosników to bedzie trzeba pewnie juz wzmacniacz chyba ż enie chcesz
      mocno ich nadwyrężać. Pamietaj o przesterowaniu - jak póścisz za głośno to będą
      ci harczały głośniki - drugi przypadek jak odkręcisz za mocno i głośniki bedą
      miały większą moc (w porównaniu ze wzmacniaczem) to ci spali końcówke mocy.

W tym aucie spokojnie wystarcza dobry system na przodzie (ale nie wiem co alfa
      montowała standardowo ja kiedyś miałem FENNERY) nie było to coś nadzwyczajnego.

mchmiel.
      • mrdata Re: RADIO 03.05.06, 15:42
        Delikatnie powiedziane. Fabryczne glosniki to papierowa "makulatura". Trudno
        mowic tu o jakims graniu. Jezeli choc troche szanujesz swoje uszy to zmien
        glosniki razem z radiem, ktore w mojej opini jest do niczego (Alfa 156 SW)
    • mchmiel21 Re: RADIO 03.05.06, 17:33
      ja w taki aucie mam - Hertz 165 DSK - (system na przodzie) wytłumione drzwi i
      pamele mdf zamast firmowych mocowań (nie nadawały sieę do niczego). Jako
      jednostka sterująca JVC KD 909 SH - radz sobie lepiej niż dobrze.
      • mrdata Re: RADIO 03.05.06, 23:10
        Szanuje wybor kolegi Chmiela. U mnie gra Ovation 6-2 i DEH9600. Signat 4x80 czai
        sie z tylu ale jeszcze nie podlaczony :) Wytlumienie jak najbardziej podstawowa
        rzecz. Ale generalnie krok po kroku. Jak czegos bedzie za malo to doda sie
        wiecej... :)
        • mchmiel21 Re: RADIO 04.05.06, 10:18
          Tak na marginesie - mam pytanko jak bede kupowal sobie nowe auto okolo wiosny
          nastepnego roku to pewnie równiez zastanowie się nad głośnikami - z tego co
          widzę masz Signaty możesz mi opisać czym sie charakretyzują? jakie maja magnesy
          czy warto w nie inwestować niż np. w Hertz'a - mam nadzieje do nowego auta
          kupic zestaw Hsk - oczywiście bez suba bo nie chce wozić pudła tylko sysetmik
          na przód.
          Z tego co wiem Signat bardzo dobrze wypada w testach ale chciałbym uzyskać opis
          charakterystyki brzmienia tweeterów i woofera. Twardy/miekki bas - jak z
          detalami muzy - czy są zamazane przez przebasowanie ?

moze masz jakaś stronke z opiniami, chętnie przejrzę.

mchmiel
          • wadim79 Re: RADIO 04.05.06, 22:29
            Ja mam radyjko Sony nie pamiętam w tej chwili jaki model, ale są one u nas w
            Cz-wie w Media. Jestem bardzo zadowolony, nie mogę się do niczego przyczepic
            nawet jakbym chcial. :) A radyjko jest solidnie testowane, bo puszczam na tym
            dosyc hałaśliwą muzę (death/black metal :))). Szczerze Ci to polecam. 2 lata
            temu kupowałem je za 500zl, a teraz jak czasami rzuca ulotke MM, to podobny
            model (nowszy) jest za 300zl. Aha i ładnie pasuje do kokpitu, bo jest całe
            czarne, a nie lubie jak mi coś srebrem czy innym fioletem świeci :).
          • mrdata Re: RADIO 05.05.06, 15:53
            Mam wzmacniacz Signata a nie glosniki wiec niestety nie pomoge...

Ja sporo interesujacych rzeczy wyczytalem na forum tu: www.audiocar.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka