15.10.06, 02:16
Witam,

mam taki problem, w ASO powiedzili mi ze sprzeglo jest do wymiany bo chodzi
strasznie ciezko, z tego co ja zauwazylem to mam problem z przezucaniem
biegow w tym sensie ze sa przeskoki, szarpniecia, czasem jedynka nie chce
wejsc albo wsteczny...
Pytanie czy cale sprzeglo bedzie do wymiany czy tylko tarcza sprzegla ??

Pozdrawiam

PS. jaki serwis w krakowie polecacie ??

ALfa romeo 145 1,4 benz. 99r.
Obserwuj wątek
    • aquarius01 Re: Sprzęglo 16.10.06, 15:30
      ponki1 napisał:

> Pytanie czy cale sprzeglo bedzie do wymiany czy tylko tarcza sprzegla ??

Jak już decydujesz się na wymianę samej tarczy to proponuję wymienić całość,
      czyli tarczę, docisk i łożysko oporowe. Za jakiś czas przyjdzie pora na wymianę
      docisku i łożyska i okaże się, że dwa razy będziesz robił tą samą robotę. Musisz
      wiedzieć, że aby wymienić te elementy trzeba demontować skrzynię a to
      (bynajmniej u mine) koszt 350 zł za sam demontaż skrzyni. Zastanów się nad tym
      bo potem będziesz płakał, że wymienileś tarczę a po 10 tyś. przydało by się
      również wymienić resztę. Kompletne sprzęgło do m.in 1.4 i 1.6 TS kosztuje jakieś
      280 zł, więc - jak na mój gust - nie ma się nad czym zastanawiać :)
      • ponki1 Re: Sprzęglo 18.10.06, 20:16
        Gdzie widziales sprzeglo za takie pieniadze, bo dotychczas proponowano mi
        zamiennik valeo za 560 zl :/ ??
        • aquarius01 Re: Sprzęglo 19.10.06, 13:08
          ponki1 napisał:

> Gdzie widziales sprzeglo za takie pieniadze, bo dotychczas proponowano mi
          > zamiennik valeo za 560 zl :/ ??

To kiepsko szukasz, albo nie tam gdzie trzeba. Zapytaj tego gościa
          <http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1899888> kupowałem w zeszłym roku
          kompletne oryginalne (made by Fiat) sprzęgło (tarcza, docisk i łożysko oporowe)
          do 1.6 TS i zapłaciłem 280 zł za całość. Zadzwoń, napisz, zapytaj możliwe, że
          oferta jeszcze może być aktualna. Ogólnie kupiłem u nich dużo części i złego
          słowa powiedzieć nie mogę.
          • ponki1 Re: Sprzęglo 19.10.06, 17:00
            dzieki wielkie, czasem w ten sposob dzieki waszej pomocy mozna zaoszczedzic
            kupe kasy :)

pozdrawiam
    • andrzejsroka Re: Sprzęglo 18.10.06, 21:20
      mam taki problem, w ASO powiedzili mi ze sprzeglo jest do wymiany bo chodzi
      > strasznie ciezko..

przypomniało mi się, jak sam się dałem nabrać w ASO na taką wymianę (po
      gwarancji) w Bravie - ciężko chodził pedał, po posmarowaniu linki pomogło na
      pare dni i znów. Wtedy wymyślili że docisk sprzęgła (+nowa linka). Zapłaciłem,
      wymienili, chodziło to ok , ale po roku czy więcej - identyczne objawy. Ale
      wtedy mój ojciec się uparł że on sam tą linkę przesmaruje - efekt - jak wtedy
      po wymianie doscisku - mało dziury w podłodze nie zrobiłem wciskając z
      przyzwyczajenia :) . Więc weź na wszelki wypadek opinie z innego serwisu.

Pozdrawiam
      Andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka