piotrcar 02.11.06, 10:01 Witam.Mam pytanie czy ktos wie moze jak dodac nowy kluczyk do imobilajzera?? Dodam ze chodzi o alfe 156.pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maliek Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 12:47 Z tego co ja wiem to tylko poprzez podpięcie samochodu do Examinera. Odpowiedz Link
maydayns Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 12:50 wystarczy ze wezmiesz jakis dzialajacy klucz, podjedziesz do goscia co dorabia i on ma taka maszynke ktora sciaga kod z kluczyka i wgrywa do nowego, koszt takiej operacji to okolo 150/200zl w zaleznosci od rodzaju kluczyka Pozdrawiam maydayns Odpowiedz Link
aquarius01 Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 13:15 maydayns napisał: > wystarczy ze wezmiesz jakis dzialajacy klucz, podjedziesz do goscia co dorabia > i > on ma taka maszynke ktora sciaga kod z kluczyka i wgrywa do nowego, koszt takie > j > operacji to okolo 150/200zl w zaleznosci od rodzaju kluczyka > > Pozdrawiam > maydayns W przypadku Alfa/Fiat Code w wersji II - czyli tylko dwa klucze główne, bez bordowego klucza master - nowy klucz trzeba wkodować przy pomocy examiner'a. Nie da się skopiować klucza z Code w wersji II u fachowców dorabiających klucze - z Code w wersji I (występuje bordowy klucz master) nie ma problemu. Możliwe, że coś się zmieniło w tym temacie, ale jeszcze parę miesięcy temu jak próbowałem kumplowi dorobić kluczyk do wersji Code II wszyscy grzebacze w okolicy wymiękli niestety. Problem polegał na tym, że wpisany w klucz kod jest raz zmienny dwa zdecydowanie dłuższy od wersji I a co za tym idzie nie ma jak zaprogramować nowego transpondera i dupa zbita :) Odpowiedz Link
piotrcar Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 13:53 Witam.Poprostu musze dorobic karte kodowa i odrazu dorobie kluczyk.Zrobie to wszystko w ASO we wroclawiu.Za karte chca 60zl a za kluczyk 300zl.I dlatego pytam czy darady samemu go dodac jakos do imobilajzera czy trzeba to zrobic tez w aso.A moze ktos wie gdzie we wroclawiu mozna dorobic kluczyk taniej niz w aso. Odpowiedz Link