Dodaj do ulubionych

Jak dodac nowy kluczyk

02.11.06, 10:01
Witam.Mam pytanie czy ktos wie moze jak dodac nowy kluczyk do imobilajzera??
Dodam ze chodzi o alfe 156.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maliek Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 12:47
      Z tego co ja wiem to tylko poprzez podpięcie samochodu do Examinera.
    • maydayns Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 12:50
      wystarczy ze wezmiesz jakis dzialajacy klucz, podjedziesz do goscia co dorabia i
      on ma taka maszynke ktora sciaga kod z kluczyka i wgrywa do nowego, koszt takiej
      operacji to okolo 150/200zl w zaleznosci od rodzaju kluczyka

Pozdrawiam
      maydayns
      • aquarius01 Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 13:15
        maydayns napisał:

> wystarczy ze wezmiesz jakis dzialajacy klucz, podjedziesz do goscia co dorabia
        > i
        > on ma taka maszynke ktora sciaga kod z kluczyka i wgrywa do nowego, koszt takie
        > j
        > operacji to okolo 150/200zl w zaleznosci od rodzaju kluczyka
        >
        > Pozdrawiam
        > maydayns

W przypadku Alfa/Fiat Code w wersji II - czyli tylko dwa klucze główne, bez
        bordowego klucza master - nowy klucz trzeba wkodować przy pomocy examiner'a. Nie
        da się skopiować klucza z Code w wersji II u fachowców dorabiających klucze - z
        Code w wersji I (występuje bordowy klucz master) nie ma problemu. Możliwe, że
        coś się zmieniło w tym temacie, ale jeszcze parę miesięcy temu jak próbowałem
        kumplowi dorobić kluczyk do wersji Code II wszyscy grzebacze w okolicy wymiękli
        niestety. Problem polegał na tym, że wpisany w klucz kod jest raz zmienny dwa
        zdecydowanie dłuższy od wersji I a co za tym idzie nie ma jak zaprogramować
        nowego transpondera i dupa zbita :)
    • piotrcar Re: Jak dodac nowy kluczyk 02.11.06, 13:53
      Witam.Poprostu musze dorobic karte kodowa i odrazu dorobie kluczyk.Zrobie to
      wszystko w ASO we wroclawiu.Za karte chca 60zl a za kluczyk 300zl.I dlatego
      pytam czy darady samemu go dodac jakos do imobilajzera czy trzeba to zrobic tez
      w aso.A moze ktos wie gdzie we wroclawiu mozna dorobic kluczyk taniej niz w aso.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka