Dodaj do ulubionych

pomozecie????

14.03.07, 16:32
witam.
szukam sondy lambda do 146 1.4 bx o numerku NTK A6sc178.
prosze o nzmiary .
dzieki i pozdrawiam
Ściemka AR 146 1.4 bx
Obserwuj wątek
    • esco1996 Re: pomozecie???? 14.03.07, 16:48
      kup na alegro tylko musi być trzy przewodowa bo taka jest w boxerze wiem bo już
      to robiłem i uwerz bedzie dobra, oczywiście musisz też zwrócić uwage na rozmiar
      gwintu ja nie pamietam już ile to było ale wykręć tą padnietą i bedziesz
      wiedział.
      • sciemka2 Re: pomozecie???? 14.03.07, 16:59
        a co z kolorem kabli?u mnie do kabli przy wtyczce sa jeszcze dolaczone dwa
        kable ktore ida do akumulatora..
        • esco1996 Re: pomozecie???? 14.03.07, 18:15
          z sondy wychodzą trzy przewody jeden idzie do komputera a dwa pozostałe są od
          grzałki bo jest to sąda podgrzewana.i te dwa napewno nie bezposrednio do
          akumulatora bo sonda grzała by sie non stop nawet jak silnik by nie pracował.
          • sciemka2 Re: pomozecie???? 14.03.07, 18:50
            Ok. Ale przy wtyczce są trzy kable, a do dwóch z nich są jakby przylutowane
            następne dwa, które idą do akumulatora. Co to za cholerstwo???
          • sciemka2 Re: pomozecie???? 14.03.07, 19:04
            W sondzie którą mam w samochodzie są trzy kable(czerwony, czarny i biały).A w
            sondzie którą chcę kupić są inne kolory i brak wtyczki.Teraz rozumiem, że
            należy obciąć wtyczkę i tu jest problem jak połączyć kable?Który kolor do
            którego?Jak to sprawdzić?Pozdrawiam
            • dudpiotr Re: pomozecie???? 14.03.07, 23:09
              Witam,
              Ostatnio przerabiam temat z sondą lambda w AR 146 1.4 bx. Obawiam się, że
              zwykla uniwersalna sonda 3 przewodowa z allegro nie będzie dzialać w 1.4 bo
              jest tu oryginalnie montowana sonda z czunikiem tytanowym w przeciwieństwie bo
              wersji 1.6 bx i wszystkich TSów gdzie montowano sondę cyrkonową. Niestety sondy
              tytanowe i cyrkonowe nie są zamienne. Najtańsze uniwersalne sondy tytanowe
              jakie widzialem w sprzedaży kosztują okolo 600 zl czyli tyle co oryginal w ASO :
              (
              Tu można znaleźć info na temat sond:
              www.magnetimarelli.pl/sondy_lambda1.htmPozdr.
              Piotr
          • dudpiotr Re: pomozecie???? 14.03.07, 23:14
            Esco, czy wymienialeś tą sondę w AR 146 bx 1.4 czy 1.6? Jakie mialeś
            oryginalnie kolory kabli?
            Pozdr.
            Piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka