sciemka2 14.03.07, 16:32 witam. szukam sondy lambda do 146 1.4 bx o numerku NTK A6sc178. prosze o nzmiary . dzieki i pozdrawiam Ściemka AR 146 1.4 bx Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esco1996 Re: pomozecie???? 14.03.07, 16:48 kup na alegro tylko musi być trzy przewodowa bo taka jest w boxerze wiem bo już to robiłem i uwerz bedzie dobra, oczywiście musisz też zwrócić uwage na rozmiar gwintu ja nie pamietam już ile to było ale wykręć tą padnietą i bedziesz wiedział. Odpowiedz Link
sciemka2 Re: pomozecie???? 14.03.07, 16:59 a co z kolorem kabli?u mnie do kabli przy wtyczce sa jeszcze dolaczone dwa kable ktore ida do akumulatora.. Odpowiedz Link
esco1996 Re: pomozecie???? 14.03.07, 18:15 z sondy wychodzą trzy przewody jeden idzie do komputera a dwa pozostałe są od grzałki bo jest to sąda podgrzewana.i te dwa napewno nie bezposrednio do akumulatora bo sonda grzała by sie non stop nawet jak silnik by nie pracował. Odpowiedz Link
sciemka2 Re: pomozecie???? 14.03.07, 18:50 Ok. Ale przy wtyczce są trzy kable, a do dwóch z nich są jakby przylutowane następne dwa, które idą do akumulatora. Co to za cholerstwo??? Odpowiedz Link
sciemka2 Re: pomozecie???? 14.03.07, 19:04 W sondzie którą mam w samochodzie są trzy kable(czerwony, czarny i biały).A w sondzie którą chcę kupić są inne kolory i brak wtyczki.Teraz rozumiem, że należy obciąć wtyczkę i tu jest problem jak połączyć kable?Który kolor do którego?Jak to sprawdzić?Pozdrawiam Odpowiedz Link
dudpiotr Re: pomozecie???? 14.03.07, 23:09 Witam, Ostatnio przerabiam temat z sondą lambda w AR 146 1.4 bx. Obawiam się, że zwykla uniwersalna sonda 3 przewodowa z allegro nie będzie dzialać w 1.4 bo jest tu oryginalnie montowana sonda z czunikiem tytanowym w przeciwieństwie bo wersji 1.6 bx i wszystkich TSów gdzie montowano sondę cyrkonową. Niestety sondy tytanowe i cyrkonowe nie są zamienne. Najtańsze uniwersalne sondy tytanowe jakie widzialem w sprzedaży kosztują okolo 600 zl czyli tyle co oryginal w ASO : ( Tu można znaleźć info na temat sond: www.magnetimarelli.pl/sondy_lambda1.htmPozdr. Piotr Odpowiedz Link
dudpiotr Re: pomozecie???? 14.03.07, 23:14 Esco, czy wymienialeś tą sondę w AR 146 bx 1.4 czy 1.6? Jakie mialeś oryginalnie kolory kabli? Pozdr. Piotr Odpowiedz Link