Dodaj do ulubionych

Mam pytanie:-))

29.03.07, 17:13
Mam takie pytanko,czy kontrolka od wtrysku moze sie palic dlatego ze jest
bardzo malo oleju w silnkiu(prawie wcale nie ma)?I czy to moze tez miec w
wplyw na wieksze spalanie?
Jaki olej byscie polecili?Wiem ze musi byc 10/40

Pozdrawiam.Aga
Obserwuj wątek
    • cysiekk1 Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 17:51
      jeździsz bez oleju? ;)
      • saperalfa156 Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 18:04
        Nie ;_) Mam olej ale bardzo malo,dlatego pytam czy to moze byc przyczyna
        palacej sie kontrolki od wtrysku i czy to moze byc powod duzego spalania paliwa
        :-))
        • koles999 Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 18:23
          czesc sadze ze padła CI sonda LAMBDA kontrolka tez może sie od tego palić silnik
          pracuje w TRYBIE AWARYJNYM może być słabszy oraz nie równo pracować a co do
          oleju te lepiej zrób to jak najszybciej poniewarz z rególy alfy lubia mieć oleju
          do pełna no i oczywiscie rególarnie wymieniać w przeciwnym razie może szybko
          paść wariator który nie jest tani, ja leje pól syntetyk jest najlepszy do tych
          silników
          • saperalfa156 Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 18:46
            Witaj koles999.Dzieki za uwagi.Co do sondy lamda to mam zamiar ja wymienic jak
            najszybciej :-)

Pozdrawiam.Aga
            • bedboys Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 20:00
              Za mało oleju nie ma wpływu na zapalenie się kontrolki od wtrysku ani tez na
              zwiększone spalnie - sonda lambda w Alfie ( zakładam że TS ) też nie ma
              możliwości zapalenia kontrolki wtrysku - to musi być coś innego.
              • saperalfa156 Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 21:06
                Wiec co to moze byc?Chyba bez podlaczenia do komputera sie nie obejdzie :-(
                • aquarius01 Re: Mam pytanie:-)) 29.03.07, 23:11
                  saperalfa156 napisał:

> Wiec co to moze byc?Chyba bez podlaczenia do komputera sie nie obejdzie :-(

Dosłownie wszystko. Ta kontrolka pokazuje błędne stany w wielu przypadkach (np.
                  uszkodzonego przepływomierza), więc aby dokładnie określić przyczynę błędu
                  należy podpiąć się pod komputer inaczej będziesz wymieniać po kolei połowę
                  osprzętu a nie dojdziesz do ładu i składu a to chyba nie o to chodzi ;)
                  • koles999 Re: Mam pytanie:-)) 30.03.07, 21:18
                    tez tak miałem ze kontrolka mi sie paliła tylko ze mi obroty wariowały poniżęj
                    1500 nie schodziły i skakały po podłaczeniu pod kompa wsakazało ze praktycznie
                    nic nie działa wszystkie czujniki pracujące wskazywały bład przypuszczenia byly
                    takie ze komputer mi siadł okazała sie NIBY ze tylko coś tam sie przepaliło
                    koszt 300zl ale ja w to nie wierze pewnie coś sie odłoczyloBO GDZIE BY ELEKTRYK
                    NA WARSZTACIE NAPRAWIAł BY KOMPA CO NIBY COS WLUTOWAł JAKAś BUJDA
                  • koles999 Re: Mam pytanie:-)) 30.03.07, 21:20
                    A OD SONDY RZECZYWISCIE SIE NIE ZAPALI PONIEWZRZ mialęm padnietą i właśnie zaraz
                    po wymianie komputer mi ześwirował mówili żę przy wymianie możę zwarcie zrobiłem
                    NIBY jak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka