nieaugustyn 06.05.08, 13:27 www.allegro.pl/item352255566_rozrzad_alfa_romeo_147_156_166_gt_gtv_spider_v6.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
purhed Re: co o tym myślicie? 06.05.08, 15:39 a co mamy myśleć? zestaw rozrządu i tyle. Odpowiedz Link
nieaugustyn Re: co o tym myślicie? 06.05.08, 18:41 Aha. A myślałem, że tygrys w imbryku. Odpowiedz Link
adam_lub Re: co o tym myślicie? 06.05.08, 19:41 ja też myślę że to rozrząd, dodam, że myślę że pasuje do alfy romeo... :) Odpowiedz Link
nieaugustyn Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 08:27 adam(-ie)_lub jesteś wielki! Zróbmy inaczej, zapytam tak, czy: cena dobra?, oryginał?, gdzie w okolicach Krakowa można to za rozsądne pieniądze założyć? P.S. Całą noc myślałem i wymyśliłem, że to rozrząd do Alfy. Odpowiedz Link
aquarius01 Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 11:08 nieaugustyn napisał: > P.S. Całą noc myślałem i wymyśliłem, że to rozrząd do Alfy. No i dobrze kolega wymyślił. Na przyszłość proszę zadać bardziej skonkretyzowane pytanie, gdyż lakoniczność już zadanego, jak sam kolego widzi, prowadzi do równie lakonicznych odpowiedzi. Na konkretnie zadane pytanie można oczekiwać konkretnej odpowiedzi a tutaj takowego zabrakło. Co do ceny to nie wiem jednak jakim problemem jest zorientować się w ASO, zadzwonić do Foty i innych dystrybutorów, pogadać z użytkownikiem MMarket na allegro i po prostu porównać ceny - nic trudnego. Co do oryginału to już po samych nazwach producentów można się zorientować, że oryginały to to nie są (choć osobiście nie mam wiedzy co AR stosuje na pierwszy montaż). Niech kolega użyje trochę własnej inwencji a pretensje i złośliwości pozostawi dla siebie. To nie miejsce na takie przepychanki. Odpowiedz Link
adam_lub Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 11:10 no masz rację, ale przynajmniej możemy się pośmiać jak kiedyś z innych wypowiedzi ... Odpowiedz Link
nieaugustyn Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 13:04 Dzięki za wykład, ale jak będę chciał się dokształcić z etyki, to poczytam sobie Kanta, bądź Hartmana. Okazuje się, że sprawa wymaga dalszych wyjaśnień. Zastanawiam się skąd się bierze głupi upór niektórych uczestników fora. To ich ślepe poczucie misji moralizatorskiej, a przy tym plastikowy dogmat nieomylności. To, że ja sobie ceny mogę porównać - zuchu - to ja wiem, bez Twoich sugestii. Natomiast pytanie, już po doprecyzowaniu, skierowałem do uczestników, którzy już może kupwali ten właśnie rozrząd i montowali go i mają wyrobioną opinię na ten temat. I po to jest właśnie to forum, żeby nie dzwonić, nie porównywać, nie marnować czasu, a dowiedzieć się czegoś konkretnego tu właśnie. Natomiast Ty, przyjacielu, niestety mi nie pomogłeś. Zamrnowałeś swój czas, a dobre chęci stały się opacznie niepotrzebnym tarniem w dupie. No, musiałem przez Ciebie zrobić kawał dobrej, ale zbędnej, literatury;), a w tym czasie mógłbym przecież zorientować się w ASO (3500zł), zadzwonić do Foty i innych dystrybutorów (np. Vemapol 1500zł, pogadać z użytkownikiem MMarket na allegro i po prostu porównać ceny - nic trudnego. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link
aquarius01 Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 14:29 No taaaaaak... Powiem krótko... Nie chce mnie się tego komentować. Kolegi styl świadczy o nim samym. I jak sam kolega szanowny widzi jak chce to umie, więc niech kolega sympatyczny nie marnuje naszego czasu innym zadając zbędne pytania a w dodatku wymagające doprecyzowania. Z mojej strony EOT a szanowny kolega ląduje w KF. Odpowiedz Link
adam_lub Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 14:59 moje zdanie jest takie- pasek GATES - ok, ale ja zakładałem DAYCO rolki SKF - ok takie zakładałem w 2.0 ts napinacz EVR- nie wiem co to za firma co do ceny to chyba wydaje mi się że za niska bo zdaję się że do 2.0 ts płaciłem tyle a do V6 chyba wszystko więcej kosztuje co do dobrego mechanika w okolicach Krakowa to nie pomogę, bo z Kielc jestem :) pozdrawiam wszystkich nie ma co się dochodzić, najpierw trzeba dobrze zadać pytanie i oczekiwać na nie odpowiedzi a nie strzelać fochy :)) Odpowiedz Link
nieaugustyn Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 15:04 Thx adam_lub. Och, gniewałem się gniewałem, fochowałem na maxa, no ale teraz lepiej.;) Fajnie. Pozdrowiska Odpowiedz Link
janioj Re: co o tym myślicie? 07.05.08, 15:15 Podłączę się pod główny wątek, bo dotyczy to "sprawy", a nie konkretnego postu. Po pierwsze, starajmy się sobie pomagać, bo chyba taki cel, międzu innymi ma to forum. Jeśli zdarzy się komuś zadać "niezbyt" precyzyjne pytanie, to, jeśli mamy zamiar pomóc, poprośmy o sprecyzowanie, jeśli nie zamierzamy - nie pokazujmy sobie wzajem swojej "wyższości", bo skutek jest dokładnie odwrotny do zamierzonego. Kiedyś jadąc przez Wrocław zapytałen na CB gdzie jest konkretna ulica i po za konkretnymi odpowiedziami, dostałem również takie: "kup sobie mapę i nie zawracaj dupy" oraz "nie wiem" - jakoś mi się skojarzyło. Odpowiedz Link