rapid130 18.03.10, 20:51 allegro.pl/show_item.php?item=965536306 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Czarna magiaaaaa.... 18.03.10, 21:13 I nikt nie licytuje? :-) Przecież to niedrogo za taki unikat :D Odpowiedz Link
mejson.e Re: Czarna magiaaaaa.... 18.03.10, 21:42 Może poszukam tam chłodnicy do malucha 650? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Czarna magiaaaaa.... 18.03.10, 21:43 ...albo wskaźnika paliwa do Trabanta 601? Odpowiedz Link
t-tk Re: Czarna magiaaaaa.... 18.03.10, 22:24 Dopiero za drugim razem zaskoczyłem o co chodzi... Ja w takim razie poszukam zamykanego schowka do mojego passata ;)) Odpowiedz Link
truskava Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 10:28 tomek854 napisał: > ...albo wskaźnika paliwa do Trabanta 601? Obowiązkowo razem z pompką paliwową... Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 10:45 Trabant nie miał wskaźnika paliwa? Odpowiedz Link
plawski Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 11:32 Miał. W komorze silnika umieszczono taki patyk, na wzór tych wbitych przy rzekach - sygnalizujących stan wód. Tyle, że w przypadku stan alarmowy był nisko, a nie wysoko. Za to wskaźnik rezerwy paliwa był w środku - to po prostu kranik z trzema pozycjami - jak w niegdysiejszych motorowerach. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 19:27 Z tego co ja wiem to tą linijkę się woziło w kabinie... Mój ojciec tak miał... Ale on miał dziwnego trabanta, u niego długie i krótke się zmieniało depcząc po podłodze :-) Odpowiedz Link
plawski Re: Czarna magiaaaaa.... 20.03.10, 10:43 Mogłeś wozić i w kabinie, ale "specjalne" mocowanie na nią znajdowało się w komorze silnika. Odpowiedz Link
franek-b Re: Czarna magiaaaaa.... 20.03.10, 11:56 > Ale on miał dziwnego trabanta, u niego długie i krótke się zmieniało depcząc po > podłodze :-) Kiedyś więcej aut tak miało:-) w syrenie 104 np Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czarna magiaaaaa.... 20.03.10, 16:44 franek-b napisał: > > Ale on miał dziwnego trabanta, u niego długie i krótke się zmieniało depc > ząc po > > podłodze :-) > > Kiedyś więcej aut tak miało:-) w syrenie 104 np > W UAZie... Odpowiedz Link
mejson.e W podłodze 20.03.10, 20:56 mrzagi01 napisał: > franek-b napisał: > > > > Ale on miał dziwnego trabanta, u niego długie i krótke się > zmieniało depc > > ząc po > > > podłodze :-) > > > > Kiedyś więcej aut tak miało:-) w syrenie 104 np > > > W UAZie... > I Warszawa 203... Odpowiedz Link
crannmer Re: W podłodze 21.03.10, 00:06 W polowie ubieglego wieku przelacznik swiatel w podlodze to byl standard powszechny dla wiekszosci marek i typow. Na wschodzie i zachodzie. Jak drazek zmiany biegow przy kierownicy. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 09:50 wg mnie to syrena z silnikiem Polo :) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 11:20 Syrenka jest autem czteroosobowym. Zalozmy, ze pakujemy do niej kolege, zone i tesciowa. Taki komplet zaworow bedzie wtedy jak znalazl! Zonie i tesciowej zawory na odtwoty dolotowe, zeby nie dziamaly, a mi i koledze, na wylotowe, zebysmy psuciem powietrza nie dawali samicom powodow do dziamania ;-) Odpowiedz Link
rapid130 Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 12:03 Ekspert sprzedający najbardziej zadziwił mnie tym, że odróżnia! Że to nie są zawory do Syreny 102, tylko 103! ;))))))))))))) Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 13:56 kiedys sluchalem w radiu tok fm audycji motoryzacyjnej. prowadzili dwaj redaktorzy poziom ich wiedzy byl niesamowity - jak dwoch przedszkolakow, ktorzy uzywaja technicznych wyrazow nie wytrzymalem i zlapalem sluchawke do radia, kiedy panowie poswiecili z minute audycji na opisywanie wad zakupu starego garbusa mowiac, ze trzeba uwazac, bo garbusy slyna z tego ze czesto traca duzo plynu chlodniczego co wskazuje na duze uszkodzenia glowicy :) to bylo zadziwiajace jak obaj sie wspierali z calym przekonaniem w swojej ignorancji :) Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 14:12 x-darekk-x napisał: > > nie wytrzymalem i zlapalem sluchawke do radia, kiedy panowie > poswiecili z minute audycji na opisywanie wad zakupu starego garbusa > mowiac, ze trzeba uwazac, bo garbusy slyna z tego ze czesto traca > duzo plynu chlodniczego co wskazuje na duze uszkodzenia glowicy :) > > to bylo zadziwiajace jak obaj sie wspierali z calym przekonaniem w > swojej ignorancji > > :) Jako ex garbusiarz potwierdzam! Poza tym trzeba bardzo pilnować przebiegu paska rozrządu! ;) Odpowiedz Link
truskava Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 15:22 mrzagi01 napisał: > Jako ex garbusiarz potwierdzam! Poza tym trzeba bardzo pilnować > przebiegu paska rozrządu! Identyczne przypadłości nękały "maluchy" - model E650 Standard. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Czarna magiaaaaa.... 19.03.10, 15:54 truskava napisał: > Identyczne przypadłości nękały "maluchy" - model E650 Standard. > mmmmmm... obawiam się, że nie. Widzisz, łańcuszek rozrządu do garba też jest abstrakcją niczym szwajcarski krążownik :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Czarna magiaaaaa.... 20.03.10, 20:46 Szwajcarski krążownik to chyba nie taka abstrakcja skoro Kadafi nakazał pobożnym Muzułmanom blokowanie im dostępu do portów ;-) Odpowiedz Link