Dodaj do ulubionych

będą obowiązkowe wycieczki...

16.04.10, 18:23
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7778494,PiS__Niech_kazdy_uczen_obowiazkowo_odwiedzi_Katyn.html
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz pozwole sobie zacytowac 16.04.10, 18:34
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,110144638,110149489,Program_nauczania_w_polskich_szkolach_.html
      Wrzesień - wolne w dniach 1-17 września w celu możliwości wzięcia udziału w
      licznych inscenizacjach kampanii wrześniowej. Po 17 połowa dotychczasowych
      zajęć, żeby był czas na rozdrapywanie ran i opłakiwanie. Około 23 pierwsza z
      dwóch wizyt w Katyniu, Miednoje i Charkowie.

Październik - zajęcia, wycieczki do Auschwitz, Dachau, Majdanku i Treblinki.
      Wizyta w Watykanie z dziękczynieniem za Szczególną Rolę Polski w Dziejach Świata.

Listopad - Obchody dnia Niepodległości, Święta Narodowych Zmarłych i Licznych
      Innych Nieszczęść w Obliczu Przeważających Sił Wroga.

Grudzień - Zwiedzanie Kopalni Wujek, inscenizacja strzelania do Górników.
      Rocznica Zdradzieckiego Stanu Wojennego - Gry i Zabawy.

Styczeń - powstanie styczniowe, zwiedzanie Cytadeli, inscenizacja stracenia
      Traugutta. Inscenizacja burzenia Cerkwi na Placu Piłsudskiego.
    • lexus400 Re: będą obowiązkowe wycieczki... 16.04.10, 18:55
      Tak się zastanawiam, czy jest jeszcze jakiś kraj na świecie tak umartwiający się
      nad swoją historią?? Wiem, wiem, wiem, że to historia mojego narodu, walki i
      męczeństwa ale te wieczne ekshumacje itd.... czy to jest potrzebne, czy wiecznie
      musimy się grzebać w tym?? Chyba mało jest krajów na świecie gdzie nie było
      wojen, katastrof, zamachów terrorystycznych czy cholera wie czego jeszcze, gdzie
      ginęła masa niewinnych ludzi i zawsze był raj.
    • wujaszek_joe a kto się sprzeciwi ten nie jest patriotą 16.04.10, 20:10
      ciekawe kiedy w końcu tym wszystkim narodowo rzygniemy
    • mrzagi01 Re: będą obowiązkowe wycieczki... 16.04.10, 20:40
      Znaczy się dzieciaki mają dymać 1000 km, żeby zobaczyć sosnowy las?
      • tomek854 Re: będą obowiązkowe wycieczki... 17.04.10, 00:44
        ...krzyży :-)
    • sven_b Re: będą obowiązkowe wycieczki... 16.04.10, 20:46
      Mechanizm obronny podpowiada mi, aby dla przeciwwagi wprowadzić coroczne powroty
      do miejsc kultu małyszowego, w których zwyciężał nasz orzeł z Wisły. Dla tych co
      lubią emocjonalne wzloty i zwały, a stoją cienko z kasą byłby Zakopiec, gdzie ów
      w 2008 w pierwszej kolejce skoczył najgorzej a w drugiej najlepiej :)
      • fastaxe77 Re: będą obowiązkowe wycieczki... 16.04.10, 21:58
        Kacho Macho.

wstrzonśnientom niemieszanom pprsze...
        • zenon77 Re: będą obowiązkowe wycieczki... 17.04.10, 00:23
          A gdyby tak obowiązkowo, każdemu Polakowi, zaraz po narodzinach, tatuować na
          prawym przedramieniu zdanie "Polska nie jest krajem wyjątkowym", a na lewym
          "Moje dziecko nie jest wyjątkowe". I gdyby każdy wziął to sobie do serca, to o
          ile byłoby nam wszystkim łatwiej. To drugie zdanie powinno stać się mottem forum
          emama.
          Jeżeli tatuowanie źle się kojarzy, to zawsze można wypalać, najlepiej gorącym
          żelazem...
          By nie być zrozumianym źle, to powyższe czynności należy dokonywać na każdym,
          kto chce zachować bierne prawo wyborcze (pkt. 1) lub posiada/chce posiadać
          dzieci (pkt.2)
    • edek40 Re: będą obowiązkowe wycieczki... 17.04.10, 09:51
      Niech poslowie PiS utwarza fundusz. Zaloze sie, ze kazde dziecko chetnie
      pojedzie, a kazdy rodzic pozbedzie sie dziecka za free.
    • emes-nju Sk...syny 18.04.10, 18:02
      Wlasnie wprowadzaja terror moralny. I do tego w najlepszym mozliwym momencie - odmowa tego typu "pomyslom" zawsze jest trudna (bo co to za polski patriota, ktory odmawia takich wycieczek!), a teraz w dwojnasob...

Patologiczne, wykorzystujace sytuacje sk...syny! I teraz wszystkiemy winien bedsie Tusk - np. temu, ze sam nie zaplaci za te wszystkie wycieczki :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka