Dodaj do ulubionych

Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!!!!!!!

04.07.10, 00:21
Panowie i Panie, natknąłem się na to dzisiaj i jednym słowem czegoś takiego w
życiu nie słyszałem. Muzyka musi być odsłuchana na dobrym i głośnym sprzęcie!!
Kurwa uwierzcie mi jakem lexus400 łzy leciały mi przez odsłuchanie 2-ch
utworów. Nie wyobrażam sobie relacji live. Nie będę świnia i podrzucę Wam linka:))

www.youtube.com/watch?v=U79esEAO7kk&feature=related
www.youtube.com/watch?v=A3ork0msQ_o&feature=related
Jeżeli to jest stare to możecie mnie zlinczować.
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 00:26
      ......nie wiem co bass na to ale gość na "duduku" z przed 3tyś lat daje czadu
      niemiłosiernie!!!
      • lexus400 Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 00:40
        www.youtube.com/watch?v=A3ork0msQ_o&feature=related
        Co Ci ludzie robią z muzyką??!!!
        • t-tk Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 00:55
          W słuchawkach brzmi świetnie, na głośnikach to dopiero zrobi wrażenie.
      • t-tk Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 00:41
        Jak przeczytałem to co napisałeś to nie chcę klikać o tej porze, bo obudzę cały dom... ale nie mogę się powstrzymać, spróbuję na słuchawkach ;)
        • bassooner Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 11:25
          właśnie się zastanawiam co to za "dudek" sprzed 3 tys. lat?
    • sven_b Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 11:42
      Przynajmniej masz warunki odsłuchu. Ja mam pokutę. Nie podrzuciłem teściów na
      lotnisko. Wykręciłem się natłokiem obowiązków, z resztą sam też wyjeżdżałem.
      Operacja była wykonalna, ale byłby to duże przeciążenie. Wypoczęci teściowie
      powrócili z hebanem na twarzach i prezentem dla małej - gitarą. Jestem
      ugotowany... Coś jakby muzyka rancheros. Rano przyszły koleżanki. Zobaczyły
      gitarę małej, zawinęły się na pięcie i za 5 min. były ze swoim sprzętemi. W
      chwili gdy piszę te słowa słyszę, że mógłby przyjść Emil. Ma perkusję. Zostałem
      poproszony o telefon do jego taty, by ten przyszedł. Wykręciłem się tekstem, że
      Emil jest na wakacjach. Jednak pech - jedno z dzieci powiedziało małej, że twój
      tata słabo się orientuje, bo Emil właśnie wyszedł na rower. W życiu jakoś tak
      się zagubiłem, że nie mam kochanki więc nie mam gdzie uciec. Pies przecisnął sie
      pod bramą i na wszelki wypadek leży na rogu ulicy. Jest niezłe urwanie śmigła.
      Myślę że ptaki powrócą w tą okolicę gdzieś jesienią. Sorry, kończę - jest Emil.
    • tiges_wiz a mnie nie wzielo nic a nic ;) 04.07.10, 14:08
      zeby to byl jakis trash metal albo triphop ;)

a tak jezeli ktos mial Amige, to niech poslucha co Daxx zrobil z klasycznym
      soundtrackiem

www.youtube.com/watch?v=bpTJC2cfnzg
      reszta tu:
      www.amigaremix.com/
      warto pogrzebac :)
    • ballbreaker Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 15:37
      Yanni jest geniuszem bez dwoch zdan.
      tez odkrylem goscia zupelnie przez przypadek.
      • dr.verte Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 17:31
        ballbreaker napisał:

> Yanni jest geniuszem bez dwoch zdan.

a dla mnie to taki upgrade'owany michał wiśniewski z grecji

sorry , powiedziałbym że straszny populista
        • lexus400 Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 17:47
          dr.verte napisał:

> ballbreaker napisał:
          > > Yanni jest geniuszem bez dwoch zdan.
          >> a dla mnie to taki upgrade'owany michał wiśniewski z grecji
          >
          > sorry , powiedziałbym że straszny populista

hmmm nie wiem co w nim populistycznego ale każdy może mieć własne zdanie, ja
          jestem zafascynowany sposobem w jaki oni grają muzykę, widać (jak dla mnie
          lamera) taką lekkość, luzik a zarazem wiedzą co grają i każda nuta wydaje się
          być zagrana perfekcyjnie. Gra na skrzypcach jest idealna choć dźwięk skrzypiec
          nie jest moim ulubionym tak samo jak fortepianu ale w ich wydaniu jest
          doskonały. Zdaję sobie sprawę z tego, że jestem zupełnym laikiem ale "trochę"
          muzyki w życiu słyszałem i skoro ta muzyka mnie ujęła musi coś w tym być.
          • sven_b Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 18:17
            > Zdaję sobie sprawę z tego, że jestem zupełnym laikiem

Spokojnie. Cenimy sobie Twoją wrażliwość Lex:)
          • ballbreaker Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 19:05
            lexus400 napisał:

> jestem zafascynowany sposobem w jaki oni grają muzykę, widać (jak dla mnie
            > lamera) taką lekkość, luzik a zarazem wiedzą co grają i każda nuta wydaje się
            > być zagrana perfekcyjnie. Gra na skrzypcach jest idealna choć dźwięk skrzypiec
            > nie jest moim ulubionym tak samo jak fortepianu ale w ich wydaniu jest
            > doskonały.

lepiej bym tego nie ujal :) do tego niespecjalnie widze (moze po prostu jeszcze
            nie odkrylem) podobnych jemu muzykow. gosc tworzy niesamowity klimat w swojej
            muzyce.
            no i mnie osobiscie sluchanie go niesamowicie uspokaja.
            • lexus400 Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 19:30
              ballbreaker napisał:

> no i mnie osobiscie sluchanie go niesamowicie uspokaja.

Dokładnie jak napisałeś. Muzyka poważna też uspokaja ale jednak zmusza do
              myślenia o czym się słucha a tutaj można sobie myśleć o wszystkim. Nocne
              słuchanie przy zgaszonym świetle z browarem w dłoni daje efekty:))
              • krakus.mp Re: Ktokolwiek widział ktokolwiek słyszał !!!!!!! 04.07.10, 20:53
                Witam

Fanem Yanni'ego jestem od końca lat 80 tych minionego stulecia. Na kasetach
                (niestety) mam niemal połowę jego dyskografii.
                Jego muzyką fascynuję się do dzisiaj, obok Tangerine Dream, Kitaro czy Johannesa
                Schmoelinga. Takie klimaty mnie kręcą i zawsze zachęcam do poznania takiej muzy.
                Niestety, nie każdemu ona pasuje.
                Jako cikawostkę dodam, że YANNI jest (był) mężem pewnej aktorki znanej z serialu
                Dynastia. Chodzi o Lindę Evans (taka blondynka z długimi włosami> :)
                Pzdr.
                • krakus.mp Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 21:05
                  Lexus, posłuchaj. Tylko głośno, na dobrym sprzęcie.

www.youtube.com/watch?v=l1pLmcVKH6o
                  Dobry sprzęt to podstawa do słuchania takiej muzy.:)
                  • lexus400 Re: Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 21:50
                    krakus.mp napisał:

> Lexus, posłuchaj. Tylko głośno, na dobrym sprzęcie.
                    >
                    > www.youtube.com/watch?v=l1pLmcVKH6o
                    > Dobry sprzęt to podstawa do słuchania takiej muzy.:)

Sprzętem niestety nie dysponuję ale te kawałki też mi się podobają, jednak póki
                    co to jestem jeszcze pod wrażeniem Yanniego.
                    • krakus.mp Re: Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 22:00
                      Yanniego nie da się słuchać często, bo staje się piskliwy.
                      Jego muza jest dobra na jeden wieczór (zwłaszcza randkowy)dla zmiękczenia klimatu.:)

Posłuchaj też tego:
                      www.youtube.com/watch?v=jN9RdQdesyM&feature=channel
                      Jeżeli masz życzenie, to z przyjemnoscią Ci przegram podobną muzę w wykonaniu
                      różnych artystów.
                      • bassooner Re: Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 22:18
                        przypominam także o innym
                        sławnym greku ;-)))
                        • krakus.mp Re: Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 22:28

bassooner napisał:

> przypominam także o innym
                          > sławnym greku ;-)))

Hehehhe.
                          Pamiętam aż nadzwyczaj dobrze.
                          Byłem na jego koncercie w Roterdamie w 1991 roku.

www.youtube.com/watch?v=Pg7OQyUBP1k
                          Mam pamiątkę w postaci kasety video z zarejestrowanym koncertem, który był
                          transmitowany na zywo w holenderskiej TV.
                          Gość u którego mieszkałem ( byłem na tygodniowym szkoleniu w Papendrechcie)
                          zrobił mi niespodziankę i nagrał ten koncert na kasetę.
                          To moja wspaniała pamiątka, bo być na Vangelisie i widzieć koncert na żywo a
                          potem oglądać to raz jeszcze to duża frajda.

>
                          • krakus.mp Re: Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 22:31
                            www.youtube.com/watch?v=0lUclodLNiA&feature=related
                      • krakus.mp Re: Lexus, posłuchaj tego 04.07.10, 22:18
                        A to już kiedyś zapodałem, ale warto posłuchać dla wyciszenia emocji związanych
                        z wyborami.
                        www.youtube.com/watch?v=GKbhf_1YnFI
                        • bassooner wobec tego... 04.07.10, 22:38
                          ...się pochwalę i
                          zapodam swój kawałek (sprzed... no z 10 lat)... ;-)))
                          • krakus.mp Re: wobec tego... 04.07.10, 22:45
                            bassooner napisał:

> ...się pochwalę
                            > i
                            > zapodam swój kawałek (sprzed... no z 10 lat)... ;-)))

Bass. Niezły chillaucik.:)
                            • bassooner Re: wobec tego... 04.07.10, 22:48
                              no trochę tego swego czasu napłodziłem... ;-)))
                              • bassooner Re: wobec tego... 04.07.10, 22:51
                                np. to...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka