Dodaj do ulubionych

Oleje Veedol

12.10.10, 15:51
Przeglądam sobie książkę Civica i jest tam informacja, że przy 20 000 km silnik zalano olejem Veedol SYNTRON 0W-30. Wlał go ASO. Czy spotkalicie się z tą marką? Jest u nas niedostępna. Szukam opinii, ale też podpowiedzi czy zamiennie zalać go Mobilem 5W-50 czy 0W-40. Thx.
Obserwuj wątek
    • fazi_ze_sztazi Re: Oleje Veedol 12.10.10, 21:37
      zalej go tym co podaje producent. Dla mojego modelu to jest 5W-20. Ja leje syntetyk, prawie zawsze mobil, ale ostatnio ktos mi wlal pol-syntetyk za 1/3 ceny to tez wzialem. Nie wierze w opinie ze zawsze syntetyk albo ze nie wolno, ze trzeba, bla, bla, bla. Jak wymieniasz na czas i lejesz to co zaleca producent to wystarcza.
      pzdr.
      • sven_b Re: Oleje Veedol 13.10.10, 11:44
        Producent nie podaje marki, natomiast wszystkie wspomniane oleje mieszczą się w podanych przez niego klasach. Z tym, że są dość lakonicznie opisane.

O Veedol pytam z czystej ciekawości. Nie spotkałem się z tą marką wcześniej. Kto to rozlewa? Generalnie nie cisnę - może na spokojnie sobie przypomnicie ;)
        • bassooner Re: Oleje Veedol 13.10.10, 19:07
          https://img85.imageshack.us/img85/2773/veedolpinup.jpg

to jedyna poszlaka... ;-)))
          • lexus400 Re: Oleje Veedol 13.10.10, 21:27
            bassooner napisał:

> https://img85.imageshack.us/img85/2773/veedolpinup.jpg
            >
            > to jedyna poszlaka... ;-)))

Ten olej to chyba jakiś baaardzo stary musiał być bo ta pani to tak na oko pochodzi z lat 50-60-ch:))
            • sven_b Re: Oleje Veedol 14.10.10, 09:03
              Dziewcze jak z burty bombowca:)
        • lexus400 Re: Oleje Veedol 13.10.10, 19:12
          sven - ja po raz pierwszy słyszę o takim oleju i nie muszę Cię chyba uświadamiać, że nazwa oleju jest nieistotna ??:))
          • sven_b Re: Oleje Veedol 14.10.10, 09:02
            no wiem wiem. Z lektury forów wynika że Veedol należy do grupy Castrola.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka