Dodaj do ulubionych

Rzeź w Tucson

08.01.11, 22:38
się wydarzyła. Nic jeszcze nie wiadomo. Pani kongresmen najpierw była zastrzelona, teraz zyje ale jest śmiertelnie ranna. Mnie oprócz tego zastanowił ponizszy wpis (kopiuje w całości) - czy to może byc prawda?

nazwakontajuzzajeta 9 minut temu
0 + - zgłoś do moderacji

Sarah Palin - była kandydatka na wiceprezydenta umieściła w sieci mapę Stanów Zjednoczonych, na której zaznaczyła cele - kongresmanów, których należy wyeliminować z polityki
Postrzelona była na tej liście
twitpic.com/3o7jnn/full
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Rzeź w Tucson 08.01.11, 23:39
      A sprawdziłeś w necie, czy sarah palin faktycznie taką listę umieściła w internecie??
      • tomek854 Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 03:16
        Na gazecie sa screeny i napisane, ze juz usunela ;-)
        • winnix Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 18:50
          Media na całym świecie podają screeny, więc nie kombinujcie, że to Wyborcza coś wymyśliła...
          • tomek854 Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 18:52
            Ja nie mówię że wymyśliła, tylko że tam (niejako "najbliżej") można je zobaczyć ;-)
      • typson Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 15:28
        Nie twierdziłem ze to prawda a jedynie pytałem.

poza tym
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,8919912,Giffords_krytykowana_za_reforme_zdrowia__wlamanie.html
        • wujaszek_joe Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 21:25
          Już widzę, przepraszam.
          • typson Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 22:50
            Nie ma problemu, wiesz u nas taki screen pewnie przeszedł by bez echa. Ale u nas giwera nie jest dołączana w ramach promocji do dwóch serków homo w pobliskim tesco.

Osobiście wątpie, by motywacją zamachowca był ow obrazek nieostrożnie twitnięty przez tę tępaczkę z Alaski. Ale jako polityk z konkretnym stażem działający właśnie w USA powinna raczej trzymać tego typu przemyślenia na wodzy
    • winnix Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 18:49
      Palin jest jaka jest, ale nie uwierzę, że w tej grafice chodziło jej o fizyczną eliminację.
      Robienie z tego wielkiej sprawy to wg mnie jak oskarżanie Marylin Mansona, że dzieciak zrobił rzeź w szkole.
      • tomek854 Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 18:55
        Też tak uważam :-)
        • typson Re: Rzeź w Tucson 09.01.11, 22:51
          I ja, co napisałem wyżej zanim jeszcze tu doszedłem z czytaniem
    • marekatlanta71 Re: Rzeź w Tucson 10.01.11, 00:54
      Potwierdzam - taka mapka wyszła od Palinowej. Oczywiście chodziło o coś innego - o listę dystryktow w których republikanie mieli szanse na wygranie z demokratami. Znak celownika był rzeczywiście dość niefortunny, a w świetle dzisiejszych wydarzeń to szczególnie niefortunny. Ale to nie znaczy ze ktokolwiek nawoływał do mordowania ludzi!
      • lobuzek1 Re: Rzeź w Tucson 12.01.11, 22:51
        U nas by z tego celownika zaraz zrobili nawoływanie do masowego mordu.
    • derwisz911 Re: Rzeź w Tucson 12.01.11, 22:47
      A u Fritzli juz zdazyli zauwazyc, ze sprzedaz Glockow znaczaco wzrosla :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka