sherlock_holmes 18.02.11, 06:21 Nadszedł smutny czas: otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C17563842 Gdybym tylko miał odpowiednią ilośc pieniędzy, zostawiłbym to auto jako trzecie w rodzinie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 07:41 No faktycznie, szkoda autka, mogłaby jeszcze długie lata służyć. Z takim opisem powinna pójść błyskawicznie. Odpowiedz Link
t-tk Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 08:52 Podesłałem link ojcu, świetne auto, spełnia wszystkie jego wymagania. Ale nigdy nie zastanawiał się nad Japończykami. BTW, gdzie jest zbiornik gazu? Jeśli w kole, to gdzie koło? Odpowiedz Link
edek40 Szuja!!! 18.02.11, 11:02 Czegos takiego szukalem. Zafire zabronil mi kupic lex. To kupilem dodga. Niby jestem zadowolony, ale... Odpowiedz Link
sven_b Re: Szuja!!! 18.02.11, 11:09 Nie pierwszy raz po forum rozchodzi sie 'Ooooooj', bo szerlok zawsze wrzuca ogłoszenia po fakcie. Z resztą on tak je pisze, że człowiek tydzień się gryzie, że nie poczekał. Odpowiedz Link
truskava Re: Szuja!!! 18.02.11, 11:35 W sumie mogę przyłączyć się do biadoleń, że sie szerlok nie zdecydował ze 3 tygodnie wcześniej, a tak to po ptokach. Na osłode pozostaje fakt, że szerlokowa mazda jest manualna, a ja tak jakoś celowałem w automat. No i wtedy dodatkowo lex by nie zarobił na montażu LPG... Odpowiedz Link
lexus400 Re: Szuja!!! 18.02.11, 13:03 truskava napisał: > W sumie mogę przyłączyć się do biadoleń, że sie szerlok nie zdecydował ze 3 tyg > odnie wcześniej, a tak to po ptokach. > Na osłode pozostaje fakt, że szerlokowa mazda jest manualna, a ja tak jakoś cel > owałem w automat. > No i wtedy dodatkowo lex by nie zarobił na montażu LPG... A Ty myślisz, że z czyim gazem ta Mazda jest?:)) Odpowiedz Link
truskava Re: Szuja!!! 18.02.11, 14:19 lexus400 napisał: > A Ty myślisz, że z czyim gazem ta Mazda jest?:)) Ja to doskonale wiem. Inaczej nie rozpaczałbym nad mazdziną, bo raczej nie zdecydowałbym się na kupno auta z instalacją zamontowaną przez niewiadomokogo. A miałem na myśli, że gdybym przytulił szerlokowóz, to nie zarobiłbys na kolejnej instalacji :). Odpowiedz Link
lexus400 Re: Szuja!!! 18.02.11, 14:26 Fakt:)) a mówiąc inaczej - oczywista oczywistość. Odpowiedz Link
st1545 Re: Szuja!!! 21.02.11, 16:38 truskava napisał: > W sumie mogę przyłączyć się do biadoleń, że sie szerlok nie zdecydował ze 3 tyg > odnie wcześniej, a tak to po ptokach. > Na osłode pozostaje fakt, że szerlokowa mazda jest manualna, a ja tak jakoś cel > owałem w automat. > No i wtedy dodatkowo lex by nie zarobił na montażu LPG... Znalazłeś sensowną Premacy z automatem, czy wybrałeś inny model, jeśli można spytać? Bo tak jak patrzę po zdjęciach, to przy +/- tych pieniądzach nie bardzo widzę konkurencję: małe auto dla 7 osób i wszyscy mają wygodnie (-: pozdrawiam, tomek Odpowiedz Link
truskava Re: Szuja!!! 21.02.11, 21:11 st1545 napisał: > Znalazłeś sensowną Premacy z automatem, czy wybrałeś inny model, jeśli można spytać? > Bo tak jak patrzę po zdjęciach, to przy +/- tych pieniądzach nie bardzo widzę konkurencję: > małe auto dla 7 osób i wszyscy mają wygodnie (-: > pozdrawiam, tomek W moim przypadku auto dla 7 osób to tylko dodatek, który prawdopodobnie nie byłby wogóle wykorzystywany, no może 1-2 razy w roku. Mazdy w sumie też jakoś specjalnie nie brałem pod uwagę przy szukaniu auta (ale i jej nie wykluczałem). Ponieważ udział porządnych egzemplarzy w rynku aut używanych jest tylko trochę mniejszy niż stężenie substancji aktywnej w oscillococcinum, to podszedłem do tematu nieco od doopy-strony. Mianowicie nie nastawiałem się na jakąś konkretną markę, model itp. lecz gdy tylko pojawiło się w zasięgu jakieś auto w akceptowalnym stanie i o jasnym pochodzeniu, to pozostawała do rozważenia kwestia typu: "chcę, czy nie chcę takim czymś jeździć" (w uproszczeniu). Oczywiście były jakieś tam warunki brzegowe typu kwota do wydania, wielkość, wiek itp. Ostatecznie skończyło się na przygarnięciu Focusa kombi (2.0 automat, 2006r.) Odpowiedz Link
st1545 Podejście (-: 22.02.11, 11:04 truskava napisał: > W moim przypadku auto dla 7 osób to tylko dodatek, który prawdopodobnie nie był > by wogóle wykorzystywany, no może 1-2 razy w roku. Rozumiem, u mnie w sumie też tak by było; > nie nastawiałem się na jakąś konkretną > markę, model itp. lecz gdy tylko pojawiło się w zasięgu jakieś auto w akceptowa > lnym stanie i o jasnym pochodzeniu, to pozostawała do rozważenia kwestia typu: > "chcę, czy nie chcę takim czymś jeździć" (w uproszczeniu). Oczywiście były jaki > eś tam warunki brzegowe typu kwota do wydania, wielkość, wiek itp. Dla mnie znalazłyby się tu jeszcze naprawdę pożyteczne dodatki - przy ostatnim zakupie (323F BJ 2 lata temu) były to regulowane tylne oparcia. > Ostatecznie skończyło się na przygarnięciu Focusa kombi (2.0 automat, 2006r.) No tak, z tyłu zwykła ławka.. ale pewnie ma podgrzewaną przednią szybę, prawda? pozdrawiam, tomek Odpowiedz Link
truskava Re: Podejście (-: 22.02.11, 17:12 st1545 napisał: > Dla mnie znalazłyby się tu jeszcze naprawdę pożyteczne dodatki - przy ostatnim > zakupie (323F BJ 2 lata temu) były to regulowane tylne oparcia. > No tak, z tyłu zwykła ławka.. ale pewnie ma podgrzewaną przednią szybę, prawda? Dotąd zawsze miałem auta ze zwykłą ławką z tyłu i dawałem rade. Jakby były indywidualne fotele, pewnie też bym sobie poradził ;-) Głównie zależało mi na jakiejś tam minimalnej wielkości auta, przyzwoitym stanie technicznym i pewnej historii. Co do wyposażenia auta to nie miałem wyśrubowanych wymagań . Tak na dobrą sprawę to jedynie brak klimy i jakiejś bardzo podstawowej elektryki (przednie szyby, lusterka) byłby dyskwalifikujący. Wszystko inne to miłe dodatki o śladowym wpływie na decyzję o zakupie. Owszem, kilka małych gadżetów jest, np. wspomniane ogrzewanie przedniej szyby, które bardzo sobie chwalę, ale jakby go nie było, to bym nie rozpaczał. Odpowiedz Link
bassooner Re: Szuja!!! 18.02.11, 11:41 by mi pasiła i na wakacje jak znalazł (2+2) ale aktualnie groszem nie śmierdzę i inne priorytety niestety mamy... ;-((( dlaczego to robisz? załapałem dolinę... ;-((( Odpowiedz Link
lexus400 Re: Szuja!!! 18.02.11, 14:30 Ja tak nieśmiało wtrącę swoje 3 grosze i dopowiem tylko, że od sherlocka można auta kupować, wypielęgnowane, niedrutowane, uczciwie obsługiwane itd........możecie tylko żałować i absolutnie nie piszę tego po to aby Was dołować:)) Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 13:23 20k za 8-letni woz z przebiegiem 140+ wow, drogo u nas ;) Odpowiedz Link
edek40 Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 13:32 > 20k za 8-letni woz z przebiegiem 140+ > wow, drogo u nas ;) A ile kolega zaplacil za popierdulke, o nazwie mito? Odpowiedz Link
bassooner Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 13:49 nadmieniam, że cena 20k to cena wyjściowa, bo przeca od dawien dawna wiadomym jest, że rzecz warta jest tyle ile chce za nią zapłacić nabywca... ja na ten przykład chcę za swoją Vectrę 99 75k... są chętni... ;-))) Odpowiedz Link
t-tk Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 14:17 bassooner napisał: > nadmieniam, że cena 20k to cena wyjściowa, bo przeca od dawien dawna wiadomym j > est, że rzecz warta jest tyle ile chce za nią zapłacić nabywca... ja na ten prz > ykład chcę za swoją Vectrę 99 75k... są chętni... ;-))) kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk - proszę bardzo, kiedy mogę się zgłosić po HOpla? :) Odpowiedz Link
bassooner Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 15:43 za 75k to choćby zaraz... ;-))) tej! szerlok... nic nie chcę mówić, ale masz w wozie taki sam parasol, jak mi kiedyś zajeb... na mieście! Odpowiedz Link
sven_b Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 17:27 Urwij mu tą piątkę jeszcze. Ucieszy się, a Ty i tak nie stracisz. Odpowiedz Link
tomek854 Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 19.02.11, 00:22 Ja nie dośc, że dam o 5 "k" więcej, to jeszcze mogę je wyciąć z tekturki! :-) Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 18.02.11, 18:12 > A ile kolega zaplacil za popierdulke, o nazwie mito? kilka razy wiecej ale nie bardzo rozumiem, co to ma do rzeczy przy wycenie 8-letniego microvana Odpowiedz Link
sherlock_holmes Zgwałcony przez uszy 19.02.11, 20:28 Był pierwszy oglądający - chyba ze szwagrem przyjechał (albo sąsiadem). Najpierw nie spodobało się im, że w bagażniku coś było wożone, bo nie jest idealnie czysty. Potem nie spodobał im się środek - ślady kurzu i w ogóle nie pachniał jak z salonu (w końcu tapicerkę wyprałem dwa lata temu). Na koniec odrzucił ich silnik - zakurzony. Stwierdzili, że auto jest zniszczone (!!! - tapicerka i wnętrze nie ma ŻADNYCH dziur, przetarć, zrysowań itp. Foteleie są zdeformowane ani wysiedziane) i poszli w pizdu. Nawet nie chcieli żeby silnik odpalić. PS. Jeśli inni tak samo zrobią, wypiorę tapicerkę (choć nie ma żadnych plam i nie jest nawet brudna), wyglancuję silnik, opony przejadę plakiem i nawalę plaka na deskę rozdzielczą - auto zyska ze 20% wartości. Odpowiedz Link
crannmer Re: Zgwałcony przez uszy 19.02.11, 20:38 sherlock_holmes napisał: > wyglancuję silnik, [...] - auto zyska ze 20% wartości. I stracisz 50 % interesentow, ktorzy beda Cie oskarzac o maskowanie wyciekow oleju z wszystkich mozliwych miejsc. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Zgwałcony przez uszy 19.02.11, 21:12 NIech straci i 99% jeżeli ten ostatni zapłaci 20% więcej ;-) Odpowiedz Link
wujaszek_joe No bo w komisach same igiełki som 19.02.11, 21:23 mało jeżdżone z Niemiec w tanim pieniądzu. No to się ludziiska przyzwyczaili Odpowiedz Link
pizza987 Re: Zgwałcony przez uszy 21.02.11, 14:10 Ja sie pochwalę ze pusciłem Scenika I. Po 3 miesiacach i kilku nawiedzonych co nie pamiętali jaką cene mi proponowali i dzwonili później z propozycją o 1,5tys. zł. niższą niż ich ostatnia propozycja sprzed 2 godzin. W koncu poszedł-jakiś gośc jako wozidło dla żony wziął. A samochód czysty w srodku, bez plaku z zakurzonym silnikiem... W jakims ASO go sprawdzali i poza poceniem się skrzyni biegów i dwoma malowanymi elementami nie bylo się do czego porzyczepić. AlZastanawiam się jak to za kilka lat bedę sprzedawał swojego 2.0T... No i cenę tez musiałem sporo obnizyć, oprócz tego samochód mi się postarzał bo jak sprzedawałem to miał juz 10 a nie 9 lat. Tyle ze od listopada cisza, ze trzy telefony, ogloszenia wisiały, stał w komisie, giełda i nic. Za to jak tydxzien temu poszedł a jedno ogłoszenie jest jeszcze aktywne to ze 4 od czwartku dzwoniło :( Odpowiedz Link
edek40 He, he 28.02.11, 15:40 Po pierwsze nalezy Ci sie, bo wiedziales, ze szukam czegos z 6-7 miejscami. Po drugie ja swoja 16 letnia mazde oddalem za darmo sasiadom. Obawialem sie, ze jesli wystawie ja za 500 zl to zjawi sie jakis oszolom i bedzie sie targowal, ze przebieg, ze korozja itp. No dostalby w morde, a ja poszedlbym siedziec... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 20.02.11, 05:39 Gdybyś miał odpowiednia ilośc pieniędzy to dalbys je jakiejś organizacji charytatywnej :) Potrzeba trzymania starych strucli nie pojawia sie ze wzrostem zamożności... Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 25.02.11, 22:37 Taki pomysł też miałem - cóż, 20k zł to jednak w Polsce kupa forsy. A auto to żaden stary strucel - oby każdy 3-latek był tak zadbany... Odpowiedz Link
sherlock_holmes Sprzedany! 25.02.11, 22:30 Dziś się dogadałem z kupującym, zostawiłzaliczkę a ja mam jeszcze zrobić parę drobiazgów (jest informatykiem i nie zna się na autach :) ). Ale ilu miałem "agentów" oglądaczy - to się na powieść nadaje. Albo na doktorat z psychologii... Odpowiedz Link
wo_bi a co kupięś? :) 27.02.11, 14:42 Może pisałeś gdzieś, ale nie dokopałem się do posta... ostatnio właściwie nie zaglądam tu :( Wykańczanie mieszkania mnie pochłonęło całkowicie... Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: a co kupięś? :) 28.02.11, 21:19 A taką stareńką Subarynkę - Impreza z 1999roku. Za to auto jest odkupione od dealera we Frankfurcie "z polecenia" i ma naprawdę niecałe 160tys.km. Zresztą po zakupie najpoważniejszy problem to ...pogryziony przez gryzonia kabel wysokiego napięcia od 4 cylindra ;) Ma swoje wady, ale za to 4WD jest nie do zastąpienia. Fajnie, bo to wersja po liftingu - w środku ma dużo lepsze materiały, ciekawszy przód i rzadki 2-litrwy wolnossący silnik. Ciężko tylko przyzwyczaić się po Mazdzie, bo tu siedzę "na podłodze". Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 08.03.11, 22:51 No i dziś się z autem rozstałem. Wydałem kupę papierów i dwa komplety kluczy, został mi zwitek papierów NBP w kieszeni i dwie saitki różnych krunkli ze starego auta. Siedzimy teraz nad Pinot Grigio i smutek mnie trochę ogarnia - fajne to było auto, naprawdę. W końcu żadnym autem nie robiłem tylu "tras", w tym nad morze i szaleńczy wyścig na porodówkę (tego ostatniego nigd yw życiu nie zapomnę). W sumie - to poza dwiema wadami (kiepskie zabezpieczeie antykorozyjne i kiepskie wygłuszenie przy szybszej jeździe), to auto skłąda się niemal z samych zalet. NA pociechę wracałem Imprezą boczną, mocno krętą drogą. Nawet się nie starałem, po prostu auto samo zappierdzielało po zakrętach aż miło :) PS. Ale i tak mi smutno - właściwie to Mazda to było pierwsze "normalne" auto (jednak Skoda i Lanos to typowa "budżetówka"). Trudno, było - minęło. Odpowiedz Link
t-tk Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 08.03.11, 23:13 Ale pomyśl tylko jak Subaryną będziesz mógł zasuwać na porodówkę ;))) Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: [spam[ sprzedaję Mazdę 08.03.11, 23:22 Skurcze co trzy minuty, a Sherlock spokojnie kończy żonkę pakować :) Odpowiedz Link