Dodaj do ulubionych

Cartrawler.com - zna ktoś?

11.04.11, 17:58
Pytanie jak w temacie. Jest to strona wyszukująca najtańsze wynajmy samochodów. Ceny są absuradalnie okazyjne - 580zł za 8 dni kompaktem w Irlandii,do tego 170zł ubezpieczenie udziału własnego itd. Boję się, bo auto bez klimy - żeby to nie była 12-letnia Kia Shuma ;)

Boję się aż tak niskich cen - np. Sixt z kartą lojalnościową ma za 1100zł, Hertz z biletem lotniczym 890zł.
Miałktoś jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Cartrawler.com - zna ktoś? 11.04.11, 19:52
      Kiedys wynajalem auto na Krecie (98-99 rok - nie pamietam). Przez internet. Glownym kryterium, co tu ukrywac, byla cena. Wyladowalismy i wypatrywalismy gostka z kartka z naszym nazwiskiem. O dziwo byl. No i prowadzi nas. Nie, nie tu, bo tu parking platny. Jeszcze nie tu, bo tu policja gania. Jest. Upssssss. Mialo byc cos osobowe, a to cos na podobienstwo nissana vanette z lat 80. Blaszak! Uffff. To nie to. Tu tylko wzial kluczyki dla nas i prowadzi. Jest - nissan sunny. Nawet czysty, choc leciwy. Odpala. To deal!!! Ale ja place karta. "No problem". Wyjal z kieszeni hebel do kart i zrobil oryginal i kopie (kto to jeszcze pamieta?). Nawet byl zadowolony, bo oswiadczyl, ze dzieki temu nie musi nic pisac, bo kopia to tak jakby dowod rejestracyjny, ktorego nam nie dal. Enigmatycznie powiedzial - "po co ci dowod, przeciez to wyspa, a auto ma naklejke z wypozyczalni." Strasznie stukalo mu zawieszenie, polowica, ktora przestawila market, twierdzi, ze zawiodly hamulce (:)). Ale przejezdzilo to to dwa tygodnie i to niezle dostawalo w dupsko, bo siedziec sie nam nie chcialo w jednym miejscu.

Jest tylko jedno ale - wtedy to my nie mielismy dzieci i moglismy sobie pozwolic na brak pojazdu.
    • mapmuh Re: Cartrawler.com - zna ktoś? 11.04.11, 20:59
      Kiedyś przez podobną stronę zarezerwowałem najtańsze dostępne autko w Irlandii. Dostałem Peżo 206 z silnikiem 1.0 czy 1.1, przebieg jakieś 20kkm. Warunki wypożyczenia barzdo atrakcyjne, samochodzik mały i słaby, ale dla dwóch osób na wycieczki po wyspie w zupełności wystarczający. Zaparkowany był w normalnejpłatnej strefie lotniska w Cork, dowód dostałem do ręki.
    • frax1 Re: Cartrawler.com - zna ktoś? 12.04.11, 23:43
      12 letniej Shumy się nie spodziewaj, ale teraz przed sezonem auta w irlandzkich wypożyczalniach są dość stare i kiepskie, choć można mieć szczęście. 580 zł to trochę mniej niż 150 euro.... czyli poniżej 20 euro dziennie. Z tego co pamiętam zdarzały mi się takie ceny - pamiętaj tylko, że udział własny masz. Tzn. rozwalasz auto, płacisz a potem ci firma, która wystawiła voucher oddaje pieniądze. Oczywiście przy ladzie będą Cię namawiali by wykupić u nich ;) Sprawdź jeszcze traveljigsaw, holidayauto i autoeurope - powinny być zbliżone ceny. Cartrawler to najprawdopodobniej firma wystawiająca vouchery - oni mają b.dobre ceny, często lepsze niż strony firmowe, szczególnie przy dość wczesnej rezerwacji. Ja korzystałem w USA chyba z holidayauto i było bez problemu i taniutko.
      Pozdrawiam
    • tomek854 Re: Cartrawler.com - zna ktoś? 13.04.11, 21:48
      580 złotych to jakieś 110 funtów...

To nie jest za bardzo podejrzane. W Szkocji widziałem nawet auta za 15 funtów na dobę, a jak masz na dłużej, to jeszcze się da coś zbić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka