Dodaj do ulubionych

Obecna formula 1.

21.04.11, 18:13
Chyba bylo tu wielu fanow formuly , deklarowanych , takich sprzed kubicy ,jak oceniacie
innowacje typu drs i cala atrakcyjnosc wyscigow w obecnej formie , GP China to byla
uczta jesli chodzi o walke i wyprzedzanie ale wielu narzeka ze to juz nie ten duch..
Ogladacie wogole?
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 18:18
      a moze ktos teskni za Kimim albo obrzydza go powrot do gry zarosnietego szwaba
      • lexus400 Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 19:45
        Jeśli już mowa o Kimim to brakuje mi go w F1, był on barwną postacią i na pewno nie był tuzinkowym facetem. Podobało mi się jego podejście do wyścigów i tego całego cyrku, on po prostu przylatywał na wyścig jechał swoje i wracał imprezować:)) Nie mówię, że takie podejście jest dobre dla zespołu ale było z nim ciekawie. Co się zaś tyczy Quick Nicka, nie mam nic przeciwko niemu, jest solidnym driverem tylko nie miał szczęścia być w dobrym zespole w odpowiednim czasie, jak większość dobrych kierowców prawdę mówiąc.
    • dr.verte Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 18:38
      czy bez roberta to juz ogolnie zieeeew....
      • lexus400 Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 19:48
        dr.verte napisał:

> czy bez roberta to juz ogolnie zieeeew....

Szkoda, że go nie ma ale bez niego F1 istniała i będzie istnieć. Nie chciałbym być źle zrozumiany ale czarno widzę jego powrót do F1, jeżeli wróci to będzie w moim odczuciu nadczłowiekiem.
      • lexus400 Dla pokrzepienia serc, wieści ze źródła:)) 21.04.11, 19:59
        www.f1wm.pl/php/news_id-21517.html
        Byłoby miło.
    • lexus400 Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 18:59
      Mogę powiedzieć, że jestem fanem F1 od "jakiegoś czasu" nie będę pisał od jakiego konkretnie bo niektórych forumowiczów nie było jeszcze na świecie:)) ale do rzeczy - atrakcyjność wyścigów obecnie wydaje mi się na przyzwoitym poziomie a wykorzystanie drs i kers dodaje jeszcze dreszczyku emocji, choć jak dla mnie zasada użycia drs jest zbyt rygorystyczna i podejrzewam, że byłoby jeszcze ciekawiej, gdyby to kierowcy decydowali kiedy można tego systemu użyć. Brakuje moim zdaniem tankowania w trakcie wyścigu, wiem, wiem było to niebezpieczne ale czy same wyścigi są bezpieczne? dawało to jeszcze większą niewiadomą i dawało zarazem pole do popisu szefom teamów do obrania korzystnych strategii. Przeraża mnie jedynie perspektywa wprowadzenia silników 4-ro cylindrowych o pojemności 1,8 pomijając fakt, że będą one uturbione, to jakoś do mnie przemawiają jednostki od 8-miu cylindrów w górę i konkretnych pojemnościach i obecne 2,4 to chyba taka dolna granica.
      • tomek854 Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 19:18
        A jak dla mnie to już dawno nie jest sport. Widowisko? Jak najbardziej. Ale nie sport.

Ostatnio nawet był pomysł żeby wzdłuż toru ustawić spryskiwacze i losowo polewać okreslone odcinki toru... Argument był, że to zwiększy nieprzewidywalność. Ale to będzie z jednej strony przeregulowane kompletnie przepisami, a z drugiej całkowicie losowe...

Dla mnie to tak jakby w piłkę nożną wmontować żyroskop czy mimośród żeby latała gdzie jej się żywnie podoba... Na pewno by było efektownie, ale czy to byłby dalej sport?
        • lexus400 Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 19:47
          Masz rację Tomku, sport nie wiele ma wspólnego z F1, tam chodzi przede wszystkim o oglądalność i zarabianie pieniędzy, jednak widowisko jest przednie.
      • 1realista Re: Obecna formula 1. 21.04.11, 22:55
        Brak tankowania jest ok. Fakt że skrzydłem mogliby rządzić do woli.
        No i w tym roku znowu znowu mamy fajną formułę.
    • winnix Re: Obecna formula 1. 22.04.11, 01:36
      Nie widziałam jeszcze żadnego wyścigu bo przesuniecie czasowe było dotychczas zupełnie do dupy i nic nie pasuje :(

Ale w czerwcu wybieram się na żywo do Montrealu ;) W międzyczasie mam nadzieję uda mi się wreszcie coś obejrzeć, to się wypowiem :)
    • simr1979 Re: Obecna formula 1. 22.04.11, 10:54
      dr.verte napisał:

> Chyba bylo tu wielu fanow formuly , deklarowanych (...)
      > Ogladacie wogole?

No właśnie, d e k l a r o w a n y c h chyba więcej.
      Dla mnie, niestety, jeżdżenie W KÓŁKO jest bez sensu - wydaje mi się to zupełnym zaprzeczeniem idei samochodu....
      Oglądałem więc Kubicę (i to nie zawsze) wyłącznie z obowiązku.
      A jeśli chodzi o dyskusje o nowinkach regulaminowych to zapewniam, że toczą się w tym samym stylu co najmniej od lat 60-ych ub. wieku, nuuuda!. Formuła wydawała mi się ciekawsza tylko wtedy, kiedy pojawiały się w niej jakieś trudniejsze do rozgryzienia osobistości - np. Mansell (nie wiadomo dlaczego prawie nigdy nie wygrywał, choć był najlepszym kierowcą) albo Prost (nie wiadomo dlaczego prawie zawsze wygrywał, choć był przeciętnym kierowcą).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka