marekatlanta71 07.06.04, 16:40 www.mazdarevitup.com/home/f_default.asp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Bylo super 13.06.04, 05:53 Chyba mi dalkiem niezle poszlo. W mojej klasie na koniec dnia mialem miejsce w pierwszej dwudziestce. Moglo by byc lepiej gdyby nie to ze sie po prostu balem przygazowac bo przelatywanie zakretu poslizgiem przy ponad 100 km/g powodowalo wlaczenie sie instynkktu samozachowawczego. Na dosc trudnym torze mialem 36 sekund. Profesjonalny kierowca mial 32 sekundy. 10% to chyba nie tak zle? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Wiecej szczegolow 13.06.04, 06:09 Wiecej szczegolow choc juz czas spac, ale nadal mam przed oczami jazde: - przed wyscigiem mozna bylo 8 razy potrenowac na torach testowych. Ja sie skupilem na trenowaniu przechodzenia zakretow poslizgiem bo wlasnym samochodem trudno. Niestety mazda 3 ma dosc cienkie przyspieszenie (tylko 160km) wiec trzeba bylo jezdzic jak gokartem - zakrety tak by jak najmniej poslizgu bo sie traci predkosc :( Ja wole przechodznie zakretow w poslizgu, a tu trzeba bylo sie nauczyc nowej techniki. Ale w sumie mi niezle szlo - profesjonalny kierowca rajdowy przelecial trase w 13.1 sekundy, ja mialem najlepszy czas 13.7 sekundy. Nie bylo szans bym mogl myslec o wygraniu Mazdy, ale i tak przynajmniej bilem na glowe najlepsza kobiete (13.9):) - potem byly wyscigi - tor byl znacznie dluzszy i znacznie szybszy - eksperci radzili isc przez caly czas na gazie do dechy i tylko w 3 miejscach hamowac. Niestety braklo mi odwagi na to ale i tak w najlepszym miejscu predkosc byla zdrowo powyzej stu km/h. Sam tor testowy mial najpierw 3 szykany, potem ostry zakret w prawo i lewo, potem dluga prosta, szeroki zakret w prawo o 180 stopni a potem troche dodatkowych szykan. Niesamowite bylo przede wszystkim przelatywanie tego szerokiego zakretu w lewo na pelnej mocy Mazdy w poslizgu. Niesamowite bylo tez przelatywanie szykan - tu zastosowalem zasady z szkolki jazdy - gaz do dechy, w momencie przelecenia kolo slupka ostry skret kierownica. Samochod szedl w poslizgu, ale opony byly niesamowite i dalo sie go opanowac. Jednak opony to jest to co daje samochodowi przyczepnosc. Jezdzilo sie jak rajdowych Falken'ach - gladkich, bez bieznika. Mazdy 3 mialy sportowe zawieszenie Bilstein'a i szersze kola. A poza tym to byly standardowe Mazdy 3. Nie kupilbym nowej Mazdy 3 - glownie z powodu beznadziejnego przyspieszenia, ale jestem pelen zachwytu dla trzymania sie tego samochodu na drodze, choc przednionapedowosc i calkiem spora podsterownosc dawalo sie wyczuc. Wiec mysle ze moze to zaleta Falken'ow - moze wartozainwestowac w takie opony? Rozmawialem z predstawicielem i mowil ze jest zdecydowana roznica miedzy oponami do wyscigow (nie sa wcale drogie), ale niestety scinaja sie bardzo szybo a ich zachowanie na mokrym jest bardzo kiepskie a oponami "normalnymi" - wytrzymuja duze przebiegi, ale szalec na nich sie nie da. Zreszta probowalem poszalec Mazda 3 z normalnymi oponami i slizgala sie jak na lodzie.... Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: W ten weekend ide na to 13.06.04, 12:00 taki to pożyje..... pozadroscic tylko rozrywki.......ale tak zdrowo bez zawisci:) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Dyplom 13.06.04, 17:37 home.att.net/~cyziowie/Scan001185.jpg (ten "bronzowy medal" to jakies jajo - bylem w pierwszej 20-stce w swojej klasie, ale na pewno nie w pierwszej trojce). Profesjonalny kierowca ustalil minimalny czas na 32.138 sekundy. Ja mialem 36.252 - calkiem niezle, no nie? Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Dyplom 13.06.04, 22:40 Gratulacje! Dla Ciebie i dla Mazdy rowniez - chyba najlepsza forma promowania samochodow. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Dyplom 13.06.04, 23:45 sherlock_holmes napisał: > Gratulacje! Dla Ciebie i dla Mazdy rowniez - chyba najlepsza forma promowania s > amochodow. > Mazda mi raczej podpadla - po pierwsze mieli tylko jedna RX-8 z manualem do testow i byla dluga kolejka wiec sie nie dopchalem (po komunizmie mam niechec do wszelkiego rodzaju kolejek). Po drugie nowa "3" jest moim zdaniem krowiasta, mod "manualny" skrzyni bez sensu, wykonczenie wnetrza zdecydowanie przecietne a samochod nieksztaltny. Odpowiedz Link