dr.verte 20.05.13, 21:36 nasygnale.pl/kat,1025349,title,Szalony-pomysl-warszawiaka-w-BMW-Policja-w-szoku,wid,15657274,wiadomosc.html?ticaid=6109ed Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sven_b Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 20.05.13, 23:00 Poczucie humoru nietuzinkowe:) W sobotę wieczorem po mojej okolicy jeździła quadem grupa, w skład której wchodził kierujący w goglach i czapce z czasów Czerwonego Barona oraz pasażer trzymający flagę Konfederacji i grający sygnał do ataku. Wszyscy zgodnie uznali, że to reakcja na pierwszy ładniejszy weekend w roku. Odpowiedz Link
bassooner Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 20.05.13, 23:13 pamiętam ongiś podobny numer ale z wystającą ręką z bagażnika Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 01:18 To jeszcze jeden przykład na to ze w państwie policyjnym paragraf sie zawsze znajdzie. "Niewłaściwe przewożenie ładunku" ... Odpowiedz Link
franek-b Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 11:35 Generalnie się zgadzam. Aczkolwiek jeśli pijesz, że PL jest państwem policyjnym to przecież w US daje się mandaty za ruszanie z piskiem opon... Na psa zawsze znajdzie się kij. Ja bym na miejscu gościa nie przyjął mandatu. Swoją drogą to faktycznie bardzo istotny szczegół, że Warszawiak... a już jak w BMW to dosłownie kumulacja. Można kompleksy podleczyć :-P Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 13:41 Myślę że policja tutaj tez by takiego BMW zatrzymała, choc widuje glupsze pomysły - np. ostatnio jest w pewnych kregach modne żeby samochód miał jaja - wiszą zwykle dwa, spore pod zderzakiem; o rurach wydechowych rozmiarów armaty nawet nie wspominam. Dyndająca ręka z bagażnika była przez pewien czas modna. Policja jakoś nie reaguje. Zreszta - kilka dni temu facet przede mną ni stad ni z owąd ruszył na czerwonym świetle i przejechał skrzyżowanie. Stojący obok policjant nie zareagował. Więc czasem bym wolał żeby było to bardziej policyjne państwo niz jest. Piszczenie oponami notorycznie wykonuje bo IS-F az prosi żeby tak ruszać i jak na razie mandatu za to nie dostałem. Odpukac, ale w ciagu 15 lat mieszkania tutaj miałem tylko jeden mandat za przekroczenie prędkości i jeden za nie skręcenie kół na postoju. Ten ostatni w najbardziej policyjnym stanie swiata - w Kalifornii. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 14:49 marekatlanta71 napisał: > i jeden za nie skręcenie kół na postoju za co przepraszam , mozesz rozwinac ? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 17:40 "not curbing the wheels" - parkując należy tak skręcić koła że jeżeli samochowi puści hamulec ręczny, to ma się zatrzymać na krawężniku. Ja zostawiłem koła prosto na lekkim wzniesieniu = policjant z Kalifornii musiał się doczepić. Próbowałem się odwoływać twierdząc że samochód był nowy i miał dwa niezależne systemy (hamulec ręczny + blokada skrzyni), ale odrzucili. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 17:42 W San Francisco policja jest tak pazerna, że nawet samochód zaparkowany na równym dostaje mandat jeżeli zostawisz koła niewłaściwie skręcone: blog.sfgate.com/cityinsider/2012/04/30/curb-your-wheels-even-on-flat-roads-or-face-s-f-muni-wrath/ Odpowiedz Link
dr.verte Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 22:04 to sie w pale nie miesci , tyle sie rzeczy widzi i slyszy a ciagle cos potrafi zaskoczyc Odpowiedz Link
tomek854 Re: Warszawiak + BMW =.....sami zobaczcie . 21.05.13, 13:27 Jak sie chce wspomóc swoją teorię o polsce będącej państwem policyjnym to wystarczy wyjąć fragment z kontekstu... "Za swój "żarcik" został jedynie pouczony, ale i tak nie uniknął mandatu. Będzie musiał zapłacić 200 złotych za niewłaściwe przewożenie ładunku w części osobowej. Po zmyciu ketchupu i schowaniu peruki 39-latek ruszył dalej. " NIe dostał mandatu za głupi dowcip. Dostał za to, że coś przewoził na siedzeniach bez zabezpieczenia pewnie. Odpowiedz Link
rapid130 Miałem kiedyś BMW i... 21.05.13, 21:22 ...w pełni rozumiem ten gruby żart. :D 5 lat jeżdżenia samochodem marki BMW pozwoliło mi poznać osobiście chyba wszystkich policjantów drogówki w okolicznych powiatach. Tak duża była częstotliwość kontroli policyjnych. Były miesiące, że stawało się to nużące. :P Jest tyle niewinnie wyglądających samochodów, znacznie wdzięczniejszych do transportu nieboszczyków. Choćby Toyota Avensis, Chevrolet Epica, czy Citroen C5 (po którym nigdy nie widać, czy bagażnik jest pusty, czy jadą w nim 3 trupy. ;) Czemu akurat uparli się na BMW? :PPPP Odpowiedz Link
lexus400 Re: Miałem kiedyś BMW i... 23.05.13, 07:31 No nie wiem, ja jeżdżę już 6-ty rok i jakoś nie odczułem abym był "szykanowany" przez mundurowych a BMW E39 530 w kolorze czarnym chyba najbardziej kwalifikuje się na "dresowóz". Kontrole drogowe i mandaty były raczej standardowe i nigdy nie odczułem aby marka samochodu była powodem zatrzymania. Odpowiedz Link
sven_b Re: Miałem kiedyś BMW i... 23.05.13, 09:35 Coś musi jednak być na rzeczy, bo kontroli nie prowokował, ale siekierą oberwał ;) Odpowiedz Link
truskava Re: Miałem kiedyś BMW i... 23.05.13, 09:46 lexus400 napisał: > BMW E39 530 w kolorze czarnym Takich to boją się zatrzymywać bez powodu :P Odpowiedz Link
rapid130 Re: Miałem kiedyś BMW i... 23.05.13, 10:16 truskava napisał: > Takich to boją się zatrzymywać bez powodu :P To jest właściwa odpowiedź. :DDDDD Odpowiedz Link
lexus400 Re: Miałem kiedyś BMW i... 23.05.13, 18:54 truskava napisał: > lexus400 napisał: > > > BMW E39 530 w kolorze czarnym > > Takich to boją się zatrzymywać bez powodu :P No tak, to jest argument ;D Odpowiedz Link
rapid130 Re: Miałem kiedyś BMW i... 23.05.13, 10:12 Moje było stareńką Trójką E30. Lekko stuningowaną przez niebezpośredniego, niemieckiego poprzednika. Ani mój poprzednik, ani ja tego nie zmienialiśmy. Więc myślę, że byłem traktowany przez policję jako potencjalny świr-upalacz. Poprzednik nie miał z tym problemu. Był i jest policjantem. :P Na turystycznym zlocie mojego klubu BMW (takiego, który ma zapisane w statucie "nie upalamy") jednym z zadań podczas jazdy wg itinerera było określenie przyczyny śmierci nieboszczki "wyrzuconej w lesie z bagażnika czarnego BMW". ;-) Odpowiedz Link