wujaszek_joe
17.04.15, 22:34
pomożecie?
focus rdzewieje i się psuje. Z psuciem może nie jest tak źle i chętnie bym mu przebaczył ale rdza jest nieustępliwa. Po kolejnej zimie nie będzie czego sprzedawać.
Poszukiwany następca powinien być dość obszerny. Nie chodzi nawet o bagażnik, co o miejsce z tyłu. Nie może być mniej niż w focusie II. Okazuje się, że to dość spory samochód i współczesne kompakty nie nadążają.
budżet to 32tys. może i 34, najchętniej 28. trochę zależy od ceny focusa. Nie starszy niż powiedzmy 2008r.
Chętnie oszczędziłbym sobie wstydu i oddałbym go na zamianę w komisie, tylko co ja znajdę w komisie?
Filtruję ogłoszenia tak, żeby oglądać wyłącznie oferty krajowe.
I nic poza mondeo mi nie wychodzi. może octavia choć wcale nie jest tańsza, a jest numer mniejsza. stara avensis jeszcze, choć jest paskudna z wyglądu. nowa astra kombi od biedy się mieści.
przebieg roczny to 18-20tys. km, chętnie diesel. Lżejszy niż mondeo może być benzynowy.
Co pominąłem? megane kombi? W hatchbacku siedziałem i takie clio większe, podobno sedan ma dłuższe podwozie. Ale renault?
Mechanik doradza bardzo stereotypowo, VAG uber alles. kein Opel oder francuz.
I co myslicie o wyprawie na dziki zachód? Nigdy się na to nie skusiłem, może warto?
Tylko mam wrażenie że tam spotyka się handlarzy podobnych do naszych tylko staranniej opalonych.
a, i kupował będę w czerwcu, choć może uda się wcześniej.