marekatlanta71 30.04.15, 00:56 Za kilka dni spadną resztki rosyjskiego Progressa - niektóre kawałki bedą miały po kilkadziesiąt kg. Jak trafi w teren zabudowany to mogą byc ofiary. Więc warto sie w kask zaopatrzyć! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Macie kaski? 30.04.15, 01:10 Mnie bardzo rozbawił nagłówek dzisiaj w internetach... Coś w stylu "russian progress spinning out of control and plunging towards the earth". I komentarz "Wreszcie sankcje zaczęły działać"! Odpowiedz Link
bassooner Re: Macie kaski? 30.04.15, 12:35 gadają że ma się niby wszystko spalić... chyba że tak jak miał dokować tak się spali ;-) Odpowiedz Link
dr.verte Re: Macie kaski? 30.04.15, 13:07 na wszelki wypadek nie bede wychodzil z domu Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Macie kaski? 30.04.15, 18:42 Nie ma szans żeby sie wszystko spaliło. Przy normalnej deorbitacji Progressa spore kawałki wpadają do oceanu. A tutaj mamy jeszcze pełne zbiorniki z zamarzniętym paliwem i wodą które działają jak super chłodzenie - przeleci więcej kawałków niż zwykle. Szanse ze coś walnie w ląd nasa obecnie ocenia na 40%. Odpowiedz Link
bassooner Re: Macie kaski? 30.04.15, 18:47 może nie daj Bóg spadnie na plac czerwony w czasie defilady ;-) Odpowiedz Link
yamasz Re: Macie kaski? 30.04.15, 22:31 W sumie to może pierdolnąć gdzieś w okolicy, dziś dostałem zjebkę, bo zapomniałem brykiet kupić, a tak przynajmniej będę miał nad czym zrobić grilla. Odpowiedz Link
bassooner Re: Macie kaski? 30.04.15, 22:44 ja spadną na Rosję to TV Rassija powie, że to amerykańska bomba i będzie III w.ś. nieźle to wykombinowali ;-) Odpowiedz Link
dr.verte Re: Macie kaski? 30.04.15, 22:56 bassooner napisał: > może nie daj Bóg spadnie na plac czerwony w czasie defilady ;-) wtedy bedzie to plac czerwony nie tylko z nazwy Odpowiedz Link