Dodaj do ulubionych

Mad Max 2015

31.05.15, 12:59
Pierwszy sygnał, że jest źle otrzymujemy już w początkowej scenie. Główny bohater zadeptuje i żywcem zjada pustynnego płaza. Wszystko to nie odrywając wzroku od bezkresnego horyzontu. Potem jest już tylko gorzej. Wyszedłem w niemałej grupie starganych dzikim tempem, zarazem rozczarowanych i pozostanawionych dylematowi kto właściwie pisał recenzje tego filmu. Obraz wycelowano w odbiorcę pryszczatego i branżę ochrony. Szkoda, ten sam reżyser, głęboka postapokalipsa, ale nic ponad to. Wątła fabuła i efekciarstwo zabija resztę. Z filmu wycięto wszystko co zbędne. W efekcie dostajemy pustą dynamikę czyli tytułową Road Fury, z której zaraz na pocz. jazdy wypada chyba idea. Nawet Charlize Theron, której na pustyni pozwoliłbym wypić sobie wodę z oka nie ratuje sytuacji. Nie przestrzegam - może ktoś lubi takie obrazy, ale chyba czas przyzwyczaić się do kina i powrotów w stylu clipu.
Obserwuj wątek
    • dwiesciepompka Re: Mad Max 2015 31.05.15, 14:49
      Ej, co ludziom w głowach mącisz.
      Pryszczy nie mam, nie jestem pracownikiem ochrony, śmiem twierdzić, że ciężko o mnie powiedzieć bym lubił mało ambitne kino, ale ten Mad Max 2015 to film co najmniej warty by wybrać się do kina. Zajebisty był :) Akcja faktycznie pędzi non stop do przodu, pan Mad Max wg mnie mógłby w filmie w ogóle nie wystąpić (lewy ten Tom Hardy, czy jak mu tam), na pogłębioną refleksję faktycznie nie ma co liczyć, ale ogólnie bomba. Trzeba iść!!!
      • sven_b Re: Mad Max 2015 01.06.15, 11:34
        Oczywiściwe jest to jakaś rozrywka. Ma swój poziom, który ja ustawiam szczebel wyżej niż Transformers i 7 drabin niżej niż Interstellar, ale mam pretensję do recenzentów. Film zebrał niezłe opinie jeszcze przed premierą. Czytałem je i mam wrażenie, że piszący klepiąc w klawisze szczypali się za siurka, ale nie widzieli filmu.
    • dr.verte Re: Mad Max 2015 31.05.15, 18:51
      polecam do obejrzenie Kung Fury

o filmie:

film.onet.pl/wiadomosci/kung-fury-premiera-w-internecie/32r4kj
      i link do filmu:

www.youtube.com/watch?v=bS5P_LAqiVg
    • rapid130 Programowo nie oglądam.... 05.06.15, 10:38
      ...filmów, z których wylewa się CGI, tam gdzie nie jest to potrzebne - gdzie można było zrobić tę samą scenę tradycyjnie. Z tym większym szacunkiem oglądam np. sceny pościgowe robione przed laty.
    • rapid130 Łomatko bosko.... 05.06.15, 10:43
      ...ma średnią 8,0 na Filmwebie!

Dobrze, że się stamtąd wypisałem (podkurzyłem się za to, że odrzucali moje kontrybucje od ręki, zamiast zasugerować poprawki, natomiast dopuszczają kontrybucje będące niegramatycznym bełkotem).

Komentarz pod:
      "Nawet nie leżał na tej samej półce co pierwotna trylogia. Efektowny, dobrze sfilmowany... Ale to danie z fast-fooda, a nie syty obiad w dobrej restauracji!"
      • rapid130 Re: Łomatko bosko.... 05.06.15, 10:48
        > To danie z fast-fooda, a nie syty obiad w dobrej restauracji!

Swoją drogą, to prawie mój tekst.

Moi starsi domownicy namiętnie oglądają "M jak Miłość" i "Barwy szczęścia".
        To jest święte, nienaruszalne półtorej godziny!

Czasem okrutnie z nich szydzę: - Macie do wyboru tyle godnych restauracji (czytaj kanałów ze znacznie wartościowszymi pozycjami o godz. 20:00), ale i tak wybieracie McDonalda. I nawet bierzecie deser, narzucony w promocji (programik "Kulisy serialu", służący jedynie wciśnięciu jeszcze jednego cyklu reklam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka