Dodaj do ulubionych

Specjalne życzenia świąteczne...

10.12.04, 09:11
...dla skur..syna z Jaguara s-Type nr rej. RJS i nie wiem co dalej, bo nie zdążyłem przeczytać (niebieskich Jagów w powiecie Jaślańskim - dobra isownia?) nie ma na pęczki i może ktoś się tym zainteresuje...
Kilka km za Bochnią - w Jodłówce jest czarny punkt. I tam pan z Jaga dokonał naprawdę dużej sztuki. Złamał następujące przepisy:
- zakaz wyprzedzania
- przekroczenie podwójnej ciągłej
- wyprzedzanie na przejściu dla pieszych
- wyprzedzanie na skrzyżowaniu
- przekroczenie dop. prędkości (70km/h) o na oko jakieś 80 km/h
- wymuszenie na pojazdach jadących z przeciwka ucieczki na pobocze
Nie wspominając o czarnym punkcie...
W sumie zebrałoby się nie tylko na utratę PJ, ale i na wyrok, byc może bez zawieszenia...
A teraz życzenia dla tego pana: życze ci skurwysynu, żeby cię szczęście nie opuszczało. Ewentualnie żeby ktoś ci spuścił taki wpierdol, żebyś już nigdy nie wsiadł za kierownicę. Bo kiedyś cię szczęście opuści i ktoś przez ciebie zginie, gnido.

PS. Przepraszam za mocne słowa
Obserwuj wątek
    • mejson.e Bezradność 10.12.04, 11:57
      Wkurza mnie, że w takiej sytuacji nic nie można zrobić.
      W Stanach wystarczyłoby zadzwonić na 911 i wnieść skargę.

U nas nawet ścigant zatrzymany przez policjantów bez radaru, rzuca bezczelnie w
      twarz policjantowi: "A niech mi pan udowodni, że jechałem za szybko!".
      A telefony od kierowców, z reguły policjanci ignorują, bo mają dużo
      "ważniejszej" pracy.

Ale, może, kiedyś...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
      (Leonardo Da Vinci)
      • art_0 Re: Bezradność 10.12.04, 19:37
        Z wszystkim sie zgadzam - wszystkiego najgorszego, oby tylko kogos ze soba nie
        zabral. Ale z tym:

> U nas nawet ścigant zatrzymany przez policjantów bez radaru, rzuca bezczelnie
        > w twarz policjantowi: "A niech mi pan udowodni, że jechałem za szybko!".

to chyba nie do konca prawda. Jezeli policjant skieruje sprawe do sadu
        grodzkiego i mimo iz nie ma "materialnych" dowodow to w przypadku sprzecznych
        zeznan oskarzonego i policjanta sad przychyli sie do zeznan tego drugiego. Co
        wiecej, nawet brak "wydruku" nie jest tu przeszkoda. Sad zaklada iz policjant
        jest w stanie ocenic wzrokiem predkosc pojazdu - bylo juz pare takich spraw w
        Polsce (choc oczywiscie nasze prawo nie opiera sie o zasade precedensu).

pozdrawiam

Art

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka