Dodaj do ulubionych

lada baltic

10.01.05, 00:52
Widzialem dziisaj cos takiego na CPN-ie.

Na poczatku myslalem, ze to jakas formanka dziwna, a to Lada. Ale jakas
wypasiona wersja - moze na rynek skandynawski?

www.autocentrum.pl/gfx/models/1291_1.jpg tu jest jakas fotka, ale tamta
wygladala o wiele mniej podobnei do samary - moze jakas tuningowana?

doguglac sie nic o tym nie moge...
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: lada baltic 10.01.05, 00:59
      www.hecht-werbetechnik.de/lada/images/lada4a.jpg o tak to raczej wygladalo...

Ale to co znalazlem bardziej mi sie podobalo - lada natacha
      bunnik.club.fr/K-LDSA9108.jpg
      www.histomobile.com/histomob/internet/48/123702.gif
      Typson, a ty żeś jakieś audi kupił zamiast porządnego kabrioleta ;-)
      • typson Re: lada baltic 10.01.05, 01:03
        fakt, w matce rassiji na pewno czesci tansze niz w Ingolsztacie ;-)
      • krakus.mp Re: lada baltic 10.01.05, 21:38
        Lada już od lat 70 exportowała i chyba exportuje nadal swoje samochody do
        Finlandii(nie tylko tam, ale rynek fiński jest największy jak chodzi o łady).
        Aby te samochody się tam sprzedawały, muszą być na wysokim poziomie jakościowym.
        I tak Finowie zrobili sobie własną wersję.Blacha ma ocynk, plastikowe nadkola,
        inną deskę rozdzielczą, bogate wyposażenie (nawet poduszkę powietrzną?!:))i
        oprofilowanie karoserii (tuning?).
        Nazywa się toto Lada Baltic.
        Ja kiedyś miałem ładę 2107 w wersji fińskiej.Bardzo udane auto.Bezawaryjne jak
        na tamte lata w porównaniu z socjalistyczną konkurencją (1987r.)
        • truskava Re: lada baltic 10.01.05, 23:56
          krakus.mp napisał:

> Lada już od lat 70 exportowała i chyba exportuje nadal swoje samochody do
          > Finlandii(nie tylko tam, ale rynek fiński jest największy jak chodzi o łady).
          > Aby te samochody się tam sprzedawały, muszą być na wysokim poziomie
          jakościowym
          > .
          > I tak Finowie zrobili sobie własną wersję.Blacha ma ocynk, plastikowe
          nadkola,
          > inną deskę rozdzielczą, bogate wyposażenie (nawet poduszkę powietrzną?!:))i
          > oprofilowanie karoserii (tuning?).
          > Nazywa się toto Lada Baltic.
          > Ja kiedyś miałem ładę 2107 w wersji fińskiej.Bardzo udane auto.Bezawaryjne
          jak
          > na tamte lata w porównaniu z socjalistyczną konkurencją (1987r.)

Taką Ladę mieliśmy w rodzinie 11 lat (88 rocznik). Faktycznie zacne autko było
          (jak na warunki demokracji ludowej).
          Podobało mi się w tym aucie bardzo wydajne ogrzewanie. Nie wiem czy to był
          bonus tylko tych "fińskich", czy też wszystkie takie były.
          Acha, i jeszcze była dość dobrze zabezpieczona przed korozją (jakimś chloro-
          kauczykiem chyba) i faktycznie było to skuteczne. W wieku 10-11 lat wyglądała
          lepiej niż większość 5-6 letnich Polonezów.
    • frax1 Re: lada baltic 11.01.05, 17:04
      Co do łady to będąc na wakacjach w Kanadzie miałem okazję widzieć dilernie
      Lady. Napisa "Lada" i charakterystyczny znaczek pokaźnych rozmiarów stał przy
      drodze. Mam zdjęcia ale musze zeskanować a skanera nie ma. Co ciekawe chyba ten
      salon i serwis nie funkcjonowały ale pare pordzewiałe niwy i chyba jakaś samara
      stała.
      Pozdrawiam
    • rapid130 Re: lada baltic 12.01.05, 16:31
      Lada Baltic byla jakiś czas montowana w Finlandii (!)
      Efekty? - o wiele lepsza jakość, nieporównywalnie skuteczniejsze zabepieczenie
      antykorozyjne i wyposażenie dające się zaakceptować przez bardziej wymagających
      klientów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka