Dodaj do ulubionych

Lifting BMW 7

27.01.05, 19:24
motoryzacja.interia.pl/news?inf=586377
Wygląda trochę lepiej, ale do pięknego poprzednika to mu duuużo brakuje.
"Optymalizacja" systemu iDrive powinna polegać na ...zaprzestaniu jego montowania :)
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Lifting BMW 7 28.01.05, 03:28
      Z przodu nawet mi sie podoba. Tyl nadal kiepski. Calosc duzo lepsza niz obecna
      7 ale trudno uznac, ze to piekne auto.
    • marekatlanta71 Re: Lifting BMW 7 28.01.05, 03:38
      A mi sie podoba i to bardzo :) Z duza przyjemnoscia bym takim czyms sie poruszal...
    • undercover_brother Re: Lifting BMW 7 29.01.05, 12:48
      Przod dalej do dupy, tyl zdecydowanie poprawiony. Brakuje mu lekkosci starej 7. Tamta byla wielka i to bylo widac, ale miala swoista lekkosc linii. Tutaj nadal pokutuje stylistyka o subtelnosci Abramsa.
    • sherlock_holmes Re: Lifting BMW 7 31.01.05, 22:10
      Tutak więcej zdjęć:
      www.samar.pl/index.html?__action=sec,4&news=6797
      Niestety, paskuda została taka jaka była :(
      • franek-b cool car:-))) 31.01.05, 23:42
        Nie wiem co Wy chcecie od tego auta.
        Jest mocne, wrecz mocarne. Linia mocno klasyczna, daje poczucie bezpieczenstwa,
        mocy, pewnosci i trwalosci. Wszystko to co ze soba niesie duuuze auto. Dla mnie
        troche za duze, ale majac pare lat wiecej pewnie chcialbym miec to auto w
        garazu:-)

Wg mnie face lifting poszedl w zla strone, tzn zalagodzili linie, zamiast nadac
        mu drapieznosci... ale od bycia rekinem jest M5 i 6setka:-)

uwazam, ze cala nowa rodzina bmw jest bardzo spojna stylistycznie, nawiazuje
        do lat 70tych a jednoczesnie jest bardzo nowoczesna (wrecz wychodzaca do przodu
        tymi lamanymi liniami) i co prawda odroznia sie od bardzo konserwatywnej,
        klasycznej linii poprzednikow ale ma swoj charakter.
        Z4 to arcydzielo, X3 to kolejny sukces (niech tylko zaczna lakierowac zderzaki
        w kolorze nadwozia;-), 5ka - klasa dla samej siebie (M5 to najdoskonalsze auto
        na ziemi - niedlugo juz konkurent M6 - jeszcze lepsze osiagi), 1ka - sprzedaje
        sie swietnie, 7ka - najlepsza w swojej klasie (sprzedaz duzo wyzsza od rzekomo
        ladniejszej s-ki czy a8), X5 wchodzi nowe w tym roku a o nowej 3ce juz pisza,
        ze najdoskonalsze auto roku, wciaz doskonale ale dochodzace do sily wieku
        poczciew coupe 3ki.
        Co wy chcecie lepszego od bmw...? Kazde z tych aut jest w czolowce swojej
        klasy, nawet mercedes tego nie potrafi;-)
        • sherlock_holmes Re: cool car:-))) 01.02.05, 08:45
          I to mnie właśnie najbardziej zaskakuje - im brzydsze samochody wypuszcza BMW, tym lepiej się sprzedają... Co prawda połowę sprzedaży robi stara trójka, ale nowa pewnie będzie sprzedawać się podobnie...
          Ze stylistyką nowych BMW jest jak z modą - teraz jest trendy, za parę lat ludzie będą je omijali z daleka. Patrząc na modę męską: obecnie trendy jest łączenie brązowego z granatem, koszul w kratę z krawatem w paski albo abstrakcyjne wzory. Ile to ma wspólnego z klasyczną elegancją? Tyle samo co np. obena piątka z poprzednią...
          • franek-b Re: cool car:-))) 01.02.05, 21:12
            > I to mnie właśnie najbardziej zaskakuje - im brzydsze samochody wypuszcza
            BMW,
            > tym lepiej się sprzedają...

Uwazam, ze nie powinienes tak jednoznacznie stwierdzac, ze maja brzydkie auta.
            To jest Twoje subiektywne zdanie na ten temat, moja opinia jest dokladnie
            odwrotna!

> Co prawda połowę sprzedaży robi stara trójka, ale n
            > owa pewnie będzie sprzedawać się podobnie...
            > Ze stylistyką nowych BMW jest jak z modą - teraz jest trendy, za parę lat
            ludzi
            > e będą je omijali z daleka.

Nie uwazam, ze masz racje. Mam przeciwna opinie. BMW i Bangle nie idzie po
            sztampie jak reszta towarzystwa (merc i audi dla przykladu - najwieksza
            ekstrawagancja audi jest wielka obwodka na przedzie maski...).
            Pamietam jak wchodzila poprzednia seria (np. 5) i jak wszyscy twierdzili ze
            na poprzednim modelu skonczyl sie swiat. I co? dzisiaj wszyscy stawiaja za
            wzor wzornictwa. Z tymi modelami jest tak, ze maja cos niepokojacego w sobie,
            nie lykasz ich wzrokie i nie przetrawiasz jak reszte towarzystwa.
            Wzornictwo Bangla jest przeciwienstwem francuzow np. z peżo czy reno. Renowka
            sie podoba od pierwszej chwili a potem zaczyna byc nudna, az w koncu nie
            mozesz patrzec na te linie.

> Patrząc na modę męską: obecnie trendy jest łączenie
            > brązowego z granatem, koszul w kratę z krawatem w paski albo abstrakcyjne
            wzor
            > y. Ile to ma wspólnego z klasyczną elegancją? Tyle samo co np. obena piątka z
            p
            > oprzednią...

Nie zgadzam sie! jestem bardzo konserwatywny w ubiorze i podobnie konserwatywna
            jest BMW 5!!! baaardzo krotki zwis z przodu, rekinowate, drapiezne spojrzenie,
            drzemiaca moc, mocno zarysowane boki, w miare wysoko linia okien, z lekko
            podniesionym kufrem. Calos jak stoi wyglada jakby miala zaraz skoczyc do
            przodu! Cala ta linia mowi, pedze do przodu...
            Porownac wystarczy do nowego a6... bleeee, wielkie oble cygaro... tych aut
            nawet nie powinno sie porownywac!
            • sherlock_holmes Re: cool car:-))) 02.02.05, 09:07
              Masz rację - to moje subiektywne zdanie - i nie musisz się z nim zgadzać. Jednak wg mnie poprzednia 5 była ewolucją wyglądu poprzednika, obecna 5 z poprzednikiem wspólne ma tylko proporcje nadwozia.
              A wszystkim nowym BMW najbardziej zaszkodziła ohydna siódemka. Każdy, komu przedtem podobały się BMW, teraz patrzy na nowe modele przez pryzmat tego - nie da się ukryć - poronionego wymysłu. Jakoś dużych limuzyn nie liftinguje się tak szybko....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka