typson 28.08.05, 01:32 kurne, napisalem elaborat o tym, ze stan tej drogi przynajmniej na odcinku w-wa 0 kielcownia sie poprawia i zamias zamknac panel, zamknalem cala przegladarke. FOK, NIE PISZE JUZ DRUGI RAZ, przynajmniej dzisiaj dobranoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson zaczne jeszcze raz 28.08.05, 13:03 generalnie stan 7ki sie poprawia. I zaczynajac od warszawy - wlasciwie to od Magdalenki, bo wyjezdzam zawsze przez piaseczno. Od magdalenki prawie do grojca mamy wyremontowana dwujezdniowke. Dalej az do zwezenia jest marnie ale to krotki odcinek. Po zwezeniu az do bialobrzegow droga jest akceptowalna. Nie ma dziur i koleiny sa raczej male albo wcale ich nie ma. Pozniej mamy nowa obwodnice bialobrzegow - droga ekspresowa, dwujezdniowa. Przy okazji - wczoraj bujnalem sie tam do licznikowych 220 km/h i "odkrylem", ze przy tej predkosci mam 4000 obrotow oraz spalanie 19/100 - jak laguna przy 180, jesli wierzyc wskazaniom. Jadac dalej za ialobrzegami mamy troche gorszy odcinek do radomskiej dwujezdniowki - jakies 20 pare kilometrow. Dalej jest dwujezdniowka - wjazd do radomia i caly przejazd juz poszerzony i wyremontowany - do ostatniego ronda. btw - dlaczego pasy na rondzie od strony warszawy sa tak dziwnie wymalowane. Rondo jest znakowane jako rondo ale wrzucanie migacza przy zjezdzie jest jakby niepotrzebne, bo pasy kieruja sie ku drogom wyjazdowym - dziwne, ktos mnie uswiadomi jak tam sie jezdzi? Za radomiem mamy kawalki nowej nawierzchni, kawalki sa sfrezowane i przygotowane pod wymiane. Wymieniono tez miejscami niektore czesci nawierzchni - te ktore byly kiedys poboczem a teraz sa pasem ruchu, bo na srodku wydzielono pasy do skretu w lewo. Ogolnie jest OK az do szydlowca. Szydlowiec ma odremontowana w calosci obwodnice. Tuz za szydlowcem mamy spory odcinek nowej nawierzchni i sprzed miesiaca i z zeszlego roku. I tak prawie do skarzyska/ostrowca czy czegos tam. Tu az do kielc zaczyna sie niezly burdel - koleiny, dziury, nierownosci, tarka - syf totalny. Na pocieszenie gdzies po drodze buduja jakies wiadukty i obwodnice (chyba kolo skarzyska). Dojezdzamy do kielcowni i jest rozwidlenie na droge przez kielce oraz obwodnice - S7. S7 jest odremontowana w calosci. Za kielcami jest tez nowy odcinek przez tokarnie kolo checin. Dalej juz nie wiem co sie dzieje. Ponoc nowa obwodnica jedrzejowa jest cudna. Pamietam, ze im blizej krakowa tym gozej bylo z nawierzchnia - robi sie coraz wiecej gorek, podjazdow, zakretow. Sam wjazd do krakała tez jest nieciekawy. Ale mam info z zeszlego roku z listopada - pozniej jakos nie bylo okazji na pozdroze. Slowem - zaczynam myslec optymistycznie! Odpowiedz Link
inna-bajka Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 13:35 Typson ?! Masz malarię, czy Zarząd Dróg Ci płaci działy, za te peany ;-) Odpowiedz Link
lexus400 Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 13:51 inna-bajka napisała: > Typson ?! > Masz malarię, czy Zarząd Dróg Ci płaci działy, za te peany ;-) hehe dobra jesteś:)) też pomyślałem, że typson ma działkę od ZD:)) albo, że naćpany. Odpowiedz Link
typson Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 17:36 po prostu jezdze tedy co tydzien i widze zmiany na lepsze. Nie uwazam oczywiscie, ze juz jest swietnie i ze mamy 4tys km autostrad :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 18:00 typson napisał: > po prostu widze zmiany na lepsze. ...ależ typsonie, nie tłumacz się tylko odstaw już szklankę.:)) Odpowiedz Link
typson Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 18:25 wlasnie ruszam w droge powrotna, chyba juz czas odstawic szklanke ;) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 21:53 Albo przynajmniej nas zaproś, picie w samotności wpływa na zakrzywienie rzeczywistości ;-) Odpowiedz Link
typson Re: zaczne jeszcze raz 28.08.05, 22:37 moglbym Was zaprosic, bo zona jest juz prawie miesiac u swoich rodzicow a ja tu sam jak palec ;(( Żono, zgadzasz sie? Na pewno czytujesz czasem automobila ;) Odpowiedz Link
dwiesciepompka To ja 28.08.05, 22:43 To ja,żona.Zgadzam się. Jak Ci smutno misiu,to zaproś kolegów na wódkę.I koleżanki też. Odpowiedz Link
typson Re: To ja 28.08.05, 22:53 jesli jestes mojom zonom to podwijaj kiece bo z goroncom ...om lece ;-) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: To ja 28.08.05, 22:59 A ja jestem Twoja teściową i mówię Ci zaproś oj zaproś i to na weekedn. 03.09 w Wolicy jest Dafmania, zapraszam. Może wkońcu tą nawigacje Ci naprawię. Odpowiedz Link
typson Re: To ja 28.08.05, 23:08 niestety 2-4 bede na jakis regatach w pucku (PAPie - piejmy???) - taki wyjazd integracyjny. Gdyby nie ten wyjazd to juz dzis przyciagnalbym zone i syna do domu, choc wiem, ze Jej tam dobrze - zawsze moze powiedziec "babciu, zajmij sie Qbą" ;) I dobrze, jak moze to niech kozysta, bo dzieki dzieciom czlowiek staje sie udupiony do konca zycia ;-))) Odpowiedz Link
inna-bajka Re: To ja 28.08.05, 23:15 Jak ktoślubi udupienie. Mnie jak jakiś facet przykuje do kaloryfera, to sobie chyba łapę odgryzę ;-) Odpowiedz Link
typson Re: To ja 28.08.05, 23:20 > Jak ktoślubi udupienie. Mnie jak jakiś facet przykuje do kaloryfera, to sobie > chyba łapę odgryzę ;-) to wspolczuje Twojej łapie, zwlaszcza jak przykuje Cie za nogę lub serce ... Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: To ja 28.08.05, 23:17 Spokojnie,spokojnie.Trzymaj świeczkę przy sobie. Odpowiedz Link
typson Re: To ja 28.08.05, 23:21 co jest? pekasz?? Najpierw sie oferujesz a teraz co? Sprawiles mi zawod panie 100kompresor Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: To ja 29.08.05, 10:59 To znowu ja, Żonka. Misiu, nie nie dobieraj sie do 200pompusi, bo zrobię się smutna.Misiu pysiu,bądź grzeczny. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: zaczne jeszcze raz 29.08.05, 11:20 Z wjazdem do Krakowa od Kielc jest średnio dobrze - było fajnie, ale ktos yntelygentny wystawił światła na wylcie takiej małej gównianej drogi. Teaz na tej drodze sa korki do wyjazdu na główna, a na głównej to już szkoda mówić. Jesli sie wie jak wjechać do Krakowa bez korków, problemu nie ma. Tak, to trzeba niestety stać :) Odpowiedz Link