Dodaj do ulubionych

Coś się ruszyło?

07.09.05, 15:39
BMW, DaimlerChrysler i General Motors podpisały dzisiaj porozumienie określające utworzenie aliansu równorzędnych firm, którego celem będzie wspólne rozwijanie napędów hybrydowych.

Tych trzech producentów rozpocznie współpracę aby przyspieszyć rozwój hybrydowych układów napędowych.

Ich celem jest wspólne opracowanie dwusystemowego hybrydowego układu napędowego, który ograniczy zużycie paliwa bez uszczerbku dla osiągów samochodu. O ile podstawowy projekt dwusystemowego układu hybrydowego będzie taki sam, każda z firm indywidualnie dokona jego integracji ze stylistyką i przygotuje produkcję pojazdów zgodnie ze specyficznymi wymaganiami każdej marki.

Centrum Rozwoju Technologii Hybrydowych GM, DaimlerChrysler i BMW będzie mieścić się w Troy w stanie Michigan.

motoryzacja.interia.pl/news?inf=664116

No cóż, wydarzenia z N. Orleanu byc może dały cos do zrozumienia i w końcu cos sie ruszy z alternatywnymi źródłami energii. Bo jak na razie, właściwie tylko Toyota i Honda robią cos więcej niż działania marketingowe...
Obserwuj wątek
    • simr1979 Re: Coś się ruszyło? 07.09.05, 16:44
      sherlock_holmes napisał:

> No cóż, wydarzenia z N. Orleanu byc może dały cos do zrozumienia i w końcu
      cos
      > sie ruszy z alternatywnymi źródłami energii. Bo jak na razie, właściwie tylko
      T
      > oyota i Honda robią cos więcej niż działania marketingowe...
      >
      No coż, to samo czytałem w 1973,po pierwszym kryzysie paliwowym - dziś
      samochody palą tyle samo co wtedy (przynajmniej europejskie i japońskie), a
      ogniwa paliwowe - jedyna sensowna alternatywa, dalej w lesie... ;;))
      • pocieszne Re: Coś się ruszyło? 07.09.05, 18:46
        simr1979 napisał:

> No coż, to samo czytałem w 1973,po pierwszym kryzysie paliwowym - dziś
        > samochody palą tyle samo co wtedy (przynajmniej europejskie i japońskie..

wlasnie - wtedy 126P(23KM) palil mi ok 6/100 a teraz Yaris1.3(87KM) tez tyle
        samo :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka