Dodaj do ulubionych

Nowa kampania Dacii Logan

23.09.05, 09:32
Pod hasłem *Dacia Logan * logiczny wybór" koncern Renault rozpoczął
ogólnopolską kampanię produktową dla tego modelu. Za jej kreację odpowiada
agencja Publicis Polska.
Czas trwania akcji: TV (15.09-09.10 br.), prasa codzienna (16.09-07.10 br.),
magazyny (09.09-01.11 br.).
Wykorzystane media: Telewizja (TVP 1, TVP 2, TVP 3, Polsat), prasa codzienna
(*Echo Dnia", Pakiet Prasy Regionalnej * 16 tytułów), magazyny
specjalistyczne, hobbystyczne, motoryzacyjne, sportowe, telewizyjne.
Grupa docelowa: Przede wszystkim mężczyźni w wieku 40-64 lat, zamieszkujący
wsie i małe/średnie miasta.
Klient: Renault Polska
*Dacia Logan * logiczny wybór", to kampania produktowa, informująca o
zaletach samochodu (duży bagażnik 510l, silniki Renault o sprawdzonej
konstrukcji). Dodatkowym argumentem jest trzyletnia gwarancja.

Q: Hmmm.... nie ma słowa o docelowej grupie młodych, dynamicznych????
pzdr
Q
Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 09:45
      hmmm...jest w tym niezaprzeczalna logika. myśle że najbardziej nośnym tytułem
      będą Wiadomości Wędkarskie
    • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 10:14
      Nareszcie samochód dla mnie, spełniam warunki - jestem po 40-tce, mieszkam na
      wsi lub w małym mieście.:))
      • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 10:23
        no a jak bedzie z tym logicznym wyborem?
        • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 10:59
          typson napisał:

> no a jak bedzie z tym logicznym wyborem?

.....no i tu pojawia się problem, logika podpowiada mi nie kupować tego
          pojazdu.:)
          • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 11:12
            to co to za logika? Chyba kobieca! Jestes po 40, w dodatku ze wsi/malego miasta
            to znaczy sie masz miec logana - tak juz ustalono w Agencji Reklamowej (takie
            miejsce, gdzie srednio na metrze kwadratowym jest najwiecej mlodych i dynamicznych).
            • mrzagi01 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 11:43
              a ja widziałem ostatnio dwóch młodych i dynamicznych w Loganie pod mc'shitem w
              Bełchatowie. tak mi sie wydaje- byli młodzi- to fakt i byli w gajerach, no i
              lokalizacja- młody i dynamiczny fast food... oczywiście jest też możliwa opcja
              że kolesie wracali z pogrzebu Loganem taty :)
              • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 11:52
                Sam McD tez jest mlody i dynamiczny. W dodatku nawet to zarcie jest dynamiczne.
                Taki kotlet z przemielonego krowiego cytopyge (odbyt u pająka) z dodatkiem racic
                i wymion az sie rwie do przodu!
              • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 13:04
                W ubiegłą sobotę byłem w Sopocie i przez 20 min. byłem młody i dynamiczny bo
                też wpadłem pożreć jakieś Mc-gówno ale byłem już tak głodny, że nawet
                świadomość tego co jem mi nie przeszkadzała.:))
                • mrzagi01 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 13:17
                  lexus400 napisał:

> W ubiegłą sobotę byłem w Sopocie i przez 20 min. byłem młody i dynamiczny bo
                  > też wpadłem pożreć jakieś Mc-gówno ale byłem już tak głodny, że nawet
                  > świadomość tego co jem mi nie przeszkadzała.:))
                  nie tłumacz się, ludzie dzielą się na tych co żrą w w mc'szajsie i na takich
                  którzy się do tego nie przyznają ;)
                  • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 13:23
                    > nie tłumacz się, ludzie dzielą się na tych co żrą w w mc'szajsie i na takich
                    > którzy się do tego nie przyznają ;)

...a więc ja się przyznałem, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina,
                    ubolewam nad tym do tej pory i nie wiem jak się ukarać za ten niecny postępek,
                    chyba wymierzę sobie karę wypicia codziennie 2-ch browarów przez okres 1
                    miesiąca:))
                    • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 15:42
                      ajkby co, to polecam wieśmaki - jedyne co da sie tam zjesc. Maja zaladowane do
                      srodka kilo cebuli, ktora skutecznie zabija odur tego syfiastego zarcia.

A jak dalej nie chcesz jesc McZarcia, to do żuka i do lasu ;))))
                      • tomek854 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 19:45
                        Jak dla mnie to zarcie smakowo jest i zjadliwe (czyt. nie niedobre) ale najesc
                        sie tym nie mozna - to zarcie jest jak nadmuchiwane :)
                        • tomek854 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 19:46
                          Aha. A tak, ja w McDonaldzie jadalem. Tutaj zjadlem dwa razy po cheesburgerze i
                          zyje. Na rynku we Wroclawiu bylem dwa razy (glodny wracalem z Imprezy i
                          lenistwo nie pozwolilo mi isc na dw. glowny PKP na tradycyjna knysze) i za
                          kazdym razem przyplacilem to dwudniowa sraczka...

Jakos w Polsce to nawet i McDonalds jest gorszy niz za granica :(
                          • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 21:35
                            kim jest knysze ?
                            • tomek854 Re: Nowa kampania Dacii Logan 28.09.05, 16:45
                              Nie kim, tylko czym.

To jest taki tradycyjny dolnoslaski posilek (?) - nie pytaj mnie, dlaczego
                              glownie we Wroclawiu do kupienia, no ale gdzie indziej (poza Jelenia, Legnica
                              itp) sie nie spotkalem.

Bierzesz taka specjalna bule wielkosci pol chleba, ale bez miazszu w srodku,
                              taka sama chrupiaca skorke, i wsadzasz tam np. kotleta, kebaba, gyrosa,
                              parowke, ser, tunczyka czy co tam Ci zostalo z poprzedniego dnia dopychasz
                              zielenina i sprzedajesz w okolicach 4 zlotych. Mozna sie najesc i jeszcze nie
                              udalo mi sie tym otruc. :-)
                              • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 28.09.05, 17:02
                                brzmi smacznie i bazarowo. Do dzis pamietam pachnąca kielbase z musztarda na
                                tekturowej tacce kupiona w piekielnie zimny poranek na żerańskiej gieldzie
                                samochodwej. Mialem wtedy ze 6 lat ;)
                                • qrakki999 Re: Nowa kampania Dacii Logan 28.09.05, 19:25
                                  Na taką kiełbę szła co niedziela "taca" jaką dawali mi rodzice - akurat tak 1,5
                                  h schodziło mi z kumplami obejście giełdy na Bemowie:)
                                  Czasmi tylko było cieżko wymyślić jakieś nowe kazanie na religii jak księciunio
                                  pytał:)
                                  pzdr
                                  Q
    • sherlock_holmes Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 11:19
      Całe szczęście, że ta reklama nie ma mnie jako adresta. Musiałbym iść do salonu i wąchać jeszcze raz smród tapicerki Logana :P
      • tomek854 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 19:47
        Widze ze macie nowy temat - ci z gorszego forum jezdza po Skodzie, ci lepsi
        beda jezdzic po Loganie :P
    • sherlock_holmes Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 19:50
      Po prześwietleniach itp wyszło, że Logan się nie wywraca w teście łosia:
      www.samar.pl/index.html?__action=sec,4&news=8450
      Lexusie, może jednak się zdecydujesz? Reklamy sa bardzo sugestywne - pamiętaj, że kierują je właśnie i specjalnie do ciebie ;)
      • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 20:04
        > Lexusie, może jednak się zdecydujesz? Reklamy sa bardzo sugestywne -
        pamiętaj,
        > że kierują je właśnie i specjalnie do ciebie ;)

....cały czas łamię się z decyzją - czy nówka Logan czy używany Lexus LS430, no
        naprawdę nie wiem na co się zdecydować.:))
        • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 21:37
          no chyba nie zamierzasz jezdzic "wypierdzianym szrotem", "hehe"
          • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 23:23
            typson napisał:

> no chyba nie zamierzasz jezdzic "wypierdzianym szrotem", "hehe"

...no właśnie i tu mam dylemat, do Logana nówki jeszcze nikt nie pierdział:))a
            taki LS430 wypierdziany.....szkoda gadać.
            • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 23:36
              a jak ze stanow sciagniesz, to pewnikiem czarnuch tam pierdzialy! A jak ciemno
              jest w dupie u murzyna po czarnej kawie to tylko domysly mozna snuc ;))
              • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 24.09.05, 00:14
                Przekonałeś mnie - nie kupię Logana:))
                • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 24.09.05, 00:18
                  nasle Ci bojowki wszechpolakow na ten czarnuchowóz!!
    • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 23.09.05, 21:45
      a dzisiaj stalem za loganem. Mialem slonce prosto w twarz wiec slabo widzialem.
      Ale z tylu po prawej mial jakis napis, chyba I.I.MPi. ale nie wiem, bo osleplem.
      W kazdym razie wygladalo to na LUMP czy Lumpi ;)
    • qrakki999 Re: Nowa kampania Dacii Logan 26.09.05, 08:39
      Jejku nie chciałem wywołać takiej Loganofobii - ja tylko przekopiowałem info o
      nowej kampanii - qrna - normalnie jak Frnaek Dolas wojne rozpętałem;-)

pzdr
      Q
      • lexus400 Re: Nowa kampania Dacii Logan 26.09.05, 20:34
        qrakki999 napisał:

> Jejku nie chciałem wywołać takiej Loganofobii - ja tylko przekopiowałem info
        o
        >
        > nowej kampanii - qrna - normalnie jak Frnaek Dolas wojne rozpętałem;-)

....no widzisz jak niewiele trzeba aby rozkręcić aferę:)) ale widzę, tylko ja
        jestem w grupie dla której przeznaczony jest Logan. Czy więcej nikt nie chce
        Logana??:))
        • typson Re: Nowa kampania Dacii Logan 26.09.05, 20:45
          moja sasiadka ma psa o takim imieniu - wystarczy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka