Dodaj do ulubionych

mam problem, prosze o pomoc

14.03.06, 22:53
odebralem dzis p206 z warsztatu od qmpla (to to auto, ktore wstawiłem pod
koniec roku :D). No i ten wredny typ przyjechał Allroad 2.7bi-T. Boszsz,
prawie wylewu dostałem. Piekne auto, cudne, w srodku karbonowe wstawki, navi,
cielęcina. No i ten silnik, o napedzie nie wspominajac. I jeszcze cham czekal
na mnie za zakretem na oblodzonej drodze. Jak dojechalem do niego to wcisnął
gaz i zniknął, ja tez wcisnąlem ale niestety dalej stałem w miejscu... :(((((

Jutro zadzwonie i go opieprze, bo nei moge sie przez chama uspokoic. Taki to z
niego kolega...

No i co mam zrobic? Pomozcie? Moze sobie chociaz 2.7T nakleje na kierownicy...
Obserwuj wątek
    • frax1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 00:56
      Marze o takim...więc nie jesteś osamotniony, ale póki co jest skromnie i po
      taniości;) ale napęd ten sam, rzeczywiście można się zakochać :)
      P.S Ciesz się ze swojego cabrio, już niedługo lato i nie będziesz zostawał tyle
      z tyłu, co najwyżej zostaniesz... z potarganymi piórami :)
      Pozdrawiam
      • frax1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 00:57
        A na wyleczenie może pomoże to że PODOBNO takie 2.7T w RS 4 to ma podobno
        spalanie w granicach 18l/100 ... średnie;) Ile w tym prawdy nie wiem, ale może
        coś pomoże;)
        Pozdrawiam
        • marekatlanta71 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 03:03
          O ile pamietam to 2.7biT ma zupelnie przecietne osiagi - dawno, dawno temu (1999
          rok) jeden z moich kolegow mial A6 2.7 biT a drugi Grand Prix GTP z podkrecona
          sprezarka. Robilismy wyscigi i GTP bilo Audi za kazdym razem.
          • typson Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 03:26
            > jeden z moich kolegow mial A6 2.7 biT a drugi Grand Prix GTP z podkrecona
            > sprezarka.

No wlasnie, z podkreconą. Poza tym na amerykanskich pojazdach sie nie znam i
            raczej nie mam ochoty sie znac ale zakladam, ze rzeczone auto nie ma silnika 2.7
            oraz nie jest wypasionym po sufit kombi na podniesionym zawieszeniu.
            • frax1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 09:16
              Audi generalnie oprócz S i RS nie są jakieś nadzwyczaj szybkie, ale w tych
              autach chodzi o zupełnie coś innego, wykonanie, prowadzenie, napęd na 4 koła
              powoduje że ta moc jest do wykorzystania prawie w każdych warunkach. Allroad
              byłby świetny na nasze drogi, skończył by się porblem z obcieraniem podwoziem o
              wszystko.
              Pozdrawiam
            • sherlock_holmes Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 20:09
              Że sie tak wtrącę: GTP to nie jest amerykański samochód, tylko ...australijski - to Holden Monaro - odchodzący własnie w przeszłość :(
              www.holden.com.au/www-holden/action/vehicleentry?vehicleid=12
              Samochód, nad którym rozpływa się TopGear, a dodatkowo rewelacyjnie nadający sie do driftingu :)
              • frax1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 22:10
                GTO jest australijski. GTP to konstrukcja Grand Prix, typowy amerykaniec z
                napędem na przód, teraz nawet z V8:)
                Pozdrawiam
    • plawski Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 09:55
      typson napisał:

(...)

> No i co mam zrobic? Pomozcie? Moze sobie chociaz 2.7T nakleje na kierownicy...

Jedyne moźliwe wyjście dla ukojenia Twoich nerwów i przywrócenia do równowagi
      zdrowia psychicznego to szybka sprzedaż cabrio, e49, p206, wzięcie szybkiego
      kredytu i.... :D
      O.
    • fanfan1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 10:05
      Nie stresuj się - zaproś Twojego kolegę na mały wypad w teren, zobaczymy czy
      ten pojazd przeżyje w konfrontacji z Touaregiem V10 TDI.
    • mrzagi01 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 10:16
      przerysuj mu gwoździem, niech nie będzie taki do przodu... ;P
      • typson Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 10:58
        ale to nie bylo jego auto tylko klienta :) Tyle ze w jego rekach stało sie
        narzedziem zbrodni i gwałtu na moim dobrym humorze
        • mrzagi01 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 12:07
          typson napisał:

> ale to nie bylo jego auto tylko klienta :) Tyle ze w jego rekach stało sie
          > narzedziem zbrodni i gwałtu na moim dobrym humorze
          tym lepiej! zemsta cudzymi rękami- to je to! :)))))
          • bassooner Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 14:19
            Odpal mu w środku gaśnicę proszkową...
            • lobuzek1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 19:11
              Walnij parę piwek, ot co.
              A auto faktycznie zaje....., nic dodać, nic ująć.
    • franek-b Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 20:29
      > prawie wylewu dostałem. Piekne auto, cudne, w srodku karbonowe wstawki, navi,
      > cielęcina. No i ten silnik, o napedzie nie wspominajac. I jeszcze cham czekal

hmm cos jest w allroadzie:-) rozgladalem sie ostatnio za jakims i co mnie
      zaskoczylo to wlasnie ten srodek a dokladnie siedzenia... niestety niemieckie
      skompstwo czasami mnie doprowadza do placzu bo jak mozna zrobic auto z
      siedzeniami (tapicerka) a'la cc 900 a same fotele to taka kanapa? starsze
      modele maja niestety taka paskudna wielka kierownice i wiekszosc modeli ma
      takie drewno-podobne wstawki...
      pic.autoscout24.de/images/1/7/1/60926171_3.jpg
      Przy takim aucie na 2.7bT bym sie nie zdecydowal mimo wszystko, koszty koszty i
      jeszcze raz koszty - wyjazd na deske nad morze to by nie byly 4 stowy ale 8
      stow - a za tyle to mozna leciec do lizbony tanimi liniami a nie nad smierdzaca
      zatoke;-)
      • typson Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 20:50
        kwestia foteli, kierownicy i wstawek to kwestia czysto techniczna ;) Zreszta
        podejrzewam, ze od poczatku mozna bylo zamowic kierownice normalna lub sportowa
        z lub bez opcji (przyciski, podgrzewanie, sqra). Podobnie z fotelami i
        wykonczeniem w danym stylu i kolorze.

a silnik - no coz, nie ma kompromisow. Albo jest fajnie albo oszczednie. Klekle
        2.5V6 to dobry motor ale to jednak inna klasa. Zreszta znajomy (ten od
        warsztatu) mowil jako ciekawostke, ze jeszcze dwoch innych jego znajomych
        sciagnelo sobie wlasnie a6 lub allroad z tymi silnikami. Natychmiast
        zawirusowali je ze 180 na 230. Pierwszy juz stoi u kumpla na serwisie i czeka na
        turbine, drugi jest w znacznie gorszym stanie. No a dla dostojnych dajwerow jest
        slowsucking V8 4.2 :D
        • lobuzek1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 21:42
          O kurde, slowsucking:-)))
        • franek-b Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 22:00
          > a silnik - no coz, nie ma kompromisow. Albo jest fajnie albo oszczednie.

Oczywiscie mocy nigdy nie za wiele, tylko oczywiscie jesli ma byc szybko, to
          nie to auto - wtedy trzeba tylek trzymac blisko asfaltu:-)

> zawirusowali je ze 180 na 230. Pierwszy juz stoi u kumpla na serwisie i czeka
          n
          > a
          > turbine, drugi jest w znacznie gorszym stanie.

Cipy to plaga jakas... z tego co slyszalem to przy automacie nawet nie ma co
          probowac tego, skrzynie trafia szlag.
          Wchodzi nowy allroad to moze 'stara' seria stanieje;-) na nowego mnie nie stac,
          a jakby mnie bylo stac to bym wolal w tej cenie cayenne:-)))
          • typson Re: mam problem, prosze o pomoc 16.03.06, 12:32
            > Wchodzi nowy allroad to moze 'stara' seria stanieje;-) na nowego mnie nie stac,

rozumuje dokladnie tak samo. A w ostatecznosci pociesze sie zwyklym A6
            (ewentualnie avant) z 2.7 i Q. Trudno, nie mozna miec wszystkiego :D
      • frax1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 22:26
        Co do wykonczenia to drewno w Audi jest prawdziwe. Na 100% bo jak zakładałem
        radio to widać. Co do kierwonic, to prawda w podstawowych starszych modelach to
        było koło jak w ikarusie ;) Ja szczęśliwie mam z tzw. S pakietu, sporo mniejsze,
        skórzane i profilowane - rewelacja. Z fotelami jest to samo, podstawowe to żaden
        szał, ale już sportowe są naprawde niezłe, mam takie i bez zastrzeżeń fakt
        twarde, ale są sportowe więc tego można się spodziewać, trzymanie boczne i
        lędźwiowe (także pasażer) bardzo dobre.
        A co do spalania to masz zdecydowanie racje, ja mam 2.8 i taki co więcej pali
        juz by przekroczył moje możliwości, na trasie bierze ok. 8,5 więc da się
        przeżyć. Myślałem nad dieslem, ale przy moich przebiegach wyszłoby mnie drożej
        ze względu na droższe części i częstsze serwisy (rozrząd do takiego bociana 2.5
        to.... 1900zł).Przyznam jednak że do A6 i Q 2.8 byłoby niespecjalne.
        Pozdrawiam
        • franek-b Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 22:45

> Co do wykonczenia to drewno w Audi jest prawdziwe. Na 100% bo jak zakładałem
          > radio to widać. Co do kierwonic, to prawda w podstawowych starszych modelach

Moze sie niezbyt dokladnie wyrazilem:-) ale akceptuje drewno jedynie w RR lub
          Bentleyach a we wszystkich innych to dla mnie 'wiocha';-) (oczywiscie jest to
          moja baaardzo subiektywna opinia, ktorej celem jest jedynie wyrazenie opini
          wyglaszajacego ta opnie, bez intecji urazenia kogokolwiek) ;-)))
          • frax1 Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 22:50
            Hehe, tu się akurat z Tobą po części zgadzam, ale jak kupiłem to co teraz mam to
            byłem bardzo zdziwiony że to tak ładnie wygląda. Prawda jednak taka, auto to nie
            jacht ;)
            Pozdrawiam
            • franek-b Re: mam problem, prosze o pomoc 16.03.06, 12:19
              No i w takim aucie rowniez:-) tutaj jak pieknie jest to zrobione - zamiast
              plastiku drewno - zupelnie inaczej niz w masowce:-)
              www.followme.pl/Forum/viewtopic.php?t=34
    • truskava Re: mam problem, prosze o pomoc 15.03.06, 23:39
      Taaaa, nie wiem czemu, ale od jakiegoś miesiaca (może dwóch), też za mną
      "chodzi" taki wypasiony Allroad, taki z motorkiem 4.2 Mmmiodzio....
      Jedyny feler, że aktualnie jest poza zasięgiem :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka