17.06.06, 20:03
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3421580.html
Obserwuj wątek
    • truskava Re: 1410 ?? 17.06.06, 20:25
      Odnośnie 1410, to moja pani od chemii w technikumie mówiła, że "pola Grunwaldu"
      to taki oficjalny, bardziej flagowy skład, natomiast wytrawni fachowcy ponoć
      skłaniają sie ku 1406. Sprawdzał może ktoś?
    • wo_bi Grunwald :-D n/t 17.06.06, 23:01
    • tomek854 Re: 1410 ?? 18.06.06, 05:04
      jak znam polskę, to się ich będzie tępić zamiast im pomóc. I podziemie będzie rosło.

Dlaczego nie moze być tak, że jeżdzę na czym chcę, i jeżeli normy emisji spełniam to mogę sobie chocby i płynną sraczkę lać do baku?
      • lexus400 Re: 1410 ?? 18.06.06, 10:29
        > Dlaczego nie moze być tak, że jeżdzę na czym chcę, i jeżeli normy emisji spełni
        > am to mogę sobie chocby i płynną sraczkę lać do baku?

Jeżeli sraczka była sprzedawana po uzyskaniu odpowiednich koncesji i po
        wypłaceniu odpowiednich kwotowo łapówek to zapewne mógłbyś na niej jeździć - tu
        wcale nie chodzi o normy emisji spalin tylko o kasę, która nie jest kontrolowana
        przez ludzi czerpiących z tego zyski.
        • wujaszek_joe Re: 1410 ?? 18.06.06, 23:32
          kilka tygodni temu było o tym w polityce, napisane nieco inaczej. w sensie, że
          jak zwykle dopłacamy do rolników. bo niby czemu tylko oni mają mieć tańsze
          paliwo? i tak będą nim handlować.
          w ogóle wkurza mnie cała klasa rolnicza, z mojej pensji dotuję takiego leppera
          bo jest rolnikiem i on płaci se grosze na KRUS, a ja mu dopłacam z mojego zusu.
          przy tym lepper czuje się tym najbardziej okradniętym, i czuje się tak nawet
          chłop, który na lewej rencie kafelki kładzie za kilka tysięcy miesięcznie
          szkoda że belka nie odwazył się ruszyć krusu, teraz na kilka lat temat jest
          zapomniany. kolejny kolega mi do anglii wyjechał, do dupy to wszystko.
          • tomek854 Re: 1410 ?? 18.06.06, 23:35
            Moja dziewczyna jest chłopką :-)

Trawę sobie hoduje, żeby ładnie z satelity wygladało, czasem jej siostra z męzem skoszą, bo ona tam prawie nie bywa ;-)

a dopłaty z Unii i KRUS ma, a jak. Do tego "dorabia sobie" jako nauczycielka + nierejestrowane nigdzie korepetycje i się robi z tego więcej, niż ma mój tato na uczelni jako doktor. Fajnie, nie? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka