iberia29 02.08.06, 17:28 mam pytanie:ktoredy najlepiej jechac z Krakowa na Okecie?Turlac sie bocznymi na Kielce i potem na Piotrkow czy od razu na Katowice i stad do Wawy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Kraków - Okęcie 02.08.06, 17:37 Z Krakowa na lotnisko? Jakbys nie jechala i tak wjedziesz do Warszawy przez Janki. Potem Aleja Krakowska i za Mc Donaldsem w prawo i potem znowu w prawo. Ja te trase zawsze pokonuje autostrada, a potem Gierkowka. Dalej, ale z reguly szybciej. Chyba, ze planujesz jazde nocna lub baaaardzo wczesnoporanna. Odpowiedz Link
typson Re: Kraków - Okęcie 02.08.06, 17:54 Dokladnie tak jak pisal edek. Co prawda ja nie jestem zwolennikiem jazdy katowicką, bo jest to jakies 50-60 km dluzej, czyli trzeba niezle gnac, by nadrobic czas. Jesli bedziesz jechala noca czy rankiem to warto pojechac 7ką bezposrednio z kraka do w-wy. Obie drogi (krakowska - 7) oraz katowicka (czyli 1 a pozniej 8) łącza sie w jankach, tuz przed w-wą. Jedziesz przez Raszyn i wjezdzasz do w-wy. Wspomniany McD jest przy stacji BP (chyba). Jesli go przegapisz i dojedziesz do miejsca, gdzie górą w poprzek przelatują wiadukty to koniecznie wal w prawo i na pierwszych swiatlach znow w prawo i do konca - takze dojedziesz do lotniska. Ja to bym sie pokusił o jazde 7ką do jędrzejowa a pozniej drogą przez konskie do grójca i dalej juz dwujezdniówka do w-wy. Sprawdz sobie na mapie. Kilometrowo wychodzi tyle co przez kielce i radom a powinno byc szybciej i spokojniej - puste drogi. Odcinek z Końskich (kolo kielc) do Grojca przejechalem ostatnio kilka tygodni temu i jakosciowo jest OK, nie ma kolein, dziury pozimowe zniknely. Jesli sie boisz, ze zgubisz droge, to zawsze mozesz na spokojnie pojechac tamtedy wracając. Warto znac te trase Odpowiedz Link
iberia29 Re: Kraków - Okęcie 02.08.06, 19:51 obu kolegom Bog zaplac za dobre rady :-), bede jechac 15 sierpnia, tak zeby po 10 byc w Wawie.Pojade 7 ale na te Konskie chyba sie nie skusze:-), biorac pod uwage presje czasu, moja nieznajomosc tamtejszych okolic oraz nasze oznaczenia drog to chyba pewniej bedzie jechac 7 na Kielce, Radom i Grojec. Spowrotem bez problemu bo wracam do K-c zatem bulka z maslem:-). Odpowiedz Link
iberia29 Re: Czyżby wczasy? :) 03.08.06, 09:37 raczej przysluga :-), wczasy-krotkie-juz byly, nastepne dopiero chyba w przyszlym roku, choc....moze uda sie wczesniej? Odpowiedz Link
truskava Re: Kraków - Okęcie 02.08.06, 23:07 typson napisał: > Jedziesz przez Raszyn i wjezdzasz do w-wy. Wspomniany McD jest przy stacji BP > (chyba). Jesli go przegapisz i dojedziesz do miejsca, gdzie górą w poprzek > przelatują wiadukty to koniecznie wal w prawo i na pierwszych swiatlach znow > w prawo i do konca - takze dojedziesz do lotniska. Wszystko cacy, tyle tylko, że nie "i na pierwszych swiatlach znow w prawo i do konca", ale dopiero na drugich w prawo i do końca... Pierwsze światła sa przy ul. Radarowej (chyba) i skręcając tam wpada się w jakieś osiedle domków czy cos takiego... Więc te pierwsze światła trzeba minąć i dopiero dojeżdżając do wiaduktów trza pojechać w prawo (a nie wiaduktem na góre), i to bądą te drugie światła w prawo - a potem już prosto do lotnicha... Odpowiedz Link
iberia29 Re: Kraków - Okęcie 03.08.06, 09:37 dzieki za lopatologiczna wykladnie :-), jak juz bede na Al.Krakowskiej to na Okecie trafie bez problemu, od Janek juz bede madra :-). Odpowiedz Link
iberia29 Re: Kraków - Okęcie-p.s. 02.08.06, 19:57 jeszcze jedno pytanie:jak ta droga 7 wyglada czasowo?Zakladajac predkosc ok.80- 100km/h o ile tamtedy da sie tyle jechac.4 godziny wystarcza? Odpowiedz Link
typson Re: Kraków - Okęcie-p.s. 03.08.06, 12:16 starczą. Na styk ale starczą. 4,5 na pewno. Zasadniczo z w-wy do kielc 7ką jade zwykle w okolicach dwoch godzin - a to jest 180 km, prawie dwie trzecie trasy. Tyle, ze wyjazd z kraka jest troche przytknay, potem są te krete zjazdy i podjazdy i bardzo dziurawa nawierzchnia, ruch lokalny, lokalne busy. Ale pozniej juz sie luzuje, jedrzejow od roku ma obwodnice i wlasciwie im dalej od krakowa tym lepsza nawierzchnia. Tylko miedzy kielcami a skarzyskiem jest marnie - spore koleiny. Ale skarzysko tez ma juz obwodnice. A dalej do radomia juz nowy asfalt. A, no i za radomiem do bialobrzegow tez jest kiepska nawierzchnia ale za to droga prosta i wyprzedza sie latwo Odpowiedz Link
iberia29 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 12:46 wyjatkowo na potrzeby tylko tego forum ze starego nicka:-). Odpowiedz Link
computerland1 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 12:49 albo chcesz sie "sztucznie" odmlodzic:) Odpowiedz Link
iberia29 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 13:25 computerland1 napisał: > albo chcesz sie "sztucznie" odmlodzic:) nie:-))), akurat o tym nie pomyslalam,moze dlatego, ze nie czuje sie staro a w dodatku-zdaniem innych-nie wygladam na swoj wiek...lecz na mniej :-) po prostu nie chcialo mi sie pisac (do krakusa chyba)mail o pozwolenie na nowego nicka:-). Odpowiedz Link
computerland1 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 13:27 toz Ty cudo jestes - 30-tka wygladajaca na 25 i jeszcze o motoryzacji sie madrzy:))) Odpowiedz Link
iberia29 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 15:34 splonelam rumiencem :-DDDDDDDDD Odpowiedz Link
computerland1 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 16:06 moze i splonelas. ale mow przynajmniej czy jako 29 czy 30:) Odpowiedz Link
iberia30 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 16:44 no jasne, ze bardziej splonelam jako 30 :-DDDDD Odpowiedz Link
typson Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 13:28 a jaki ten nowy nick? Bo ja chyba nie w temacie jestem jesli chodzi o A-M Odpowiedz Link
typson Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 13:29 powiedz jaki, to zagadam z krakusem ;) Odpowiedz Link
inna-bajka Może najpierw weryfikacja? 04.08.06, 21:23 typson napisał: > powiedz jaki, to zagadam z krakusem ;) Może proponuję zagadac z tymi co ja znają. Pisze tu prawioe od początku podobnie jak na Auto Moto, z którego się wypisyłam czytając jej i jej podobnych herezje. Wczesniej również znana jako Woman29 lub Woman30. Jeśli ktos chce sobie poczytac o poziomie postów tej pani, służę archiwym forum, które rozwaliła, jak wiele innych. To tyle ode mnie. Jeśli chcemy zaniżać poziom i mieć tu taki rynsztok jak na AutoMoto, to ja dziękuję. Odpowiedz Link
mejson.e Re: Może najpierw weryfikacja? 05.08.06, 16:27 inna-bajka napisała: "Pisze tu prawioe od początku podobnie jak na Auto Moto, z którego się wypisyłam czytając jej i jej podobnych herezje. Wczesniej również znana jako Woman29 lub Woman30. Jeśli ktos chce sobie poczytac o poziomie postów tej pani, służę archiwym forum, które rozwaliła, jak wiele innych. To tyle ode mnie." Przyznam się, że się pogubiłem. Woman30 pamiętam z AM i to raczej ona została tam zaszczuta przez podszywki (wonnan.30 itp.). Z tego powodu zaatakowałem kiedyś decyzje o wpuszczeniu na Automobila wonnan.30 właśnie. Może mylisz Bajko naszego gościa z tamtymi rozrabiakami? Mie mam czasu by przeprowadzić śledztwo, ale jestem za tym, by pokutować za swoje wybryki i stosować ostracyzm wobec łobuzów forumowych. Możesz coś na temat napisać, Iberia? Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link
iberia30 Re: Może najpierw weryfikacja? 05.08.06, 16:37 owszem, dopoki nie bylo logowania na AM to pisalam jako woman29,nigdy i nigdzie sie tego nie wypieralam. Nie czuje sie winna rozwalenia jakiegokolwiek forum, jesli ktos nie chce mnie czytac-niech wrzuci do niewidzialnych i po klopocie. Na tym forum nie udzielam sie m.in ze wzgledu na ...bajke.Wyznaje zasade aby nie wchodzic sobie w parade.Ten watek zalozylam tu bo wydawalo mi sie, ze jest odpowiedniejsze niz ogolnopolskie AM. A co do poziomu moich wypowiedzi to...zastanawia mnie jedno jak to jest, ze u kogos widzi sie cos czego nie widzi sie u siebie, wystarczy poczytac forum Cz- wa i posty bajki. Dla mnie EOT. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może najpierw weryfikacja? 06.08.06, 10:56 Widzę, że nic się nie zmieniłaś, dlaej masz obsesje na moim punkcie i szpiegujesz wszędzie gdzie się da. Ja nie pisze na zadnych z forów, gdzie ty jesteś, z reszszą i tak nikt z tobą nie rozmawia. I jeszcze raz powtarzam, nie porównuj mnie do siebie, bo to jest żałosne. NIE TA LIGA. Odpowiedz Link
iberia30 Re: Może najpierw weryfikacja? 06.08.06, 12:03 inna-bajka napisała: > Widzę, że nic się nie zmieniłaś, dlaej masz obsesje na moim punkcie i > szpiegujesz wszędzie gdzie się da. pudlo, ale ty wiesz lepiej,wybacz ale naprawde twoja osoba jest daleko poza moim kregiem zainteresowan. > Ja nie pisze na zadnych z forów, gdzie ty jesteś, dokladnie, nie wchodzic sobie w parade t podstawa. > z reszszą i tak nikt z tobą nie rozmawia. skoro na nich nie bywasz jak sama napisalas to skad wiesz? > I jeszcze raz powtarzam, nie porównuj mnie do siebie, bo to jest żałosne. > NIE TA LIGA. o wlasnie po raz kolejny w swojej wypowiedzi pokazujesz swoja megalomanie.Troche wiecej pokory i samokrytycyzmu super hiper panno idealna. Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Może najpierw weryfikacja? 06.08.06, 21:19 Sama napisałaś, że piszę na forum Cz-wa, a nikt o tym nie wie. Wiec musisz mnie cyklicznie wpisywać w wyszukiwarkę. Ale jestes zbyt pusta, by co piszesz i dalej pisać bezmyślnie. Odpowiedz Link
iberia30 Re: Może najpierw weryfikacja? 07.08.06, 10:19 a nie przyszlo ci do glowy , ze twoj pierwszy post tutaj sprowokowal mnie do tego, aby wlasnie na forum twojego miasta zobaczyc co piszesz?Wybacz ale naprawde mam ciekawsze zajecia niz sledzenie kogokolwiek na necie zwlaszcza ciebie.Gdybys ei tu nie odezwala pewni juz bym zapomniala , ze istniejesz. Wystarczy, ze ty jestes super hiper wiec inni moga byc pusci i nie siegac ci do piet. Zastanow sie dokad wlasnie ta -tutaj-"rozmowa " prowadzi?Wg mnie donikad. Odpowiedz Link
iberia29 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 15:33 nie jest nowy:-)iberia30. Odpowiedz Link
typson Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 15:40 musze pochwalic administracje tego forum. Jest bardzo czujna i szybka i pewnie niebawem ktorys z adminow zobaczy te posty i doda Cie do listy czlonków. ja tez niedawno staralem sie o przyjecie i myslalem, ze to bedzie dlugi proces, weryfikacja danych, oswiadczenie lustracyjne, 3 tygodnie na wyrobienie legitymacji czlonkowskiej, kolejki, numerki. A wszystko zalatwili blyskawicznie! Sprawdz, byc moze juz nawet ktorys z opiekunów zadbał o Ciebie Odpowiedz Link
iberia30 Re: iberia ty z 2 loginow korzystasz?:) 03.08.06, 16:44 Bog zaplac Tobie oraz administracji tego forum :-). Odpowiedz Link