typson 17.08.06, 16:40 W sobote ide na konie. Z małża i dwojka znajomych. Oni wszyscy jezdza od 100 lat a ja jeszcze nigdy. Przewiduje kilka gleb, strzała z racicy oraz poobijane orzechy. Ale trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plawski Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 16:44 typson napisał: > W sobote ide na konie. Z małża i dwojka znajomych. Oni wszyscy jezdza od 100 > lat a ja jeszcze nigdy. Przewiduje kilka gleb, strzała z racicy oraz poobijane > orzechy. Ale trzymajcie kciuki! gdzie na te konie idziesz? koło mnie? Odpowiedz Link
typson Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 16:47 nieee, białołęka. A kolo Ciebie ile birą? I czy trzeba czyscic racice? :) Odpowiedz Link
plawski Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 16:49 typson napisał: > nieee, białołęka. A kolo Ciebie ile birą? I czy trzeba czyscic racice? :) Nie wiem ile biorą bo nigdy się tym nie interesowałem. Więc i o racicach nic Ci nie powiem:) Ale sporo tego jest w mojej okolicy. Odpowiedz Link
jerry.s Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 18:30 powiedz jeszcze gdzie dokladnie na bialolece .. i ile biora ... ja mam za soba jedynie 2 lekcje przed dwoma laty ... i mam ochote troche poduczyc sie bardziej ... Odpowiedz Link
typson Re: Koniaaa!!!! 18.08.06, 18:08 nie wiem gdzie ale ponoc z instruktorem biorą 30pln/h tyle, ze trzeba sobie siodłac samemu i czyscic racice. Jak ja zaczne siodłac konia to go pewnie tym siodłem do jakiejs barierki przypne ale wtedy przynajmniej bedzie mi sie tak spokojnie, statycznie jezdzilo Odpowiedz Link
iberia30 Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 18:17 no jak bedziesz anglezowal na oklep to masz duze szanse sie tu i owdzie poobijac ;-)))))), aha i pamietaj, ze do konika podchodzi sie z jego lewej strony i nigdy od tylu -bez skojarzen:-))))) Odpowiedz Link
plawski Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 18:22 iberia30 napisała: > no jak bedziesz anglezowal na oklep to masz duze szanse sie tu i owdzie > poobijac ;-)))))), aha i pamietaj, ze do konika podchodzi sie z jego lewej > strony i nigdy od tylu -bez skojarzen:-))))) Dokładnie. Jeśli podchodzisz od tyłu to wyłącznie ze skojarzeniami. Odpowiedz Link
margotje Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 18:32 iberia30 napisała: > no jak bedziesz anglezowal na oklep to masz duze szanse sie tu i owdzie Na to "anglezowanie" tobym sie tak od razu nie nastawiala - na Twoim miejscu. Najpierw to sie musisz nauczyc konia dosiasc.... A skoro to pierwszy raz... to... zycze powodzenia :)) No i oczywiscie DUZOOOOOOOOOOOOO przyjemnosci. Odpowiedz Link
pizza987 Re: Koniaaa!!!! 17.08.06, 20:46 Zainstaluj sobie 2 naparstki-orzeszki będą wtedy bezpieczne (w miarę). Rozumiem że wychodzisz z założenia że 1 Bzyk wystarczy? Odpowiedz Link
typson Re: Koniaaa!!!! 18.08.06, 18:09 to ze u Ciebie sie naparstki sprawdzaja to nei znaczy ze u mnie beda działac. Nie lubie kontaktu z zimnym metalem Odpowiedz Link
pizza987 Re: Koniaaa!!!! 18.08.06, 18:50 typson napisał: > to ze u Ciebie sie naparstki sprawdzaja to nei znaczy ze u mnie beda działac. > Nie lubie kontaktu z zimnym metalem Wolę mieć pewne naparstki, niż niepewne wydmuszki ;P Odpowiedz Link
1realista Re: Koniaaa!!!! 18.08.06, 17:51 Spoko. nie pekaj. może pojeździsz na kucyku? ;-))) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Koniaaa!!!! 18.08.06, 20:25 Zawsze po dluzszej przerwie najgorsze sa zakwasy miesni a z tymi orzechami to nie jest tak zle:)) kopyta raczej wszedzie trzeba czyscic ale to takie zespojenie sie z koniem i wbrew pozorom jest w tym jakas przyjemnosc.:)) Powodzenia zycze. Odpowiedz Link
typson Re: Koniaaa!!!! 19.08.06, 18:15 Pani powiedziała, ze jestem dobrym uczniem. Po pol godzinie smigalem sobie po padoku juz bez ląży. Caly jestem, nic sie nie poobcierałem, nie zleciałem. Chyba bede kontynuowal te zabawe ;) !! Odpowiedz Link
typson Re: Koniaaa!!!! 28.08.06, 22:32 jestem po trzeciej lekcji. Ucze sie podnosic tyłek przy przechodzeniu przez przeszkody, anglezowac etc. Znaczy jakos mi to wychodzi, nic mnie juz nie boli, etc ale do idealu jeszcze daleeeeka droga. Pozniej troche pogalopowałem na ląży bez strzemion a na koniec musialem stępować konia na oklep. Chyba trzeba bedzie upaść sobie dupsko, bo troche jak na płocie się siedzi ale za to ciepło jest. nastepne jazdy mam w środę, sobote. Pozniej znow planuje w poniedziałek i srode. Mysle ze w nastepna sobote uderze w jakis łatwy teren :D Odpowiedz Link