Dodaj do ulubionych

AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku

14.11.06, 00:11
www.axa.pl/
troche nowosci, jak chocby rozlozenie skladki na 12 rat, pelny zwrot za
"uzywane" czesci, znizki za bezszkodowosc dla kierowcow a nie posiadaczy i
troche innych. Pisze ze sluchu bo w TVN24 podaja w magazynie Portfel
Obserwuj wątek
    • margotje Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 00:51
      Czy to znaczy, ze w PL skladke ubezpieczeniowa placi sie raz zaq caly rok????
      • typson Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 00:57
        no jak musisz, to mozesz w dwoch ratach :) A moze i w czterech ale na pewno nie
        w 12stu
        • palovlad Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 08:58
          Wqrwia mnie, ze tak samo jak w linku bez odpowiedzi na milion szczegolowych
          pytan, bez podania danych osobowych skladki ci nie oblicza. A skad ja mam
          wiedziec co oni beda dalej z tymi danymi robic.
          • mejson.e Ogólniki 14.11.06, 09:05
            palovlad napisał:

> Wqrwia mnie, ze tak samo jak w linku bez odpowiedzi na milion szczegolowych
            > pytan, bez podania danych osobowych skladki ci nie oblicza. A skad ja mam
            > wiedziec co oni beda dalej z tymi danymi robic.

Dla mnie to też jest podejrzane.
            Tym bardziej, że idąc ze strony głównej korporacji:
            www.axa.com/
            jakoś nie mogę trafić na oddział Polski:
            www.axa.com/en/group/world/europa/
            Logo się zgadza, ale czy to na pewno wiarygodna firma?

Dla paru złotych rocznie nie będę eksperymentował, wolę już utożsamiać się z
            bucowatymi i zarozumiałymi klientami Warty... ;-)

Pozdrawiam,
            Mejson
            --
            Automobil
            Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
            • palovlad Re: Ogólniki 14.11.06, 09:13
              mejson.e napisał:

> Logo się zgadza, ale czy to na pewno wiarygodna firma?

Tym akurat bym sie specjalnie nie przejmowal, to jeden z najwiekszych swiatowych
              ubezpieczycieli
          • typson Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 10:43
            z danych osobowych jedyne co podałem to kody pocztowe, date urodzenia,
            otrzymania prawa, czas posiadania roznych polis oraz kilka jeszcze detali
            (liczba dzieci, etc) To chyba nie jest tak wiele. Poza tym podoba mi sie, ze sa
            laskawi sami uwzglednić rozne moje okolicznosci zyciowe i na tej podstawie
            wyliczyc wysokosc OC a nie wziąć wiek i odczytac z tabelki
    • edek40 Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 15:18
      W linku za mazde policzyli mi 540 zl, a tu sobie wyliczylem 660 zl. Ale ruch w dobrym kierunku juz jest - zaczynaja sie boksowac na ceny - w innych firmach nie mieli laski zejsc ponizej 1000 zl. Motywowali to zawsze duza pojemnoscia silnika. Jakby to mialo jakiekolwiek znaczenie dla szkodowosci.

W przypadku OC mam w d... czy firma kreci czy nie przy wyplatach. To ubezpieczenie jest regulowane ustawowo. Jezeli firma bedzie bryka, to nawet nie sad, ale UOKiK sie nimi zajmie. Np. na wniosek edka40.
      • swoboda_t Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 22:41
        Cholera, ja się nagimnastykowałem z tymi pytaniami, a na końcu mi wyskoczyło,
        że dane zostały zapisane i mam zadzwonić pod podany numer. Wyliczenia nie
        podali. Wam normalnie wyskoczył wynik?? Wrrr.
        • typson Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 15.11.06, 02:41
          mi na koncu wyszlo kilka wynikow - rozne opcje, OC, OC+AC z kilkoma wariantami
    • mariusz_d1 Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 16:21
      Dla mnie lipa, w Link4 policzyłem sobie przed chwilą 404 zł a w Axie 544 (za OC).
      Chyba zostane w Link4
      • typson Re: AXA - nowy ubezpieczyciel na polskim rynku 14.11.06, 16:51
        hehe, ja mam 570 za OC w PZU (poj. 2600) :D

Tyle ze razem z AC, wiec pewnie cos poobcinali. W sumie rocznie płace 2490,-
        (ukryte FUJ)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka