1realista 04.07.07, 18:52 Przechodzilem ostatnio obok sklepu ze skuterami i oto ujrzałem napis ( markę) ktory mnie zadziwił. Ponetowałem i znalazłem. www.romet-motors.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fru.fru Re: czyżby odrodzenie marki? 04.07.07, 19:20 Na preclach piszą,że to czajna czajna łif romet stiker stajlaaa. Czyli, to samo co w megahipermarketach. Tylko z nakleją Romet. natomiast to, jest rzekomo polskie: www.wfm.pl/ Odpowiedz Link
yamasz Re: czyżby odrodzenie marki? 04.07.07, 19:25 Chwyt marketingowy. Chiński produkt pod Polską nazwą, ale produkowany w Polsce na chińskiej licencji. Jednak muszę powiedziec że rzeczywieście Polski rynek motocyklowy przeżywa odrodzenie. Obecnie w Polsce produkowane są skutery naszej rodzimej marki ZIPP mającej również chińskie korzenie. Firma Zipp obecnie bardzo się rozwija produkując również 'ekskluzywne' skutery pod nową marko ZICO tj. cos takiego jak stosunek toyoty do lexusa. Oprócz tego w polsce rozwineło swą siec wiele innych firm oferujących nie tylko tanie skutery lecz równiez motocykle. Np. Moto magnus czy południowo koreańska firma Kymco oferująca skutery i motocykle jakością porównywalną do pojazdów zachodnich. Mogę również dodac ze w przeciągu kilku ostatnich lat bardzo rozwineły się sporty motocyklowe a zainteresowanie nimi ciągle rośnie, mimo że na przykład sześciodniówka straciła już swoją międzynarodową rangę, to PZM coraz bardziej przykłada się aby motocross stał na naprawde miedzynarodowym poziomie. Oprócz tego sukcesywnie rozwijają sie puchary na torze poznań na którym może startowac praktycznie każdy. Można wyróżnic na przykład puchary markowe: ZIPP, YAMAHA R1 i R6, HONDA CBR 125. Jak i zawody w klasie STOCK i SUPERBIKE. dodam że w przypadku R1 i R6 CUP która jest sponsorawana przez firmę FIAT( czyli tak samo jak w GP) startuje obecnie ponad 40 zawodników. Natomiast w pucharach Zippa i Hondy moga startowac zawodnicy od bodaj 12 roku życia. Niestety podupadły nieco zawody supermoto, a to przez kłopoty finansowe firmy MZ, która była głównym sponsorem zawodów. Pozdrawaim Yamasz ::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
truskava Re: czyżby odrodzenie marki? 04.07.07, 20:13 yamasz napisał: > ... czy południowo koreańska firma Kymco oferująca > skutery i motocykle jakością porównywalną do pojazdów zachodnich. Zdaje się, że KYMCO to jednak tajwańska marka, historycznie powiązana z Hondą i faktycznie cieszy sie dość dobrą prasą. Szkoda, że ich motocykle mają max 250 ccm. Ale ATV mają już przyzwoite parametry, m.in. 4x4 500ccm. Zresztą oferują i skutery 500 ccm. Odpowiedz Link
yamasz Re: czyżby odrodzenie marki? 04.07.07, 20:29 Niestety, po częsci nie mogę sie z Tobą zgodzic Truskavo. motor-land.com.pl/files/oferta_kymco.html www.kymco.com/us/about/history/history.asp jednak co do Tajwańskiego pochodzenia Kymco masz rację. Odpowiedz Link
truskava Re: czyżby odrodzenie marki? 04.07.07, 20:42 yamasz napisał: > Niestety, po częsci nie mogę sie z Tobą zgodzic Truskavo. Czyli znaczy się gdzie strzeliłem babola? Odpowiedz Link
rapid130 ROTFL 04.07.07, 22:22 Idąc śladem 1realisty trafiłem na stronkę jakiegoś dystrybutora Rometów. I teraz leżem i kwiczem na dywanie (na szczęście mam długie pazury i mogę pisać). Takich odkrywczych haseł reklamowych dawno nie widywałem :PPPPPPPPP [cyt.] Chopper R 250. Legendy tego motocykla nie dosięga cień, to wciąż ciągłość: linii, stylu i tradycji. Jest częścią złożonej natury człowieka i być może z niej wydobywa swą nadprzyrodzoną siłę. Wzajemnie, bezwzględnie, bez oporu. Poddaj się temu stanowi.. Wyposażony w wiele funkcjonalnych dodatków i bardzo starannie wykonany sprawia, że jest go dużo więcej. Posiadanie gotowego na wszystko Rometa R 250 nieodwracalnie sprawi Ci przyjemność. * * * Chopper R 150 to nie pojazd, który służy jedynie do pokonywania dystansu przestrzeni. To przeniesienie do stanu emocji naszego superego. Maszyna ludzi wolnych - nie bojących się przygód. Styl retro w połączeniu z użytkową nowoczesnością odbijają słońce w chromowanych dodatkach. To motocykl bardzo uważnie wyselekcjonowany i dopasowany stylem do swego charakteru. W przekazie mobilnym nabiera mocy, wzmacnia pozycje, popycha, porusza. * * * ROMET Z 125 jest faworytem ludzi energicznych i im dedykowany. Korki uliczne omija z precyzją dając dużo manewru na poruszanie się w każdej strefie, również w wielkomiejskiej dżungli. Cena i charakter jazdy to dwa elementy, które uzupełniają wybór ukierunkowany na użyteczność. Motocykl zalet - to Romet Zetka 125. Niezaprzeczalnie dobry sposób na modną dziś aktywność i mobilność. * * * OGAR 900 to pojazd o wyjątkowym charakterze, nie podlegający porównaniom i skutecznie opierający się przemijającym trendom. Znamiona pokrewieństwa z Ogarem i szlif nowoczesnej techniki to efekt wszechrozpoznawalności. Z sympatią dla ażurowej, lekkiej konstrukcji oraz praktycznej pojemności 50cc jest motorowerem zataczającym szerokie kręgi. Ogar 900 wygodny do jazdy poleca się na co dzień. * * * Rosnąca popularność [skuterów] zyskuje, kiedy to w wielu przypadkach skuter jest osobistym środkiem komunikacji. W wersji 50cc, dodatkowo staje się pojazdem rodzinnym. Romet 727 jest nową wersją stylistyczną przedniej zabudowy popularnego skutera miejskiego, ze szczególnie wzmocnioną konstrukcją projektu. Specyfikacja bogato wyposażona w akcesoria, podkreśla jego funkcjonalność. * * * Cztery pory roku. Miejski flesz nie gaśnie nocą a temperatura nie spada zbyt szybko. Model ten jest energicznym dwusuwowym okazem z rodziny extra large Rometa. Jego wygodna karoseria nie odmówi użytkownikowi towarzystwa najlepszego przyjaciela. Wyprofilowany zakręt wpada na prostą. Jesteś na miejscu. Dotarłeś do celu. Twój osobisty GPS - Romet 787. * * * Podróżnik spotyka wielbiciela przygód i wytyczenie szlaku staje się celem. Daleka trasa w wygodnym, dobrze skrojonym siedzeniu super obszernego motocykla. Pasażer wkomponowany w doskonałą, komfortową i zaprojektowaną dla niego karoserię, zrelaksowany może swobodnie skupić się na podziwianiu pięknych widoków. Ten luksus, mierząc pojemność silnika już nie jest zarezerwowany jedynie dla posiadaczy motocyklowych praw jazdy. Tak blisko podróży jest właśnie Romet 797. * * * Świadome wybory, młodość, spotkania w gronie przyjaciół. V-jak Victorie, X- Poznawanie, L-jak Liberty. Gorące emocje, ekscytacje otulone komfortem stabilnych, dużych gabarytów. Model mocny i solidny zarazem, duża szyba ochronna dodaje Rometowi równowagi w jego funkcjonalności motocykla. I jesteś wolny a uzależniony jednak od VXL-a. * * * Jeden z rodziny XL-ów, dla którego komfort emocjonalnego bezpieczeństwa staje się podstawą jego witalności. Obszerny, wygodny, dbający o dobre samopoczucie użytkownika. Zastosowane w tym sezonie nowe zabudowy, ze smakiem odświeżają trendy w segmencie skuterów klasy komfort. Rodzinne pikniki, fety i radość życia – to ładunek emocji, który daje Grande RXL. [Zachowana oryginalna pisownia, składnia i interpunkcja] Hm....... Chciałbym wiedzieć czego używał autor tychże tekstów. I gdzie to można kupić. Bo czasem też bym chciał na chwilę polecieć sobie w taki boski niebyt. :PPPPP Odpowiedz Link
rapid130 Re: ROTFL 04.07.07, 22:26 rapid130 napisał: > Gorące emocje, ekscytacje otulone komfortem stabilnych, dużych gabarytów. To brzmi jak poetyckie określenie długiej, upojnej nocy z kobietą o rubensowskich kształtach. Odpowiedz Link
yamasz Re: ROTFL 04.07.07, 23:00 Truskavo, z pojemnością. Robią bowiem i 500ccm i 450. nie tylko 250 i w dół. Pamiętam jak kiedyś ludzie śmiali się z Hyosunga. Dziś ta firma robi naprawdę niepowtażalne motocykle np Aqila, a Hyosung GT jeszcze jeździ w zawodach. Ja osobiście jestem zwolennikiem chińskiej motoryzacji, ponieważ tani skuter jest w stanie zmotoryzowac tą nie zmotoryzowaną częśc społeczeństwa. A co do ich wykonania i awaryjności? No cóż dziś jest wybór, można kupic chiński nowy lub markowy używany, kiedyś były same WSK i komary i nikt nie narzekał że się psują. Jestem również zwolenniekiem skutera na komunię, kiedyś dawano rowery, komputery, obecnie przyszła moda na skutery. Im wcześniej dzieciak zacznie jeździc tym ma szansę stac się lepszym kierowcą w przyszłości. Pozdrawiam Yamasz :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
truskava Re: ROTFL 05.07.07, 20:27 yamasz napisał: > Truskavo, z pojemnością. Robią bowiem i 500ccm i 450. nie tylko 250 i w dół. Hmmm... wg ich strony motocykl o max pojemności to VENOX 250 ccm www.kymco.com/us/showroom/motorcycle/motorcycleList.asp Kiedyś nawet rozważałem zakup takiego VENOXa, tyle, że chciałem z trochę większym silnikiem (400-500 ccm), ale ponoć nie ma większego i ostatecznie nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: ROTFL 05.07.07, 00:16 odhibernowali panienki z działu zbytu i nazwali je marketing:) Odpowiedz Link
tomek854 Re: ROTFL 07.07.07, 18:43 Cholera. A ja głupi chciałem duży pojazd i kupiłem sobie tą primerę, zamiast, jak przystało na normalnego człowieka kupić rodzinny pojazd - motorower z rometu ;D Odpowiedz Link
yamasz no baaa! 07.07.07, 22:18 www.aliciapatterson.org/APF2001/Wells/Wells09.jpg zgerman.com/taiwan/4on1.jpg prawie jak miniwan. Odpowiedz Link