franek-b 24.10.07, 23:54 i nie chodzi o taniec z gwizdami... Pamiętam, że ktoś się chwalił takim cudem. Ciekawy jestem opini, jak się sprawuje, czy warto kupić taką zabawkę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: roomba 25.10.07, 03:15 Od prawie dwoch lat uzywam codziennie i nie whobrazam sobie zycia bez tego robota. Mysle teraz o kupieniu Scooba, ale ten jest bardziej klopotliwy w uzyciu. Wady roomby: - trzeba ja ciagle czyscic - potrafi sie niezle zaplatac w kable - niektorych katow nie odkurzy - kosztowna w eksploatacji - bateria starcza na 6 miesiecy max. = 140 usd rocznie na same baterie Odpowiedz Link
1realista ale lenie 25.10.07, 16:25 a gdzie przyjemnosć z oglądania właśnie posprzątanego pokoju? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: ale lenie 25.10.07, 17:09 Akurat przyjemnosc to nadal jest. Tyle ze odkurzac nie trzeba. Niestety Roomba nie wymyslila jeszcze maszyny do odkurzania schodow, sprzatania papierzysk, wkladania i wyjmowania naczyn z/do zmywarki (moje znienawidzone zajecie), noszenia ciuchow do pralki itp. Wiec jak chociaz jedna mala czynnosc mozna robotowi przekazac to wcale tak zle nie jest. A poza tym to wole pojsc z psem na spacer niz biegac po domu z odkurzaczem. Odpowiedz Link
1realista Re: ale lenie 25.10.07, 17:28 no wlaśnie.odkurzenie to jest jakieś 5-10 min roboty. wszystkie inne czynności przygotowawcze typu kurze z mebli, poprzestawiać i przygotowac dywan do odkurzania etc zajmuja 90% czasu sprzątania więc takie urzadzenia są bardziej gadżetem jak faktycznym pomocnikiem :-))). Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: ale lenie 25.10.07, 17:37 Odkurzanie to 10 minut????? Reczne odkurzenie domu ze schodami mi ponad godzine zajmuje :( Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: ale lenie 25.10.07, 18:12 W ten sposob liczac to odkurzanie zajeloby mi od 2 do 4 godzin :) Odpowiedz Link
1realista Re: ale lenie 25.10.07, 18:19 no i tym sposobem masz 2-4 godz. z glowy na siłowni :-))). Ale za to jaka efektywna i efektowna gimnastyka. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: ale lenie 25.10.07, 18:27 Ruszanie reka w przod i tyl nazywasz "gimnastyka" :)? Odpowiedz Link
truskava Re: ale lenie 25.10.07, 23:13 marekatlanta71 napisał: > Ruszanie reka w przod i tyl nazywasz "gimnastyka" :)? Moze to nie to samo, co ruszanie gora-dol, ale jednak zawsze to jakas aktywnsc fizyczna ;-) Odpowiedz Link
franek-b Re: roomba 25.10.07, 23:17 > Od prawie dwoch lat uzywam codziennie i nie whobrazam sobie zycia bez > tego robota. Mysle teraz o kupieniu Scooba, ale ten jest bardziej > klopotliwy w uzyciu. Scooba to do mycia podłogi? też myślę o nim bo mam już dosyć mycia podłogi... w domu nie mamy dywanów itp. > Wady roomby: > - trzeba ja ciagle czyscic > - potrafi sie niezle zaplatac w kable > - niektorych katow nie odkurzy > - kosztowna w eksploatacji - bateria starcza na 6 miesiecy max. = 140 > usd rocznie na same baterie to nie ma akumulatorków, które się ładują? Gdzie to się kupuje? jakoś nie mogę znaleść na stronie Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: roomba 26.10.07, 02:35 Scooba myje a Roomba odkurza. Jest tez robot do mycia basenow i robot do czyszczenia rynien. Chodzi mi o akumulatory - Roomba ma NiMH ktore wytrzymuja mniej wiecej 150 cykli ladowania zanim zaczna ostro tracic pojemnosc. Nowe daja 2 godziny odkurzania, po 6-7 miesiacach masz tylko 30-40 minut. Kupuje sie w "akcesoriach". Odpowiedz Link
franek-b Re: roomba 26.10.07, 09:55 > Scooba myje a Roomba odkurza. Jest tez robot do mycia basenow i robot do > czyszczenia rynien. Widziałem na stronie. Niezły pomysł z tymi maszynami - choć faktycznie stają się już robotami prawie że pełną gębą. > Chodzi mi o akumulatory - Roomba ma NiMH ktore wytrzymuja mniej wiecej 150 cykl > i > ladowania zanim zaczna ostro tracic pojemnosc. Nowe daja 2 godziny odkurzania, > po 6-7 miesiacach masz tylko 30-40 minut. Kupuje sie w "akcesoriach". Chodzi mi o sam odkurzacz, znajoma jedzie do stanów i jeśli chcę to mieć to muszę powiedzieć jej gdzie to można kupić w NYC. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: roomba 26.10.07, 13:04 W kazdym lepszym sklepie - Target ma je, Best Buy, Circuit City - sa praktycznie wszedzie. Odpowiedz Link
lexus400 Re: roomba 25.10.07, 19:58 ......a tyle jest ogłoszeń w prasie typu "posprzątam mieszkanie", zapewniam Was, że nie zmęczycie się odkurzając:)) Odpowiedz Link