adek28 09.10.08, 17:37 w obyciu 140 koni wystarcza do fajnej jazdy cicho - w porównaniu do poprzedniego mojego 2,2 fajne plastiki wkurza mnie "srebrna" konsola podona mi się Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: jest miły 09.10.08, 17:50 nie wiem o co chodzi, ale ciesze sie razem z toba Odpowiedz Link
sven_b Re: jest miły 09.10.08, 19:48 Adek zawsze buduje atmosferę stopniowo. Musimy poczekać:) Odpowiedz Link
pizza987 Re: jest miły 09.10.08, 21:02 Ciekawie sie zapowiada, w życiu nie prowadziłem tak wielkiego zaprzęgu (aaaaaa, przepraszam chyba jednak miałem możliwość, ale to było dawno i nieprawda). Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: jest miły 10.10.08, 00:31 zaprzeg jak zaprzeg .. ostatnio nie schodze ponizej 120 KM, ale wole zdecydowanie jak jest ponad 100 KM na tone .. ;) .. 140 KM i 1500 kg to juz nie to :P Odpowiedz Link
plawski Re: jest miły 10.10.08, 09:25 tiges_wiz napisał: > zaprzeg jak zaprzeg .. ostatnio nie schodze ponizej 120 KM, ale wole > zdecydowanie jak jest ponad 100 KM na tone .. ;) .. 140 KM i 1500 kg to juz nie > to :P Gratulacje z powodu zakupu nowego mondeo :) BTW ostanio kilka dni miałem pod stopą 295 turbo-koni do dyspozycji. Co prawda....... z przednim napędem, ale wrażenia po przejechaniu około 800 kilometrów bezcenne :):):) Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: jest miły 10.10.08, 09:35 ale to nie dla mnie chyba te gratulacje? mondeo bym nie kupil .. jak cos to sierre .. 2.9V6, albo coswortha najlepiej RWD :P Odpowiedz Link
plawski Re: jest miły 10.10.08, 12:03 tiges_wiz napisał: > ale to nie dla mnie chyba te gratulacje? No do Adka, ale już mi się nie chciało odpowidzi mnożyć. Wspieram Tego Pajaca Odpowiedz Link
pizza987 Re: jest miły 10.10.08, 14:44 plawski napisał: > > No do Adka, ale już mi się nie chciało odpowidzi mnożyć. > Bo Ty to leniwy jesteś. Ostatnio na mnie wsiadłeś że się na gadu nie odzywam. Zacząłem się dzywać to Ty przestałeś. A teraz widzę że na forum to snuć farmazony mogłeś..... :P Odpowiedz Link
plawski Re: jest miły 10.10.08, 15:04 pizza987 napisał: Bo Ty to leniwy jesteś. Ostatnio na mnie wsiadłeś że się na gadu nie odzywam. Zacząłem się dzywać to Ty przestałeś. A teraz widzę że na forum to snuć farmazony mogłeś..... :P ===> nie dajesz mi zapomnieć, stary zgryźliwcze, że zawsze mogę na Ciebie liczyc :) Odpowiedz Link
pizza987 Re: jest miły 10.10.08, 15:55 plawski napisał: > ===> nie dajesz mi zapomnieć, stary zgryźliwcze, że zawsze mogę na Ciebie liczyc :) > > I od razu zaczyna, że zgryźliwcz, że stary.... A tylko o 1 (słownie jeden) rok od Ciebie starszy jestem ;) Odpowiedz Link
bassooner Re: jest miły 10.10.08, 14:33 adek napisał ino, że... no właściwie to nic konkretnie nie napisał... a może to w ogóle o samochód nie chodzi... może napisał to o swoim przyjacielu: "jest miły w obyciu i ma 140 koni" znaczy, że jest bogaty i miły - dżentelmen znaczy... ;-))) ja tam sam nie wiem. o co chodzi adek??? Odpowiedz Link
wiktor_l Re: jest miły 10.10.08, 16:10 Nie zagladam czesto, bo nie mam wciaz obrobionych zdjec z Kaukazu, to boje sie tu pisac = ale skad wiecie ze mondeo a nie pasior?:) Tak czy inaczej gratuluje, zmiana zawsze cieszy. od srody ucze sie nowego a6, na razie jednak tiptronic mnie rozczarowuje, macham recznie na trasie;) Odpowiedz Link
simon921 Re: jest miły 10.10.08, 18:30 > od srody ucze sie nowego a6, na razie jednak tiptronic mnie rozczarowuje, macha > m > recznie na trasie;) Ja tam nie wiem;) Przyzwyczaiłem się już do tiptronica pierwszego dnia używania i nie wyobrażam sobie machania biegami. Ale ja z wyjątkiem ruszania i wyprzedzania jeżdżę po 'emerycku';) Odpowiedz Link
pizza987 Re: jest miły 10.10.08, 20:09 wiktor_l napisał: > Nie zagladam czesto, bo nie mam wciaz obrobionych zdjec z Kaukazu, to boje sie > tu pisac = ale skad wiecie ze mondeo a nie pasior?:) > > Tak czy inaczej gratuluje, zmiana zawsze cieszy. > > od srody ucze sie nowego a6, na razie jednak tiptronic mnie rozczarowuje, macha > m > recznie na trasie;) To A6 to kupiłeś sobie specjalnie żeby nam tylko zdjęć nie pokazać. Wiedziałem że tak będzie ;) Odpowiedz Link
adek28 Re: civic 10.10.08, 18:07 dobra dobra też miałem ostatnio 300 koni z trójramiennej gwiazdy ale..utrzymanie i zakup - nie ten świat mondeo 2,0tdci miłe , aczkolwiek stylista który dodał wlociki srebrne i srebrny bagaż plastiku na konsoli miał chyba nasrane we łbie!!! Odpowiedz Link
pizza987 Re: civic 10.10.08, 20:11 No i wreszcie po tylu wpisach udało się Ciebie sprowokować do wyjawienia prawdy ;D Gratuluję i życzę dobrej zabawy. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: civic 11.10.08, 00:23 Mondeo rzadzi. Mam w firmie kilka sztuk poprzedniego modelu - benzynowe 1.8 maja po 250-260 tys km i chodza idealnie. Nowe ma w srodku tyle miejsca co a6. Tylko niestety - to plastikowe cos na konsoli to tragedia, nie moge sie przekonac za cholere. Co to tiptronica - fajne, ale szczerze mowiac, land cruiser ma stara przedpotopowa skrzynie, a kickdown trwa praktycznie tyle samo co w tiptronicu - to dla mnie jedyna wada tego rozwiazania. Dlatego dzis jadac do Wawy i z powrotem, przy wyprzedzaniu kolumny tirow recznie redukowalem i kita:) Generalnie maszyna porzadna - dostalem gigantyczny upust bo idzie lifting, korekta kursowa plus 30 wrzesnia - wzialem. Odpowiedz Link