Dodaj do ulubionych

Rajd warszawski

20.10.03, 09:18
Wczoraj bylem na bemowie popatrzec na wyscigi rownolegle i bylo calkiem
sympatycznie (slonce, fajny tor, auta itd), lecz z drugiej strony to poziom
sportowy zawodow byl na zenujaco niskim poziomie. Nie myslalem, ze taka
mizeria panuje w tym sporcie. Mozna podsumowac, ze to taka liga amatorow,
wystarczy zamontowac do jakiegokolwiek auta klatke itd i jak sie nie bedzie
szalec na OSach i dojezdzac do mety to mozna praktycznie byc pewnym miejsca w
pierwszej piatce (bez jaj!). W jednej klasie NIKT nie dojechal do mety
(ktoras N-ka...) Naprawde bylo mi zal, poniewaz tylu kibicow (co widac po
amatorach tjuninku) a tu taka bieda z nedza...
Obserwuj wątek
    • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 10:27
      franek-b napisał:

> Wczoraj bylem na bemowie popatrzec na wyscigi rownolegle. Naprawde bylo mi
      zal, poniewaz tylu kibicow (co widac po
      > amatorach tjuninku) a tu taka bieda z nedza...

hip: A ja się dziwiłem skąd wczoraj znów tyle hołoty i innego tjuningowanego
      bydła świruje na osiedlowych uliczkach. A to znów ta zgraja poDRESowanych
      idiotów się zjechała.
      pozdr
      • franek-b Re: Rajd warszawski 20.10.03, 10:45
        HIP daj sobie na luz, ja Cie o to grzecznie prosze. Rozumiem, ze czegos/kogos
        nie lubisz, Twoja brocha. O czym by nie mowic to i Ty tak zaczniesz swoje...
        Jestes tak samo upierdliwy jak m. szpak czy kuzyn...
        • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 10:51
          franek-b napisał:

> HIP daj sobie na luz, ja Cie o to grzecznie prosze. Rozumiem, ze czegos/kogos
          > nie lubisz, Twoja brocha. O czym by nie mowic to i Ty tak zaczniesz swoje...
          > Jestes tak samo upierdliwy jak m. szpak czy kuzyn...

hip: Mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat chamstwa. I Ty mi tego nie
          zabronisz. Wszystko.
          • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:01
            oczywiście ze możesz pisać o tym co ci się nie podoba, tylko że ten wątek nie
            miał nic wspólnego z tuningiem.
            otwierasz wątek o wyścigach samochodowych - tuning
            otwierasz wątek o legalnym przyciemnianiu szyb - tuning
            na twoim miejscu bałbym sie otworzyć konserwę
            nie pozdrawiam
            • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:17
              9ton napisał:

> oczywiście ze możesz pisać o tym co ci się nie podoba, tylko że ten wątek nie
              > miał nic wspólnego z tuningiem.

hip: Jak to nie miał? A wiesz kto zjeżdża się na takie imprezy? Bandy
              tjuningowanych świrusów. Sam autor napisał, że widzowie to w dużej części
              amatorzy tjuninku.

> nie pozdrawiam

hip: z wzajemnością
              • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:23
                h.i.p napisał:

> 9ton napisał:
                >
                > > oczywiście ze możesz pisać o tym co ci się nie podoba, tylko że ten wątek
                > nie
                > > miał nic wspólnego z tuningiem.
                >
                >
                > hip: Jak to nie miał? A wiesz kto zjeżdża się na takie imprezy? Bandy
                > tjuningowanych świrusów. Sam autor napisał, że widzowie to w dużej części
                > amatorzy tjuninku.
                >
                > > nie pozdrawiam
                >
                > hip: z wzajemnością

patrząc z tej strony, to wątek o stacjach benzynowych też jest związany z
                tuningiem - przecież ta chołota gdzieś musi tankować, wątek o parkowaniu też
                tuning - gnojki muszą gdzieś parkować .....
                na prawdę radzę nie otwieraj tej konserwy...
                a lekarstwa już zażyłeś??
                • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:29
                  9ton napisał:

> patrząc z tej strony, to wątek o stacjach benzynowych też jest związany z
                  > tuningiem - przecież ta chołota gdzieś musi tankować, wątek o parkowaniu też
                  > tuning - gnojki muszą gdzieś parkować .....
                  > na prawdę radzę nie otwieraj tej konserwy...
                  > a lekarstwa już zażyłeś??

hip: Nie wysiliłeś się.
                  A jeśli nie widzisz żadnego związku między rajdami i samochodami
                  przystosowanymi do wyścigów a tuningiem, no to ja już chyba nic Ci w tej
                  sytuacji nie pomogę. Może ktoś inny...

PS. A właśnie..., zażywałeś już...
                  • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:33
                    h.i.p napisał:

> 9ton napisał:
                    >
                    > > patrząc z tej strony, to wątek o stacjach benzynowych też jest związany z
                    > > tuningiem - przecież ta chołota gdzieś musi tankować, wątek o parkowaniu t
                    > eż
                    > > tuning - gnojki muszą gdzieś parkować .....
                    > > na prawdę radzę nie otwieraj tej konserwy...
                    > > a lekarstwa już zażyłeś??
                    >
                    > hip: Nie wysiliłeś się.
                    > A jeśli nie widzisz żadnego związku między rajdami i samochodami
                    > przystosowanymi do wyścigów a tuningiem, no to ja już chyba nic Ci w tej
                    > sytuacji nie pomogę. Może ktoś inny...
                    >
                    tu się już ty wysiliłeś.
                    nie ten wątek i nie temat. ot co.

> PS. A właśnie..., zażywałeś już...

uwielbiam twoje RZECZOWE argumenty, których tak usilnie wymagasz od innych.

• h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:39
                      9ton napisał:

> tu się już ty wysiliłeś.
                      > nie ten wątek i nie temat. ot co.

hip: Przemyśl to jeszcze raz na spokojnie. Czy nie widzisz
                      związku "usportowionego" auta z tuningiem. Bo może dla Ciebie tuning to
                      dyndający CD i nalepka diabła na szybie? To częste rozumienie tuningu wśród
                      tzw. tuningowców.

> > PS. A właśnie..., zażywałeś już...
                      >
                      > uwielbiam twoje RZECZOWE argumenty, których tak usilnie wymagasz od innych.

hip: Tylko powtarzam Twoje. Abyś sobie uświadomił jak są śmieszne.
                      • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 11:56
                        h.i.p napisał:

> 9ton napisał:
                        >
                        > > tu się już ty wysiliłeś.
                        > > nie ten wątek i nie temat. ot co.
                        >
                        > hip: Przemyśl to jeszcze raz na spokojnie. Czy nie widzisz
                        > związku "usportowionego" auta z tuningiem. Bo może dla Ciebie tuning to
                        > dyndający CD i nalepka diabła na szybie? To częste rozumienie tuningu wśród
                        > tzw. tuningowców.
                        >
                        > > > PS. A właśnie..., zażywałeś już...
                        > >
                        > > uwielbiam twoje RZECZOWE argumenty, których tak usilnie wymagasz od innych
                        > .
                        >
                        > hip: Tylko powtarzam Twoje. Abyś sobie uświadomił jak są śmieszne.

koleś napisał o poziomie rajdu warszawskiego a ty do tego dorabiasz swoja chorą
                        ideologię. widzę wyraźny związek między samochodem usportowionym a tuningiem,
                        ale to nie o to chodziło w tym wątku! przeczytaj go jeszcze raz na spokojnie.
                        a dyndający CD czy diabełka na szybie to możesz sobie sam przykleić...
                        • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 12:16
                          9ton napisał:

> koleś napisał o poziomie rajdu warszawskiego

hip: Nawiązał też do tjuninku pisząc; "Naprawde bylo mi zal, poniewaz tylu
                          kibicow (co widac po amatorach tjuninku) a tu taka bieda z nedza".

a ty do tego dorabiasz swoja chorą ideologię.

hip: Niczego nie dorabiam. Piszę o faktach. Przeczytaj też o wypadku w Lublinie
                          w równoległym wątku. Tam pewnie też nie doszukasz się związku z tuningiem.

> a dyndający CD czy diabełka na szybie to możesz sobie sam przykleić...

hip: Dobrze wiesz, że nie interesuje mnie dziecinada w postaci jakiegokolwiek
                          rodzaju tzw. tuningu.
                          • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 12:28
                            h.i.p napisał:

> 9ton napisał:
                            >
                            > > koleś napisał o poziomie rajdu warszawskiego
                            >
                            > hip: Nawiązał też do tjuninku pisząc; "Naprawde bylo mi zal, poniewaz tylu
                            > kibicow (co widac po amatorach tjuninku) a tu taka bieda z nedza".
                            >

a ty oczywiście nie mogłeś się powstrzymać i post o tuningu jak sie patrzy...

> a ty do tego dorabiasz swoja chorą ideologię.
                            >
                            > hip: Niczego nie dorabiam. Piszę o faktach. Przeczytaj też o wypadku w
                            Lublinie
                            >
                            > w równoległym wątku. Tam pewnie też nie doszukasz się związku z tuningiem.

jest jak byk napisane, że ta xsara była stjuninkowana!!!! chłopie to mógł być
                            rónie dobrze nazwyklejszy samochód, a koleś ścigał się z drugim dla zakładu. z
                            tuningiem miał pewnie tyle wspólnego co ty ze zdrowym rozsądkiem. rzeczywiści
                            nie jest z toba najlepiej

>
                            > > a dyndający CD czy diabełka na szybie to możesz sobie sam przykleić...
                            >
                            > hip: Dobrze wiesz, że nie interesuje mnie dziecinada w postaci jakiegokolwiek
                            > rodzaju tzw. tuningu.

jasne, wolisz wypisywac dyrdymały na forum...
                            • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 12:37
                              9ton napisał:

> a ty oczywiście nie mogłeś się powstrzymać i post o tuningu jak sie patrzy...

hip: Oczywiście. Mieszkam w pobliżu, zastanawiało mnie skąd tyle wzmożonego
                              chamstwa na ulicach i to wszystko. Ponieważ jestem świadkiem tego rodzaju
                              zdarzeń więc je skomentowałem. Dla Twojej przyjemności miałbym się
                              powstrzymywać przed wyrażaniem własnych opinii na temat skandalicznego
                              zachowania piratów drogowych? Błąd.

> jest jak byk napisane, że ta xsara była stjuninkowana!!!! chłopie to mógł być
                              > rónie dobrze nazwyklejszy samochód, a koleś ścigał się z drugim dla zakładu.
                              z
                              > tuningiem miał pewnie tyle wspólnego co ty ze zdrowym rozsądkiem. rzeczywiści
                              > nie jest z toba najlepiej

hip: Przeczytaj cały wątek i nie kompromituj się. A jak nie wiesz czym jest
                              tuning i holota bawiąca się nim to poczytaj tu:

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=6756342&a=6756342
                              www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=6720426&a=6720426
                              www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=71&w=6716844&a=6716844
                              > jasne, wolisz wypisywac dyrdymały na forum...

hip: Tak wolę pisać o chamstwie i głupocie i je piętnować niż się nim podniecać
                              i akceptować.
                              • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 14:11
                                h.i.p napisał:

> 9ton napisał:
                                >
                                > > a ty oczywiście nie mogłeś się powstrzymać i post o tuningu jak sie patrzy
                                > ...
                                >
                                > hip: Oczywiście. Mieszkam w pobliżu, zastanawiało mnie skąd tyle wzmożonego
                                > chamstwa na ulicach i to wszystko. Ponieważ jestem świadkiem tego rodzaju
                                > zdarzeń więc je skomentowałem. Dla Twojej przyjemności miałbym się
                                > powstrzymywać przed wyrażaniem własnych opinii na temat skandalicznego
                                > zachowania piratów drogowych? Błąd.
                                >
                                oczywiście ty tylko wyrażasz własne opinie. podobnie jak ja pisząc że jesteś
                                głupi jak but. przecież to tylko moja opinia, mam do niej prawo.

>
                                > > jest jak byk napisane, że ta xsara była stjuninkowana!!!! chłopie to mógł
                                > być
                                > > rónie dobrze nazwyklejszy samochód, a koleś ścigał się z drugim dla zakład
                                > u.
                                > z
                                > > tuningiem miał pewnie tyle wspólnego co ty ze zdrowym rozsądkiem. rzeczywi
                                > ści
                                > > nie jest z toba najlepiej
                                >
                                >
                                > hip: Przeczytaj cały wątek i nie kompromituj się.

przeczytałem i nie kompromituje się

A jak nie wiesz czym jest
                                > tuning i holota bawiąca się nim to poczytaj tu:
                                >
                                > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=6756342&a=6756342
                                > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=6720426&a=6720426
                                > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=71&w=6716844&a=6716844
                                > > jasne, wolisz wypisywac dyrdymały na forum...
                                >
                                > hip: Tak wolę pisać o chamstwie i głupocie i je piętnować niż się nim
                                podniecać

rzeczywiście ciemne szyby (LEGALNE) czy spojler (zamontowany profesjonalnie) to
                                szczyt chamstwa. podtrzymuję, jesteś głupi jak but...
                                • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 14:37
                                  9ton napisał:

> oczywiście ty tylko wyrażasz własne opinie. podobnie jak ja pisząc że jesteś
                                  > głupi jak but. przecież to tylko moja opinia, mam do niej prawo.

hip: Argument w twoim stylu. I ta kultura osobista typowa dla...

> rzeczywiście ciemne szyby (LEGALNE) czy spojler (zamontowany profesjonalnie)
                                  to
                                  >
                                  > szczyt chamstwa. podtrzymuję, jesteś głupi jak but...

hip: Podaj mi moje słowa gdzie piszę, że legalnie przyciemniane szyby i
                                  profesjonalnie zamontowany spojler to chamstwo. Kompromitujesz się z każdym
                                  wypowiedzianym bełkotem. A z kulturą masz tyle wspólnego co pseudotuningowany
                                  ćwok z bezpieczeństwem na drodze.
                                  • 9ton Re: Rajd warszawski 20.10.03, 15:53
                                    h.i.p napisał:

> 9ton napisał:
                                    >
                                    >
                                    > > oczywiście ty tylko wyrażasz własne opinie. podobnie jak ja pisząc że jest
                                    > eś
                                    > > głupi jak but. przecież to tylko moja opinia, mam do niej prawo.
                                    >
                                    > hip: Argument w twoim stylu. I ta kultura osobista typowa dla...
                                    >
                                    > > rzeczywiście ciemne szyby (LEGALNE) czy spojler (zamontowany profesjonalni
                                    > e)
                                    > to
                                    > >
                                    > > szczyt chamstwa. podtrzymuję, jesteś głupi jak but...
                                    >
                                    > hip: Podaj mi moje słowa gdzie piszę, że legalnie przyciemniane szyby i
                                    > profesjonalnie zamontowany spojler to chamstwo. Kompromitujesz się z każdym
                                    > wypowiedzianym bełkotem. A z kulturą masz tyle wspólnego co pseudotuningowany
                                    > ćwok z bezpieczeństwem na drodze.

argument w twoim stylu. nie ma to jak wymaganie kultury od innych.
                                    czepiasz się słówek. w każdych swoich wypocinach krytykujesz WSZYSTKO co w
                                    jakiś sposób wiąże się z tuningiem. jak widać nie bardzo rozumiesz co piszesz,
                                    skoro wymagasz ode mnie dowodów.
                                    cytat z
                                    link
                                    "Czyżby greccy tuningowcy nie wpadli jeszcze
                                    na „genialny” pomysł polskiej tjuningowanej hołoty, który mówi, że najlepszym
                                    sposobem klimatyzacji auta jest przyklejenie worka na śmieci?"

to brzmi jednoznacznie, no chyba że nie dla ciebie.
                                    sam się kompromitujesz, skoro nie widzisz różnicy między workiem na szybie a
                                    szybą przyciemnioną. po prostu jesteś głupi i tyle.
                                    • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 16:06
                                      9ton napisał:

> > hip: Podaj mi moje słowa gdzie piszę, że legalnie przyciemniane szyby i
                                      > > profesjonalnie zamontowany spojler to chamstwo.

> cytat z
                                      > link
                                      > "Czyżby greccy tuningowcy nie wpadli jeszcze
                                      > na „genialny” pomysł polskiej tjuningowanej hołoty, który mówi, że
                                      > najlepszym
                                      > sposobem klimatyzacji auta jest przyklejenie worka na śmieci?"

hip: Gdzie tu mowa o chamstwie i spojlerach? Czytać nie potrafisz? Podstawówki
                                      nie zacząłeś jeszcze?

> to brzmi jednoznacznie, no chyba że nie dla ciebie.
                                      > sam się kompromitujesz, skoro nie widzisz różnicy między workiem na szybie a
                                      > szybą przyciemnioną. po prostu jesteś głupi i tyle.

hip: Ot, kultura tjuningowanego dzieciaka.
                                      Gdzie napisałem, że nie widzę różnicy między przyciemnieniem szyby a workiem na
                                      śmieci? Przyciemnianie szyby to co innego, a oblepianie ich folią (im
                                      czarniejszą tym lepiej) to zupełnie inna rzecz.
                                      Znów się skompromitowałeś. Może to genetycznie uwarunkowane?
    • h.i.p O miłośnikach "rajdów" 20.10.03, 11:04
      Na Bemowo często zjeżdżają się miłośnicy "rajdów" i tego typu świrowań. I
      wszystko byłoby w porządku gdyby ci "sportowcy" prezentowali chociaż podstawowy
      poziom kultury osobistej i respektu dla prawa, albo przywozili swoje "sportowe"
      wozidła na lawetach. Ale nie! Trzeba pokazać wszystkim w osiedlu jakim to jest
      się "sportowcem" i jakie to się ma "wybitne" uzdolnienia w tym kierunku.
      I pomimo ograniczenia prędkości na Powstańców Śl. do 50 z powodu środka
      wielkiego osiedla mieszkaniowego, ta bandwa schamiałych tuningowców i innych
      dresopodobnych łobuzów musi uporczywie wciskać gaz do oporu aby rozpędzić się
      do ponad 100 km/h na odcinku 300 m pomiędzy światłami i gwałtownie hamować
      przed przejśćiem dla pieszych. Oczywiście co chwila muszą też odwiedzać miejsce
      swego kultu - pobliskiego McDrive'a aby żreć McKiełbasy i śmieci wywalać za
      okna. Na szczęście obsługa tegeż przybytku wykazuje znacznie wyższy poziom
      kultury, cały czas dbając o porządek i czystość.
      Wczoraj badano poziom inteligencji naszego wspaniałego narodu. Kulturyści, co
      zaskakujące, wypadli słabo. Szkoda, że nie było tuningowców...
      pozdr
    • x-darekk-x Re: Rajd warszawski 20.10.03, 12:27
      hip,
      nie gniewaj sie, ale podchodzisz pod przyklad maniakalnych fobii. w ten sposob
      nic nie zyskasz, a tylko narazisz sie na smiesznosc.

ktorys z tuningowcow uwiodl ci zone / dziewczyne / chlopaka, albo co?
      • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 12:43
        x-darekk-x napisał:

> hip,
        > nie gniewaj sie, ale podchodzisz pod przyklad maniakalnych fobii. w ten
        sposob
        > nic nie zyskasz, a tylko narazisz sie na smiesznosc.
        >
        > ktorys z tuningowcow uwiodl ci zone / dziewczyne / chlopaka, albo co?

hip: Chyba żartujesz. W czasach mojej młodości tego robactwa nie było.
        Po prostu mam okazję z okien codziennie obserwować "wyczyny" tego draństwa i
        mnie to przeraża. Na szczęście coraz częściej nie tylko mnie.
        Ciebie też odsyłam do postu sherlocka o wypadku w Lublinie i reakcji nań.

• x-darekk-x Re: Rajd warszawski 20.10.03, 12:56
          hip, ja tylko dziwie sie, ze do tematu wracasz nie zaleznie od tego, o czym
          mowimy. twoja obecnosc na tym forum sprowadza sie li tylko i wylacznie, do
          wylewania pomyj na tjuninkowcow, ale przy okazji oblewasz nimi wszystko inne do
          okola. ktos organizuje legalne zawody, ktore bezpiecznie kanalizuja umilowanie
          dla predkosci, a ty i tak mieszasz go z blotem.

jestes jak don kichot. wszedzie widzisz wiatraki.
          • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 13:05
            x-darekk-x napisał:

ktos organizuje legalne zawody, ktore bezpiecznie kanalizuja umilowanie
            > dla predkosci, a ty i tak mieszasz go z blotem.

hip: Nie krytykowałem legalnych zawodów. Krytykuję tych, którzy na nie
            przyjeżdżają, a potem przenoszą swoje psychopatyczne upodobania do świrowania
            na drogi publiczne. To zasadnicza różnica.
            >
            > jestes jak don kichot. wszedzie widzisz wiatraki.

hip: Niestety pseudotuning to obecnie plaga. I trudno, aby tego nie zauważać.
            Ja rzeczywiście pseudotuningowców nie cierpię. Podobnie jak kiboli,
            dresiarstwa, dawniej gitowców itp. degeneratów moralno-intelektualnych i
            marginesu społecznego. Daję temu wyraz w sposób jednoznaczny i zdecydowany.
            Między innymi właśnie tu na forum. Chyba mam prawo?
            • lexus400 Re: Rajd warszawski 20.10.03, 16:15
              Czytam tak sobie całą jakże kulturalną dyskusję dwóch dżentelmenów o odmiennych poglądach i dziwi mnie tylko zaciętość z jaką takowa jest prowadzona.Panowie - mam wrażenie, że jak byłaby taka możliwość to jeden drugiemu włożyłby wirtualnie klawiaturę w gardło oponentowi.
              Ja jestem również przeciwnikiem wszelkiego rodzaju tuningu/tjuninku czyba,że robi to AMG lub podobna firma - wszystko inne to badziewie i wiocha - jest to moje zdanie którego nie zmienię i żaden argument do mnie nie trafi.
              Co się zaś tyczy zawodów - same w sobie nie robią nic złego ale jak po zawodach fala skur.....stwa wylewa się na ulicę jak tzw.kibice po meczu to już jest źle.
              Nie znam sytuacji na tyle aby zabrać głos więc piszę to neutralnie.
              Pozdrawiam
              PS.Panowie 3/4 szklanki rumu i trochę herbaty (jak ktoś lubi to z cukrem)- pomaga.:-))
              • h.i.p Re: Rajd warszawski 20.10.03, 16:25
                lexus400 napisał:

> Czytam tak sobie całą jakże kulturalną dyskusję dwóch dżentelmenów o
                odmiennych
                > poglądach i dziwi mnie tylko zaciętość z jaką takowa jest
                prowadzona.Panowie -
                > mam wrażenie, że jak byłaby taka możliwość to jeden drugiemu włożyłby
                wirtualn
                > ie klawiaturę w gardło oponentowi.

hip: Nie przesadzajmy. Ale argumenty na poziomie "bo ty jestś głupi i tyle" -
                czyli na poziomie przedszkolaka, są irytujące.

> Nie znam sytuacji na tyle aby zabrać głos więc piszę to neutralnie.

hip: Sytuacja jest taka, że tego draństwa jest już po prostu za dużo a
                bezkarność - niezrozumiała. Wreszcie zaczyna się mówić o świrujących na ulicach
                pseudotuningowcach i ścigantach, nawet o dziwo posłanka SLD zaczęła to
                zauważać, ale to za mało. Trzeba to po prostu wyplenić. W okolicach gdzie ta
                hołota się gromadzi jest to na prawdę uciążliwe i stwarza zagrożenie dla osób
                chcących normalnie poruszać się po drogach.
                pozdr
                • 9ton Re: Rajd warszawski 21.10.03, 11:01
                  oczywiście lexus, masz rację. w/w dyskusja przeciwników zupełnie do niczego nie
                  prowadzi. zwłaszcza, jak jeden "wpycha drugiemu klawiaturę do gardła". głupek
                  wytyka mi poziom przedszkolaka, prezentując dokładnie taki sam.
                  oczywiście masz rację (znów), że jest to jałowa dyskusja i czas ją zakończyć.
                  ostatnie zdanie:
                  nikt nie daje żadnemu głupkowi prawa do obrażania innych, tylko dlatego, że
                  podoba im się coś innego. (dla wyjaśnienia, jakby jakiś głupek nie zrozumiał,
                  mam na myśli pełną legalność!!!)
                  • 9ton Re: Rajd warszawski 21.10.03, 11:27
                    dodam jeszcze jedno.
                    głupszemu trzeba ustąpić, więc więcej nie zabiorę głosu w tej głupiej dyskusji.
                    • x-darekk-x Re: Rajd warszawski 21.10.03, 11:28
                      uuu, polala sie krew.
                      trzeba zdezynfekowac piaskownice i lopatki.
                      • h.i.p Re: Rajd warszawski 21.10.03, 11:47
                        x-darekk-x napisał:

> trzeba zdezynfekowac piaskownice i lopatki.

hip: Niestety, masz rację. To piaskownica, ale nie ubabrana w krwi, ale w braku
                        kultury i cywilizowanych form dyskusji. Zamiast argumentów i faktów, a w
                        przypadku wątpliwości postawienie pytań i próba wyjaśnienia ewentualnych
                        nieporozumień - odmienianie słowa głupi, głupek itd. na wszelkie możliwe
                        sposoby.
                        No ale cóż, prawda w oczy kole... A w przypadku zupełnego braku argumentów i
                        kultury osobistej - kompromitacja.
                        pozdr
                    • greenblack Re: Rajd warszawski 21.10.03, 18:56
                      9ton napisał:

> dodam jeszcze jedno.
                      > głupszemu trzeba ustąpić, więc więcej nie zabiorę głosu w tej głupiej
                      dyskusji.

Powiedział właściciel wehikułu z worami na śmieci brewkami.
                  • h.i.p Re: Rajd warszawski 21.10.03, 11:32
                    9ton napisał:

głupek wytyka mi poziom przedszkolaka,
                    nikt nie daje żadnemu głupkowi prawa do obrażania innych
                    jakiś głupek nie zrozumiał,

hip: Oto wypowiedź "cywilizowanego osobnika" nie korzystającego z "prawa"
                    obrażania innych. Przedszkole, proszę szanownych Kolegów.

Zapamiętaj "wzorcu kultury osobistej": nie zamierzam obrażać nikogo kto
                    postępuje zgodnie z obowiązującym prawem i normami społecznymi. Podaję fakty na
                    temat pseudotuningowców, którzy nie respektują prawa i lekceważą innych poprzez
                    swoje chamstwo. To, że nie wszyscy zainteresowani modyfikacjami aut tacy są -
                    to oczywiste, ale jest tego draństwa ogromna masa, zbyt ogromna.
    • franek-b Do HIPa 21.10.03, 12:22
      Cytuje za HIPem: "Zapamiętaj "wzorcu kultury osobistej": nie zamierzam obrażać
      nikogo kto
      postępuje zgodnie z obowiązującym prawem i normami społecznymi. Podaję fakty na
      temat pseudotuningowców, którzy nie respektują prawa i lekceważą innych poprzez
      swoje chamstwo. To, że nie wszyscy zainteresowani modyfikacjami aut tacy są -
      to oczywiste, ale jest tego draństwa ogromna masa, zbyt ogromna."

Generalnie zgadzam sie z tym, lecz co jest wkurzajace to Twoja, ze tak to nazwe
      upierdliwosc i natrectwo (jest taka jednostka chorobowa). Otoz jako obywatel
      tego kraju doskonale widze, kto i w jakim zakresie nie przestrzega kodeksu
      drogowego. Uwazam, ze czepianie sie wylacznie i tylko jednej grupy tzw
      tuningowcow jest najzwyczajniej smieszne i zalosne. Akty piractwa drogowego
      zdazaja sie o kazdej sekundzie i popelniane sa przez WSZYSTKIE grupy spoleczne
      (z dzisiejszej porannej drogi do pracy nawracanie na skrzyzowaniu
      Niepodleglosci - Trasa WZ (sierra i laguna - nic wspolnego z tuningiem czy
      tjuningiem), wczorajsza jazda - slimak na koncu KENu do Doliny Sluzewieckiej -
      wariat w Almerze Tino po chamsku i wpycha sie na tym slimaku przede mnie (jeden
      pas, droga jednojezdniowa) bo 300 m wczesniej wjechalem przed niego przy
      rozjezdzie na 2 kierunki z 2 pasow... Czy mam jeszcze pisac przyklady?
      rozumiem, ze dla kogos kto nie cierpi danej grupy spolecznej, zawsze i wszedzie
      widzi tylko takich, jest znane zjawisko w psychologi (na zasadzie radia maryja
      ktore wszedzie i zawsze widzi tylko bezboznikow i rozwiazlosc...)

Mozesz mi powiedziec w jaki sposob odrozniasz fachowo naklejone, atestowane
      folie na szyby od zwanych przez Ciebie workow na smieci???

Inna kwestia to wysmiewanie mlodych, niezamoznych ludzi, ktorzy zabawiaja sie w
      przerobki swoich maluchow, tico czy golfow 2. Tak, efekt jest zalosny, zgadzam
      sie ze te pseudo spoilery itd to jest smieszne, zalosne itd ale tylko dla mnie
      jako upiekszenie samochodu. Ale Ci ludzie nie sa smiesznie i zalosni, uwazam
      jednak, ze niezaleznie od wszystkiego nalezy cieszyc sie, ze zamias stac pod
      budka z piwem bawia sie w zmiane wlasnych aut, chca cos zrobic w zyciu, maja
      jakies zajecie. Co nie znaczy, ze jak szaleja na uliczkach osiedlowych to maja
      byc bezkarni, maja ponosic konsekwencje tak samo jak ojciec rodziny szalejacy w
      volvo czy tez przedstawiciel handlowy w SC van. Jestem przeciw KAZDEMU lamania
      prawa przez kierowcow, bez segregowania ot i cala filozofia...
      • h.i.p Re: Do HIPa 21.10.03, 12:37
        franek-b napisał:

> upierdliwosc i natrectwo (jest taka jednostka chorobowa).

hip: Nie szermuj argumentami ad personam.

Otoz jako obywatel
        > tego kraju doskonale widze, kto i w jakim zakresie nie przestrzega kodeksu
        > drogowego. Uwazam, ze czepianie sie wylacznie i tylko jednej grupy tzw
        > tuningowcow jest najzwyczajniej smieszne i zalosne.

hip: Jeśli jest to dla mnie wyjątkowo uciążliwe - to dlaczego?

Akty piractwa drogowego
        > zdazaja sie o kazdej sekundzie i popelniane sa przez WSZYSTKIE grupy
        spoleczne

hip: Grupy społeczne - piszesz. Dobrze. Zatem zwracaj uwagę na te grupy i
        wytykaj im cechy, które w negatywny sposób je wyróżniają. Jeśli dostrzegasz
        takie cechy charakterystyczne. Bo może tuningowcy wg Ciebie zupełnie niczym się
        nie wyróżniają. A to byłoby wręcz dziwne, bo przecież chęć wyróżnianaia się to
        ich podstawowa zasada.
        Masz rację, że jest wiele chamstwa wśród kierowców. Jeśli będziesz to chamstwo
        piętnował to ja stanę po Twojwj stronie.

> Mozesz mi powiedziec w jaki sposob odrozniasz fachowo naklejone, atestowane
        > folie na szyby od zwanych przez Ciebie workow na smieci???

hip: Po pierwsze nie muszę odróżniać w każdym indywidualnym przypadku bo mi to
        do niczego nie potrzebne. Po drugie jak widzę 1000 purchli na szybie przez
        którą prawie nic w nocy nie widać to rzygać mi się chce. Po trzecie: negujesz
        istnienie samochodów z niefachowo zamontowanymi i nieatestowanymi workami?
        >
        > Inna kwestia to wysmiewanie mlodych, niezamoznych ludzi, ktorzy zabawiaja sie
        w
        >
        > przerobki swoich maluchow, tico czy golfow 2. Tak, efekt jest zalosny,
        zgadzam
        > sie ze te pseudo spoilery itd to jest smieszne, zalosne itd ale tylko dla
        mnie
        > jako upiekszenie samochodu. Ale Ci ludzie nie sa smiesznie i zalosni, uwazam
        > jednak, ze niezaleznie od wszystkiego nalezy cieszyc sie, ze zamias stac pod
        > budka z piwem bawia sie w zmiane wlasnych aut, chca cos zrobic w zyciu, maja
        > jakies zajecie.

hip: Nie ma: "jakieś zajęcie". Zajęcie ma być zgodne z prawem, a na drodze w
        grę wchodzi jeszcze bezpieczeństwo i normy ochrony środowiska. Do tego
        obowiązuje kultura osobista, przynajmniej tak mi się wydaje.

Co nie znaczy, ze jak szaleja na uliczkach osiedlowych to maja
        > byc bezkarni, maja ponosic konsekwencje tak samo jak ojciec rodziny szalejacy
        w
        > volvo czy tez przedstawiciel handlowy w SC van. Jestem przeciw KAZDEMU
        lamania
        > prawa przez kierowcow, bez segregowania ot i cala filozofia...

hip: No, tu trudno mi się z Tobą nie zgodzić. I o to mi między innymi chodzi.
        Nawet nie o to, żeby ich karać tylko o to żeby przestali świrować.
      • greenblack Re: Do HIPa 21.10.03, 19:04
        franek-b napisał:

> Mozesz mi powiedziec w jaki sposob odrozniasz fachowo naklejone, atestowane
        > folie na szyby od zwanych przez Ciebie workow na smieci???

To akurat bez różnicy. Nawet najpodlejsze worki na śmieci na tylnych szybach są
        oczywiście niestety legalne. Można się tylko śmiać z gustu właściciela
        samochodu. co innego wory na śmieci na przednich szybach, które zawsze będą
        nielegalne.

> Inna kwestia to wysmiewanie mlodych, niezamoznych ludzi, ktorzy zabawiaja sie
        w
        >
        > przerobki swoich maluchow, tico czy golfow 2. Tak, efekt jest zalosny,
        zgadzam
        > sie ze te pseudo spoilery itd to jest smieszne, zalosne itd ale tylko dla
        mnie
        > jako upiekszenie samochodu. Ale Ci ludzie nie sa smiesznie i zalosni, uwazam
        > jednak, ze niezaleznie od wszystkiego nalezy cieszyc sie, ze zamias stac pod
        > budka z piwem bawia sie w zmiane wlasnych aut, chca cos zrobic w zyciu, maja
        > jakies zajecie.

Wybieranie między dżumą a cholerą. Pijąc piwo odprowadza przynajmniej podatek
        akcyzowy i nakręca koniunkturę;) Pierdząc wydechem w drechmobilu na łysych
        oponach, z diodkami i brewkami, przeszkadza normalnym i stwarza zagrożenie na
        drogach.

Pozdrawiam
    • polokokt Re: Rajd warszawski 21.10.03, 15:04
      Czesc
      Ja napisze tylko (nie czytajac innych watow, bo dyskusja znow zeszla na inne
      tory) ze po wizycie w tamtym roku w tym sobie odpuscilem jak przeczytalem ze ma
      byc tylko 2 czy 3 samochody WRC (no i odwolali odcinek Białołęka). Poziom
      polskich rajdow spadł bardzo nisko a to za sprawa zakazu reklamy wyrobow
      tytoniowych (alkocholowych tez?) na samochodach, od tamtego caasu zauwazam ze
      co rajd to gorzej sie dzieje i ja osobiscie nie mam na co popatrzec. No a do
      tego pod palacem zawsze byly takie tlumy ze samochod trzeba bylo zostawiac z
      kilometr dalej :( i czulem sie szczesciarzem ja stalem w 4 rzedzie ludzi. Jak
      dla mnie szkoda tych kilkunastu zlotych na bilet (bo pewnie tradycyjnie byly).
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka