lexus400 09.12.03, 19:53 ....czy za wygodę podróżowania,za bezawaryjność(jeżeli takowa istnieje),za to że jest duży czy za to że jest mały itp.... Pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: Za co cenicie swój samochód 09.12.03, 20:11 lexus400 napisał: > ....czy za wygodę podróżowania,za bezawaryjność(jeżeli takowa istnieje),za to > że jest duży czy za to że jest mały itp.... > Pzdr. za "spokój jazdy", za lekkość prowadzenia się, za niezawodność w każdych warunkach za to, że nie zapalają się w nim żadne lampki poduszek powietrznych (do postu poniżej) za to, że jest zwrotny , i za to że szybko tez nim można jeździć, i jeszcze za to że wsiadam i jadę bez przystanków w warsztatach i za wiele innych drobnych rzeczy Odpowiedz Link
charlie_x Re: Za co cenicie swój samochód 09.12.03, 20:17 ...8)) za to , ze jeszcze nam ich nie "zwineli"Dwa, za malutkie koszty eksploatacji, funkcjonalnosc w miescie,bezawaryjnosc/ oba Fiaty/ i ..to chyba wszystko.pozdr. Odpowiedz Link
mr.elwood Re: Za co cenicie swój samochód 09.12.03, 20:42 Za zerowe powodzenie u zlodziei, za wygode podrozowania, za klasyczny wyglad, za ladne wnetrze. Nie cenie go za bezawaryjnosc i dostepnosc czesci ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link
andre_234 Re: Za co cenicie swój samochód 09.12.03, 20:59 Fabia?? No niech pomyślę. Bezawaryjność? Po 55tys. km to chyba i tawria potrafi być bezawaryjna Komfort? Ciut za twarda ale nieźle się trzyma zakrętów. Wnętrze? Na początku niezbyt mi się podobało ale jakość kokpitu jest ok. Karoseria? To mnie urzekło od początku. Teraz dowiaduję się ze to wieśniacki wygląd a ja jestem burak i kapelusznik. Sam nie wiem ;-/ PZDR Odpowiedz Link
dwiesciepompka Re: Za co cenicie swój samochód 09.12.03, 21:08 Prawdopodobnie za to,ze go mam.:)Za to,ze juz nie musze tloczyc sie w autobusach,ze juz nie musze jak przez 12 lat jezdzic kilka razy w roku z psem pekaesem.Ze sam na niego zarobile i sam go mam:). Odpowiedz Link
typson Re: Za co cenicie swój samochód 09.12.03, 21:29 pojazd miejski - primere za to, ze ma niska wartosc bo ma juz kilka latek a wciac - ma kopa - perfekcyjnie sie prowadzi - nie psuje sie pojazd na trace - laguna 2 - za to ze zmienila moje zdanie o renowkach,bo jak na razie nie nawalila ani razu (90 000) - jest wystarczajaco komfortowa by na milo cicho i miekko jezdzic nawet 1000 km bez przystankow i jednoczesnie na tyle "niekomfortowa" bym mogl przewiesc nia glazure, ziemie do kwiatkow czy inny syf bez jakiejs paniki, ze pobrudze wykladzine na ktora mnie nie stac Odpowiedz Link
mejson.e5 Mocny przedmiot pożądania 10.12.03, 00:14 Za gładkość skóry na ... (1) ... drżącej pod opuszkami palców. Za miękkość ... (2)... , w którą mogę się wtulić. Za krągłości ... (3)... wzbudzające zazdrość obcych. Za przejmujące drżenie po wciśnięciu ...(4)... do końca. Za chrapliwy krzyk pod koniec ...(5)... . Za lubieżne mrugnięcie ...(6)... na dobranoc. Za to, że ...(7)... nie muszę myśleć o zmianie na nowszy model. Mejson P.S. Legenda: (1) – kierownicy; (2) – fotela; (3) – błotników; (4) – pedału gazu; (5) – przełożenia; (6) – awaryjnymi; (7) – kur...de. P.S.2: A ostrzegałem, że poświntuszę... Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Za co cenicie swój samochód 10.12.03, 07:45 garbatego- tez pytanie! za caloksztalt, ze stary ale jary. KA- za przestronny przedzial pasazerski (jak to mowia: maly, chudy ale byk), dzieki czemu przy moich 190 cm nie musze sie bawic w Houdiniego, za zachowanie na zakretach i przyzwoita dynamike. Odpowiedz Link
hdp Re: Za co cenicie swój samochód 10.12.03, 08:42 Za przestronnosc,w miare miekkie zawieszenie,Ctr.Picasso -wspanialy dla dwojga dwunogow i psa. Odpowiedz Link
gaziarz Re: Za co cenicie swój samochód 10.12.03, 10:57 a to ciekawe pytanie. I smutne, bo nie moge znalezc cechy, za ktora cenie moj aktualny samochod... A kazdy z 11 poprzednich za cos cenilem... Odpowiedz Link
nina37 Re: Za co cenicie swój samochód 10.12.03, 12:23 Zostal nam w rodzinie tylko jeden pojazd i trudno powiedziec,ze jest moj:) Ale sporo nim jezdze,wiec szybko o tym,za co go cenie: -za bezawaryjnosc-w ciagu 7 lat eksploatacji zepsula sie jedynie stacyjka a raczej jakas jej czesc, wiec wsiadam do samochodu bez zadnych obaw o niespodziewane atrakcje w czasie jazdy. -za "kopytko" ktore pozwala uciec/oddalic sie w sytuacjach awaryjnych. -za wyglad,ktory ciagle jeszcze jest atrakcyjny,mimo zmiany modeli. -za bagaznik,ktory jak na coupe jest nadzwyczaj pakowny. -za perfekcyjnie dzialajaca skrzynie biegow-moze to idiotyczne,ale inny automat,ktorym jezdzilam pozostawial w tej materii sporo do zyczenia:) Ma tez pare wad- -jest dwudrzwiowy -ciezko sie w nim myje przednia szybe -jeden plastik jeczy -ma malo miejsca z tylu i pies ledwie sie miesci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Za co cenicie swój samochód 11.12.03, 04:14 Witam. Swoją Foczkę cenię przede wszystkim za rewelacyjne (jak na ten segment aut) prowadzenie na zakrętach.Cenię go za BEZAWARYJNOŚĆ i niskie koszty serwisu. Cenię go również za duży bagażnik (kombi) i ergonomię tablicy rozdzielczej (może na to nie wygląda,ale jest ergonomiczna)oraz bardzo wygodne siedzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ecikp Re: Za co cenicie swój samochód 11.12.03, 09:02 za wygodę podróży, za bezawaryjność, za to że nikt nie chce go ukraść :), za to, że inni uważają go za brzydala, a ja lubię jak się do mnie szczerzy, za ekonomiczność, za to że nie jest mały, ale taki - w sam raz, za ... to że w samym bagażniku mieszczą się całe nasze wakacje itd... itd... itd... Odpowiedz Link
remo29 Za to, że: 11.12.03, 09:47 1) stawiam go na parkingu i wisi mi czy ktoś go porysuje lub poobija. Jest tak brzydki, że nic mu nie zaszkodzi. 2) z pedałem gazu wciśniętym w podłogę (z 4000-5000 obr/min) NIGDY nie zeżarł więcej niż 7,5 litra/100km benzyny 3) nawet kowal ma narzędzia do jego serwisowania 4) ma silnik, który z pewnością przeżyje karoserię 5) narobiłby wstydu złodziejowi :) Odpowiedz Link
przemo_c Re: Za co cenicie swój samochód 11.12.03, 12:06 Hmmm.. 1. 'strzałka' za moc, prędkość i radość jaką daje prowadzenie 2. reszta moich stworów,pojazdów, za samą radość tego, że powstały dzięki mnie, że nie ma innych takich 3. Żółty potwór, mój ostatni nabytek, czyli Mercedes, za komfort jazdy i za to, że raczej płynie niż jedzie... Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Za co cenicie swój samochód 11.12.03, 18:56 Za co? Za to, ze jest prosty jak budowa cepa - wszystko da sie naprawic jak w Maluchu - bez mala mlotkiem i majzlem. Mimo (a moze dzieki) jest zaskakaujaco bezawaryjny, nigdy mnie nie zawiodl. Ceny czesci sa smiesznie tanie (tansze nawet niz Maluch) i jesli cos wymienie, oznacza to, ze czesc jest nowa, oryginalna i wytrzyma podobny przebieg jak oryginal (co nie jest norma). Za co jeszcze - moge zaparkowac gdzie chce nie bojac sie amatarow cudzej wlasnosci - nie wzbudza zainteresowania. A przede wszystkim - za niezwykle przyjazny silnik - ma stosunkowo duzy moment obrotowy przy bardzo niskich obrotach - jesli chce, moge ruszyc bez dodawania gazu (mimo, ze to gaznik). Mimo 10 lat wszystko dziala tak, jak powinno. Wiecej mi nie potrzeba :) A - i jeszcze jedno - odstrasza osoby o materialistycznym swiatopogladzie - co nie jest bez znaczenia :) Dosyc pochwal - bo jeszcze sobie pomyslicie, ze wole samochody od kobiet :))) Odpowiedz Link
aankaa Re: Za co cenicie swój samochód 11.12.03, 19:33 za wygodę (przynajmniej dla mnie) podróżowania za komfort parkowania (małe toto + wspomaganie) za "zjadanie" paliwa - 10/100 (silnik 1500, to chyba czegoś mu potrzeba ?) w mieście (na trasie duuuuuużo mniej) za to, że się (tfu, przez lewe ramię) jeszcze nie popsuł Odpowiedz Link
mejson.e5 Tanio cenili... 12.12.03, 00:37 Tanio się sprzedała, na razie mnie nie zdradziła, ale i tak kiedyś rzucę dziwkę... Odpowiedz Link
sondra Re: Za co cenicie swój samochód 11.12.03, 21:43 Za system nawigacyjny, który tydzień temu o pierwszej nad ranem uratował mi życie, pokazując drogę do najbliższej stacji benzynowej w okolicy takiej, że strach było zatrzymać się i zapytać. A wedlug wskaźnika miałam w baku jakieś minus półtora galona ?:). Na ewentualne pytania z góry odpowiadam: to długa i skomplikowana historia. Odpowiedz Link
undercover_brother Re: Za co cenicie swój samochód 12.12.03, 01:26 Za to, ze nie musze na nogach chodzic, albo autobusami jezdzic. Odpowiedz Link
wowo5 Re: Za co cenicie swój samochód 12.12.03, 01:58 Za niezawodnosc - gdy przekrecam kluczyki w stacyjce wiem, ze zawsze zapali. Za cicha prace silnika - na luzie w ogole go nie slychac, za male spalanie i za to, ze w czasie ostatniej wyprawy w gory Adirondack dzielnie sobie radzil. Odpowiedz Link