wujaszek_joe 05.06.09, 13:00 no bo ja nie wiem, pis czy libertas ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 13:06 praktycznie nie omijam wyborow, a te jednak omine. Niechcialo mi sie zglosic do komisji po za miejscem zameldowania ;) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 13:26 A ja popełniłem trochę gafę. Zarejestrowałem się do wyborów tutaj, żeby głosować (na Brytyjską Partię Nacjonalistów oczywiście, przekonali mnie swoim plakatem z dywizjonem 303 :D ) ale wybory były wczoraj ( w czwartek) i mnie nie było w domu, a nie bardzo doczytałem jak się głosuje przez trelefon czy mejlem, bo mam teraz trochę trudny okres... W niedzielę też nie pojadę do konsulatu, bo się zarejestrowałem tutaj, a nie mogę głosować dwa razy... Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 13:41 wujaszek_joe napisał: > no bo ja nie wiem, pis czy libertas > ;) no nie wiem- libertas kusi niezłomnym w wierze i zasadach posłem Zawiszą i bazyliszkiem- Sobecką, z drugiej strony kanapa pt. Prawica Marka Jurka (czy też Jurka Marka, czy jakoś tak)z ratlerkiem bojowym, niejakim Piłkiem... sorry Piłką (kiłką, mogiłką ;) Mańkiem też nie w kij dmuchał.... Pis to nie, bo ich przestałem szanować jak sobie Kurski fotoszopem fryzure zagęścił. A tak poważnie, to dobrze że to już w niedzielę, bo ostatnio przyjeżdżam do pracy ze spieprzonym humorem, bo akurat o poranku leci w Trójce blok wyborczy. Odpowiedz Link
kaqkaba Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 16:40 Ja ze śląska więc chyba na Jędrucha (taki biznesmen, miał firmę Coloseum). Dobra prezencja, potrafi sprawy załatwić. Z dotychczasowego dorobku to się szykuje na klasowego polityka. I z Lepertasu startuje. Chyba. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Na kogo głosujecie? 07.06.09, 21:52 kaqkaba napisał: > Ja ze śląska więc chyba na Jędrucha (taki biznesmen, miał firmę Coloseum). Dobr > a > prezencja, potrafi sprawy załatwić. > Z dotychczasowego dorobku to się szykuje na klasowego polityka. > I z Lepertasu startuje. Chyba. Z tym Jedruchem to mam nadzieje, ze zartowales. w ogole nie rozumiem jak moze kandydowac ktos przeciwko komu toczy sie sledztwo o wielomilionowe wyludzenia. Odpowiedz Link
kaqkaba Re: Na kogo głosujecie? 08.06.09, 08:31 > w ogole nie rozumiem jak moze kandydowac ktos przeciwko komu toczy > sie sledztwo o wielomilionowe wyludzenia. No przeca napisałem że ma zadatki na klasowego polityka. Oszukiwać, kłamać i kraść umie. Od razu zacznie działać. Nie musi się podstawowych umiejętności uczyć. Odpowiedz Link
simr1979 Katastrofa normalnie... 05.06.09, 16:43 Ostatnie pare tygodni byłem mocno zajęty i dopiero dzis zajrzałem na listy kandydatów - katastrofa, tragedia i koniec swiata! W mojej wsi jest co najmniej kilkanaście osób, które odhaczyłbym w ciemno, niezależnie (no prawie) od listy na której by się zaleźli. Ale się nie znaleźli. Normalnie rozwazam mozliwosc oddania glosu bez skreslen (hehe - glosuj bez skreslen, już gdzies to kiedys slyszalem)! Mam nadzieje, ze u Was jest lepiej, bo jesli nie, to w Brukseli/Strasburgu bedzie kolejna odslona polskiego cyrku :( Odpowiedz Link
tomek854 Re: Katastrofa normalnie... 05.06.09, 18:53 Bo to jest tak, że ludzie normalni się polityką brzydzą. Pamiętam jak mojemu ojcu mnóstwo lat temu proponowali żeby w uznaniu zasług kandydował bodaj na senatora. Wykręcił się jak piskorz, wszyscy pukali się w czoło... Ale ja uważam, że dobrze zrobił. A dzisiaj - jest o wiele gorzej. Dzisiaj to nawet wstyd dla tych, których jeszcze 10 lat temu miałbym za kompletnych debili i oszołomów. Odpowiedz Link
sven_b Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 17:02 U nas jest wesoło, bo parę dni temu życzliwy wywiesił listę obok obwieszczenia Komisji Wyborczej, z której wynika że żaden z kandydatów z okręgu nie zna obcego języka. Ogólnie jestem rozbiry między PSL a Andrzejem. Andrzej się zmienił, wyciągnął wnioski, przewidział kryzys. Sądzę że podejmę decyzję w ostatnich sekundach;) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 19:41 w wlkp tradycyjnie same mameje bez koloru i wyrazu, generalnie mam wrazenie ze (oprocz Szejnfelda) to tutaj wszyscy sensowni ludzie klada laske na polityke aktywna. chyba ze wzgledu na ciekawe imie zaglosuje na Pania Sidonię hehe Odpowiedz Link
xeikon Re: Na kogo głosujecie? 05.06.09, 21:56 Mam to w d....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mejson.e Wybiorą za nas! 06.06.09, 00:46 Przy nikczemnej frekwencji będą się liczyć głosy podjudzonych nawoływaniami spod ołtarza i z Radia Maryja. Reszcie się przecież nie zechce ruszyć dupy z domu... :-( Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Wybiorą za nas! 06.06.09, 01:00 pojde oczywiscie. Ale w moim regionie nie ma dobrych kandydatow. Generalnie te wybory sa lekcewazone przez to ze sa az tak malo namacalne, raczej postrzegane przez pryzmat tego ze ktos bedzie mial fajna pensje w Brukseli, nic w zasadzie nie robiac. Jako zwolennik totalnej decentralizacji i samorzadnosci na kazdym etapie, jestem zdegustowany kreaturami jakie oddelegowala PO do Wielkopolski. Wielki minus. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Wybiorą za nas! 07.06.09, 18:56 wiktor_l napisał: > Generalnie te wybory sa lekcewazone przez to ze sa az tak malo namacalne, racze > j > postrzegane przez pryzmat tego ze ktos bedzie mial fajna pensje w Brukseli, nic > w zasadzie nie robiac. Dokładnie tak i dlatego mam to w dupie. Odpowiedz Link
t-tk Re: Wybiorą za nas! 07.06.09, 19:35 Taka sama atmosfera u mnie w domu. Ja się chyba jednak wybiorę po 21 w ramach spaceru z psem - zawsze to jakiś powód ;) Odpowiedz Link
mejson.e Pomacaj sam! 07.06.09, 20:04 lexus400 napisał: > wiktor_l napisał: > > > Generalnie te wybory sa lekcewazone przez to ze sa az tak malo namacalne, > racze > > j > > postrzegane przez pryzmat tego ze ktos bedzie mial fajna pensje w Bruksel > i, nic > > w zasadzie nie robiac. > > Dokładnie tak i dlatego mam to w dupie. Nie wiem, co mogłoby sprawić, by wybory były bardziej "namacalne"? Normalne wybory, normalna informacja, dłuuuugie listy kandydatów - nie wiem, jak nie można kogoś wybrać? Jeśli wszystkie znane nazwiska to szuje, to zagłosuj na nieznane. Wqrvia mnie zaglądanie posłom do wynagrodzeń i porównywanie ich pracy do ciężkiej pracy "ludu"! W czterdziestomilionowym kraju narzekanie na wysokie wynagrodzenie dla czterystu paru osób to już kutwienie. Samych prezesów banków w Polsce jest pewnie więcej a wszyscy zarabiają więcej od tych, którzy mają stanowić prawo dla czterdziestu milionów. Dlatego nie jest mi obojętne, jak kompetentnych ludzi do tego się wybierze i nie pozwolę, by za mnie wybrał jakiś frustrat czy moherówa chorzy na nienawiść. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 20:25 mejson - przejrzałem listy, nie znam ludzi a tych których znam nie chciałbym widzieć na stanowisku i nie chciałbym aby oni mogli decydować w moim imieniu. Dlatego też mam to w dupie i zdaję sobie sprawę z tego, że ktoś wybierze za mnie. Jednak moja osobista sytuacja jest taka jaka jest i żaden Kowalski czy Nowak w Europarlamencie nie zrobi nic abym ja coś z tego miał. Wszyscy pchają się tam tylko i wyłącznie do koryta i dla własnych korzyści. Odpowiedz Link
mejson.e Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 20:49 lexus400 napisał: > Dlatego też mam to w dupie i zdaję sobie sprawę z tego, że ktoś wybierze za > mnie. Jednak moja osobista sytuacja jest taka jaka jest i żaden Kowalski czy > Nowak w Europarlamencie nie zrobi nic abym ja coś z tego miał. Wszyscy pchają > się tam tylko i wyłącznie do koryta i dla własnych korzyści. Przykro się czyta takie rzeczy... Pozdrawiam, Mejson -- Za wszelką cenę Odpowiedz Link
lexus400 Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 20:55 mejson.e napisał: > Przykro się czyta takie rzeczy... .....a mi przykro mieszka się w tym pojebanym kraju. Odpowiedz Link
mejson.e Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 21:30 lexus400 napisał: > .....a mi przykro mieszka się w tym pojebanym kraju. Nie bądź kmiot - masz jeszcze pół godziny, zdążysz zagłosować! ;-) Jak nie zagłosujesz to nawet narzekać Ci nie będzie wolno... Pozdrawiam, Mejson -- Za wszelką cenę Odpowiedz Link
tomek854 Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 21:47 Dalej będzie on pojebany jak rozsądni ludzie tacy jak Ty będą olewać wybory. Odpowiedz Link
xeikon Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 21:12 mejson.e napisał: > lexus400 napisał: > > > Dlatego też mam to w dupie i zdaję sobie sprawę z tego, że ktoś wybierze > za > > mnie. Jednak moja osobista sytuacja jest taka jaka jest i żaden Kowalski > czy > > Nowak w Europarlamencie nie zrobi nic abym ja coś z tego miał. Wszyscy pc > hają > > się tam tylko i wyłącznie do koryta i dla własnych korzyści. > > Przykro się czyta takie rzeczy... > Możemy za to podziekować naszym politykom. Prawda jest taka,że wszyscy oni są jedną wielką bandą dbającą o własne dupy i dupy swoich najbliższych.Zwyczajny obywatel musi kombinować jak przetrwać do następnej wypłaty pod warunkiem że ma jeszcze pracę.Kraj pogłębia się w kryzysie,ludzie masowo tracą pracę,firmy padają a politycy radzą jak sobie podnieść diety,jak dofinansować banki,przymykają oczy na monopolistyczne praktyki firm które gwarantują im stały dochód do budżetu. Patrząc na listę kandydatów do PE chce się puścić pawia.Są tam nazwiska ludzi skompromitowanych w oczach obywateli.Mógłbym wymienić kilka nazwisk,ale nie chcę stać się drugą Kataryną. Odpowiedz Link
mejson.e Re: Pomacaj sam! 07.06.09, 21:32 xeikon napisał: > Możemy za to podziekować naszym politykom. > Prawda jest taka,że wszyscy oni są jedną wielką bandą dbającą o > własne dupy i dupy swoich najbliższych.Zwyczajny obywatel musi > kombinować jak przetrwać do następnej wypłaty pod warunkiem że ma > jeszcze pracę.Kraj pogłębia się w kryzysie,ludzie masowo tracą > pracę,firmy padają a politycy radzą jak sobie podnieść diety,jak > dofinansować banki,przymykają oczy na monopolistyczne praktyki firm > które gwarantują im stały dochód do budżetu. Jakby Leppera albo Rydzyka czytał. Koniec świata... :-( > Patrząc na listę kandydatów do PE chce się puścić pawia.Są tam > nazwiska ludzi skompromitowanych w oczach obywateli.Mógłbym wymienić > kilka nazwisk,ale nie chcę stać się drugą Kataryną. Ale masz też nazwiska, które nie są "skażone". W czym problem? Czy może chodzi o wymówkę? Pozdrawiam, Mejson -- Za wszelką cenę Odpowiedz Link
wiktor_l Mejson 07.06.09, 22:07 Twoje oburzenie jest przesadne. Bylem zaglosowac, ale czy moja i czesciowo Twoja motywacja (zeby jakies oszolomy radiomaryjne itp) jest wystarczajaca? Bzdura. Idziemy dalej - napisalem, ze jestem zwolennikiem maksymalnej decentralizacji. Te wybory to jej zupelne zaprzeczenie -bo PE ma znikomy wplyw na polityke regionalna (bezposrednio), a poza tym tluki na ktorych przyszlo mi glosowac stanowia 4 rzedny garnitur politykierow danej partii - takie tlo dla liderow. Wiec jak sie zgrupuja w kilkanascie osob w europejskim stronnictwie liczacym na ten przyklad 200 europoslow, to nie dosc ze beda glosowac jak wskaze Warszawa, ale tez jak wiekszosc kolegow. Do tego znow - to tak slabe osobowosci, ze zaden ryja nie otworzy przez 5 lat. Co do apanazy - znow zle - naszym prawem i obowiazkiem jest ich znajomosc i zagladanie w kieszen wybrancom. Prezes banku jest odpowiedzialny za jego wyniki. Te matolki nie sa za nic odpowiedzialne - jeden za przeproszeniem dyma prostytutki, drugi podpisuje liste i spierdala w podskokach do domku. Od momentu uzyskania praw wyborczych bylem na wszystkich wyborach, ale eurowybory to dla mnie cos wkur..ajacego. Nie dosc ze miasto zalepione plakatami, to czuje sie ze moj glos ma taki sam wplyw na zmiane jakosci mojego zycia, jak cykl miesiaczkowy norek syberyjskich na awaryjnosc corvetty zr1, na zlosc "czytelnikowi" Wowo;) Odpowiedz Link
mejson.e Re: Mejson 07.06.09, 22:33 wiktor_l napisał: > Twoje oburzenie jest przesadne. Może i tak. Każdego może ponieść ;-) > Te matolki nie sa za nic odpowiedzialne - jeden za przeproszeniem dyma > prostytutki, drugi podpisuje liste i spierdala w podskokach do domku. Więc powinniśmy robić, co w naszej mocy, by nie trafiły tam osobniki oderwane od pługa, tylko ludzie na jakimś poziomie. > Od momentu uzyskania praw wyborczych bylem na wszystkich wyborach, ale > eurowybory to dla mnie cos wkur..ajacego. Nie dosc ze miasto zalepione > plakatami, to czuje sie ze moj glos ma taki sam wplyw na zmiane jakosci mojego > zycia, jak cykl miesiaczkowy norek syberyjskich na awaryjnosc corvetty zr1, na > zlosc "czytelnikowi" Wowo;) Ja od 20 lat nie opuściłem żadnych wyborów. Czułem, że jestem to winien tym, którzy mi tę wolność wywalczyli. A co do Eurowyborów, to akurat w tym roku miałem wrażenie, że dobry wybór może mieć wpływ na sytuację naszego kraju. Pojawiła się szansa na polskiego prezydenta PE. A czy PE naprawdę nie ma wpływu na nasze życie? Jasne, że rządzi Rada Europy i komisje, ale PE jest takim "sumieniem" Europy, a sumienia naprawdę się nie lekceważy ;-) Właśnie podali wstępne wyniki - jeśli się to potwierdzi, to 28 mandatów PO+PSL powinno dać zwycięstwo (Ło)Buzkowi... ;-) Pozdrawiam, Mejson -- Za wszelką cenę Odpowiedz Link
wiktor_l Re: Mejson 07.06.09, 22:39 No zgoda, fajnie ze Buzek moze bedzie przewodniczacym. Ale czy z tego powodu zbuduja mi wiadukt, czy dalej jadac na Strzeszyn bede stal w 3 km kolejce tirow przed zamknietym przejazdem? Odpowiedz znasz. Wiem, to egoistyczne - ale trudno. Tylko samorzadny kraj jest w stanie spelnic moje oczekiwania. Tylko decentralizacja spowoduje, ze ludzie zaczna chodzic na wybory z przekonania i ze wzgledu na program, nie telewizje, radio czy ksiedza. A eurowybory - no coz...mysle, ze moga to byc ostatnie wybory, bo nie wroze UE zbyt swietlanej przyszlosci w takiej formie. Odpowiedz Link
margotje Re: Pomacaj sam! 08.06.09, 11:49 A politykow mamy takich sobie sami wybralismy albo (przez wrodzone malkontenctwo, lenistwo i tumiwisizm) pozwolilismy sobie wybrac. Najprosciej jest mowic "mam to w dupie, narzekac na "pojebany"kraj, ale nic nie robic w kierunku zmian... co za mentalnosc! Odpowiedz Link
lobuzek1 Re: Na kogo głosujecie? 07.06.09, 15:42 Idę, albo skreślę wszystkich i napiszę, że nie pomogę im się dorwać do koryta albo dam kreskę na byłego żużlowca, lokalesa z Tarnowa. Tak czy inaczej frekwencję podniosę. Odpowiedz Link
kaqkaba Re: Na kogo głosujecie? 07.06.09, 20:28 No i jak zwykle zagłosowałem na jakiegoś idiotę. Ale przynajmniej to mój idiota i go za parę lat będę mógł rozliczać. A jak mi któryś będzie marudził, że źle i nie głosował, to będę mógł z czystym sumieniem kazać mu się zamknąć. Bo jk miał okazję to nic nie zrobił. Odpowiedz Link
xeikon Po zastanowieniu się w końcu poszedłem 07.06.09, 22:01 I wróciłem przed chwilą.Zagłosowałem na jedynie słuszną partię. Odpowiedz Link
mejson.e Re: Po zastanowieniu się w końcu poszedłem 07.06.09, 22:41 Tylko krowa nie zmienia zdania (bo się nie wstydzi). Wielki szacun dla kolegi. Serio. Pozdrawiam, Mejson -- Za wszelką cenę Odpowiedz Link
wiktor_l KRAKOW 07.06.09, 22:45 Czy wynik z Krakowa nie dziwi? Na kogo jak kogo, ale tego.... Rozumiem ze na ten wybor wielki wplyw miala decyzja ws Euro 2012, wprawdzie nie podjeta przez PO, ale....inaczej tego nie moge sobie wytlumaczyc... Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: KRAKOW 08.06.09, 09:03 To nie tyle mieszczański Kraków co cała Galicja, nieco chyba biedna i ciut chyba zacofana. na śląsku z PISu wlazł Migalski, ekspert-celebryta. z PO jakiś chłopek co nazywa się tak samo jak kaziutek marcinkiewicz. Czarnecki dalej będzie świetnie zarabiał :/ Odpowiedz Link
bassooner Re: KRAKOW 08.06.09, 11:19 byłem. zagłosowałem tradycyjnie na PO. ale ziobro w krakowie mnie zaskoczył, a właściwie nie sam ziobro tylko ci ludzie co na niego zagłosowali. ja go nie lubię, bo jest młodym sztywniakiem w garniturze, a ja nie lubię młodych sztywniaków w garniturach. nawet starszy Buzek, jak mu Skiba pokazał dupę potrafił się uśmiechnąć i do tego zdystansować. i wtedy właśnie poznałem jego klasę. rybaczka Odpowiedz Link
xeikon Re: KRAKOW 08.06.09, 18:11 bassooner napisał: > byłem. zagłosowałem tradycyjnie na PO. ale ziobro w krakowie mnie zaskoczył, a > właściwie nie sam ziobro tylko ci ludzie co na niego zagłosowali. > ja go nie lubię, bo jest młodym sztywniakiem w garniturze, a ja nie lubię > młodych sztywniaków w garniturach. > nawet starszy Buzek, jak mu Skiba pokazał dupę potrafił się uśmiechnąć i do teg > o > zdystansować. i wtedy właśnie poznałem jego klasę. > Mnie też bardzo dziwi że taki nędznik jak Ziobro wygrywa w Krakowie. Ja mieszkam pod Krakowem i w mojej wiosce wygrała PO. Odpowiedz Link
t-tk 50 % frekfencji... 07.06.09, 22:04 w moim domu. Kwadrans przed zamknięciem wyciągnąłem siostrę na jej obywatelski debiut ;) Jak tak sobie rozmawialiśmy po drodze, to gdyby świeżo upieczeni pełnoletni poszli do wyborów - 90 % głosuje na PO, bo jest po prostu modne i nikt się z Ciebie nie śmieje że ich poprzesz ;) Przyznam, że głosowałem wyjątkowo nieświadomie, ot widziałem człowieka podczas debaty na uczelni i wydawał się mówić z sensem. Odpowiedz Link
mejson.e U mnie w domu 100% frekwencji... 07.06.09, 22:39 t-tk napisał: > w moim domu. Kwadrans przed zamknięciem wyciągnąłem siostrę na jej > obywatelski debiut ;) > > Jak tak sobie rozmawialiśmy po drodze, to gdyby świeżo upieczeni > pełnoletni poszli do wyborów - 90 % głosuje na PO, bo jest po prostu > modne i nikt się z Ciebie nie śmieje że ich poprzesz ;) > > Przyznam, że głosowałem wyjątkowo nieświadomie, ot widziałem > człowieka podczas debaty na uczelni i wydawał się mówić z sensem. Mój syn miał debiut wyborczy i głosował podobnie, jak Ty - widział sensownego człowieka. Ja wolałem wybrać kogoś, kogo znam lepiej i wiem, czego dokonał. Na szczęście w warszawskich okręgach ten garnitur trochę lepszy... Pozdrawiam, Mejson -- Za wszelką cenę Odpowiedz Link
rapid130 Re: Na kogo głosujecie? 07.06.09, 22:02 Byłem, wrzuciłem. Ale miałem ten sam problem co wielu z was. Czyli kandydaci do parlamentu -> siódma woda po kisielu, nic nie mówiące nazwiska. Zawsze mam odpalone poznańskie radio Merkury, bo na bieżąco donosi o wypadkach (sic!), ale z zasady nie słuchałem audycji wyborczych. I tak w nich kłamią. No i miałem na urną dylemat. Skreślić kandydata mojej partii, o którym jednak nic nie wiem? Skreślić kandydata nie mojej partii, którego jednak od paru lat znam, spotykam się od czasu do czasu, także prywatnie przy kawie? Bo generalnie to równy gość, chociaż nawiedzony w paru punktach (np. zwolennik całkowitego zakazu aborcji, nawet gdy ciąża jest skutkiem gwałtu). Co byście zrobili na moim miejscu? :P Odpowiedz Link
t-tk Re: Na kogo głosujecie? 07.06.09, 22:05 rapid130 napisał: > > Co byście zrobili na moim miejscu? :P Jak to co, na Andrzeja i jego Brone można głosować ;D Odpowiedz Link
rapid130 Re: Na kogo głosujecie? 08.06.09, 14:46 t-tk napisał: > Jak to co, na Andrzeja i jego Brone można głosować ;D To stary numer jest. Stosowany. Gdy NAPRAWDĘ nie miałem na kogo głosować, to zawsze głosowałem na Korwina-Mikke. W nagrodę za jego diabelską inteligencję. :PPPP Ale on już sobie z polityką dał spokój. Odpowiedz Link
mrzagi01 olałem 08.06.09, 09:49 Z braku przekonujących dowodów, że dla polskiej kasty politycznej jest to coś więcej niż wyścig do lukratywnej fuchy (nie tak bardzo jak funkcja strażnika na wyspie Hamilton, ale jednak). Fajnie, ale beze mnie. Odpowiedz Link
sven_b Re: olałem 08.06.09, 12:19 Ej, nie dobrze. Cenię sobie Twój otwarty umysł i nie wierzę w brak świadomości w istotę całej polityki jako rajdu po kasę. Odpowiedz Link
franek-b jednak z Tobą 08.06.09, 23:39 > Fajnie, ale beze mnie. Nie pójście jest też głosowaniem, to taki pstryczek od sytuacji. Niestety wtedy się delguje swój głos bezimiennej masie, a masa jak to masa potrafi Lecha K. na prezydenta wybrać... Odpowiedz Link
simon921 Nie głosowałem:( 08.06.09, 10:49 Po raz pierwszey od czasu jak mogę głosować nie byłem na wyborach:( Sprawa wynikła z prostego powodu - po przeprowadzce do Wrocławia nie zdążyłem się przemeldować, a z kolei kwitka z Poznania nie miałem czasu podjechać i zabrać (żeby zagłowsować poza Poznaniem). I teraz nawet nie będę mógł się wkurzać na miłościwie nam panujących, bo nie głosowałem:( Odpowiedz Link
emes-nju Re: Na kogo głosujecie? 08.06.09, 14:31 Tadeusz Ross. Nie wiedzialem na kogo, a ten przynajmniej znany, lubiany i z odpowiedniego ugrupowania ;-) Odpowiedz Link
franek-b Re: Na kogo głosujecie? 08.06.09, 23:40 > Tadeusz Ross. He he mój były sąsiad :-) facet jest wiekowy, a żonka i dzieciaczek naprawdę młodziutkie ;-) Odpowiedz Link
bassooner Re: Na kogo głosujecie? 09.06.09, 09:41 franek-b napisał: > > Tadeusz Ross. > > He he mój były sąsiad :-) facet jest wiekowy, a żonka i dzieciaczek naprawdę młodziutkie ;-) ___________________________________________________________________ ma jeszcze "zdrowe" starsze córeczki - robiliśmy w maju premierę jego sztuki, przyjechał z całą rodzinką, w tym z żonką i tymi starszymi córami, no no no... po siedmiu browarach na bankiecie chciałem już je przyatakować... ;-))) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Na kogo głosujecie? 09.06.09, 10:35 franek-b napisał: > > Tadeusz Ross. > > He he mój były sąsiad :-) facet jest wiekowy, a żonka i > dzieciaczek naprawdę młodziutkie ;-) Facet wie jak sie urzadzic na starosc ;-) Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Na kogo głosujecie? 08.06.09, 19:40 Buzek oczywiscie. Jedyna akceptowalna opcja w moim okregu. Odpowiedz Link