Dodaj do ulubionych

Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie

06.08.09, 02:51
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6899320.html
Do chuja Wacława, nie mam pojecia na co komu psi smalec, w tekscie stoi
wyjasnienie ale nie miałem siły czytać. Protesty przeciw Madonnie czy mandat
za gołe cycki to przy tym pikuś podsypany szczyptą religii
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 06:56
      typson napisał:

> Do chuja Wacława, nie mam pojecia na co komu psi smalec,

Taką "potrzebę" akurat mogę jeszcze zrozumieć bo różnych ciemniaków ziemia nosi,
      ale wytłumacz mi jak to możliwe aby w XXIw ludzie stworzyli sobie i dzieciom
      takie warunki do "mieszkania" ??? Przecież czytając coś takiego zbiera się na
      wymioty.
      • computerland1 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 09:30
        wlasnie to samo mialem napisac. czytalem prawie wszystko, ale nie caly tekst, bo
        bym zwymiotowal.
      • mrzagi01 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 09:34
        lexus400 napisał:

> typson napisał:
        >
        > > Do chuja Wacława, nie mam pojecia na co komu psi smalec,
        >
        > Taką "potrzebę" akurat mogę jeszcze zrozumieć bo różnych ciemniaków
        ziemia nosi
        No właśnie, podobnież to samo zdrowie (i, kto wie, może nic wspólnego
        z ciemniactwem) pare dobrych lat temu kuzynka żony straciła psa.
        Prawdopodobnie, bo dowodów nie ma, miły staruszek z dalszego
        sąsiedztwa przetopił pupila na smalczyk dla chorej na raka żony.
        A z drugiej strony niech ktoś racjonalnie mi wytłumaczy, niby
        dlaczego ze świni ładnie, a z psa nie?

> ale wytłumacz mi jak to możliwe aby w XXIw ludzie stworzyli sobie i
        dzieciom
        > takie warunki do "mieszkania" ??? Przecież czytając coś takiego
        zbiera się na
        > wymioty.

niepojęte, prawda?

A tak poza tym to wczosraj zakończyłem lekturę "Kronik Jakuba
        Wędrowycza" i mnie nie rusza ;)
        • mrzagi01 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 09:36
          mrzagi01 napisał:

>wczosraj
          hehe... sam sie wczosraj :)))
        • lexus400 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 09:49
          ....> A z drugiej strony niech ktoś racjonalnie mi wytłumaczy, niby
          > dlaczego ze świni ładnie, a z psa nie?

Wiesz mrzagi, ja nie mam na myśli, że smalec z psa jest bee (co kto lubi),
          jedynie warunki pozyskiwania tegoż mnie bulwersują i warunki życia zwierzą i ludzi.
          • mrzagi01 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 09:59
            lexus400 napisał:

>
            > Wiesz mrzagi, ja nie mam na myśli, że smalec z psa jest bee (co kto
            lubi),
            > jedynie warunki pozyskiwania tegoż mnie bulwersują i warunki życia
            zwierzą i lu
            > dzi.

Wiem, toż ja nie z Tobą polemizuję. czegokolwiek by nie szlachtowali
            w tym obejściu, to aż się skóra na d... marszczy jak się to czyta.
            Moze to jakieś neandertale sie uchowały???!
            • lexus400 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 10:02
              .....i co najdziwniejsze, przecież to nie jest jakaś stara babcia tylko młoda
              kobieta 37lat !!
              • computerland1 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 10:31
                tez o tym myslalem. mloda kobieta... ta Pania powinni oskarzyc takze o skaze
                psychiczna swoich dzieci. bo one pewnie uwazaja, ze nic sie nie stalo.

sprawe by rozwiazal donos. przeciez to pewnie dlugo trwalo. natomiast u nas
                ogolnie jest tak, ze nikt nic zglasza na zasadzie 'co mnie to obchodzi'. zawsze
                mnie to wkur... pamietam, jak kiedys wracalem z krakowa i jechal facet, pijany,
                z dzieckiem. dzwonilem na 4!, slownie: cztery, komisariaty i zaden z nich nie
                ustawil patrolu. a podalem nawet numery rejestracyjne debila i pozycje, bo
                specjalnie jechalem za nim. co ciekawe - na forum pozniej byly wpisy 'no tak,
                zaczelo sie donoszenie na obywateli'. ogolnie ilosc glosow na 'tak' wcale nie
                byla duzo wieksza niz na 'nie'. rece mi opadly.
                • lexus400 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 12:33
                  - na forum pozniej byly wpisy 'no tak,
                  > zaczelo sie donoszenie na obywateli'. ogolnie ilosc glosow na 'tak' wcale nie
                  > byla duzo wieksza niz na 'nie'. rece mi opadly.

Straszne to jest, jak widać jest ogólne przyzwolenie na jazdę po pijaku. Problem
                  tkwi w tym, że nasi współobywatele nie potrafią chyba rozgraniczyć o czym trzeba
                  zawiadamiać odpowiednie organa i albo donoszą o wszystkim a wręcz kapują albo
                  olewają ważne kwestie i przyzwalają poniekąd na różne szkodliwe dla
                  społeczeństwa, rodzin, własnych dzieci procedery jak np. kazirodztwo czy
                  przykład z tego artykułu i wiele innych, których nie sposób zliczyć.
                  • bassooner Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 15:53
                    sens psiego smalcu jak najbardziej dziwny, jednak pomimo wielkiej sympatii do
                    czworonogów dopuszczam prawo innych do większej sympatii do kotów, świń czy kóz,
                    a spożywania ww psów, czy też smalcu z nich.

wierzcie mi, jedzone przeze mnie "blondyny", czyli świnie potrafią być równie
                    sympatyczne jak psy. kiedyś na praktykach, żeby posprzątać patyk u jednej,
                    znajomej maciory musieliśmy drapać ją cały czas za uchem - jeden drapał, a drugi
                    obsługiwał widły. inaczej nie było na nią siły bo się denerwowała i atakowała
                    nas. kiedy drapaliśmy ją za uchem radośnie chrumkała. może miała na nas ochotę?
                    kto wie? w każdym bądź razie na pewno doszło później do jakiejś formy zbliżenia
                    na zasadzie: my - my, ona - biała lekko podwędzana z musztardką, chrzanikiem i
                    bułeczką... ;-)))
                  • franek-b chłopska mentalność 08.08.09, 10:25
                    > Straszne to jest, jak widać jest ogólne przyzwolenie na jazdę po pijaku. Proble
                    > m
                    > tkwi w tym, że nasi współobywatele nie potrafią chyba rozgraniczyć o czym trzeb
                    > a
                    > zawiadamiać odpowiednie organa i albo donoszą o wszystkim a wręcz kapują albo
                    > olewają ważne kwestie i przyzwalają poniekąd na różne szkodliwe dla
                    > społeczeństwa

Ja to sobie tłumaczę siedzącą w ludziach "chłopską mentalnością". Prawda jest taka, że awans społeczny do miasta nastąpił społecznie bardzo dnieawno - jedno lub 2 pokolenia wstecz. Zauważyłem taki strach w ludziach by nie informować, że inni robią źle bo najnormalniej się boja konsekwencji - tj ewentualnej konfrontacji z tym głupkiem w sądzie, na policji itd. Jest to dla mnie tak chłopska postawa, by się nie mieszać, pilnować swojego interesu, odwracać głowę jak coś nie tak.

Mam teraz sprawę w sądzie, gość pozwał mnie o kasę, za to że wypowiedziałem mu umowę bo najnormalniej w świecie nic nie robił. Kara za nieuzasadnione wypowiedzenie jest dosyć duża, w związku z czym dogadał się z prawnikiem, nie mając nic do stracenia, pozwał mnie o tą kasę. Jednym słowem czysty ch...j.
                    Światkiem jest gość, który został orżnięty przez tego gościa tj. zrobił parę rzeczy zamiast niego, i jeszcze nie dostał kasy od niego za tą robotę. Robił też dla mnie, parę zł zarobił przy tej samej inwestycji. I wyobraźcie sobie, że gość tak sie boi przyjść do sądu, że sąd wydał nakaz przyprowadzenia przez policję!!! ten gość się po prostu boi panicznie, że tamten jeszcze jego pozwie, bo wiem, że będzie zeznawał na moją korzyść. Przywoity, prostolinijny chłop ze wsi prowadzący działalność.
            • franek-b Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 08.08.09, 10:12

> Moze to jakieś neandertale sie uchowały???!

he he widać, żeś skończył czytanie Wędrowycza :-) lecę teraz jego ostatnią knigę z serii Oko Jelenia - gładko się czyta
    • sven_b Re: 06.08.09, 12:48
      "- Na pewno pomoże - zapewniał. - Gdyby nie psi smalec, moje dzieci chorowałyby
      cały czas. A tak wystarczy łyżeczka do mleka."

Odejmuje mowę normalnie.
    • margotje Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 16:03
      nie doczytalam do konca..... wlos mi sie zjezyl i odruchy wymiotne nasilily po
      przeczytaniu " lyzeczka do mleka" ..... brrrrrrrr
    • cracovian Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 16:03
      Jeszcze gorzej krowy rzna i kurczaki trzymaja i w gorszych warunkach
      glowy im odcinaja. Wszystko jest chore, a miliony dzieci w Afryce i
      w Azji maja jeszcze gorsze zycie wypchane gownem i robakami. Zwierz
      na zwierzu i nikt na to z gory nie patrzy :-(

• lexus400 Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 19:30
        cracovian napisał:

> Jeszcze gorzej krowy rzna i kurczaki trzymaja i w gorszych warunkach
        > glowy im odcinaja. Wszystko jest chore, a miliony dzieci w Afryce i
        > w Azji maja jeszcze gorsze zycie wypchane gownem i robakami. Zwierz
        > na zwierzu i nikt na to z gory nie patrzy :-(

Oczywiście masz rację cracovian ale my nie możemy patrzeć na takie zjawiska z
        perspektywy Bangladeszu itp... ponieważ jesteśmy w sercu cywilizowanego podobno
        świata. Zdaję sobie sprawę, że na świecie jest wiele miejsc, gdzie dzieci żyją w
        gorszych warunkach niż te psy, jednak ja mogę im tylko współczuć. Będąc zaś
        niemal świadkiem takiego zezwierzęcenia, zachodzę w głowę jak to jest możliwe
        nie mieszkając w krajach 3-go świata.
      • margotje Re: Chcecie zaawansowaną ciemnotę? To macie 06.08.09, 21:09
        nikt tego nie kwestionuje, drogi cracovianie... nie trzeci swiat tu jednak jest
        tematem a nasza wlasna, rodzona ojczyzna! Serce Europy a nie Afryka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka