Dodaj do ulubionych

Na samoloty!

27.06.10, 12:18
Kiedy?
Ja chcę już, zaraz!
Obserwuj wątek
    • groha Re: Na samoloty! 27.06.10, 13:02
      Pardon, Dzidko, że się wtrącam, ale "pod samoloty" chyba lepiej oddaje sedno tej
      pasji, nieprawdaż? Którą doskonale rozumiem i podzielam, nawiasem mówiąc.
      • ewa9717 Re: Na samoloty! 27.06.10, 14:54

--Będziecie... hm... przeleciane? wink
        PiSy szczekają, karawana idzie dalej!
        • asia.sthm Re: Na samoloty! 27.06.10, 15:15
          I to wielokrotnie, hi hi!

To hi hi bylo zdzebelko lubiezne, jakby ktos sie nie domyslil wink

Tez tak lubie! A to juz zupelnie nielubieznie. Lubie lotniska, od razu mi sie
          piwa chce.
          • black_lady_poland Re: Na samoloty! 10.07.10, 16:44
            A ja marzę o kursie pilotażu, ale cholernie kosztowne toto.
      • the_dzidka Re: Na samoloty! 27.06.10, 15:52
        > Pardon, Dzidko, że się wtrącam, ale "pod samoloty" chyba lepiej
        oddaje sedno te
        > j
        > pasji, nieprawdaż? Którą doskonale rozumiem i podzielam, nawiasem
        mówiąc.

Masz słuszną rację, Groho! Przyszło mi to zresztą na myśl, gdy
        zakładałam ten wątek, alem się obawiała o zbytnią frywolność
        posądzoną zostać!
        • heniulaa Re: Na samoloty! 27.06.10, 18:22
          Ja też chcę pod samoloty!!!
          Kiedy???
        • groha Re: Na samoloty! 27.06.10, 23:30
          the_dzidka napisała:

> alem się obawiała o zbytnią frywolność posądzoną zostać!

Jeśli ktoś lubi, to niech sobie posądza, zależy Ci? Możemy jeszcze dorzucić
          ekstazę pod tymi samolotami, niech sobie wyobraża, co mu będziemy żałować smile
          • ewa9717 Re: Na samoloty! 28.06.10, 07:02

I jeszcze trzeba głośno krzyczeć - jak Łajza Minelli w pod
            wiaduktem wink
            PiSy szczekają, karawana idzie dalej!
            • jolajola1 Re: Na samoloty! 28.06.10, 10:28
              te samoloty, to nie tylko na Wirażowej... bo o tym punkcie widokowym
              była mowa, ze koło cargo
              mozna jeszcze od ulicy Załęże, tam teraz budowa obwodnicy jest i
              dokładnie w samolotowym pasie podejścia jest od roku usypana górka,
              tak ze 2 piętra z dachem
              gdy sie stoi na tej górce, a lądują od wschodu... no, ja zawsze
              krzyczę, a i często podskakuję... żeby podrapać samoloty po
              brzuszkach
              tu link do mapy góglowej z tym miejscem
              maps.google.pl/maps?q=52.145104,20.98629&num=1&t=h&sll=52.231921,21.059724&sspn=0.006295,
              0.006295&ie=UTF8&ll=52.145946,20.994272&spn=0.013194,0.043774&z=15
              • kocio_pierzaczek Re: Na samoloty! 28.06.10, 10:37
                Jolu, w mapy wynika, że mamy na myśli to samo miejsce, tylko ja tam górki nie
                pamiętam. Przez Wirażową, owszem, jechałam, ale potem dalej, wzdłuż ogrodzenia,
                aż do samego końca/początku pasa.
                • g0p0s Re: Na samoloty! 28.06.10, 11:08
                  Każdy kij, pardon, każdy pas ma dwa końce. I oba te drugie końce są
                  przy al. Krakowskiej. Bliższy centrum jest zasłonięty komisem
                  samochodowym, a dalszy jest blisko ulicy. Miejsce może mniej
                  atrakcyjne dla oglądaczy, ale mała grupka tam się w aeroplany
                  ślepi smile
                  • jolajola1 Re: Na samoloty! 28.06.10, 12:56
                    uściślijmy

kierunek lądowania wschód:
                    1. na dawnej Wirażowej jest miejsce startu, znaczy tu podpełzaja,
                    włączaja te mocniejsze silniki i fru !
                    2. za cargo przebudowali ogrodzenie, lotnisko sie rozszerzyło, teraz
                    tu jest słaby punk do ogladania
                    3. droga wzdłuż nowego ogrodzenia jeszcze nie jest porządnie
                    udeptana, dwa razy miałam koła roweru po osie w błocie
                    4. początek wschodniego pasa podejścia i górka o której Kocio mówi,
                    ze jej nie ma.... ona jest od zeszłej wiosny bardzo wczesnej, to w
                    ramach budowy obwodnicy, najlepsze miejsce do brzuchów samolotowych
                    5. raz tylko w ciagu ostatnich 9 lat trafiłam na sytuacje, gdy
                    samoloty podchodziły do lądowania nisko nad Wirażową, też niezłe
                    przeżycie
                    6. z kierunku wschodniego można z bliska oglądac i starty i lądowania

kierunek lądowania zachód, od Krakowskiej
                    1. największym plusem jest widok samolotów nisko nad głowami
                    samochodów
                    2. tu też jest górka widokowa, usypana w czynie społecznym, na rogu
                    Wykusz i Janka Muzykanta, niestety, ona jest z boku, a nie
                    bezpośrednio pod pasem podejścia
                    3. niestety, od tej strony startów nie mozna z bliska obserwować,
                    nie można w żebrach czuc wibraćji silnikowych....

to samolotowe brzuszki znad wschodu

moje ostatnie samolotowe zdjęcia znad Krakowskiej

kocham odlądać samoloty, tygodniowo 2 razy, no, raz co najmniej,
                    inaczej bym była chora
                    • the_dzidka Re: Na samoloty! 28.06.10, 15:34
                      Genialne! Jesteś cudna!
                      • justek1986 Re: Na samoloty! 28.06.10, 17:23
                        Ogladac tez lubie,ale latac juz nie smile
                        Nie ufam jakos zelastwu temu...Latam jednak bo musze.
                        • jolajola1 oj, ja też 28.06.10, 17:56
                          nie wierzę w naukę, co wyjasnia latanie
                          one dla mnie lataja, bo nikt im nie powiedział, że są za ciężkie

co mi oczywiście nie zabrania podziwiać i cieszyc sie z lotu i z
                          ogladania lotu
                          • papuga_ara Re: oj, ja też 28.06.10, 23:10
                            Ja też chcę!! Bardzo proszę mnie wziąć pod uwagę i nie wybierać się
                            tam przed 5. lipca, póki nie wrócę... No bardzo proszę! smile
                            PS. Już wiadomo, czemu musieliśmy lądować awaryjnie. Nad Słowacją
                            silnik jeden sobie zatrajkował, restart się nie udał i na jednym
                            zeszliśmy do Krakowa, na Balice. No cóż, czasami tak się widać
                            zdarza, ale one mi się i tak podobają ogromnie!! Samoloty mam na
                            myśli, rzecz jasna, a nie zepsute silniki uncertain
                            • ter.eska Re: oj, ja też 28.06.10, 23:19
                              papuniu szczęście,że dobrze się skończyło<ulga>,już przed laty powiedziałam,że w życiu nie wsiądę do samolotu,ale oglądać lubię.
    • violja1 Re: Na samoloty! 29.06.10, 00:23
      A ja to mam na żywo , bo w okolicy pracuję big_grin. Czasem jak jakaś większa bestia startuje to własnych myśli nie słychać, a zęby w vibrato wpadają. Robi wrażenie, zwłaszcza jak w szklarniach wszystkie szyby dzwonią.
      • ewa9717 Re: Na samoloty! 29.06.10, 06:48
        No to tambylcy muszą mieć urozmaicone życie wink
      • g0p0s Re: Na samoloty! 29.06.10, 13:44
        Też mam na żywo - między tymi końcami od Alei. Najgorsze są F-16.
        Jak się taki trafi to dosłownie uszy bolą. Za to najładniejsze są z
        napędem śmigłowym - tak majestatycznie podchodzą smile
        • szkorbut.pl Re: Na samoloty! 03.07.10, 21:32
          Ech... Młodość mi się przypomina...

To ja sobie jutro z rańca "majestatycznie odejdę" w kierunku na Szczecin.
          Poczekajcie z wycieczką przynajmniej z tydzień - ja też chcę!
          • szkorbut.pl Majestat sięgnął chodnika 04.07.10, 09:46
            Dokładnie, jak Gopos przewidział, turbośmigłowiec majestatycznie przebył cały
            dystans pomiędzy Warszawą i Goleniowem. Cały ten majestat wszelako diabli wzięli
            niecałą godzinę później, gdym wysiadł z lotniskowego busa w centrum Szczecina.
            Torba w lewej ręce, torba w prawej ręce, energiczny krok zdobywcy Ziem
            Odzyskanych i... najestatyczne pierdut o chodnik za sprawą niewidzialnego
            elementu konstrukcji przystankowej wiaty.

Siedzę więc teraz w KFC i wylizuję krwawiące zadrapania. Urrrlop, kurza jego
            nieślubna...

Pozdry z Dzikiego Zachodu!
            • groha Re: Majestat sięgnął chodnika 04.07.10, 12:28
              Osadnicy też tam nie mieli łatwo... wink
              Szkorbucie, tak dramatycznie to opisałeś, że na koniec poczułam wręcz
              niewypowiedzianą ulgę, że upadłeś tylko z torbami, a nie z tym turbośmigłowcem
              (tfu, tfu, odpukuję w niemalowane, oczywiście).
              • ewa9717 Re: Majestat sięgnął chodnika 04.07.10, 12:34
                Bo u nasz na Dzikiem Zadupiu i dziś nie ma leko wink Urlop w
                Szczecinie? Dziwne pomysły majo ludzie wink
                • papuga_ara Re: Na samoloty!! 07.07.10, 15:23
                  Czyli co? Czyli kiedy lecimy?
                  A w następny weekend? Sobota 17-ego??
                  • the_dzidka Re: Na samoloty!! 07.07.10, 17:08
                    Mnie nie ma, 17-go jestem u wód...
                    A w następny weekend?
                    • heniulaa Re: Na samoloty!! 07.07.10, 17:53
                      No to zonk. Mnie nie będzie, będę się urlopowała niestety smile))
                    • p.aulinka Re: Na samoloty!! 07.07.10, 23:07
                      Ja chce i sie pisze na samoloty w (chyba?) dowolnym terminie

ps. dzidko - dzwonilas wczoraj, przepraszam nie mialam przy sobie telefonu a
                      potem wylecialo mi z głowy zeby oddzwonic uncertain
                      jutro zadzwonie do Cię !smile
                      • papuga_ara Re: Na samoloty!! 09.07.10, 23:29
                        Kiedy zatem jesteśmy wszystkie i wszyscy? Ja jestem teraz cały czas,
                        oprócz weekendu 14-15 sierpnia, oprócz niedzieli 8. sierpnia i być
                        może oprócz 24-25 lipca, ale to nie na pewno. Coś nam się zgrywa?
                        • szkorbut.pl Re: Na samoloty!! 09.07.10, 23:50
                          Szkorbut do dyspozycji. Opróczów brak.
                          • kurcgalopek Re: Na samoloty!! 10.07.10, 14:41
                            flightradar24.com/
                            Znacie tę stronkę? Można patrzeć na bieżąco, co akurat leci nam nad
                            głową smile
                            • szkorbut.pl Re: Na samoloty!! 10.07.10, 15:19
                              Stronka bardzo dobra - korzystałem po wielekroć oraz po wielokroć - ale poza
                              Europą brak-tycznie nieprzydatna. Pewna osoba próbowała tędy śledzić mój
                              ubiegłoniedzielny lot do Szczecina i nie była w stanie mnie upolować - ale
                              zakładam, że tu akurat zadecydowała specyfika osoby, nie stronki. Generalnie:
                              polecam!
                              • kurcgalopek Re: Na samoloty!! 10.07.10, 17:15
                                A to dziwne z tym Szczecinem, bo zwykłe loty rejsowe pięknie widać
                                zazwyczaj. Mam pewną praktykę w śledzeniu, bo mieszkam tuż obok
                                korytarza lotniczego i całe to tałatajstwo lata mi praktycznie nad
                                głową. Nie widać tylko na mapce samolotów wojskowych i innych
                                specjalnych, dziwnie oznaczonych.

Co do kontynentów to fakt, mapka przydatna tylko w Europie. Ja
                                lubiłam też na nią wchodzić w czasie jak szalał wulkan. Mieli wtedy
                                w opisie dodatkowy komentarz "we said cash, not ash" big_grin
                                • papuga_ara Re: Na samoloty!! 12.07.10, 21:23
                                  No dobrze, a co z terminem wyprawy? Chce jeszcze dołączyć moja
                                  koleżanka - chmielewska dusza przy okazji - i ona może w różne
                                  weekendy, generalnie mam wolną rękę w umawianiu się, bo jej będzie
                                  pasowało, byleby to był weekend.
                                  I co???
                                  • 36krzysiek Re: Na samoloty!! 13.07.10, 08:28
                                    No to się umawiamy, 24 listopada, godz. 13.00 smile
                        • the_dzidka Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 08:44
                          Co Wy na to?
                          • 36krzysiek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 09:57
                            Rany! Lipca miało być, lipca! Ten listopad mnie prześladuje, czai
                            się po kątach, zza węgła łypie, dusi w nocy...
                            • eulalija Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 10:08
                              Przecież zamówiłeś lato do połowy listopada. 24 listopada to będzie
                              akurat początek jesieni, świetna pora, może wtedy i ja się skuszę.
                              • 36krzysiek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 10:21
                                Taa, tyle że w moich planach temperatura spadnie, góra, do 26.
                                • g0p0s Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 11:40
                                  - 26? Kupuję smile
                                  • eulalija Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 12:01
                                    Takie to i ja kupuję!
                                    G0p0sie, dogadamy się jakoś? Po -13?
                                    Czy stajemy do przetargu?
                                    • g0p0s Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 12:19
                                      No to po -13 po raz trzeci.
                            • the_dzidka Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 12:49
                              No to? Bo 24 lipca to może Papuni nie być.
                              • heniulaa Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 18:17
                                mnie nie będzie od 10 lipca do 2 sierpnia buuuuuuuuuuu
                                • kocio_pierzaczek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 18:55
                                  A mnie od 2 do 16go, ale w końcu możemy chyba więcej niż raz tam
                                  jechać, co wy na to? Pierwsza tura w lipcu, druga w sierpniu...
                                  • the_dzidka Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 22:03
                                    Popieram, ja tam pójdę na obie, i jeszcze na następne trzy!
                                    Czyli kto się zgłasza na pierwszą turę, 31 lipca?
                                    • ter.eska Re: Na samoloty - 31 lipca!! 14.07.10, 00:43
                                      Oo!!!na 31 lipca może i ja się skuszęwinkchoć wolę nie planować z moim pechemsad
                                    • 36krzysiek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 14.07.10, 08:45
                                      Termin mię odpowiada, byle nie o 6 rano.
                                      • papuga_ara Re: Na samoloty - 31 lipca!! 14.07.10, 11:26
                                        Halo, halo, 24-ty był dobryyy, ja chcę 24-egoo, nie 31-y, bo wtedy
                                        muszę do pracy do Tworek!! Buuu.... A 24-ego będę i specjalnie
                                        zostanę i nigdzie nie pojadę, żeby pod samolotami być móc. Móc być.
                                        No to jak????
                                        • kocio_pierzaczek 24 lipca ok. 18.00 tamże 14.07.10, 18:53
                                          Taki termin i datę proponuję, wieczorem ładniejszy widok i mniejszy
                                          upał. Papuniu, zgarnąć Cię po drodze? Kto jeszcze chętny? na turę 0?
                                          Bo 1 - 31.07. smile Powiedzmy - pratura.
                                          • jolajola1 tylko przygotujcie się na dłuuugie spacery 14.07.10, 21:17
                                            albo weźcie rowery - bo tam, od kabackiej strony, nic nie jeździ! a
                                            przystanek jeste, tylko żadnego kabana nie widzialam od dwóch
                                            miesięcy (ale może sie mijalismy czasowo)

i niech ktos przed wyjściem sprawdzi na podanej wczesniej stronie,
                                            od którego kierunku podchodzą, czy od Kabat czy od Krakowskiej

teraz zaczęli remont jednego pasa i w tygodniu nie mozna podejrzeć
                                            bliziutko tych startujących, bo kołują na pas głowny, ten sam co do
                                            schodzenia... to za daleko od Wirazowej... znaczy je widać, ale nie
                                            czuć wibrowania żeber od włączonych silników startowych
                                            nie wiem, jak w łikendy

natomiast górka, z której można podskoczyc do brzuchów samolotowych
                                            dalej jest

ale samochodem w jej pobliże nie da rady sie dostać, pozamykali
                                            dojazd od Zatorza i Karnawału, szlaban jest, ale rower sie przemknie
                                            albo od wiaduktu na Poleczki, tego przy cargo, tam jest do górki
                                            obserwacyjnej prawie zrobiona droga budowlana, samochodem nie, bo sa
                                            betonowe zapory, ale .. rower się przemknie... no i albo z buta tą
                                            droga budowlaną, albo wzdłuz ogrodzenia... oj, pójdzie Wam w pięty

więc zalecam rowery
                                            • papuga_ara Re: tylko przygotujcie się na dłuuugie spacery 14.07.10, 22:17
                                              No bardzo ładny termin i tura! smile Kociu, możesz zgarnąć, mogę też
                                              zgarnąć się sama, bo prawdopodobnie będzie jeszcze ze mną koleżanka.
                                              A może jednak uda nam się tę turę nr 1 połączyć z turą nr 0 i
                                              pojechać większą kupą?? Bo wszak pierwsza propozycja była 24-y,
                                              tylko, kruca fuks, nie zdążyłam na czas się odnieść smile
                                              • kocio_pierzaczek Re: tylko przygotujcie się na dłuuugie spacery 14.07.10, 22:50
                                                Najpierw to muszę wyczaić, gdzie najbliżej można dojechać, bo my w
                                                trójkę będziemy.
                                                • papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 14.07.10, 22:54
                                                  Tak?? Kto??
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 15.07.10, 08:44
                                                    Niech będzie 24 lipca.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 15.07.10, 08:57
                                                    > Tak?? Kto??
                                                    W sensie kto trzeci? Puchatek. Dlatego musimy poszukać jak najbliższego dojazdu.
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 18.07.10, 00:31
                                                    Hurra!!
                                                    A więc gdzie? I o kiedy - w sensie: o której? O 13.00 już tam? Kto
                                                    jedzie z kim? Mam auto i wolne w nim dwa miejsca, pilota za to
                                                    potrzebuję smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 18.07.10, 15:24
                                                    Ekhm, ja proponowałam 18.00. Muszę jeszcze obczaić dojazd tamże.
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 18.07.10, 19:07
                                                    Dosiądę się do Ciebie, jeśli można, pojedziemy za Taczerami i jakoś
                                                    dojedziemy.
                                                    OK? smile
                                                  • 36krzysiek Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 08:28
                                                    To może zróbmy zbiórkę w mieście, też się chętnie podłącze pod
                                                    pilota.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 13:52
                                                    Pilot jutro robi zwiad w terenie. Zbiórkę proponuję o 17.30-45, na przykład na
                                                    parkingu przy Arsenale.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 13:56
                                                    Aha, w samochodzie mamy jedno miejsce wolne.
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 22:13
                                                    Super i czas i miejsce!
                                                    Dzidka, jeśli pisałaś do mnie, że się dosiądziesz, to zapraszam! Już
                                                    trochę razem jeździłyśmy... wink
                                                    Więc też mamy jeszcze jedno miejsce!smile
                                                    Ale się cieszę big_grin
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 23:29
                                                    > Dzidka, jeśli pisałaś do mnie, że się dosiądziesz, to zapraszam!
                                                    > Już trochę razem jeździłyśmy... wink

No otóż to na mojej myśli miałam! smile

> Więc też mamy jeszcze jedno miejsce! smile

I zapraszamy! smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 09:53
                                                    A więc wczoraj:
                                                    - pojeździłam sobie, paląc gumę, wokół terminalu cargo;
                                                    - obejrzałam niezwykle wypasione wille w okolicy ulic Pląsów, Gawota, Hołubcowej i Poloneza;
                                                    - zostałam obszczekana przez wszystkie okoliczne psy;
                                                    - prawie udało mi się zlecieć z siodełka do gigantycznej błotnistej kałuży(cross to nie dla mnie);
                                                    - poobserwowałam sobie zabiegi pielęgnacyjne na dyniach;
                                                    - dowiedziałam się, że ostatnio na Okęciu tak padało, że samochód osobowy zanurzony ani jednoślad do najbliższego od Cargo przejazdu kolejowego nawet nie dojedzie. Przerabiana terenówka z wysokim zawieszeniem już tak.
                                                    Ponieważ jednak taką nie dysponowałam, pod sam płot nie dotarłam. Karnawał remontowany, pozostają jeszcze dwa przejazdy przez tory, do których już nie zdążyłam dotrzeć. Najprawdopodobniej jednak czeka was niezły spacer, a możliwe, że i nielegalne kicanie przez tory.
                                                    Chętnych na wycieczkę pod samoloty zapraszam na zbiórkę na parkingu koło Arsenału o 17.00. Pilotem będzie kol. Migos i do niego proszę kierować zapytania. Ja dołączę do wycieczki w kolejnej jej edycji, mam nadzieję, że takowa się odbędzie, a jak nie, to pojadę sama i już. Migos może zabrać jutro dwie osoby w porywach do trzech, jak wymontuje fotelik.
                                                    Mimo wszystko mogłam niemal pogłaskać po brzuszku samoloty linii AlItalia,WizzAir i LOT. W sumie z byle którego pola po wschodniej stronie torów i tak były niezłe widoki, więc rekonesans nie był tak do końca nieudany. Tylko czemu tyle tam pokrzyw?
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 10:28
                                                    Arsenał przy Długiej?
                                                    Cholera, oby mi te korzonki odpuściły, bo inaczej kiepsko widzę to
                                                    kicanie po chaszczach...
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 10:37
                                                    Tak, przy Długiej. Dzidko, spoko, nie mortyfikuj. Najwyżej za tydzień sobie
                                                    pojedziemy.
                                                  • the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 22.07.10, 10:13
                                                    > Dzidko, spoko, nie mortyfikuj. Najwyżej za tydzień sobie
                                                    > pojedziemy.

Chyba takoż i stanie się. Jak cholera wlizła w plec, tako i wyjść
                                                    nie chce.
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 22.07.10, 10:44
                                                    the_dzidka napisała:

> > Dzidko, spoko, nie mortyfikuj. Najwyżej za tydzień sobie
                                                    > > pojedziemy.
                                                    >
                                                    > Chyba takoż i stanie się. Jak cholera wlizła w plec, tako i wyjść
                                                    > nie chce.
                                                    >
                                                    Oż cholera. Dzidko, współczuwam, masuję plecki zdalaczynnie. Niech
                                                    się jak najszybciej odczepi to badziewie!!
                                                  • ter.eska Re: Samoloty 24 lipca!! 22.07.10, 19:04
                                                    Dzidko przytulam,masuję,wypędzam to cholerstwo i życzę żeby się jak najszybciej odczepiło
                                                  • papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 23:22
                                                    kocio_pierzaczek napisała:

> Ja
                                                    > dołączę do wycieczki w kolejnej jej edycji, mam nadzieję, że
                                                    takowa się odbędzi
                                                    > e, a jak nie, to pojadę sama i już

Kociu, a tak w ogóle to dlaczego nam odmawiasz swojego uroczego
                                                    towarzystwa?
    • g0p0s Re: Na samoloty! 21.07.10, 11:50
      To wyprawa jest jutro, czy 24?
      W obu przypadkach jednak wymiękam. Oczyma wyobraźni widzę te
      kilometrowe przedzieranie się przez wertepy w skwarze. Potem
      kontemplacje widoków z facjatą zadartą wprost w słońce. Niemrawy
      powrót do pojazdów z rozglądaniem się za kałużami. Wejście do
      komfortowo nagrzanych samochodów...
      Może następny turnus wypadnie w waruknach bardziej sprzyjających
      życiu smile
      A oglądał ktoś samoloty z samego boku pasa? Bo ja tak. Niesamowite.
      Potężne i ciężkie cielska zasuwające kilkaset km/h robią wrażenie.
      Tak jakby super super szybki pociąg śmignął obok.
      • the_dzidka Re: Na samoloty! 21.07.10, 13:36
        > A oglądał ktoś samoloty z samego boku pasa? Bo ja tak.
        Niesamowite.
        > Potężne i ciężkie cielska zasuwające kilkaset km/h robią wrażenie.
        > Tak jakby super super szybki pociąg śmignął obok.

Ja, na Heathrow. Stałam przy siatce, a pas był jakieś - bo ja wiem?
        50 m dalej? Fajne zdjęcia powychodziły.
        • migos Re: Na samoloty! 21.07.10, 13:49
          G0p0sie, wyprawa jak najbardziej w sobotę. Wedle moich i Kocia
          ustaleń do przejścia byłoby - aczkolwiek przyznaję, że po wertepach -
          jakieś nie więcej niż 200 metrów. No i mimo nagrzania pojazdów w
          blachosmrodach mamy przeca klimę.
          • g0p0s Re: Na samoloty! 21.07.10, 14:20
            Będą chłodniejsze okazje smile
            Niemniej życzę miłych wrażeń.
            • migos Re: Na samoloty! 21.07.10, 15:07
              coś mnię tkło i sprawdziłem prognozę. Otóż w sobotę mają być burze!
              1) pogoda
              gazetowa

2) pogoda CNN
              • g0p0s Re: Na samoloty! 21.07.10, 15:24
                Bardzo lubię prognozy opadów z dokładnością 0,1 mm (grubość karki
                papieru) smile
                • asia.sthm Re: Na samoloty! 21.07.10, 15:45
                  mozemy od dzis przeliczac opady na tytul ksiazki.

- zycze sobie tak od razu ze dwa tomy encyklopedii, od biedy byczki w sosie moga byc

- a nie napadalo mi najmniejszego swistka papieru - czyli zupelnie nieczytato dzis.

no jakos tak..
              • papuga_ara Re: Na samoloty! 21.07.10, 22:34
                migos napisał:

> coś mnię tkło i sprawdziłem prognozę. Otóż w sobotę mają być burze!

No właśnie przyleciałam tu pisać o tych burzach, a tu widzę, że już
                są. Znaczy, info już jest. No właśnie. Też się dowiedziałam, a
                wieczorem mówią że 50 % prawdopodobieństwa. Hm. I co robimy zatem?
                Przekładamy??
          • papuga_ara Re: Na samoloty! 21.07.10, 22:30
            migos napisał:

> No i mimo nagrzania pojazdów w
            > blachosmrodach mamy przeca klimę.

Potwierdzam! smile
    • eulalija Re: Na samoloty! 22.07.10, 10:56
      W skrytości ducha liczę na trzeci albo i czwarty turnus, tak gdzieś
      w połowie wrześniawink
      • stara.gropa Re: Na samoloty! 22.07.10, 11:05
        Wtedy to już wszystkie samoloty odlecą do ciepłych krajów smile
        • migos Re: Na samoloty! 22.07.10, 13:56
          wtedy będą remontować skrzyzowanie obydwu pasów i póki co planują
          zamykać lotnisko na weekend wink
          • papuga_ara Re: Na samoloty! 22.07.10, 18:36
            Rozmawialam z Kociem przez telefon. Wyszlo (przepraszam, ale na tej
            klawiaturze nie mam "l" polskiego) na to, ze jesli Kocio nie, i
            dzidka nie, to zostalismy sami z migosem na posterunku, a migos sam
            tu o burzch napomykal, wiec chyba sie waha. Ja tez sie waham w
            zwiazku z tym. Jeszcze Baron pisal o chęci wybrania_się, ale nie
            pisze nic na razie, więc nie wiadomo. Hm. Może faktycznie
            przelożymy? Ja za tydzień akurat nie mogę, ale wrzesień czemu nie?
            • migos Re: Na samoloty! 23.07.10, 00:13
              w pierwszej chwili zrozumiałem, że wcześniej narzekałem na brzuch...

Co do wyjazdu: chętne/i byli: G0p0s (zrezygnował), Dzidka
              (korzonki...), Papuga+1, Baron, Migos.

Ja jestem chętny, choć burzami straszą. Jeśli okaże się, że burze to
              tylko straszaki, jestem gotów stawić się w umówionym miejscu i
              czasie. Dajcie znać, czy ktoś jeszcze ma zamiar tak się nastawiać.
              Jeśli nie, to rzeczywiście przenieśmy wyprawę na inny czas.
              • papuga_ara Re: Na samoloty! 23.07.10, 12:43
                Chyba przenieśmy....
                (napisała papuga wystraszona burzami in spe)
                • szkorbut.pl Re: Na samoloty! 25.07.10, 13:14
                  I coooooo? Przenieśli czy polecieli?
                  • the_dzidka Re: Na samoloty! 25.07.10, 14:21
                    Chyba przenieśliśmy big_grin
                    • migos Re: Na samoloty! 25.07.10, 14:31
                      kto przeniósł, ten przeniósł. Fotorelacja w opracowaniu.
                      • papuga_ara Re: Na samoloty! 25.07.10, 21:21
                        Ha, a jednak znalazła się jednostka odważna!! No, ho, ho, ho ho! smile
    • stara.gropa Re: Na samoloty! 06.08.10, 13:27
      A może tu pojedziecie, lepszy dojazd i nie trzeba daleko lecieć od
      samochodu? smile
      tajny.pl/wpis/360/najgorsza-plaza-swiata-video-zdjecia-mapa.html
      • asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 13:59
        O jacie! Ale mnie zatkalo!!! Przynajmniej na tej plazy sie
        czlowiekowi nie nudzi. Mnie sie podoba.
        • 36krzysiek Re: Na samoloty! 06.08.10, 14:45
          Bomba! To się nazywa dostawa na wakacje, już bliżej się nie da.
          Lądować można w gaciach i z samolotu chlup do wody.
          • asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 15:48
            A co z walizka ?
            Bez walizki nigdzie nie lece, ani z niczego nie skacze.
            • stara.gropa Re: Na samoloty! 06.08.10, 16:35
              Jak to Asiu? Ty nie skaczesz? Przecież próba generalna na placu 3
              krzyży szykowana była.
              • asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:17
                stara.gropa napisała:
                > Jak to Asiu?

Ano tak to, ze na Placu 3 Krzyzy to tylko w tygrysiej pizamce i z dwoma
                ogonkami skakalam. Zadne walizki nie wchodzily w rachube. Piernaty, katany i
                cala wysciolka byla planowana.
                Tu jest calkiem inne zagadnienie::::
                Jak wyskoczyc z pasazerskiego zabierajac z soba walizke plus bagaz reczny. Baron
                w samych gaciach plazowych moze spedzic cale wakacje. Damom to nie przystoi -
                tu wlasciwie kufry potrzebne, a nie jedna walizka.

I nie denerwuj mnie Krolowo perspektywa spedzenia urlopu w jednych gaciach...
                no nawet w jednej kiecce, choc kiecek nie nosze...no chyba, ze do slubu. czy
                nawet w jednym, albo w dwoch ogonkach.
                O nie!
                • ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:29
                  To ja skaczę zaraz za Baronem. W kostiumie kąpielowym i ewentulnie z
                  jaką szmatą typu pareo w garsci. W takich okolicznościach przyrody
                  niczego wiecej do szczęscia nie trzeba wink
                  • asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:39
                    Co to jest szmata typu pareo ? Bo moze dam sie namowic.
                    Sukienka i spadochron w jednym, a moze jeszcze promocje na to gdzies maja ?
                    • ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:47
                      Kolorowa szmata z cieniusieńkiej indyjskiej chyba bawełny, moja jest
                      duża wink zawijam się w nią i mam cos wrodzaju sari, żeby publika od
                      nadmiaru wdzieków nie oslepła wink
                      • asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:15
                        Ach ach, to ja wiem, to jest sarong. Mam takie 3, i takie sa piekne, ze wszedzie
                        zgadzam sie w nich wystapic. Sluzy za kiecke, recznik plazowy, parawan, kocyk
                        i obrus w salonie.
                        No dobra, to skacze z wami. Zaznaczam, ze w za duzym staniku mam cos
                        ukryte....plastikowy prostokacik z paseczkiem....na wszelki wypadek, za
                        przeproszeniem. Lubie nowoczesnosc w domu, w zagrodzie i w sobie.

I czy bedziemy sie umawiac w 100 postach, czy od razu rach ciach ciach?
                        • ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:25
                          Ja się rach ciach od pierwszego kopa umawiam na początek listopada,
                          bo przynajmniej do połowy września pływam u siebie, potem sezon
                          grzybowy. W listopadzie chętnie porobię za desant na ciepłej plaży.
                          Asiu, tym za dużym stanikiem mnie zastrzeliłas na amen wink
                          • asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:37
                            No to sie zgadza, na pocztku listopada to ja juz ten przeprowadzkowy sajgon bede
                            miala z glowy. zasluzenie sobie skocze na zasluzone conieco.

PS. Ewuniu ty mnie biustem ani stanikami nie denerwuj, dobrze? Nie mam czym
                            strzelac. Na mnie wszystkie sa za duze......
                            • ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:46
                              No to jesteśmy umówione.
                              A o tym biuście to ja z zazdrości, zawsze marzyłam o oxykorcie
                              zamiast biusthaltra. Ale średnią statystyczną miałybyśmy OK wink
                              • stara.gropa Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:56
                                To zamieńcie się chociaż na jeden cycek. Wtedy będzie sprawiedliwie.
                                • ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 21:05
                                  Ta, a Gropa założy panoptikum i wycieczkom nas będzie pokazywać.
                                  • stara.gropa Re: Na samoloty! 07.08.10, 13:53
                                    I koszty wakacji na tej plaży się zwrócą i ja coś zarobię. smile
            • minerwamcg Re: Na samoloty! 06.08.10, 16:40
              Z takiej wysokości to nawet spadochronu nie trzeba, parasol wystarczy. A jak
              parasol, to w drugiej ręce walizka, pasuje.
              Jeśli chce się desantować prosto do morza, to powinna być szczelna, może nawet z
              funkcją zamiany w dingi albo materac - po zetknięciu z wodą.
              • balamuk Re: Na samoloty! 06.08.10, 16:55
                No tak, Mary Poppins, oczyma duszy to widze!
                • goonia Re: Na samoloty! 06.08.10, 17:31
                  Wiekszosc turystow wygladala na zadowolonych. Zeby jeszcze tak piaskiem po
                  oczach nie sypalo, to calkiem fajniesmile Desant z parasolami jak najbardziej,ale
                  poprosze plecak zamiast walizki,lubie miec wolne rece.
              • papuga_ara Re: Na samoloty! 07.08.10, 00:55
                minerwamcg napisała:
                > Jeśli chce się desantować prosto do morza, to powinna być
                szczelna, może nawet
                > z
                > funkcją zamiany w dingi albo materac - po zetknięciu z wodą.

Co to są dingi, na rany kota???
                • papuga_ara Re: Na samoloty! 07.08.10, 00:58
                  Ja też chcę na taką plażę, ja teeeżż!! Ale czad!! Podoba mi
                  się to wczepianie się w ogrodzenie, żeby nie odlecieć. Będę się
                  ładnie trzymać pazurkami i mogę nawet głową w dół ku uciesze, tylko
                  weźcie mnieeeee!!! ;-D big_grin
                • minerwamcg Re: Na samoloty! 07.08.10, 01:17
                  Papuga zadała pytanie:
                  > Co to są dingi, na rany kota???

Taka gumowa łódź ratunkowa. Albo buty K.O. Borchardta. U nas w domu używamy też
                  tej nazwy dla butów Arthura, podejrzewam, że podobnie okazałych. Tu jednak
                  chodziło o łódź.
                  • ewa9717 Re: Na samoloty! 07.08.10, 07:00
                    A wiesz, Minerwo, dopiero jak zobaczyłam na "Darze" prawdziwy mundur
                    Borchardta, uwierzyłam, że to był potężny facet, zdjęcia, mimo
                    wszystko, nie oddawały rzeczywistosci wink
                    • minerwamcg Re: Na samoloty! 07.08.10, 18:42
                      Mnie przekonało jego zdjęcie z mamusią, starsza pani sięgała mu głową do łokcia
                      czy jakoś tak smile
                      Czytałam wspomnienia p. Ostrowskiej, sekretarki Borchardta - ze zdumieniem
                      dowiedziałam się, że pod koniec życia woziła go do lekarzy i na wycieczki...
                      maluchem!
                      Wiem, że na starość się traci centymetry, ale on naprawdę miał z czego tracić.
    • joanna.mad Re: Na samoloty! 15.10.10, 11:19
      Co prawda to ostatnia chwila, ale dopiero dziś się dowiedziałam. Coś dla maniaków samolotowych:

Już 15 października bieżącego roku (piątek), pojawi się po raz drugi niepowtarzalna okazja zwiedzenia Instytutu Lotnictwa w Warszawie.
      Podczas imprezy Instytut Lotnictwa będzie otwarty od 17.00 do 23.00 dla wszystkich chętnych (wstęp wolny!) i podobnie jak w roku ubiegłym, organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji dla wszystkich gości. Będzie można między innymi: zwiedzić trzy tunele aerodynamiczne, w tym największy w Polsce o średnicy 5 m; zobaczyć z bliska polskie maszyny latające EM-11C ORKA, wiatrakowiec XENON, helikopter UAVS; spróbować swoich sił na profesjonalnych symulatorach lotu Cessny 150L, myśliwca, helikoptera czy awionetki; zobaczyć zdalnie sterowanego robota marsjańskiego; a także obejrzeć w akcji prawdziwe centrum dowodzenia lotniczego wraz z bezzałogowymi samolotami oraz helikopterami. W czasie trwania imprezy czas umili DJ serwujący najświeższe klubowe brzemienia, będzie można smacznie zjeść, a każdy gość otrzyma wyjątkowe upominki Instytutu Lotnictwa.

Po więcej informacji dotyczących imprezy zapraszamy na oficjalną stronę Nocy w Instytucie Lotnictwa.

• goonia Re: Na samoloty! 15.10.10, 17:09
        Krolowo, to Ty?
        • stara.gropa Re: Na samoloty! 15.10.10, 17:41
          Ja, w drugim wcieleniu smile
    • g0p0s Re: Na samoloty! 07.12.10, 11:49
      Ił 96 nade mną dziś przeleciał. Faktycznie niesamowita maszyna. I ciężka - nad ulicą (przy starcie) był gdzieś tak 150 m, gdzie inne są już ho, ho!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka