the_dzidka 27.06.10, 12:18 Kiedy? Ja chcę już, zaraz! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groha Re: Na samoloty! 27.06.10, 13:02 Pardon, Dzidko, że się wtrącam, ale "pod samoloty" chyba lepiej oddaje sedno tej pasji, nieprawdaż? Którą doskonale rozumiem i podzielam, nawiasem mówiąc. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 27.06.10, 14:54 --Będziecie... hm... przeleciane? PiSy szczekają, karawana idzie dalej! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 27.06.10, 15:15 I to wielokrotnie, hi hi! To hi hi bylo zdzebelko lubiezne, jakby ktos sie nie domyslil Tez tak lubie! A to juz zupelnie nielubieznie. Lubie lotniska, od razu mi sie piwa chce. Odpowiedz Link
black_lady_poland Re: Na samoloty! 10.07.10, 16:44 A ja marzę o kursie pilotażu, ale cholernie kosztowne toto. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Na samoloty! 27.06.10, 15:52 > Pardon, Dzidko, że się wtrącam, ale "pod samoloty" chyba lepiej oddaje sedno te > j > pasji, nieprawdaż? Którą doskonale rozumiem i podzielam, nawiasem mówiąc. Masz słuszną rację, Groho! Przyszło mi to zresztą na myśl, gdy zakładałam ten wątek, alem się obawiała o zbytnią frywolność posądzoną zostać! Odpowiedz Link
groha Re: Na samoloty! 27.06.10, 23:30 the_dzidka napisała: > alem się obawiała o zbytnią frywolność posądzoną zostać! Jeśli ktoś lubi, to niech sobie posądza, zależy Ci? Możemy jeszcze dorzucić ekstazę pod tymi samolotami, niech sobie wyobraża, co mu będziemy żałować Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 28.06.10, 07:02 I jeszcze trzeba głośno krzyczeć - jak Łajza Minelli w pod wiaduktem PiSy szczekają, karawana idzie dalej! Odpowiedz Link
jolajola1 Re: Na samoloty! 28.06.10, 10:28 te samoloty, to nie tylko na Wirażowej... bo o tym punkcie widokowym była mowa, ze koło cargo mozna jeszcze od ulicy Załęże, tam teraz budowa obwodnicy jest i dokładnie w samolotowym pasie podejścia jest od roku usypana górka, tak ze 2 piętra z dachem gdy sie stoi na tej górce, a lądują od wschodu... no, ja zawsze krzyczę, a i często podskakuję... żeby podrapać samoloty po brzuszkach tu link do mapy góglowej z tym miejscem maps.google.pl/maps?q=52.145104,20.98629&num=1&t=h&sll=52.231921,21.059724&sspn=0.006295, 0.006295&ie=UTF8&ll=52.145946,20.994272&spn=0.013194,0.043774&z=15 Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Na samoloty! 28.06.10, 10:37 Jolu, w mapy wynika, że mamy na myśli to samo miejsce, tylko ja tam górki nie pamiętam. Przez Wirażową, owszem, jechałam, ale potem dalej, wzdłuż ogrodzenia, aż do samego końca/początku pasa. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na samoloty! 28.06.10, 11:08 Każdy kij, pardon, każdy pas ma dwa końce. I oba te drugie końce są przy al. Krakowskiej. Bliższy centrum jest zasłonięty komisem samochodowym, a dalszy jest blisko ulicy. Miejsce może mniej atrakcyjne dla oglądaczy, ale mała grupka tam się w aeroplany ślepi Odpowiedz Link
jolajola1 Re: Na samoloty! 28.06.10, 12:56 uściślijmy kierunek lądowania wschód: 1. na dawnej Wirażowej jest miejsce startu, znaczy tu podpełzaja, włączaja te mocniejsze silniki i fru ! 2. za cargo przebudowali ogrodzenie, lotnisko sie rozszerzyło, teraz tu jest słaby punk do ogladania 3. droga wzdłuż nowego ogrodzenia jeszcze nie jest porządnie udeptana, dwa razy miałam koła roweru po osie w błocie 4. początek wschodniego pasa podejścia i górka o której Kocio mówi, ze jej nie ma.... ona jest od zeszłej wiosny bardzo wczesnej, to w ramach budowy obwodnicy, najlepsze miejsce do brzuchów samolotowych 5. raz tylko w ciagu ostatnich 9 lat trafiłam na sytuacje, gdy samoloty podchodziły do lądowania nisko nad Wirażową, też niezłe przeżycie 6. z kierunku wschodniego można z bliska oglądac i starty i lądowania kierunek lądowania zachód, od Krakowskiej 1. największym plusem jest widok samolotów nisko nad głowami samochodów 2. tu też jest górka widokowa, usypana w czynie społecznym, na rogu Wykusz i Janka Muzykanta, niestety, ona jest z boku, a nie bezpośrednio pod pasem podejścia 3. niestety, od tej strony startów nie mozna z bliska obserwować, nie można w żebrach czuc wibraćji silnikowych.... to samolotowe brzuszki znad wschodu moje ostatnie samolotowe zdjęcia znad Krakowskiej kocham odlądać samoloty, tygodniowo 2 razy, no, raz co najmniej, inaczej bym była chora Odpowiedz Link
justek1986 Re: Na samoloty! 28.06.10, 17:23 Ogladac tez lubie,ale latac juz nie Nie ufam jakos zelastwu temu...Latam jednak bo musze. Odpowiedz Link
jolajola1 oj, ja też 28.06.10, 17:56 nie wierzę w naukę, co wyjasnia latanie one dla mnie lataja, bo nikt im nie powiedział, że są za ciężkie co mi oczywiście nie zabrania podziwiać i cieszyc sie z lotu i z ogladania lotu Odpowiedz Link
papuga_ara Re: oj, ja też 28.06.10, 23:10 Ja też chcę!! Bardzo proszę mnie wziąć pod uwagę i nie wybierać się tam przed 5. lipca, póki nie wrócę... No bardzo proszę! PS. Już wiadomo, czemu musieliśmy lądować awaryjnie. Nad Słowacją silnik jeden sobie zatrajkował, restart się nie udał i na jednym zeszliśmy do Krakowa, na Balice. No cóż, czasami tak się widać zdarza, ale one mi się i tak podobają ogromnie!! Samoloty mam na myśli, rzecz jasna, a nie zepsute silniki Odpowiedz Link
ter.eska Re: oj, ja też 28.06.10, 23:19 papuniu szczęście,że dobrze się skończyło<ulga>,już przed laty powiedziałam,że w życiu nie wsiądę do samolotu,ale oglądać lubię. Odpowiedz Link
violja1 Re: Na samoloty! 29.06.10, 00:23 A ja to mam na żywo , bo w okolicy pracuję . Czasem jak jakaś większa bestia startuje to własnych myśli nie słychać, a zęby w vibrato wpadają. Robi wrażenie, zwłaszcza jak w szklarniach wszystkie szyby dzwonią. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na samoloty! 29.06.10, 13:44 Też mam na żywo - między tymi końcami od Alei. Najgorsze są F-16. Jak się taki trafi to dosłownie uszy bolą. Za to najładniejsze są z napędem śmigłowym - tak majestatycznie podchodzą Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Na samoloty! 03.07.10, 21:32 Ech... Młodość mi się przypomina... To ja sobie jutro z rańca "majestatycznie odejdę" w kierunku na Szczecin. Poczekajcie z wycieczką przynajmniej z tydzień - ja też chcę! Odpowiedz Link
szkorbut.pl Majestat sięgnął chodnika 04.07.10, 09:46 Dokładnie, jak Gopos przewidział, turbośmigłowiec majestatycznie przebył cały dystans pomiędzy Warszawą i Goleniowem. Cały ten majestat wszelako diabli wzięli niecałą godzinę później, gdym wysiadł z lotniskowego busa w centrum Szczecina. Torba w lewej ręce, torba w prawej ręce, energiczny krok zdobywcy Ziem Odzyskanych i... najestatyczne pierdut o chodnik za sprawą niewidzialnego elementu konstrukcji przystankowej wiaty. Siedzę więc teraz w KFC i wylizuję krwawiące zadrapania. Urrrlop, kurza jego nieślubna... Pozdry z Dzikiego Zachodu! Odpowiedz Link
groha Re: Majestat sięgnął chodnika 04.07.10, 12:28 Osadnicy też tam nie mieli łatwo... Szkorbucie, tak dramatycznie to opisałeś, że na koniec poczułam wręcz niewypowiedzianą ulgę, że upadłeś tylko z torbami, a nie z tym turbośmigłowcem (tfu, tfu, odpukuję w niemalowane, oczywiście). Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majestat sięgnął chodnika 04.07.10, 12:34 Bo u nasz na Dzikiem Zadupiu i dziś nie ma leko Urlop w Szczecinie? Dziwne pomysły majo ludzie Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty!! 07.07.10, 15:23 Czyli co? Czyli kiedy lecimy? A w następny weekend? Sobota 17-ego?? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Na samoloty!! 07.07.10, 17:08 Mnie nie ma, 17-go jestem u wód... A w następny weekend? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Na samoloty!! 07.07.10, 17:53 No to zonk. Mnie nie będzie, będę się urlopowała niestety )) Odpowiedz Link
p.aulinka Re: Na samoloty!! 07.07.10, 23:07 Ja chce i sie pisze na samoloty w (chyba?) dowolnym terminie ps. dzidko - dzwonilas wczoraj, przepraszam nie mialam przy sobie telefonu a potem wylecialo mi z głowy zeby oddzwonic jutro zadzwonie do Cię ! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty!! 09.07.10, 23:29 Kiedy zatem jesteśmy wszystkie i wszyscy? Ja jestem teraz cały czas, oprócz weekendu 14-15 sierpnia, oprócz niedzieli 8. sierpnia i być może oprócz 24-25 lipca, ale to nie na pewno. Coś nam się zgrywa? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Na samoloty!! 10.07.10, 14:41 flightradar24.com/ Znacie tę stronkę? Można patrzeć na bieżąco, co akurat leci nam nad głową Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Na samoloty!! 10.07.10, 15:19 Stronka bardzo dobra - korzystałem po wielekroć oraz po wielokroć - ale poza Europą brak-tycznie nieprzydatna. Pewna osoba próbowała tędy śledzić mój ubiegłoniedzielny lot do Szczecina i nie była w stanie mnie upolować - ale zakładam, że tu akurat zadecydowała specyfika osoby, nie stronki. Generalnie: polecam! Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Na samoloty!! 10.07.10, 17:15 A to dziwne z tym Szczecinem, bo zwykłe loty rejsowe pięknie widać zazwyczaj. Mam pewną praktykę w śledzeniu, bo mieszkam tuż obok korytarza lotniczego i całe to tałatajstwo lata mi praktycznie nad głową. Nie widać tylko na mapce samolotów wojskowych i innych specjalnych, dziwnie oznaczonych. Co do kontynentów to fakt, mapka przydatna tylko w Europie. Ja lubiłam też na nią wchodzić w czasie jak szalał wulkan. Mieli wtedy w opisie dodatkowy komentarz "we said cash, not ash" Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty!! 12.07.10, 21:23 No dobrze, a co z terminem wyprawy? Chce jeszcze dołączyć moja koleżanka - chmielewska dusza przy okazji - i ona może w różne weekendy, generalnie mam wolną rękę w umawianiu się, bo jej będzie pasowało, byleby to był weekend. I co??? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na samoloty!! 13.07.10, 08:28 No to się umawiamy, 24 listopada, godz. 13.00 Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 09:57 Rany! Lipca miało być, lipca! Ten listopad mnie prześladuje, czai się po kątach, zza węgła łypie, dusi w nocy... Odpowiedz Link
eulalija Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 10:08 Przecież zamówiłeś lato do połowy listopada. 24 listopada to będzie akurat początek jesieni, świetna pora, może wtedy i ja się skuszę. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 10:21 Taa, tyle że w moich planach temperatura spadnie, góra, do 26. Odpowiedz Link
eulalija Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 12:01 Takie to i ja kupuję! G0p0sie, dogadamy się jakoś? Po -13? Czy stajemy do przetargu? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 12:49 No to? Bo 24 lipca to może Papuni nie być. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 18:17 mnie nie będzie od 10 lipca do 2 sierpnia buuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 18:55 A mnie od 2 do 16go, ale w końcu możemy chyba więcej niż raz tam jechać, co wy na to? Pierwsza tura w lipcu, druga w sierpniu... Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Na samoloty - 31 lipca!! 13.07.10, 22:03 Popieram, ja tam pójdę na obie, i jeszcze na następne trzy! Czyli kto się zgłasza na pierwszą turę, 31 lipca? Odpowiedz Link
ter.eska Re: Na samoloty - 31 lipca!! 14.07.10, 00:43 Oo!!!na 31 lipca może i ja się skuszęchoć wolę nie planować z moim pechem Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na samoloty - 31 lipca!! 14.07.10, 08:45 Termin mię odpowiada, byle nie o 6 rano. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty - 31 lipca!! 14.07.10, 11:26 Halo, halo, 24-ty był dobryyy, ja chcę 24-egoo, nie 31-y, bo wtedy muszę do pracy do Tworek!! Buuu.... A 24-ego będę i specjalnie zostanę i nigdzie nie pojadę, żeby pod samolotami być móc. Móc być. No to jak???? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek 24 lipca ok. 18.00 tamże 14.07.10, 18:53 Taki termin i datę proponuję, wieczorem ładniejszy widok i mniejszy upał. Papuniu, zgarnąć Cię po drodze? Kto jeszcze chętny? na turę 0? Bo 1 - 31.07. Powiedzmy - pratura. Odpowiedz Link
jolajola1 tylko przygotujcie się na dłuuugie spacery 14.07.10, 21:17 albo weźcie rowery - bo tam, od kabackiej strony, nic nie jeździ! a przystanek jeste, tylko żadnego kabana nie widzialam od dwóch miesięcy (ale może sie mijalismy czasowo) i niech ktos przed wyjściem sprawdzi na podanej wczesniej stronie, od którego kierunku podchodzą, czy od Kabat czy od Krakowskiej teraz zaczęli remont jednego pasa i w tygodniu nie mozna podejrzeć bliziutko tych startujących, bo kołują na pas głowny, ten sam co do schodzenia... to za daleko od Wirazowej... znaczy je widać, ale nie czuć wibrowania żeber od włączonych silników startowych nie wiem, jak w łikendy natomiast górka, z której można podskoczyc do brzuchów samolotowych dalej jest ale samochodem w jej pobliże nie da rady sie dostać, pozamykali dojazd od Zatorza i Karnawału, szlaban jest, ale rower sie przemknie albo od wiaduktu na Poleczki, tego przy cargo, tam jest do górki obserwacyjnej prawie zrobiona droga budowlana, samochodem nie, bo sa betonowe zapory, ale .. rower się przemknie... no i albo z buta tą droga budowlaną, albo wzdłuz ogrodzenia... oj, pójdzie Wam w pięty więc zalecam rowery Odpowiedz Link
papuga_ara Re: tylko przygotujcie się na dłuuugie spacery 14.07.10, 22:17 No bardzo ładny termin i tura! Kociu, możesz zgarnąć, mogę też zgarnąć się sama, bo prawdopodobnie będzie jeszcze ze mną koleżanka. A może jednak uda nam się tę turę nr 1 połączyć z turą nr 0 i pojechać większą kupą?? Bo wszak pierwsza propozycja była 24-y, tylko, kruca fuks, nie zdążyłam na czas się odnieść Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: tylko przygotujcie się na dłuuugie spacery 14.07.10, 22:50 Najpierw to muszę wyczaić, gdzie najbliżej można dojechać, bo my w trójkę będziemy. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 15.07.10, 08:57 > Tak?? Kto?? W sensie kto trzeci? Puchatek. Dlatego musimy poszukać jak najbliższego dojazdu. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 18.07.10, 00:31 Hurra!! A więc gdzie? I o kiedy - w sensie: o której? O 13.00 już tam? Kto jedzie z kim? Mam auto i wolne w nim dwa miejsca, pilota za to potrzebuję Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 18.07.10, 15:24 Ekhm, ja proponowałam 18.00. Muszę jeszcze obczaić dojazd tamże. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 18.07.10, 19:07 Dosiądę się do Ciebie, jeśli można, pojedziemy za Taczerami i jakoś dojedziemy. OK? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 08:28 To może zróbmy zbiórkę w mieście, też się chętnie podłącze pod pilota. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 13:52 Pilot jutro robi zwiad w terenie. Zbiórkę proponuję o 17.30-45, na przykład na parkingu przy Arsenale. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 13:56 Aha, w samochodzie mamy jedno miejsce wolne. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 22:13 Super i czas i miejsce! Dzidka, jeśli pisałaś do mnie, że się dosiądziesz, to zapraszam! Już trochę razem jeździłyśmy... Więc też mamy jeszcze jedno miejsce! Ale się cieszę Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 19.07.10, 23:29 > Dzidka, jeśli pisałaś do mnie, że się dosiądziesz, to zapraszam! > Już trochę razem jeździłyśmy... No otóż to na mojej myśli miałam! > Więc też mamy jeszcze jedno miejsce! I zapraszamy! Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 09:53 A więc wczoraj: - pojeździłam sobie, paląc gumę, wokół terminalu cargo; - obejrzałam niezwykle wypasione wille w okolicy ulic Pląsów, Gawota, Hołubcowej i Poloneza; - zostałam obszczekana przez wszystkie okoliczne psy; - prawie udało mi się zlecieć z siodełka do gigantycznej błotnistej kałuży(cross to nie dla mnie); - poobserwowałam sobie zabiegi pielęgnacyjne na dyniach; - dowiedziałam się, że ostatnio na Okęciu tak padało, że samochód osobowy zanurzony ani jednoślad do najbliższego od Cargo przejazdu kolejowego nawet nie dojedzie. Przerabiana terenówka z wysokim zawieszeniem już tak. Ponieważ jednak taką nie dysponowałam, pod sam płot nie dotarłam. Karnawał remontowany, pozostają jeszcze dwa przejazdy przez tory, do których już nie zdążyłam dotrzeć. Najprawdopodobniej jednak czeka was niezły spacer, a możliwe, że i nielegalne kicanie przez tory. Chętnych na wycieczkę pod samoloty zapraszam na zbiórkę na parkingu koło Arsenału o 17.00. Pilotem będzie kol. Migos i do niego proszę kierować zapytania. Ja dołączę do wycieczki w kolejnej jej edycji, mam nadzieję, że takowa się odbędzie, a jak nie, to pojadę sama i już. Migos może zabrać jutro dwie osoby w porywach do trzech, jak wymontuje fotelik. Mimo wszystko mogłam niemal pogłaskać po brzuszku samoloty linii AlItalia,WizzAir i LOT. W sumie z byle którego pola po wschodniej stronie torów i tak były niezłe widoki, więc rekonesans nie był tak do końca nieudany. Tylko czemu tyle tam pokrzyw? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 10:28 Arsenał przy Długiej? Cholera, oby mi te korzonki odpuściły, bo inaczej kiepsko widzę to kicanie po chaszczach... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 10:37 Tak, przy Długiej. Dzidko, spoko, nie mortyfikuj. Najwyżej za tydzień sobie pojedziemy. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Samoloty 24 lipca!! 22.07.10, 10:13 > Dzidko, spoko, nie mortyfikuj. Najwyżej za tydzień sobie > pojedziemy. Chyba takoż i stanie się. Jak cholera wlizła w plec, tako i wyjść nie chce. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 22.07.10, 10:44 the_dzidka napisała: > > Dzidko, spoko, nie mortyfikuj. Najwyżej za tydzień sobie > > pojedziemy. > > Chyba takoż i stanie się. Jak cholera wlizła w plec, tako i wyjść > nie chce. > Oż cholera. Dzidko, współczuwam, masuję plecki zdalaczynnie. Niech się jak najszybciej odczepi to badziewie!! Odpowiedz Link
ter.eska Re: Samoloty 24 lipca!! 22.07.10, 19:04 Dzidko przytulam,masuję,wypędzam to cholerstwo i życzę żeby się jak najszybciej odczepiło Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Samoloty 24 lipca!! 21.07.10, 23:22 kocio_pierzaczek napisała: > Ja > dołączę do wycieczki w kolejnej jej edycji, mam nadzieję, że takowa się odbędzi > e, a jak nie, to pojadę sama i już Kociu, a tak w ogóle to dlaczego nam odmawiasz swojego uroczego towarzystwa? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na samoloty! 21.07.10, 11:50 To wyprawa jest jutro, czy 24? W obu przypadkach jednak wymiękam. Oczyma wyobraźni widzę te kilometrowe przedzieranie się przez wertepy w skwarze. Potem kontemplacje widoków z facjatą zadartą wprost w słońce. Niemrawy powrót do pojazdów z rozglądaniem się za kałużami. Wejście do komfortowo nagrzanych samochodów... Może następny turnus wypadnie w waruknach bardziej sprzyjających życiu A oglądał ktoś samoloty z samego boku pasa? Bo ja tak. Niesamowite. Potężne i ciężkie cielska zasuwające kilkaset km/h robią wrażenie. Tak jakby super super szybki pociąg śmignął obok. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Na samoloty! 21.07.10, 13:36 > A oglądał ktoś samoloty z samego boku pasa? Bo ja tak. Niesamowite. > Potężne i ciężkie cielska zasuwające kilkaset km/h robią wrażenie. > Tak jakby super super szybki pociąg śmignął obok. Ja, na Heathrow. Stałam przy siatce, a pas był jakieś - bo ja wiem? 50 m dalej? Fajne zdjęcia powychodziły. Odpowiedz Link
migos Re: Na samoloty! 21.07.10, 13:49 G0p0sie, wyprawa jak najbardziej w sobotę. Wedle moich i Kocia ustaleń do przejścia byłoby - aczkolwiek przyznaję, że po wertepach - jakieś nie więcej niż 200 metrów. No i mimo nagrzania pojazdów w blachosmrodach mamy przeca klimę. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na samoloty! 21.07.10, 14:20 Będą chłodniejsze okazje Niemniej życzę miłych wrażeń. Odpowiedz Link
migos Re: Na samoloty! 21.07.10, 15:07 coś mnię tkło i sprawdziłem prognozę. Otóż w sobotę mają być burze! 1) pogoda gazetowa 2) pogoda CNN Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na samoloty! 21.07.10, 15:24 Bardzo lubię prognozy opadów z dokładnością 0,1 mm (grubość karki papieru) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 21.07.10, 15:45 mozemy od dzis przeliczac opady na tytul ksiazki. - zycze sobie tak od razu ze dwa tomy encyklopedii, od biedy byczki w sosie moga byc - a nie napadalo mi najmniejszego swistka papieru - czyli zupelnie nieczytato dzis. no jakos tak.. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 21.07.10, 22:34 migos napisał: > coś mnię tkło i sprawdziłem prognozę. Otóż w sobotę mają być burze! No właśnie przyleciałam tu pisać o tych burzach, a tu widzę, że już są. Znaczy, info już jest. No właśnie. Też się dowiedziałam, a wieczorem mówią że 50 % prawdopodobieństwa. Hm. I co robimy zatem? Przekładamy?? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 21.07.10, 22:30 migos napisał: > No i mimo nagrzania pojazdów w > blachosmrodach mamy przeca klimę. Potwierdzam! Odpowiedz Link
eulalija Re: Na samoloty! 22.07.10, 10:56 W skrytości ducha liczę na trzeci albo i czwarty turnus, tak gdzieś w połowie września Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Na samoloty! 22.07.10, 11:05 Wtedy to już wszystkie samoloty odlecą do ciepłych krajów Odpowiedz Link
migos Re: Na samoloty! 22.07.10, 13:56 wtedy będą remontować skrzyzowanie obydwu pasów i póki co planują zamykać lotnisko na weekend Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 22.07.10, 18:36 Rozmawialam z Kociem przez telefon. Wyszlo (przepraszam, ale na tej klawiaturze nie mam "l" polskiego) na to, ze jesli Kocio nie, i dzidka nie, to zostalismy sami z migosem na posterunku, a migos sam tu o burzch napomykal, wiec chyba sie waha. Ja tez sie waham w zwiazku z tym. Jeszcze Baron pisal o chęci wybrania_się, ale nie pisze nic na razie, więc nie wiadomo. Hm. Może faktycznie przelożymy? Ja za tydzień akurat nie mogę, ale wrzesień czemu nie? Odpowiedz Link
migos Re: Na samoloty! 23.07.10, 00:13 w pierwszej chwili zrozumiałem, że wcześniej narzekałem na brzuch... Co do wyjazdu: chętne/i byli: G0p0s (zrezygnował), Dzidka (korzonki...), Papuga+1, Baron, Migos. Ja jestem chętny, choć burzami straszą. Jeśli okaże się, że burze to tylko straszaki, jestem gotów stawić się w umówionym miejscu i czasie. Dajcie znać, czy ktoś jeszcze ma zamiar tak się nastawiać. Jeśli nie, to rzeczywiście przenieśmy wyprawę na inny czas. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 23.07.10, 12:43 Chyba przenieśmy.... (napisała papuga wystraszona burzami in spe) Odpowiedz Link
migos Re: Na samoloty! 25.07.10, 14:31 kto przeniósł, ten przeniósł. Fotorelacja w opracowaniu. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 25.07.10, 21:21 Ha, a jednak znalazła się jednostka odważna!! No, ho, ho, ho ho! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Na samoloty! 06.08.10, 13:27 A może tu pojedziecie, lepszy dojazd i nie trzeba daleko lecieć od samochodu? tajny.pl/wpis/360/najgorsza-plaza-swiata-video-zdjecia-mapa.html Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 13:59 O jacie! Ale mnie zatkalo!!! Przynajmniej na tej plazy sie czlowiekowi nie nudzi. Mnie sie podoba. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Na samoloty! 06.08.10, 14:45 Bomba! To się nazywa dostawa na wakacje, już bliżej się nie da. Lądować można w gaciach i z samolotu chlup do wody. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 15:48 A co z walizka ? Bez walizki nigdzie nie lece, ani z niczego nie skacze. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Na samoloty! 06.08.10, 16:35 Jak to Asiu? Ty nie skaczesz? Przecież próba generalna na placu 3 krzyży szykowana była. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:17 stara.gropa napisała: > Jak to Asiu? Ano tak to, ze na Placu 3 Krzyzy to tylko w tygrysiej pizamce i z dwoma ogonkami skakalam. Zadne walizki nie wchodzily w rachube. Piernaty, katany i cala wysciolka byla planowana. Tu jest calkiem inne zagadnienie:::: Jak wyskoczyc z pasazerskiego zabierajac z soba walizke plus bagaz reczny. Baron w samych gaciach plazowych moze spedzic cale wakacje. Damom to nie przystoi - tu wlasciwie kufry potrzebne, a nie jedna walizka. I nie denerwuj mnie Krolowo perspektywa spedzenia urlopu w jednych gaciach... no nawet w jednej kiecce, choc kiecek nie nosze...no chyba, ze do slubu. czy nawet w jednym, albo w dwoch ogonkach. O nie! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:29 To ja skaczę zaraz za Baronem. W kostiumie kąpielowym i ewentulnie z jaką szmatą typu pareo w garsci. W takich okolicznościach przyrody niczego wiecej do szczęscia nie trzeba Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:39 Co to jest szmata typu pareo ? Bo moze dam sie namowic. Sukienka i spadochron w jednym, a moze jeszcze promocje na to gdzies maja ? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 19:47 Kolorowa szmata z cieniusieńkiej indyjskiej chyba bawełny, moja jest duża zawijam się w nią i mam cos wrodzaju sari, żeby publika od nadmiaru wdzieków nie oslepła Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:15 Ach ach, to ja wiem, to jest sarong. Mam takie 3, i takie sa piekne, ze wszedzie zgadzam sie w nich wystapic. Sluzy za kiecke, recznik plazowy, parawan, kocyk i obrus w salonie. No dobra, to skacze z wami. Zaznaczam, ze w za duzym staniku mam cos ukryte....plastikowy prostokacik z paseczkiem....na wszelki wypadek, za przeproszeniem. Lubie nowoczesnosc w domu, w zagrodzie i w sobie. I czy bedziemy sie umawiac w 100 postach, czy od razu rach ciach ciach? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:25 Ja się rach ciach od pierwszego kopa umawiam na początek listopada, bo przynajmniej do połowy września pływam u siebie, potem sezon grzybowy. W listopadzie chętnie porobię za desant na ciepłej plaży. Asiu, tym za dużym stanikiem mnie zastrzeliłas na amen Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:37 No to sie zgadza, na pocztku listopada to ja juz ten przeprowadzkowy sajgon bede miala z glowy. zasluzenie sobie skocze na zasluzone conieco. PS. Ewuniu ty mnie biustem ani stanikami nie denerwuj, dobrze? Nie mam czym strzelac. Na mnie wszystkie sa za duze...... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:46 No to jesteśmy umówione. A o tym biuście to ja z zazdrości, zawsze marzyłam o oxykorcie zamiast biusthaltra. Ale średnią statystyczną miałybyśmy OK Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Na samoloty! 06.08.10, 20:56 To zamieńcie się chociaż na jeden cycek. Wtedy będzie sprawiedliwie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 06.08.10, 21:05 Ta, a Gropa założy panoptikum i wycieczkom nas będzie pokazywać. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Na samoloty! 07.08.10, 13:53 I koszty wakacji na tej plaży się zwrócą i ja coś zarobię. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Na samoloty! 06.08.10, 16:40 Z takiej wysokości to nawet spadochronu nie trzeba, parasol wystarczy. A jak parasol, to w drugiej ręce walizka, pasuje. Jeśli chce się desantować prosto do morza, to powinna być szczelna, może nawet z funkcją zamiany w dingi albo materac - po zetknięciu z wodą. Odpowiedz Link
goonia Re: Na samoloty! 06.08.10, 17:31 Wiekszosc turystow wygladala na zadowolonych. Zeby jeszcze tak piaskiem po oczach nie sypalo, to calkiem fajnie Desant z parasolami jak najbardziej,ale poprosze plecak zamiast walizki,lubie miec wolne rece. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 07.08.10, 00:55 minerwamcg napisała: > Jeśli chce się desantować prosto do morza, to powinna być szczelna, może nawet > z > funkcją zamiany w dingi albo materac - po zetknięciu z wodą. Co to są dingi, na rany kota??? Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Na samoloty! 07.08.10, 00:58 Ja też chcę na taką plażę, ja teeeżż!! Ale czad!! Podoba mi się to wczepianie się w ogrodzenie, żeby nie odlecieć. Będę się ładnie trzymać pazurkami i mogę nawet głową w dół ku uciesze, tylko weźcie mnieeeee!!! ;-D Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Na samoloty! 07.08.10, 01:17 Papuga zadała pytanie: > Co to są dingi, na rany kota??? Taka gumowa łódź ratunkowa. Albo buty K.O. Borchardta. U nas w domu używamy też tej nazwy dla butów Arthura, podejrzewam, że podobnie okazałych. Tu jednak chodziło o łódź. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Na samoloty! 07.08.10, 07:00 A wiesz, Minerwo, dopiero jak zobaczyłam na "Darze" prawdziwy mundur Borchardta, uwierzyłam, że to był potężny facet, zdjęcia, mimo wszystko, nie oddawały rzeczywistosci Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Na samoloty! 07.08.10, 18:42 Mnie przekonało jego zdjęcie z mamusią, starsza pani sięgała mu głową do łokcia czy jakoś tak Czytałam wspomnienia p. Ostrowskiej, sekretarki Borchardta - ze zdumieniem dowiedziałam się, że pod koniec życia woziła go do lekarzy i na wycieczki... maluchem! Wiem, że na starość się traci centymetry, ale on naprawdę miał z czego tracić. Odpowiedz Link
joanna.mad Re: Na samoloty! 15.10.10, 11:19 Co prawda to ostatnia chwila, ale dopiero dziś się dowiedziałam. Coś dla maniaków samolotowych: Już 15 października bieżącego roku (piątek), pojawi się po raz drugi niepowtarzalna okazja zwiedzenia Instytutu Lotnictwa w Warszawie. Podczas imprezy Instytut Lotnictwa będzie otwarty od 17.00 do 23.00 dla wszystkich chętnych (wstęp wolny!) i podobnie jak w roku ubiegłym, organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji dla wszystkich gości. Będzie można między innymi: zwiedzić trzy tunele aerodynamiczne, w tym największy w Polsce o średnicy 5 m; zobaczyć z bliska polskie maszyny latające EM-11C ORKA, wiatrakowiec XENON, helikopter UAVS; spróbować swoich sił na profesjonalnych symulatorach lotu Cessny 150L, myśliwca, helikoptera czy awionetki; zobaczyć zdalnie sterowanego robota marsjańskiego; a także obejrzeć w akcji prawdziwe centrum dowodzenia lotniczego wraz z bezzałogowymi samolotami oraz helikopterami. W czasie trwania imprezy czas umili DJ serwujący najświeższe klubowe brzemienia, będzie można smacznie zjeść, a każdy gość otrzyma wyjątkowe upominki Instytutu Lotnictwa. Po więcej informacji dotyczących imprezy zapraszamy na oficjalną stronę Nocy w Instytucie Lotnictwa. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Na samoloty! 07.12.10, 11:49 Ił 96 nade mną dziś przeleciał. Faktycznie niesamowita maszyna. I ciężka - nad ulicą (przy starcie) był gdzieś tak 150 m, gdzie inne są już ho, ho! Odpowiedz Link