Dodaj do ulubionych

nowy roklad PKP

26.08.13, 13:31
Dzien Dobry, czy kot mi moze wytlumaczyc jaki sens ma nowy roklad PKP od 2/9 zwlaszcza odjazy z wilenskiego (ktory notabene jest tak ostatnio ZASYFIALY ze rece opadaja) ale do rzeczy;
wedlug nowego rozklad pociagi odjezdzaja 15,57, 16,10, 16,20 16,46 i 17,08. Jak bedzie wygladal pociag 16,46 do malkini nie musze chyba mowic (zaphcany po dach) dla wiekszosci ludzi ktorzy chodza do pracy pociag 16,20 jest bez sensu chyba ze pracuja do 15 albo 10 minut od wileniaka wiec rozumiem ze te wczesniejsze dla mlodziezy szkolnej. Dodatkowo po 16,46 - dla tych mniej odwazych ktorzy sie nie wepchna - jest dopiero ponad 20 minut mpozniej pociag a sato godziny SZCZYTU. Jak dodac jeszcze pomysl karty warszawiaka gdzie dowala placacym podatki pod warszawa podwyzek - mieszkanie tu coraz mniej sie oplaca....
Obserwuj wątek
    • oriolus7 Re: nowy roklad PKP 26.08.13, 16:23
      Niedługo wiele osób się stąd wyniesie lub przestanie wynajmować mieszkania i problem zatłoczonych pociągów zniknie.

To się nazywa myśleniem przyszłościowym.
    • baseciq Re: nowy roklad PKP 27.08.13, 09:32
      Jedyne co możesz zrobić, to pisać pretensje:
      - do kolei mazowieckich (oleją cię i spławią)
      - gazet (też cię oleją, ale przedrukują ten list bez nawet słowa komentarza ze strony przewoźnika)
      - pkp plk (ci zupełnie cię oleją, nawet nie odpisując na skargę, lub twierdząc że mają to gdzieś)
      - burmistrza ząbek, autora pomysłu budowy tunelu (każe Ci się wypchać)
      - na Berdyczów (...)

Tutaj na forum możemy jedynie połączyć się z Tobą w bólu i smutku. Ale też nic nie jesteśmy w stanie zrobić. Od listopada ma być lepiej, podobno wtedy skończą budowę tego pieprzonego tunelu.
      • gawron_dziki Re: nowy roklad PKP 27.08.13, 18:35
        to ze wszyscy oleja to wiem - zastanawiam sie tylko czy mnie to irytuje a nikogo wiecej nie? no najwyzrazniej tak wiec zakoncze temat w polskim duch "i tak sie nie da ni-c zrobic"
        ale od listopada nie bedzie lepiejbo slyszalem ze ma sie rozpoczac zaraz niedlugo jakos ta wielka modernizacja. Tez nigdzie nie ma info jak to bedzie ale czytalem ze maja nizle to wszytko rozkopac wiectam myse jak oni to zorganizuja skoro jeden tunel robi taki syf - a tu maja byc tunele wiadukty ect
        • baseciq Re: nowy roklad PKP 27.08.13, 20:48
          Nie wiem jak u innych, ale u mnie to bezsilność. Jeżeli by się więcej ludzi zebrało, to pierwszy bym poszedł na Lubelską z jajkami i oponami do palenia. Ale samemu jakoś tak głupio.

Parę lat temu, jak zaczęła się dyskusja dotycząca tej przebudowy o której mówisz, a która ma objąć odcinek od Rembertowa po Sadowne, to wszyscy mówili że do Zielonki pociągi będą kursować normalnie. Ja w to oczywiście nie wierzę, bo w jedyne co należy wierzyć kolejarzom to podwyżki.

Więc podsumowując, może przy tym wielkim remoncie ludzie w końcu się ruszą. Ale jakbyś się wybierał na Lubelską wcześniej, daj znać, mam dwie opony, transparenty też mogę porobić i będę pierwszy do rzucania jajkami w budynek kolmazu.
          • oriolus7 Re: nowy roklad PKP 27.08.13, 21:47
            Ale czy w naszych okolicach jest jakaś alternatywa dla KM ?

ZTM nie będzie puszczać linii bo nie ma dróg na ciężkie autobusy, prywaciarze są nieprzewidywalni pozostają kible od KM.

I kolejarze doskonale o tym wiedzą, mają świadomość że na tej linii są monopolistami ( tym samym mają nas w doopie ) i takie gadanie nic nie wniesie bo ludzie i tak jakoś będą musieli dojechać do szkół, pracy w stolicy.
            Bez pociągów nie da rady a alternatywy dla KM też nie ma, więc sprawa jest zamknięta.
    • oriolus7 Re: nowy roklad PKP 27.08.13, 21:52
      Jedynym wyjściem jest wyprowadzka do Warszawy do czego się poważnie przymierzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka