08.02.14, 19:54
Jestem w szoku. Jeździ to to od jakiegoś czasu i nikt nic nie mówi?
Obserwuj wątek
    • jezioranne Re: Linia Z-1 (Zielonka) 10.02.14, 11:04
      Jest to lokalny zielonkowski autobus relacji: Praktiker - Zielonka PKP - Rembertów Ratusz.
      Ale uwaga, dodatkowo od 1 marca br będzie do M1 dojeżdżać linia L-17, też z Zielonki.
      • blawatek33 Re: Linia Z-1 (Zielonka) 11.02.14, 14:42
        Cz z tych busików w ógóle ktos korzysta? Ja jechałem raz (z Marek) raczej z ciekawości i ze mną jechała tylko jedna pasażerka. I jakoś nie widzę tłumów na przystankach ani przeładowanych tych busików.
        • zielonyzielonka Re: Linia Z-1 (Zielonka) 11.02.14, 18:44
          więcej głosów na forum niż pasażerów, dzisiaj o 11 widziałem pusty autobus jadący ulicą Sztandarów w kierunku Zielonki, gdzie jesteście wszyscy Wy narzekający na brak połączenia ze Stolycą, mieszkacie jeszcze w Zielonce?
          • baseciq Re: Linia Z-1 (Zielonka) 11.02.14, 19:30
            Wiesz, jeżeli muszę występować z wnioskiem do pracodawcy o zmianę godzin pracy bo skorzystać z zielonkowskiej komunikacji publicznej, no to sorry, ale niech sobie wsadzą taki "transport publiczny". Jeżeli tak władze naszej dziury będą organizować komunikację to ja się wcale nie będę dziwił że wszyscy mają ją w nosie.

O samej linii dowiedziałem się przede wszystkim widząc ten pokraczny busik na naszej wsi. I teraz tak, odstęp 1h40m pomiędzy kursami w godzinach szczytu to sobie niech nasze władze wsadzą w miejsce gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę. To jest częstotliwość kursowania na miarę linii Parczew-Klewki a nie linii mającej dowozić mieszkańców do kolei. Nie no po prostu krew zalewa jak po raz kolejny widzę taki koszmarek. Co to za częstotliwość? 7 rano a później 8:30? Czy was tam na tej Lipowej do reszty potrzaskało? Może przyznajcie pod czyją żonę lub męża był układany ten rozkład?
            • podatnik2014 Re: Linia Z-1 (Zielonka) 12.02.14, 14:19
              Czas najwyższy przeprowadzić się do miasta. Po co na wsi mieszkać? i narzekać?
            • malon1916 Re: Linia Z-1 (Zielonka) 12.02.14, 21:26
              Po pierwsze linia Z-1 to jest transport prywatny i właścciiel może sobie ułożyc rozkład jak chce np. wygodnie dla zony swojej , sasiada, kolegi itp. a UM nie ma nic do powiedzenia

Po drugie za poprzedniego Burmistrza Basieciq z jakiego transportu publicznego miasta Zielonka korzystałes jadac do pracy???? woził Cie do stacji w Rembertowie?????

Po trzecie dziwne ,ze notorycznie skrzywdzeni ,narzekający na brak połaczenia z Warszawką mieszkańcy Bankówki nie robia frekwencji w Busie.... Busy zaproponowane z Koleji Mazowieckich ....nie pasuja....prywatny Bus nie pasuje.... więc jak napisał podatnik 2014 zostało przeprowadzić się do stolicy i mieć wszystko na miejscu a nie tylko narzekać

baseciq napisał:

> Wiesz, jeżeli muszę występować z wnioskiem do pracodawcy o zmianę godzin pracy
              > bo skorzystać z zielonkowskiej komunikacji publicznej, no to sorry, ale niech s
              > obie wsadzą taki "transport publiczny". Jeżeli tak władze naszej dziury będą or
              > ganizować komunikację to ja się wcale nie będę dziwił że wszyscy mają ją w nosi
              > e.
              >
              > O samej linii dowiedziałem się przede wszystkim widząc ten pokraczny busik na n
              > aszej wsi. I teraz tak, odstęp 1h40m pomiędzy kursami w godzinach szczytu to so
              > bie niech nasze władze wsadzą w miejsce gdzie plecy kończą swoją szlachetną naz
              > wę. To jest częstotliwość kursowania na miarę linii Parczew-Klewki a nie linii
              > mającej dowozić mieszkańców do kolei. Nie no po prostu krew zalewa jak po raz k
              > olejny widzę taki koszmarek. Co to za częstotliwość? 7 rano a później 8:30? Czy
              > was tam na tej Lipowej do reszty potrzaskało? Może przyznajcie pod czyją żonę
              > lub męża był układany ten rozkład?
              • baseciq Re: Linia Z-1 (Zielonka) 12.02.14, 21:49
                Zarówno za poprzedniego jak i obecnego burmistrza do stacji kolejowej jeździłem samochodem, lub rowerem albo motorem bezpośrednio do Warszawy. Niestety w związku z zapaścią komunikacyjną ostatnio jeździłem samochodem do Rembertowa a teraz jeżdżę do pracy. Z transportu oferowanego przez miasto korzystałem raczej w celach rekreacyjnych (zobacz dziecko, ten potworek do wożenia ziemniaków nasze władze śmią zwać autobusem).

Komunikacja zastępcza kolei mazowieckich nie zatrzymuje się w centrum Zielonki, więc nawet sobie nie wyobrażam żebym miał zapierniczać z buta do stacji kolejowej żeby potem jechać busem obok własnego domu. Tak, od obydwu ekip rządzących wymagałem i wymagam rozwiązania komunikacji miejskiej w naszym mieście, bo takowa nie istnieje. I nie musi być do Rembertowa, chrzanić to chociaż z powodu likwidacji pociągów do średnicy by nam się to przydało, tylko możliwości wygodnego dojazdu do stacji kolejowej. W sensie takim, że nie muszę dostosowywać godzin pracy do godzin kursowania autobusu.

Powiadacie że Z-1 to prywatna linia? No to jej numeracja jest co najmniej niefortunna, bo sugeruje że jest to linia zastępcza za pociąg. Ale to jeszcze lepiej, przewoźnik sam zobaczy że taką ofertę może sobie wsadzić w buty.
    • barbarach_pl Re: Linia Z-1 23.02.14, 16:07
      Właściciel linii Z - 1. czy ma nazwisko, adres i telefon?
      • zielonkowiak Re: Linia Z-1 24.02.14, 12:14
        Na stronie UM Zielonka podawali jakieś dane tego przewoźnika
        • don.aa Re: Linia Z-1 28.02.14, 10:34
          Ile kosztuje przejazd tym busikiem?
          • kama2201 Re: Linia Z-1 28.02.14, 19:55
            Poproś kogoś kto ma dostęp do internetu żeby zajrzał na stronę Urzędu Miasta Zielonka i zobaczył jaką trasą jadą busy Z-1 i ile kosztuje przejazd.(czytanie strony UM Zielonka jest bezpłatne i bezbolesne)PozdKM.
            • don.aa Re: Linia Z-1 01.03.14, 10:45
              Do tej pory nie bolało i nie kosztowało, co nie zmienia faktu, że informacji o cenie nadal nie mogę znaleźć...
              p.s. to forum jest chyba po to, aby rozmawiać i uzyskiwać informację?

Pozdrawiam Panią serdecznie! :)
              • elka0709 Re: Linia Z-1 01.03.14, 12:54
                3 zł bilet normalny i 2 zł ulgowy niezależnie od trasy.
              • kama2201 Re: Linia Z-1 02.03.14, 07:49
                Przecież Zielonkowiak jeden wpis wcześniej podał adres gdzie są takie informacje.Wystarczy kliknąć.PozdKM.
                • elka0709 Re: Linia Z-1 02.03.14, 13:41
                  Niestety zawiodłam się na solidności właściciela linii Z1. Wczoraj, czyli w sobotę wracałam do domu i tak zaplanowałam podróż, aby z Rembertowa dojechać do Zielonki busem o godz. 20.35. Czekałam pod Ratuszem pół godziny, a autobus nie przyjechał. Musiałam więc wędrować z pętli na Pastuszków do domu, co nie należało do przyjemności o tej nocnej porze (a miałam też sporo zakupów). Jeśli tak ma ta komunikacja wyglądać, to niech jej w ogóle nie będzie.
    • blawatek33 Re: Linia Z-1 08.04.14, 11:19
      No i już po szoku ;) Linia Z-1 juz zakończyła działalność. R.I.P. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka