Dodaj do ulubionych

Rada Powiatu

14.11.14, 22:57
dyskusje nasze przez ostatnie tygodnie dotyczyły głownie stanowiska burmistrza i radnych miejskich. nie powinniśmy zapominać o naszych (zielonkowskich) przedstawicielach do Rady Powiatu, jeśli nie chcemy, żeby starosta bez konsultacji z władzami Zielonki "podrzucał" nam ośrodki socjoterapii albo nie dbał o nasze miasto w budżecie powiatu - musimy się zmobilizować.

Zielonka tworzy okręg (nr 4, żółta karta do glosowania) z Kobyłka, mamy łącznie 5 mandatów, jeśli dobrze się orientuje obecnie relacja ta wynosi 4:1 na nasza niekorzyść. To musimy zmienić! Uprawnionych do glosowania nas jest nieco mniej, wiec mobilizacja musi być większa.

Odrzucając partie ogólnopolskie, które dają nam już od dłuższego czasu popis mamy do wyboru PS Wołomin i Mazowiecka Wspólnota Samorządowa oraz Jeden Powiat. Najlepszym dla mnie kandydatem, popieranym również przez Kongres Kobiet oraz spora rzesze mieszkańców jest mieszkająca tu z dziada pradziada Katarzyna Kugacz z Bankówki, będącą jednocześnie wiceprzewodniczącą Rady Rodziców SP3, jest założycielem fundacji wspierającej uzdolniona sportowo młodzież z naszego powiatu. Polecam stronę www.kugacz.pl oraz jej profil na fejsie Katarzyna Kugacz.

Podobało mi się jej zaangażowanie w obronę mieszkańców przed przeznaczeniem terenu leśnego w pobliżu zabudowań na oczyszczalnię oraz w zbieranie podpisów w celu obrony komisariatu policji, jako pierwsza trafiła do nas
Obserwuj wątek
    • pozdro-wienia Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:09
      Szkoda, że tak rzetelnie nie przybliżyłeś innych kandydatów :)
      • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:32
        znasz? to przedstaw :)) najwazniejsze to isc na wybory, musimy namowic sasiadow, krewnych, znajomych i nieznajomych do uczestnictwa w wyborach samorzadowych, to wielkie swieto demokracji
      • jjropuch Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:49
        Z chęcią bym to zrobił ale czasu mało :)
        Akurat to nazwisko zapamiętałem w trakcie tematu oczyszczalni... Robiła to w obronie mieszkańców, nie wspominając nic o chęci kandydowania.

Przynajmniej jej się chciało!!!!!!!!
    • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:32
      Hmmm kto jest autorem tej reklamy, sama p.Kugacz, rodzina, a może sam p.Wyszyński? Przerażająca jest obsesja p.W. Nie wiem czy znajdzie się jakiś słup w Zielonce bez reklamy p.Wyszyńskiego, przyczepki z banerami nieustannie przestawiane, samochód krążący po całym mieście. Pani Kugacz jak widać na ulicach Zielonki pilnie uczy się od "mistrza" i jeszcze strzela focha jak osoby jej nie przychylne odmawiają umieszczenia jej banerów na swoich parkanach. Żal patrzeć, że młodzi ludzie dają się tak ogłupiać.
      • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:33
        a cos pozytywnego? :))
        • pozdro-wienia Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:37
          I to jest smutne, że po całej kampanii trudno o te pozytywy.
        • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:42
          Z przyjemnością coś bym napisała, tylko że niestety nie ma co...
          • jjropuch Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:49
            Przedstaw pozytywy innych...
      • karo-777 Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:40
        beata_mot napisał(a):

> Hmmm kto jest autorem tej reklamy, sama p.Kugacz, rodzina, a może sam p.Wyszyńs
        > ki? Przerażająca jest obsesja p.W. Nie wiem czy znajdzie się jakiś słup w Zielo
        > nce bez reklamy p.Wyszyńskiego, przyczepki z banerami nieustannie przestawiane,
        > samochód krążący po całym mieście. Pani Kugacz jak widać na ulicach Zielonki p
        > ilnie uczy się od "mistrza" i jeszcze strzela focha jak osoby jej nie przychyln
        > e odmawiają umieszczenia jej banerów na swoich parkanach. Żal patrzeć, że młodz
        > i ludzie dają się tak ogłupiać.

Jaki wódz taka cała reszta niestety
        • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:45
          ale wy macie kompleksy, zal mi was,

zrobcie cos konstruktywnego, lepszego i potem sie tym chwalcie,

Wyszynski zebral 5 tysiecy na hospicjum ksiezy z Wolomina, Wy zbierzcie 10, co Wam przeszkadza, tylko Wasza indolencja?
          • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:48
            My mamy kompleksy?! To przecież nie kto inny tylko Pan (p.Wyszyński) rozwiesza po ciemku swoje plakaty.
            • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:50
              nie, nie macie zadnych kompleksow. Policz, ile razy uzywasz nazwiska czlowieka, ktory sporo w Zielonce zrobil. W odroznieniu od Ciebie, ktory (a) juz napisala dwa posty na forum zielonka :))
              • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:53
                Ja nie muszę krzyczeć i ogłaszać co robię dla innych, a wiesz dlaczego? Bo robię to BEZINTERESOWNIE!
              • milyzorro Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:53
                jedynyjaku napisał:

> nie, nie macie zadnych kompleksow. Policz, ile razy uzywasz nazwiska czlowieka,
                > ktory sporo w Zielonce zrobil. W odroznieniu od Ciebie, ktory (a) juz napisala
                > dwa posty na forum zielonka :))

zobacz ile też zrobił przez te lata zamętu - w tym nikt go nie przebije.

• jjropuch Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:53
              Trochę się różnimy w kwestii plakatów, bo moim zdaniem wiszą także innych komitetów.

Jeszcze raz. Przedstaw swojego kandydata, który zaangażował się w sprawy istotne dla Ciebie.
              Może być nawet taki, który jeszcze nie powiesił plakatu ;)
          • milyzorro Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:51
            jedynyjaku napisał:

>
            > Wyszynski zebral 5 tysiecy na hospicjum ksiezy z Wolomina, Wy zbierzcie 10, co
            > Wam przeszkadza, tylko Wasza indolencja?

to że zebrał to mu się chwali , ale ja osobiście nie chcę mieć tak kontrowersyjnego burmistrza.

• jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:53
              Twoje prawo, szanuje je, mi sie w Wyszynskim podoba to, ze mu sie chce (do pewnego stopnia to tez doceniam w Iwandowskim). co hejterzy maja jeszcze do powiedzenia? :)) cale 6 minut..
            • julior12 Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:59
              A nie chodzi o to żeby jak najwięcej przedstawicieli Zielonki reprezentowało nas w Radzie Powiatu.
              Każdy niech głosuje na kandydata do którego mu najbliżej.
          • pozdro-wienia Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:52
            I tu jest problem Wyszynskiego. Wszystko wykrzyczy. Niech zrobi nic po cichu..to prędzej bedzie zauważone. Jak nie ma kamer, to się nie liczy. Dla poklasku można wszystko.
            Ten przepych w słowach, w czynach - w całej kampanii jest żałosny.
            • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:54
              "niech zrobi nic" ha ha ha, wez Ty zrob NIC, madry wymyslil cisze wyborcza
              • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:55
                I mądry wymyślił obowiązek zdejmowania plakatów po wyborach :))
                • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:56
                  tu zgoda :))
                  • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:57
                    Powodzenia czy życzę, trochę będziesz potrzebował na to czasu :))
              • pozdro-wienia Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:58
                Co ty tam wiesz co ja robię.
                Nie potrzebuje reporterów o dobrych uczynków.
                Wyśpij się :)
            • jjropuch Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:55
              Wolę takiego co robi cokolwiek w blasku kamer i z rozgłosem niż takiego co po cichutku nie robi nic.
              • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:56
                Najgorsze tylko, że to wszystko to obsesja dojścia za wszelką cenę do władzy
                • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:57
                  zajmij sie swoim kandydatem
                  • beata_mot Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:58
                    A dlaczego?
                    • jedynyjaku Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:58
                      bo to pozytywne i pozbedziesz sie kompleksow
                • jjropuch Re: Rada Powiatu 14.11.14, 23:59
                  A k. Kugacz była u mnie jeszcze przed całym zamieszaniem związanym z wyborami... i w obronie przed smrodem dla Bankówki.

Cisza tuż tuż.
                  • beata_mot Re: Rada Powiatu 15.11.14, 00:00
                    Dobranoc. Słodkich snów o władzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka