Dodaj do ulubionych

Hej, Zielonko, obudz się!

IP: *.gazeta.pl 11.06.01, 17:03
Czy nikt z Zielonki nie zagląda do Internetu? Czy w tym mieście nie ma nic ciekawego? Czy nic ciekawego
się nie dzieje? Hej, Zielonkowianie, gdzie Wasz lokalny patriotyzm? Piszcie o swoim mieście, chwalcie się nim. Bo
inaczej dla reszty Polaków będziecie na zawsze jedynie miasteczkiem między Wołominem a Ząbkami.
Na początek proponuję temat: czy Zielonka to samodzielne miasteczko, z charakterem, czy tylko sypialnia dla
Warszawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ober Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: 193.194.145.* 15.06.01, 15:56
      zielonce forum dali, a woznikom nie :-(
    • buh Re: Hej, Zielonko, obudz się! 15.06.01, 16:32
      W Zielonce niewiele się dzieje. Jeżdżę tylko samochodem z Bankówki do centrum i
      tak w kółko. Bandy dresów nie zachęcają do spacerów. Zielonka to nawet nie jest
      sypialnia, bo jak tu spać spokojnie, skoro nie wiesz, czy nie włamią ci się do
      mieszkania...
    • Gość: G_ADam Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: 10.213.2.* / *.cormay.pl 04.08.01, 18:56
      Gość portalu: fred napisał(a):

> Czy nikt z Zielonki nie zagląda do Internetu?

Oj zagladaja, i to spora liczba...

> Czy w tym mieście nie ma nic ciekawego?

Dla mnie nie, a wrecz nie lubie chodzic po Zielonce
      czujac na sobie wzrok dresiarzy.

> Czy nic ciekawego się nie dzieje?

Poza wypadkami?

> Hej, Zielonkowianie, gdzie Wasz lokalny patriotyzm?

eee... co? :)

> Piszcie o swoim mieście, chwalcie się nim.

Szczerze? Uwazam ze nie za bardzo jest czym.

> Bo inaczej dla reszty Polaków będziecie na zawsze >
      jedynie miasteczkiem między Wołominem a Ząbkami.

a podaj mi choc jeden powod, dla ktorego jest inaczej
      (nie mogloby byc, a jest)

> Na początek proponuję temat: czy Zielonka to
      samodzielne miasteczko, z charakte
      > rem, czy tylko sypialnia dla
      > Warszawy?

niestety, sypialnia.
      • buh Re: Hej, Zielonko, obudz się! 14.08.01, 15:47
        brafo Adam. (NiErYmEk)
      • Gość: Adiczek Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 16:27
        Adas no wiesz liczylem ze Twoj entuzjazm na temat naszej wsi jest ciut wiekszy
        niz "0" !!

Pozdrawiam all z kanalu #zielonka ktory kiedys tak tetnil zyciem ... a moze
        znowu do tego wrocimy ?!?!
    • lumi4 Re: Hej, Zielonko, obudz się! 10.08.02, 23:50
      proba
      • buh Re: Hej, Zielonko, obudz się! 12.08.02, 15:53
        czego?
        • raffix Re: Hej, Zielonko, obudz się! 12.08.02, 17:38
          moze sil?
          • Gość: Dax Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 18:45
            Widze ze wiekszosc tu zagladajacych ma jakis krzywy poglad na temat naszgo
            miasta. Kazdy widzi tu jedynie bandy dresiarzy i same negatywy. No dobra tez tu
            mieszkam, tez tu widze stada dresiarzy, tez widze jak niektorzy kradna, bija
            i "hlejom" :D ale do k...y nedzy ludzie a co wy robicie zeby ci dresiarze i
            caly ten element nie wlazl wam na glowe? Czy wy przypadkiem nie robicie sami
            sobie wiecej szkody chowajac sie gdzies w zaciszu wlasnych 4 scian w obawie
            przed "nasza mlodzierza"? Dlaczego nie zyjecie tak zeby hamsklad wiedzial ze
            jest tu tylko hamskladem czyt. elementem? Przeciez unikajac ich, lub omijajac
            itp dajecie im sile i pewnosc ze nikt im nic nie zrobi ze sa nietykalni!?
            A co do tematu ze w naszym miescie nic sie nie dzieje. A co ma sie dziac jak
            nikt nic nie robi a nawet jak ktos cokolwiek zaproponuje to zostaje oblany
            smiechem lub kpiacymi tekstami.
            Wniosek jest jeden: tu nigdy nic ciekawego nie bedzie do poki do puty my sami
            niczego nie zrobimy! Wiec wezmy sie wreszcie do czegos tworczego a nie tylko
            zrzedzenia i biadolenie jakie to okropne miasto!
            Jesli macie tylko to do powiedzenie to zycze wam przeprowadzki do Zabek lub
            Wolomina ew Marek. Po tym dopiero bedziecie mieli prawo wypowiadac sie jakie to
            okropienstwo was spotkalo mieszkac w tak kryminogennym miescie!
            • buh Re: Hej, Zielonko, obudz się! 19.08.02, 00:24
              Yo Daniel,
              Ja się tu nie czuję bezpiecznie, a wiesz, że trochę się po Zielonce kręcę (na trasie ja-Żabka-tory szczególnie często ;)
              O brak kreatywności też mnie nie posądzaj. Próbowałem zrobić koncert w MOKu - pan dyrektor przez 30 min pytywał mnie, Błażeja i Sebana o nasze zainteresowania i jakieś bzdury, a pod koniec dał nam do zrozumienia, że koncertu to raczej nie będzie...

Mam porównanie z Wesołą - bywam tam codziennie, dużo się kręcę, mam tam znajomych. Tam załatwienie koncertu w MOKu zajęło 3 min (pytanie: Czy możemy zrobić koncert? Odpowiedz: Dobrze. Kiedy chcecie? ). Krótka piłka. Można tam wyjść o każdej porze z domu i nikt cię nie zaczepi, niezależnie od tego, czy cię zna, czy nie... (Pomijam tu osiedle wojskowe, bo to jest akurat HC, w Zielonce zresztą też).

Co do Marek, Ząbek, czy Wołomina - spod deszczu pod rynnę mnie się nie spieszy... Wolę do Wesołej chociażby.
              • buh Re: Hej, Zielonko, obudz się! 19.08.02, 01:02
                ...
                ale faktem jest, że spokojniej się zrobiło, przynajmniej na Bankówce (resztę średnio ogarniam).

Daniel: poza tym, popatrz sobie na daty poprzednich wpisów... ;)

PS.

Akcję masowej informacji rozpoczynam ;)
    • Gość: Mika Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 20.02.03, 20:56
      Ja tu mieszkałam za młodu i wróciłam "na starość" :D Trochę niebezpiecznie (3
      próby włamania do sąsiada i koczowanie włamywacza na moje posesji) ale co
      tam :) lubię Zielonkę,tu przeżyłam najfajniejsze chwile mlodości :) szkoda
      tylko,że żony moich kolegów są tak zaborcze,ze nie mozna z nimi pogadać :D I
      tak wolę mieszkać tutaj niż na Ursynowie-tam to dopiero jest sypialnia :D
      • buh Re: Hej, Zielonko, obudz się! 21.02.03, 23:53
        ja się dzisiaj załamałem oglądając Stołeczną. była mapka,
        na której zaznaczono podwarszawskieg gminy, do których
        dojeżdża komunikacja miejska. Zielonka jestet JEDYNĄ
        gminą, do której takowa nie dociera.
        wolę Ursynów jednak...
      • Gość: zielonka_patriot Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 23:26
        Gość portalu: Mika napisał(a):

> Ja tu mieszkałam za młodu i wróciłam "na starość" :D

To odwrotnie niż ja. Spędziłam dzieciństwo w warszawskich blokach, ale raczej
        nie chciałabym tam wracać. Byłam niedawno i co widzę: w holu budka, w budce
        strażnik i bez upoważnienia nie przepuszcza! Okazało się, że na korytarzach
        bloku kwitł handel narkotykami, a oprócz tego sprzedawcy z pobliskiego bazaru
        urządzali sobie tam bezpłatną noclegownię. Mimo, że strażnik nie wpuszcza,
        żarówka w windzie ukradziona!
        Eh, wolę moją uliczkę pod lasem w Zielonce.

> szkoda tylko,że żony moich kolegów są tak zaborcze,ze nie mozna z nimi
        pogadać :D

Zielonkowskie kobitki są spryciary, wiedzą, że swej własności trzeba strzec ;)
        • viol_a Re: Hej, Zielonko, obudz się! 11.11.03, 20:24
          Gość portalu: zielonka_patriot napisał(a):

>
          > Zielonkowskie kobitki są spryciary, wiedzą, że swej własności trzeba strzec ;)

Hehe No pewnie! Ja tam za nic bym skarbu mego największego, oprócz mej
          latorośli, żadnym koleżankom nie użyczała!;)))
    • nierymek Re: Hej, Zielonko, obudz się! 09.10.03, 20:51
      hm. coś dziwnego z tym forum
      • nierymek Re: Hej, Zielonko, obudz się! 01.11.03, 14:09
        czy innym też wyświetla, że ten temat ma sto pięćdzięsiąt parę wpisów?
        • Gość: Mika Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.11.03, 21:27
          nierymek napisał:

> czy innym też wyświetla, że ten temat ma sto pięćdzięsiąt parę wpisów?

Ja widzę nawet 157 ;)
          • nierymek Re: Hej, Zielonko, obudz się! 03.11.03, 00:10
            Uff, już się obawiałem, że moja percepcja nawaliła ostra :))
    • Gość: zielonka_patriot Re: Hej, Zielonko, obudz się! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 21:43
      Zgadza się, wszyscy widzą to samo. Chyba piątka w środku jest nieuzasadniona. I
      tylko dlatego mamy ponad dwieście wpisów :(
      • nierymek Re: Hej, Zielonko, obudz się! 03.11.03, 00:11
        Nadrobimy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka