ahaha2 01.08.11, 19:42 Pomocy! Szukam firmy, która zlikwiduje gniazdo szerszeni w ogrodzie. W zakamarkach szopy się zagnieździły, a Straż Pożarna już tego typu usług w prywatnych domach nie wykonuje. :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Szerszenie 02.08.11, 00:01 ahaha2 napisała: > a Straż Pożarna już tego typu usług w prywatnych domach nie wykonuje. :((( Doprawdy? A od kiedy? Moja Mama parę lat temu miała podobny problem i bez problemu (i kosztów) straż pożarna usunęła gniazdo (OSP Jasień). Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Szerszenie 02.08.11, 11:27 Straż pożarna od jakiegoś czasu usuwa gniazda szerszeni i innych tym podobnych tylko w szkołach, przedszkolach i w miejscach gdzie znajdują się dzieci, w innych miejscach obowiązek spoczywa na właścicielu. Na stronie żarskiej straży pożarnej są adresy do firm deratyzacyjnych, ja kilka tygodni temu korzystałam z usług pana, który zlikwidował mi kilka gniazd os pod dachem. Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Szerszenie 02.08.11, 16:54 Dzięki za informację o stronie. Numer komórki do żarskiej firmy dostałam od Pani ze Straży, ale niestety, nie odpowiada. Jutro rano spróbuję zadzwonić na tel. stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
ahaha2 Re: Szerszenie 10.08.11, 21:03 Już po wszystkim, szybko i skutecznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś