Dodaj do ulubionych

śluz w II fazie

04.01.10, 13:21
Od owulacji aż do @ mam ciągliwy śluz. Podczas owulacji jest przezroczysty, im
dalej tym bardziej staje się żołtawo-białay ale nadal sie ciągnie jak bialko
kurze lub katar. Posiewy mam jałowe, progesteronw normie, estradiol wysoki.
Co to może być?
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: śluz w II fazie 16.01.10, 22:16
      To może być normalne albo nie.

Nie masz ani jednego dnia bez śluzu albo z takim bez płodnych cech? Mierzysz
      temperaturę?

Jeśli tak, to może to być podwyższona prolaktyna albo coś innego, co upośledza
      ciałko żółte.

Normalnie to może być tak, że przez KILKA DNI po dniu szczytu śluz zachowuje
      jeszcze jakąś płodną cechę (ale jest już gorszy od najpłodniejszego w tym cyklu)
      albo jak już jest ustalona niepłodnosć poowulacyjna czasami powraca nawe Bj, bo
      ciałko żółte CHWILOWO produkuje więcej estrogenów niż progesteoronu (2 dni).
      • lilia-wodna Re: śluz w II fazie 17.01.10, 00:21
        Ja właśnie też zastanawiam się nad śluzem w II fazie - tj. wiem już, że do
        czterech dni przed wzrostem temp. może być owulacja i do dwóch dni po - ale czy
        w tych dniach też ma być płodny śluz, by doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia?
        • bystra_26 do lilia-wodna 17.01.10, 12:36
          Możesz nie obserwować śluzu, ale minimalne wystarczające dla plemników ilości
          mogą jeszcze być w szyjce ALBO wiele kobiet po dniu szczytu ma jeszcze śluz, ale
          gorszy - ten też może wystarczyć plemnikom.

Sa odnotowane poczęcia z seksu w 3. dniu po dniu szczytu do wieczora - jakoś
          plemnikom sie udała misja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka