Dodaj do ulubionych

Niesympatyczne forum???

14.06.10, 13:55
1. To jest forum, gdzie uczymy się naturalnych metod rozpoznawania płodności, a nie "wróżbiarstwo", "testy ciążowe", "wyniki badań laboratoryjnych", "starania".

2. Ci, którzy tu doradzają muszą posiadać wiedzę, czego nie powiemy o miłych osobach doradzających na forum typu "moda". Mamy prawo się wkurzać, jak przychodzicie i chcecie dostać wszystko na tacy.

3. Porady tu udzielane są za darmo, a nasz czas jest cenny. Nie dziwcie się więc, jak odsyłamy Was do bazy wiedzy i innych wątków, gdzie wyczerpująco omówiłyśmy dany temat.

WYSZUKIWARKA FORUMOWA NIE GRYZIE.
--
<adminka>
Obserwuj wątek
    • mwiktorianka Re: Niesympatyczne forum??? 14.06.10, 15:57
      bystra26 i inne ekspertki!Zagladam na to forum od kilku ładnych m-cy i nie
      uwazam,żeby było tu niesympatycznie,wrecz przeciwnie.Podziwiam Was za to,że
      zawsze odpisujecie,a wasze rady sa kompetentne i jasne.Od dawna chciałam Wam
      podziekować za czas,który bezinteresownie poswiecacie innym.DZIĘKUJĘ WAM BARDZO
      I JESTEM BARDZO WDZIECZNA ZA WSZYSTKO CZEGO SIE OD WAS NAUCZYŁAM.Pozdrawiam Was
      serdecznie.
      • anusia_magda Re: Niesympatyczne forum??? 15.06.10, 20:53
        ale fora mają to do siebie że poza moderatorami udzielają się i
        odpowiadją na pytania różne osoby..mi nie przeszkadza że ktoś pyta
        poraz enty o to samo bo może właśnie ta moja odpowiedź moje osobiste
        doświadczenie komuś pomoże choć specjalistką nie jestem..ale w
        odpowiedziach bystrej czasami wieje chłodem..
        poza tym jeśli się ktoś wkurza na te ciągłe pytania i dodatkowo nie
        ma czasu to po co się udzielać? :))
        ja tam lubię wymianę doświadczeń..
        • nglka Re: Niesympatyczne forum??? 15.06.10, 22:19
          anusia_magda napisała:

> ale fora mają to do siebie że poza moderatorami udzielają się i
          > odpowiadją na pytania różne osoby..mi nie przeszkadza że ktoś pyta
          > poraz enty o to samo bo może właśnie ta moja odpowiedź moje osobiste
          > doświadczenie komuś pomoże choć specjalistką nie jestem..ale w
          > odpowiedziach bystrej czasami wieje chłodem..

wyważanie otwartych drzwi.
          jak ktoś szuka problemu, to zawsze go znajdzie.
          Jest odpowiedź - żle.
          Nie ma odpowiedzi, to też źle i jazda bez trzymanki, że jesteśmy niemiłe bo nikt
          nie raczył na pytanie odpowiedzieć (to już też było).
          Jest jeszcze jedna sprawa, dość istotna, którą jest netykieta - nakazująca
          korzystanie z wyszukiwarki. tyczy się także linków. Tu nie ma znaczenia komu co
          nie przeszkadza. Jak wchodzę w nowe towarzystwo to nie wnoszę z butami swoich
          zasad, prawda? Wymagając, by się dostosowano, bo ja tak chcę...
    • afortunada Re: Niesympatyczne forum??? 15.06.10, 22:47
      wiecie co? postanowiłam, że się wypowiem.
      nie wiem, skąd te opinie, że forum niesympatyczne i nie wiadomo, co jeszcze.
      to forum jest super - konkretne, rzeczowe, a Bystra i reszta mają naprawdę
      anielską cierpliwość. a że po głowie tu się nie głaszcze? no litości, albo ma
      być rzeczowo, albo wzajemna wazelina! zwłaszcza, że jak czytam wątki (nawet te
      sprzed dwóch lat), to niektórzy nawet się nie pofatygują, żeby samemu coś
      poczytać, tylko od razu by chcieli rozwiązanie na gotowo.
      Bystra, czy mogę zapytać, gdzie nabyłaś swoją wiedzę na temat NPR? bo po
      prostu... wielki szacun, chapeau bas! ja póki co mam microlife'a i staram się
      notować :)
      • asiek334 Re: Niesympatyczne forum??? 16.06.10, 08:28
        Ok zgadza się, forum jest konkretne, Bystra odpowiada w sposób również rzeczowy
        ale czasem niezrozumiały.Nie mam o to pretensji. Ale niestety zdarzają się osoby
        nie miłe a raczej ich wypowiedzi takie są i tu nie mam na myśli Bystrej.
        • vanilia_cz Re: Niesympatyczne forum??? 16.06.10, 16:01
          asiek334 napisała:

> Ok zgadza się, forum jest konkretne, Bystra odpowiada w sposób również rzeczowy
          > ale czasem niezrozumiały.Nie mam o to pretensji. Ale niestety zdarzają się osob
          > y
          > nie miłe a raczej ich wypowiedzi takie są i tu nie mam na myśli Bystrej.

o prosze a dwa dni temu pisalas watek ze nie przeczytałas ani jednego
          pozytywnego, bądź pocieszającego zdania pochodzacego od bystrej:/ mylisz sie w
          zeznaniach. poza tym piszesz o osobach ktorych wypowiedzi sa nie mile bystra i
          reszta tez potrafia byc nie mile, ale nagle wszystko ok (dlaczego?), tylko ci
          inni. no kto napisz i nie bedzie problemu. napisze ci tak: kolo tylka mi lata
          czy uwazasz mnie za mila czy nie mila osobe, to jest forum i pisze co uwazam, a
          uwazam ze szczytem lenistwa jest pytanie na tym forum o dzien owulacji, skoro
          tak nie uwazasz to Twoja sprawa
          • vanilia_cz Re: Niesympatyczne forum??? 16.06.10, 16:10
            i jeszcze jedno! tak jak anusia_magda napisała fora mają to do siebie że poza
            moderatorami udzielają się i odpowiadją na pytania takze inne osoby i mi to tez
            nie przeszkadza, że ktoś pyta setny raz o to samo, sama tak robbilam i na mnie
            tez bystra krzyczala ze jest wyszukiwarka i mam sie nauczyc z niej korzystac,
            ale jesli pyta o cos co nie ma zwiazku totalnie z forum, a do tego te pytania sa
            czeste i notoryczne to kazdy ma prawo sie wkurzyc, nie tylko moderatorka. ja nie
            uwazam ze sie wybitnie tu znam na naturalnych metodach rozpoznawania plodnosci,
            ale czasem cos naskrobie od siebie i uwierzcie (moze nie na tym forum) ale moje
            doswiadczenie i godziny spedzone na samoobserwacji i czytanie informacji na ten
            temat pomoglo mi nauczyc sie npr na tyle ze czasem (moze w malym stopniu) ale
            potrafie tez dac cos od siebie i po to tu jestem
            • kasiu.l.inka Re: Niesympatyczne forum??? 16.06.10, 22:11
              Fakt mozna tutaj znalesc konkrety i uzyskac konkretna odpowiedz, ale to
              wszystko. Niby i duzo, ale przyjazna atmosfera tez swoje robi. Tutaj brakuje
              chociazby POZDRAWIAM czy DZiekuje.
              • vanilia_cz kasiu.l.inka pozdrawiam 16.06.10, 22:17
                dziekuje :D:D:D ;)
              • lacitadelle Re: Niesympatyczne forum??? 18.06.10, 11:54
                > Tutaj brakuje
                > chociazby POZDRAWIAM czy DZiekuje.

chyba żartujesz? Dziewczyny poświęcają swój czas, dzielą się wiedzą, po raz
                dziesiąty w tygodniu odpowiadają na te same banalne pytania, na które odpowiedzi
                można bez problemu znaleźć w linkach albo w FAQ i jeszcze one mają pozdrawiać i
                za coś dziękować?!

To im powinno się dziękować, ja podziwiam, że im się chce, bo mnie to szlag
                trafia jak czytam trzeci kolejny wątek o tym samym.

To osoby wchodzące na forum są niekulturalne, nie przestrzegają netykiety, na
                wstępie też rzadko się witają, dziękują czy pozdrawiają, nie chce im choćby
                przeczytać wątków z pierwszej strony czy zajrzeć do FAQ i linków, sądzą chyba,
                że cały świat wokół nich się kręci - ich problem jest najważniejszy, wszystkie
                ekspertki mają rzucić zajęcia w kąt i tłumaczyć temat od samych podstaw, a potem
                jeszcze poklepać po główce i podziękować delikwentce, że zechciała zaszczycić
                forum swoją obecnością.
                • anusia_magda Re: Niesympatyczne forum??? 18.06.10, 12:27
                  ponieważ nie czytam wszystkich wątków, to nie wiem czy odpowiadanie
                  na te same pytania jest bardzo męczące, ale dziewczyny nie tylko
                  pytają specjalistki, po prostu pytają kogokolwiek więc na banalne
                  pytania chyba nie trzeba od razu odpowiadac ze złością..ja cały czas
                  szperałam po różnych forach a jednak nadal nurtowały mnie co raz
                  bardziej szczegółowe pytania. a wyszukiwarka to też nie panaceum na
                  wszystko, bo każdy problem jest bardziej złożony..
                  Ale moze ja jestem z innej bajki,a z tym poświęcaniem to chyba nikt
                  nikogo do niczego nie zmusza, bo czasami tak to wygląda jakby ktoś
                  siedział tu za karę i musiał na wszystko odpowiadać.. w każdym razie
                  nie znam innego takiego forum gdzie by wszystkich odsyłano do
                  wyszukiwarki :)nawet jeśli pytania są oklepane..
                  ale mimio wszystko pozdrawiam i więcej uśmiechu na co dzień życzę :))
                  p.s. ja tam się nie zrażałam, po prostu pytałam i najwyżej nie było
                  odpowiedzi :)także trzeba mieć dystans :))
                  • lacitadelle Re: Niesympatyczne forum??? 18.06.10, 13:36
                    > pytają specjalistki, po prostu pytają kogokolwiek więc na banalne
                    > pytania chyba nie trzeba od razu odpowiadac ze złością..

Pokaż mi proszę jeden wątek, w którym któraś ze stałych bywalczyń forum
                    odpowiedziała ze złością.

> p.s. ja tam się nie zrażałam, po prostu pytałam i najwyżej nie było
                    > odpowiedzi :)także trzeba mieć dystans :))

i to jest normalna postawa. Ja odpowiadałam dziewczynie, która ma pretensje o
                    to, że owszem, dostała odpowiedź konkretną na swoje pytanie, ale bez "dziękuję i
                    pozdrawiam".
                  • madzioreck Re: Niesympatyczne forum??? 18.06.10, 17:18
                    anusia_magda napisała:

w każdym razie
                    > nie znam innego takiego forum gdzie by wszystkich odsyłano do
                    > wyszukiwarki :)nawet jeśli pytania są oklepane..

Ja znam wiele, szczególnie takich, które nie powstały do pogaduszek o tym i owym, ale gromadzących pewną wiedzę, i odesłanie do wyszukiwarki nie znaczy: "olewam Cię, radź sobie sama", tylko "dbamy tu o porządek". Jeśli fefnasta osoba, aby zadać to samo pytanie, zakłada fefnasty wątek, to inna osoba, która wchodzi pierwszy raz, musi znaleźć i przetrzepać fefnaście wątków, zamiast przeczytać jeden i ewentualnie dopytać o szczegóły, których wiedza z danego wątku jeszcze nie wyjaśniła. Wtedy wystarczy przejrzeć tematy z kolejnych podstron forum, i wszystko wiemy. Kiedy muszę się miotać po fefnastu wątkach na ten sam temat, odechciewa mi się, bo muszę się bardzo dużo naczytać, żeby się upewnić, że mojej sprawy jeszcze nie wyjaśniono i mogę zapytać.
              • nglka Re: Niesympatyczne forum??? 18.06.10, 13:54
                kasiu.l.inka napisała:

> Fakt mozna tutaj znalesc konkrety i uzyskac konkretna odpowiedz, ale to
                > wszystko. Niby i duzo, ale przyjazna atmosfera tez swoje robi. Tutaj brakuje
                > chociazby POZDRAWIAM czy DZiekuje.

Masz rację.
                Przeglądając Twoje posty zauważam wyraźny brak słowa "pozdrawiam" i praktycznie
                zawsze (o ile nie zawsze, przejrzałam większość ale nie wszystkie posty) - słowa
                DZIĘKUJĘ, gdy otrzymasz już odpowiedź.
                • anusia_magda Re: Niesympatyczne forum??? 18.06.10, 16:08
                  no tylko jedna się czasem złości :) a pozostałe nie :)
                  nie będę teraz szukać przykładów, ale są..zresztą ten co tak
                  reaguje (złością) ma problem, tak do tego podchodzę.. w każdym razie
                  wyznawajmy zasadę "kto pyta nie błądzi" :)))
                  • kasiu.l.inka Lacitadelle 18.06.10, 21:19
                    A powiedz mi gdzie napisalam, ze chodzi mi o NASZE EKSPERTKI?????? Chodzi mi o
                    pozostale dziewczyny. O te co troche posiedza przy NPR i mysla ze wszystkie
                    rozumy pozjadaly :( Kazda z nas byla tu kiedys nowa, ale nie wszystkie z
                    dziewczyn robia z siebie "panie wszechwiedzace" Czesto sprawdza sie tutaj stare
                    powiedzenie "Zaponina wol jak cieleciem byl" i jeszcze jedno "Ten kto pyta jest
                    glupi tylko przez 5 min ten kto nie pyta jest glupi przez cale zycie"

POZDRAWIAM
                    • vanilia_cz kasiu.l.inka 18.06.10, 23:31
                      Chodzi mi o
                      > pozostale dziewczyny. O te co troche posiedza przy NPR i mysla ze wszystkie
                      > rozumy pozjadaly :( Kazda z nas byla tu kiedys nowa, ale nie wszystkie z
                      > dziewczyn robia z siebie "panie wszechwiedzace" Czesto sprawdza sie tutaj stare
                      > powiedzenie "Zaponina wol jak cieleciem byl" i jeszcze jedno "Ten kto pyta jest
                      > glupi tylko przez 5 min ten kto nie pyta jest glupi przez cale zycie"

to pokaz mi choc jeden watek lub wskaz osobe ktora tak sie tu zachowuje?
                      nigdy sie z czyms takim nie spotkalam tu na tym forum
                      • kasiu.l.inka Re: kasiu.l.inka 21.06.10, 07:59
                        Vanilia a ja sie niestety z czyms takim spotkalam :(

Powiem Ci nawet, ze gdy czegos nie wiem i napisze tutaj o tym to gdy wchodze
                        tutaj na forum to nie czytam wcale niektorych odp bo wiem co w nich bedzie.
                        zwykle "oj to juz bylo". Nie zagladam teraz kazdego dnia. Nie zamieszczam nowych
                        watkow nie przez to, ze wszystko wiem- bo nie wiem i wielu rzeczy musze sie
                        nauczyc, ale gdy juz zajrze i moge akurat komus cos podpowiedziec to z mila
                        checia pomagam.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka