Dodaj do ulubionych

Staram się o dziecko

25.09.10, 15:27
witam trzy lata temu wykryli u mnie torbiel czekoladową na lewym jajniku, osunęli torbiel wraz z częścią jajnika-okazało się ze mam endometrioze. Moja ginekolog daje mi małe szanse na zajście w ciąże, ponieważ mam rozległe ogniska endometriozy. Obserwowałam zawsze swoje cykle na podstawie śluzo. Od dwóch miesięcy staramy się z mężem o dziecko. W poprzednim miesiącu obserwowałam tylko śluz, ale jak tylko nastawiłam się psychicznie, ze chcemy mieć dziecko mój śluz stał się bardzo skąpy i trudny do interpretacji. W tym miesiącu zaczęłam obserwować temperaturę-obawiam się ze mam cykl bez owulacyjny. Proszę o pomoc w interpretacji.
owulator.pl/graph.php?data=x5XJmWdvynKXYmpklpyYZ2pmk2iXlcRpZmybmW5zaHSdlcg%3D
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • peggy_su Re: Staram się o dziecko 25.09.10, 16:04
      Dlaczego tak dziwnie zaznaczyłas? Przewciez po prostu nie miałas jeszcze skoku. Tzn byc moze był w piątek, ale trzeba czekac na trzecią wyzszą temperature.
    • bystra_26 spamujesz! 26.09.10, 10:32
      Kolejny taki wątek bez sensu, a zabanuję Ci nicka.
    • aga8213 Re: Staram się o dziecko 26.09.10, 13:34
      To nie jest wątek bez sensu, dla mnie jest to poważna sprawa, wkleiłam swój wykres, żeby dokładnie przedstawić swój problem.Na linku, który podałam wczoraj jako trzeci-było dokładnie widoczne gdzie jest zakłócenie itp.
      Widocznie na tym forum nie można otrzymać porady. Dzięki wielkie za taką pomoc!
      • kaboszonka Re: Staram się o dziecko 29.09.10, 08:49
        Witam, nie denerwuj się :)) Stres nie sprzyja Twoim staraniom. Moim zdaniem- popartym doswiadczeniem, wszelkie obserwacje zwiazane z cyklem i układanie do tego życia erotycznego w celach prokreacji niewiele da. Jelśli znajdziesz chwilę czasu to zapraszam do rozmowy na moim GG, a wcześniej na @ :)) kaboszon@onet.pl Pozdrawiam
    • kotkowa Re: Staram się o dziecko 15.12.10, 09:33
      Jeśli wychodzą Ci cykle bezowulacyjne, to może warto zbadać hormony? Zrób sobie chociaż prolaktynę i estradiol, może TSH do tego, testosteron. Jakby pojawił się skok, to bardzo dobrze zbadać progesteron 7 dnia wyższych temperatur. Też nie miałam zbyt dobrego śluzu, lekarz pozwolił nam używać żelu Feminum, nie szkodzi przy staraniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka