Dodaj do ulubionych

trudny cykl - pytanie do ekspertek

18.10.10, 09:27
Hej dziewczyny,
tego już chyba za wiele to jedyny komentarz nasuwający się do moich ostatnich cykli i na serio podejrzewam, że coś mi się popsuło.
Ten cykl przedstawia się następująco:
11 - 20 dc brałam tabletki dopochwowe na zapalenie kanału szyjki macicy i całkiem zaburzyły mi śluz więc nawet nie wpisywałam
23 24 i 25 dc byłam przeziębiona ale nie miałam gorączki- brałam jakiś gripex
śluzu szczyt datuje na 27 dc a tempka nadal jakaś byle jaka.
Proszę pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • herm.iona Re: trudny cykl - pytanie do ekspertek 18.10.10, 09:28
      oczywiście poprzedni link był niepoprawny, prawidłowy to owulator.pl/aga
      • bystra_26 Re: trudny cykl - pytanie do ekspertek 18.10.10, 09:40
        1. Na siłę, to można by powiedzieć, że masz od paru dni już wyższe przy szóstce: 18-23 dc (zakłócony pomiar wyrzucam), no ale do tego potrzebujesz jeszcze 3 dni po dniu szczytu śluzu. Ja bym sobie jeszcze porównała poziomy temperatur wyższych do poprzednich cykli i dopóki nie będę pewna, nie ryzykowała.

2. Ten cykl masz zaburzony chorobą, więc wywalasz go ze statystyk.
        Ile masz takich dziwnych cykli w ostatnich 12 (z przesunięciem 1. wyższej więcej niż 7 dni od Twojej średniej)? Czy nie umiesz sobie tego w żaden sposób wytłumaczyć - np. wyjazd na wakacje, duże stresy (też na przedłużające się czekanie na III fazę) itp.?

P.S. Za dużo tych linków.
        • herm.iona Re: trudny cykl - pytanie do ekspertek 18.10.10, 10:11
          Nie jestem ryzykantką z pewnością..
          przeanalizuje sobie poprzednie cykle ale te "niby" wyższe jakie teraz mam są niskie jak dla mnie. nie mierze zazwyczaj w całej III fazie ale pierwsze z III fazy dobijają do 36,8 najczęściej.
          Najbardziej się boje że nici z seksu w ogóle w tym cyklu :(
          ostatnio cykle wahają mi się od 28 do 42 więc trudno tu mówić o jakichś średnich czegokolwiek przy takim rozrzucie.
          • bystra_26 uroki NPR 18.10.10, 10:28
            No to złota zasada - czekasz dalej.

Co do średniej, to nie patrz na długość, tylko na 1. wyższą z 12-18 cykli.
            Co mocno odstaje to wywalasz i liczysz średnią.
            Wpisz tu, to Ci policzę.
          • horpyna4 Re: trudny cykl - pytanie do ekspertek 18.10.10, 10:32
            Niewykluczone, że choroba i leki wstrzymały nieco owulację. W takim razie cykl będzie dłuższy i możesz mieć jeszcze przed sobą fazę lutealną, nie należy więc jej z góry przekreślać. Najbliższe dni powinny pokazać, co się dzieje. Jak zwykle zresztą; jeżeli nie wychodzi interpretacja, to trzeba poczekać - czasem dzień, czasem trzy dni. Przeważnie niedługo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka