w_aga 26.07.04, 15:59 slyszalam ze popraiw sluz (jesli mozna to tak nazwac ;)czy ktos mi moze powiedziec w jakiej postaci jest sprzedawany i gdzie? i jak go sie przyjmuje? czekam na odpowiedz i dziekuje Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spatrycja Re: wiesiolek 26.07.04, 19:54 Hejka Tak uzywa sie go na poprawienie wydzielania sluzu, ale efekty sa widoczne dopiero od nastepnego cyklu.Kupujesz normalnie w aptece olej z nasion wiesiolka. To sa takie kulki jak tran tylko 2xwieksze.Ja za 60 kapsulek placilam 20.75zl Zalezy jakie masz wydzielanie sluzu ja bralam jedna tabletke dziennie od 6 dnia cyklu do owulacji. Odpowiedz Link
ewazygmunt Re: wiesiolek 27.07.04, 09:59 mi dziewczyny na forum "dla starających się" doradziły brać pięć takich kapsułek dziennie. (Oeparol) Odpowiedz Link
spatrycja Do ewazygmunt 27.07.04, 13:36 to wszytsko zalezy od ilosci wydzielanego sluzu, ja np na zewnatrz podczas plodnych dni mialam znikomae, ale podczas monitoringu lekarz stwierdzil ze na szyjce jest sluz ok.Mialam brac po dwie tabletki dziennie, ale teraz biore po jednej. pozdrawiam Odpowiedz Link
magda010 Re: Do ewazygmunt 28.07.04, 15:16 A czy jak sie przyjmuje wiesiolek, to sluz plodny wystepuje nadal tylko w dniach plodnych, czy on ogolnie powoduje, ze caly sluz jest plodny, nawet w dniach nieplodnych? nadal mozna z powodzeniem prowadzic obserwacje npr? czy wiesiolek nie jest szkodliwy dla dziecka i jak dlugo mozna go brac? Odpowiedz Link
spatrycja Do magda010 28.07.04, 16:36 Wiesolek tylko wplywa na poprawe tego sluzy czyli powoduje jego wydzielanie tak jak u kobiet ktore nie maja z tym problemu. W zwiazku z tym nie ma zadnych obaw jesli chodzi NPR. Jesli chodzi o szkodliwosc dla dziecka cyt:"Jedną z rewelacji są wyniki badań wpływu oleju z nasion wiesiołka na matki karmiące oraz ich dzieci. Badania te wspólnie z dr. inż. Stołyhwą prowadziła Urszula Pytasz z Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Dokonaliśmy analizy próbek mleka dziewiętnastu matek karmiących - informuje dr inż. Stołyhwo. - Próbki te były pobrane między drugim a dwudziestym drugim miesiącem laktacji. Dietę kobiet karmiących piersią uzupełniano olejem z wiesiołka. Stwierdziliśmy, że już po upływie 9-11 godzin od wzbogacenia pożywienia kobiet o olej wiesiołkowy, w ich mleku nastąpił wzrost kwasu gamma-linolenowego oraz kwasu DGLA (dihomogammalinolenowego). Wniosek stąd, że można by wzbogacać dietę matek karmiących o olej wiesiołkowy, co będzie z pożytkiem dla noworodków i niemowląt. Odpowiedz Link
ooo_lka Re: wiesiolek 02.08.04, 01:38 ja slyszałam też że ma on wpływ na jakość nasienia :-) spróbujemy ... zobaczymy Odpowiedz Link
anetka75 Re: wiesiolek 06.08.04, 15:04 Witam, Ja w tym cyklu zażywałam wiesiołek i widziałam piękny plodny śluź...wcześniej miałam problemy z określeniem kiedy on jest, a tym razem był. Fakt, że widziałam go tylko jeden dzień ale był (to dobra wiadomośc dla moich przyszłomiesięcznych staran) A o wiesiołku czytałam, że któraś z pań zażywała w czasie ciąży, bo jej lekarz zalecił. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link