Dodaj do ulubionych

Prośba do Admina

06.06.05, 10:01
W związku z powtarzającymi się pytaniami na temat pomiarów precyzji MT-1622 i
równoczesnym męczeniem aptek wymianami "niesprawnych" termometrów, proponuję
dodać do Linkowni link do "domowej procedury testowania Microlifa 1622". Link
znajduje się na stronie głównej Automatycznego Pomiaru PTC :)

republika.pl/apt/Index2.html
Ale i tak za jakiś czas (ATOs "wchodzi na rynek" za kilka miesięcy) prosiłbym
o dodanie tej strony do Linkowni.
Na razie link nazywa się "Jak mierzyć PTC termometrem elektronicznym", ale
wieczorem zmienię go na "Domowe testy precyzji Microlifa MT-1622"
Obserwuj wątek
    • osieuek Ten wasz nowy wynalazek 06.06.05, 11:09
      Mój Boże, toż to wygląda jak pas cnoty!...

• jur_gor Re: Ten wasz nowy wynalazek 06.06.05, 12:10
        Ciekawe porównanie :)
        Przy okazji
        Wiecie, że pas cnoty był używany głównie przez kobiety podróżujące po drogach
        pełnych zbójców, albo w momencie gdy padało oblężone miasto?
        A co rozumiesz przez WASZ wynalazek, z tego co wiem to mój wynalazek :)
        • osieuek Re: Ten wasz nowy wynalazek 06.06.05, 21:45
          > A co rozumiesz przez WASZ wynalazek, z tego co wiem to mój wynalazek :)

Wasz, towarzyszu! :-))
        • gruba_kaska Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 13.06.05, 09:06
          Porównanie samo się narzuca... nie tylko mnie. Hurra wreszcie coś co może
          ewoluoować w pas cnoty.
          Propozycja:
          Jakby się nie sprzedał jako termometr, może by go tak trochę lepiej "uzbroić" i
          spróbować wypuścić na rynek jako współczesny pas cnoty!! Elektroniczny zamek,
          PIN dla chłopaka ... ;)
          TERAZ na drogach jest wszkże równie dużo "zbójców"... i
          samotnie "podróżujących" niezależnych kobiet!
          ...i żarty żartami, ale sama chętnie zaopatrzyłabym się na niektóre wieczorne
          powroty w takie urządzenie "bezpieczeństwa" ... Szczególnie tak dyskretnej
          wielkości pudełka od zapałek (z zewnątrz :)). Rozjuszony gwałciciel na pewno
          nie wstukałby poprawnego PIN'u! Najlepiej gdyby załączał się alarm po trzech
          nieudanych próbach! Przecież ofiara może być zakneblowana lub zbyt zastraszona
          by wołać o pomoc.

Serio serio byłbym zainteresowana.

P.S. Czy jest/będzie dostępny rozmiar XXL?

• jur_gor Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 13.06.05, 13:27
            > P.S. Czy jest/będzie dostępny rozmiar XXL?
            Termometru czy pasa cnoty? :)
            Nowoczesne pasy cnoty są regulowane :)
            www.lovehoney.co.uk/product.cfm?id=2033
            a termometr można dopasować nawet do krzywej wieży W Pizie jak zajdzie taka
            potrzeba :)
            • gruba_kaska Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 13.06.05, 18:06
              :)
              > Nowoczesne pasy cnoty są regulowane :)
              > www.lovehoney.co.uk/product.cfm?id=2033

i... na kłódeczkę z prawdziwymi kluczykami. :):):)

Toż to jakiś gadżet z sex shopu...
              A ja na prawdę myślałam o jakimś nowoczesnym "pasie cnoty"- mikroczujniczka z
              alarmem wielkości najwyżej tamponu. Mógłby być nawet z pasem, lub samym
              pasem... po niefachowym zerwaniu uruchamiałby się alarm. Tak dla odstraszenia
              przeciwnika-gwałciciela, żeby panie nie musiały ćwiczyć samoobrony...
              Auta są zabezpieczone autoalarmem, a kobiety? Panowie, co jest dla Was
              ważniejsze?
              P.S. A propos. Fajny, wygodnicki wynalazek, ale jak ja nie lubię spać nawet w
              bieliźnie to nie bardzo podobałoby mi się montowanie czegoś takiego na sen, a
              co dopiero wersja o "podtrzymywaniu" tego bielizną... Hm...Coś za coś.
              Wersja "tamponowa" tego samego byłaby bardziej dla mnie, bez części zewnętrznej.
              Świat dąży do miniaturyzacji, a Pan nie może się zdecydować czy to ma być sex-
              shopowy gadżet uwydatniający talię (której nie mam), czy poręczny i praktyczny
              termometr.
              Mierzenie przez sen - ok, wycofuję się z zarzutu o brak praktyczności... Resztę
              pozostawiam.
              • burczykowa Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 13.06.05, 22:05
                Ten wynalazek tylko tak groźnie wygląda. W rzecywistości to wszystko jest tak
                miękkie, że kształtem nie przypomina żadnego pasa cnoty. Ba, to jest zupełnie
                bezkształtne!
                :)))
                Kształtów dostaje dopiero po nałożeniu na i w cialo!
              • jur_gor Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 13.06.05, 23:25
                Za dwa lata, a może i wcześniej stworzymy ATOs-a w formie tamponu
                Tylko, że wtedy dowiem się od Was, że się boicie, że się Wam "wessa" do
                środka :) Tak to z Wami jest :)
                • burczykowa Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 13.06.05, 23:58
                  jur_gor napisał:

> Tylko, że wtedy dowiem się od Was, że się boicie, że się Wam "wessa" do
                  > środka :) Tak to z Wami jest :)

No jak w nim umieścisz jakieś macki, to róznie może być.
                  Może zechcesz w nim umieścic jakąś mikrokamerę i co wtedy??? Bedziesz podglądać
                  nasze "zycie wewnetrzne"? Przy Twoich zdolnosciach i pedzie ku nowemu, to
                  wszystko się może zdarzyć
                  :))

• jur_gor Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 14.06.05, 10:35
                    Pomysłów to mi faktycznie nie brakuje :), ale ekonomia podcina skrzydełka
                    ale może to i lepiej :)
                    • gruba_kaska Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 14.06.05, 11:22
                      Tampon zazwyczaj ma sznureczki, jak taki termometr miałby coś analogicznego -
                      to nie ma strachu! Przecież różne materiały na biokompatybilność macie
                      przebadane...
                      A "sznurki" - koniecznie! Trza to trzymać na wodzy, bo nie wiem, może przy
                      jakichś marzeniach sennych skurcze orgazmalne mogłyby to wessać :);):).

A w czym jest największy problem i najdłuższy krok do wersji "tamponowej", w
                      temperaturze "trzymania" tej elektroniki, czy barierą jest nieprzemakalność
                      czy nieprzewidywalność na reakcję na kwaśne środowisko(przecież można zasnąć na
                      długo i tak codziennie... - nie przeżre się?)?
                      Co innego czujniczek, a co innego całość...Chociaż zawsze można obudować całość
                      w "ubranko" z materiału z zewnętrznej wartstwy tego czujniczka, przezroczyste
                      jak pamiętam. Hm... baterie jakoś trzeba wymieniać...

ju_gor, zostawiam myślenie Tobie.
                      • jur_gor Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 14.06.05, 14:44
                        Dobra jesteś w inwentyczne klocki!
                        Gdybym był wstrętną, męska, szowinistyczną świnią to powiedziałbym, że myślisz
                        jak facet :)Pomyślała o wymianie baterii no, no!
                        Technologicznie to prawie jestem gotowy, problem leży w ekonomii.
                        W ATOs-a władowałem jakieś 10.000, które zabrałem mojej rodzinie (bo forsy na
                        inwestycje nie mam). Jak teraz powiem żonie, że mam nowy, lepszy pomysł to mnie
                        wywali z domu i ani ATOsa ani Tamponosa nie będzie :)
                        Trzeba czekać, chyba, że dasz 10.000 i prototyp będzie gotowy za 6 miesięcy :)
                        • gruba_kaska Re: Obłędnie - wreszcie pas cnoty! Biorę. 14.06.05, 18:14
                          Eee... To młody z Ciebie cudotwórca. Żeby to takie marne 10.000 było
                          problebem... Najłatwiej skombinować w naszym kraju od rencistów, emerytów i
                          biednych. Od każdego po złotówce, wiele im nie ubędzie, a w kraju jest ich
                          ponad 10.000... :).

A tak serio - sponsora trzeba.
                          Żona nie ma daru rozmówczego, wysłać na miasto do panów biznessmanów.(Można w
                          zasadzie wysłać inny egzemplarz, ale innemu wypadałoby zapłacić za trud
                          sukcesu.)
                          W zamian za reklamkę na stronie, opakowaniu etc.
                          Pomogłabym... ale z górą tłuszczu nikt nie będzie chciał rozmawiać :).

Gratuluję pomysłowości, choć różnie odbieranej, to żeby dzisiaj wymyśleć
                          innowacyjną rzecz trzeba się nieźle wysilić.
                          Dobrej sprzedaży i dużo sponsorów życzę.
                          Chętnie prześledzę losy obu termometrów, a szczególnie losy Tamponosa głowy
                          twórcy do urzeczywistnienia.
                          Z Tamponosem może się zachęcę do NPR...

pozdr.
                          leniwa gruba ;)
    • jur_gor Re: Prośba do Admina 06.06.05, 21:24
      Dzięki Adminko!
      Strona o teście MT-1622 została poprawiona i mam nadzieję, że procedura
      sprawdzenia Microlifa po zakupie będzie pomocna.

No, no strona o APT w jednej linii ze stroną INER-u :)
      Żeby tak było też poza siecią :) Niestety INER stwierdził (nieoficjalnie), że
      są za poważną Organizacją, żeby zajmować się takimi pomysłami jak APT.
      • reszka2 Re: Prośba do Admina 06.06.05, 21:29
        Proszem bardzo.
        Ten INER w jednej linii to przypadek - chciałam zmieścić jak najwięcej w
        krótkim wstępie -nie lubie forum, gdzie wstęp zajmuje tyle miejsca, że wątki
        zaczynają sie pod koniec strony.
        Ale może to dobra wróżba? :)
        • jur_gor Re: Prośba do Admina 06.06.05, 22:52
          To TY i to Forum jesteście dobrą wróżbą
          Przyszłością NPR-u są elektroniczne urządzenia wsparcia, testy hormonalne,
          oprogramowanie i Sieć, a jeżeli chodzi o INER to ciągle jeszcze ma szansę
          zdecydować po której stronie Rubikonu chciałby być w momencie jego
          przekraczania :)
          • burczykowa Re: Prośba do Admina 13.06.05, 22:10
            jur_gor napisał:

> Przyszłością NPR-u są elektroniczne urządzenia wsparcia, testy hormonalne,
            > oprogramowanie i Sieć,

No ja ciagle mam nadzieję, że jeszcze zdążę skorzystać z tych wynalazków, zanim
            narzędzia na strych wyniesiemy!

a jeżeli chodzi o INER to ciągle jeszcze ma szansę
            > zdecydować po której stronie Rubikonu chciałby być w momencie jego
            > przekraczania :)

Może w INERze są same bezproblemowe przypadki i żadnego wsparcia nie
            potrzebują?
            Sam wiesz, że pomiar PTC przy gromadce dzieci to żaden problem
            ;-)

Wystarczy dołozyć ideologie, i po problemie!
            Pomiar w takich sytuacjach zapewne jakos ubogaca, a Ty chciałbys zabrać
            brutalnie to bogactwo i zaofiarowac pójście na łatwiznę
            :0)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka